Şimdi Ara

Sistem seçimi hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
522
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,üstadlar;

    Yakın zamanda HI-FI sisteme geçmeye düşünüyorum.Sizlere bir kaç sorum olacaktı..

    Öncelikle Odam 11 Metrekare.1 yıldır 5+1 olarak Z5500 kullanıyorum.Onun haricinde emektar Marantz model 1150 amfi,Pioneer SD-550 ekolayzır ve onlara bağlı markasını bilmediğim ama sanırım Türk yapımı 100 wattlık hoparlörler kullanıyorum.

    Yıllardır B&W markasını büyük bir zevkle takip ediyorum.1-2 kerede dinlemek nasip oldu.Gerçekten çok etkileyici bir sesi var.Başlangıç olarak almak istediğim hoparlörlerde B&W 685 bookshelf.Bir müddet elimdeki Marantz amfiyle stereo olarak kullanıcam.Fakat kurmak istediğim sistem tam olarak şöyle;

    Ön: B&W 685
    Arka: B&W 686
    Center: B&W HTM-62
    Subwoofer: B&W ASW-608 veya 610
    Amfi: Marantz SR5005

    Toplamda 700 watt ediyor.

    Bu sistemi müzik, oyun ve film için kullanmayı düşünüyorum.

    Merak ettiklerim;

    -Bu sistem 11 metrekare için fazlamıdır?
    -Marantz SR5005 ile uyumu nasıl olur?(Müzikte çok iyi olduğu söyleniyor.)
    -Sistemin oyun ve filmde performansı nasıl olur?
    -Önerebileceğiniz başka amfiler nelerdir?
    -Önerebileceğiniz başka hoparlörler nelerdir?

    Şimdiden çok teşekkür ederim.







  • Up
  • 11 metrekare için fazla mı olur sorunuza şöyle cevap vereyim. Fazla olmaz ama 11 metrekare bir odada kanal başına 10 W dan fazla bir güçle müzik dinleyebileceğinizi sanmıyorum yani biraz sineğe gülle atmak gibi oluyo 700W güç. Yine de ileride daha büyük bir yere geçme durumu varsa böyle bir yatırım yapılabilir.

    Marantz AVR'ler gerçekten çok iyi müzik performansına sahipler. Dükkanda hem SR7005 hem de NR1601'e sahip biri olarak bunu rahatlıkla söyleyebilirim.

    B&W ile nasıl bir uyum sağlar bir fikrim yok açıkçası.

    NR1601'i burada yaklaşık 3,5x3,5 m lik bir odada KEF T205 5+1 hoparlör setiyle beraber kullanıyoruz, film ve oyunlarda gayet başarılı, -20 dB seste ortalığı yıkacakmışçasına çalıyor. KEF T205 esasında ev sineması düşünülerek yapılmış bir set, stereo müzikte iyi bir bookshelf ile kapışması mümkün değil ama bir dinleyin derim sizi oldukça şaşırtabilir.

    SR5006 ile NR1602'in (yeni modelleri) fiyatları arasında sanırım 200€ civarında bir fark var özelliklerine bir bakın hangisi ihtiyaçlarınızı karşılıyorsa ona göre karar verin.

    Extreme Audio'nun Sheraton Maslak'taki showroomuna giderseniz hem bu receiverları hem de KEF T205'i test etme şansı bulabilirsiniz. Mümkünse gitmeden bir arayıp konuşmakta fayda var tabii.

    Saygılar




  • Teşekkür ederim Taşkın bey.Önümüzdeki günlerde daha büyük bir yere taşınma gibi bir planım yok ama yıllar içinde olucak tabikide.KEF T205 leri duymuştum ama hiç dinlemedim dediğiniz gibi ev sineması için öneriliyor.Ama ben müziklede biraz uğraştığım için iyi bi sound istiyorum.Fakat önerinizi dikkate alıp KEF T205leride dinleyeceğim tabikide.Zaten genelde baktığım yerler Extreme Audio ve Can Hi-Fi.Extreme Audio'nun showroomuna daha gidemedim ama onada gidip bakıcam.Önerileriniz için çok teşekkür ederim.

    Başka önerilerinizi bekliyorum arkadaşlar.
  • Up
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.