Şimdi Ara

SİSTEM TOPLAMA YARDIMMMM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
142
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar pc toplamaya çalışıyorum 1 senedir aldığım parçalar ve fiyatları şunlardır bana yardım edermısınz eskıdende baya acmıstım konu parça parça toplamaya çalışıyorum işte 2 parçam kaldı.

B350m Bazooka * 330tl vatandan
    gtx 670 2.el * 300tl
    samsung 850 evo 250gb ssd 2.el *200tl
    coolermaster lite 5 500w (itopyadan) 350tl
    vn247h asus monıtor 2.el *300tl

şimdi ram ile işlemci kaldı bu sisteme hangi işlemci almalıyım arkadaşlar ? bunların hepsine 1480tl verdim toplamda. ( bu hafta ram almayı düşünüyorum 2.el )

• güncelll

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk önce helal diyorum 1480 TL ye iyi toplamışsın.

Reis sana diyebileceğim orta bi bütçen varsa gtx 670 çok işine yaramaz max. 2-3 yıl gider belki daha az sonra pert olur. 150 200 TL daha katıp biraz üstünü alabilirdin.
    SSD olarak güzel parça seçmişsin senin için çok yeterli zaten sistemini en hızlandırıcak parçalardan biri özellikle 250 gb olduğu için

Monitör kaç piksel bilemem ama fena sayılmaz.
    Ram için büyük ihtimal DDR3 kullanmalısın. En az 4 GB olmalı. DDR4 biraz fazla masraflıdır. DDR3 bir ram al 2 tane 4 GB (Toplam 8) yada 4+2 GB (Toplam 6 GB) alabilirsin SSD de olunca baya hızlanıcaktır. DDR 3 al orta-düşük fiyata bulursun.
    İşlemci kesin birşey öneremem ama hepsiburada bazen indirimde oluyor orayı önerebilirim ama Vatan dan alma kazık 200 tl fazla satıyor her parçayı.

Kolay gelsin bende bu aralar o işlerle uğraşıyorum ama bütçem biraz daha fazla.

• (kasa varmış sry)
    sdd haricinde hdd'de lazım (15 sene önce olsa 100gb yeterdi) eh 1 tb(64mb 7200rpm) desen 250-400tl arası,

am4 soket kullanacaksan ryzen işlemci alacaksın, ryzen işlemci alacaksan DDR4 ram alman mantıklı olacaktır özelliklede yüksek mhz'li olanlardan ryzen işlemciler bunlarla daha op oluyor (okuduklarımıza göre) normal 8gb ddr4 ram ortalama 450-600 tl arası

topladığın bilgisayarı kullanım amacını ve sistemden beklentine göre işlemci tavsiyesi değişir.. GTX670 ekran kartını şuanki ryzen'lerin hepsi besler dar boğaz yapmaz.. 1200'den 1500x'e kadar yolu var (ryzen 1600 bu sisteme abartı olur)(apu'da mantıksız olur)

(nvidia'nın sevdiğim noktası çok eski kartlarına bile güncelleme sağlaması bu yüzden gtx670 sizi bir 5-6 yıl daha üzmez full hd oynamazsınız hd oynarsınız o ayrı ama oynarsınız) (520mx ile crysis3 oynamış adamım ben )

• holygamer H kullanıcısına yanıt
    b350m anakarata ddr3 ram mı takılır dostum :D yoksa ben mi yanlış anladım ddr4 uyumlu anakartlar bunlar ddr3 çalıştırmaz ama çok teşşekkürler gerçekten
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Toplama sistem tavsiyesi
    geçen ay açıldı
    Sistem Topluyorum Yardım
    19 yıl önce açıldı
    Sistem toplama hakkında yardım
    2 gün önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.