Şimdi Ara

sistem programlama mı? yoksa nesne yönelimli programlama mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
46
Cevap
0
Favori
2.486
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar ben şuanda bunun karar aşamasındayım şüpesiz ki aramızda piyasa'da şu anda aktif olarak yazılım üzerine çalışan vardır onların fikirlerini almak istiyorum. ve özellikle şu soruların cevaplarını istiyorum mümkünse tabi;

1-)çalışma imkanı olarak yani daha rahat bulma açısından hangisi?
    2-)maddi yönden?
    3-)piyasanın ihtiyaç durumu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brkzkn -- 13 Temmuz 2007; 19:01:53 >

• sistem programlamadan kastın ne? biraz açar mısın?
  • linux sistem programlama yada gömülü sistemler üzerine programlama.
  • Net programlama; platform fark etmez...
    Gömülü programlama
    Linux
  • quote:

Orjinalden alıntı: aLeX_BuRaK

linux sistem programlama yada gömülü sistemler üzerine programlama.

peki ikincisinden kastın ne bu durumda? gömülü programlamayıda nesne yönelimle yaparsın..
  • ben söliyim sen ikisinide öğren ondan sonra birinde uzmanlaş kararını kendin verebilirsin o zman
  • quote:

Orjinalden alıntı: tinerco

ben söliyim sen ikisinide öğren ondan sonra birinde uzmanlaş kararını kendin verebilirsin o zman

Kardeşim alınma ama bak valla dalga geçmek içinde demiyorum ama cidden bu konularda verdiğin cevaplar beni gülmekten öldürüyor. Biraz daha realist ol bence, ve mantıklı cevaplar verki insanlar seni kaale alsın Adam orda 2 şık sunmuş ve çeşitli gerekceler göstermiş, sende bildiğin bişi varsa söle yoksa kalabalık yapma.

Birde sana bişey sorcam sen programcımısın, yazılımcımı ?

--------------------------------------------------------------------

Sorusu soran arkadaşa gelirsek,

maddi yönden ve piyasa durumu konusunda pek bir fikrim olmamakla birlikte şunu söyleyebilirim. Nesneye yönelik programlama ile, bildiğin gibi C# ve Java ile bir cok yazılım firmasında iş bulursun.www.kariyer.net te bakarsan bir cok firma OOP ye agırlık verip, C# veya Java dillerini bilip, bunları SQL Server ve Oracle gibi sistemlerle destekleyebilecek kapasiteye sahip elemanlar arıyor.

Ama sistem programcılıgıda yabana atılabilecek bir alan değil, ama piyasası ve maaşları hakkında pek bir bilgim yok. Forumdaki PanDa lakaplı arkadaşa pm atıp danışmanı öneririm. Kendisi o alanda çalışıyor. Bu arada Sistem Programcılıgı herzaman daha zordur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aydinunlu -- 16 Eylül 2007; 21:45:26 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Gerçek anlamda sistem programcısı olabilmek gerçekten uzun bir yol.Kendini birçok aşamada geliştirmen gerekir.Karar verirsen bu konularda sana yardımcı olmaya çalışırım.
    Fakat para kazanmak istiyorsan NET platformunda kendini geliştir, çünkü piyasada bu dillerde program geliştirenlere rabet var.Gerçek anlamda sistem programcısı olacaksan yurt dışında para kazanırsın ancak Türkiyede zor.
    Sana tavsiyem NET platformuna yoğunlaşman.Gerçek anlamda sistem programcısı C DERNEK'in başkanı KAAN ASLAN'dır bence.En azından adam grubu ile birlite sıfırdan işletim sistemi yazıyor.Fakat Linux türevi birkaç yeri kodlanmış ve modifiye edilmiş PARDUS kadar yankı uyandırmıyor ne yazıkki.Biz millet olarak neye önem vereceğimizi bilmiyoruz.En güzeli NET platformunda yoğunlaşıp meslek edinmen.Aynı zamanda zevk için sistem ile uğraşabilir KERNEL'da gezinebilirsin

• ben sistem progamcısı olmaya karar verdiğimde basit düzeyde C biliyordum.daha sonra C derneğinde eğitimlere katıldım ve sonrasında kodlamayla geçen 3 yıldan sonra aklıma gelen her fikri ugulamaya sokabilecek kadar sistem programlama bilgisine ve becerisine sahip oldum.ama iş bulma kısmına gelirsek biraz zor :-) ama unutmaki progamlamanın özü budur .. işsiz kalınca C# programcısı arıyan biyere başvurdum :-) ama C# bilmiyodum işe başla dediler gitti bir C# kitabı aldım o gece okudum ertesi gün işe başladım ... sistem programlamada sonra bu tip diller çok basit ve zevksiz gelir.attan inip eşşeğe binmek gibi... işin özü sistem programlama ama tabi buna ayırıcak zamanın ve sabrın varsa...yada ileride sana ait projeler geliştirip dünyanın kullandıgı yazılımlar üretmek istiyorsan sistem programlama şart.....
  • quote:

Orjinalden alıntı: ByC_soft

ben sistem progamcısı olmaya karar verdiğimde basit düzeyde C biliyordum.daha sonra C derneğinde eğitimlere katıldım ve sonrasında kodlamayla geçen 3 yıldan sonra aklıma gelen her fikri ugulamaya sokabilecek kadar sistem programlama bilgisine ve becerisine sahip oldum.ama iş bulma kısmına gelirsek biraz zor :-) ama unutmaki progamlamanın özü budur .. işsiz kalınca C# programcısı arıyan biyere başvurdum :-) ama C# bilmiyodum işe başla dediler gitti bir C# kitabı aldım o gece okudum ertesi gün işe başladım ... sistem programlamada sonra bu tip diller çok basit ve zevksiz gelir.attan inip eşşeğe binmek gibi... işin özü sistem programlama ama tabi buna ayırıcak zamanın ve sabrın varsa...yada ileride sana ait projeler geliştirip dünyanın kullandıgı yazılımlar üretmek istiyorsan sistem programlama şart.....

Bence söylediklerin birazda kişiyle alakalı birşey. Yani mesela sen hiç C# bilmeden işe girmişsin. Sende takdir edersinki bir süre sonra algoritma zekan geliştikçe hangi dili bildiğinin pek bir anlamı kalmıyor. Bende C# kullanıyorum ve bana da kolay geliyor, okudugum her makaleyi bir daha okuma gereği duymadan anlıyorum. Bu alanda para kazanmak daha kolay olduğu için devam etmeyi düşünüyorum ama kendimden emin bir şekilde şunu söyleyebilirimki bende sistem programcılıgı üzerine çalışsam bende bir süre sonra işe yarar şeyler yazarım diye düşünüyorum ki kursa gidip eğitim alıp bu süreyi kısaltabilirimde. Gerçi bu tarz konuşma pek hoşuma gitmiyor, yani programcılıkta yaparım demek değilde yapabilirim demek daha doğru bence. Ukelalık yapmış gibi olmayayım

Neyse konu dışına çıkmadan bir şey sormak istiyorum, Sistem programcılıgında sadece C ve Assembly mı kullanılıyor ? Yoksa C++ ta kullanılıyormu ki bence kullanılıyordur. C++ 'da OOP tabanlı bir dil olduguna göre dolaylı yoldan sistem programcılıgıda azda olsa OOP tabanlı programlama gibi olması gerekmiyormudur. Yani bana aradaki farkı anlatabilirmisiniz. Mesela en temelde C kullanılıp görsel yerlerdemi C++ kullanılıyor gibi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aydinunlu -- 17 Eylül 2007; 1:18:15 >

• 1-)çalışma imkanı olarak yani daha rahat iş bulma açısından hangisi? (oop)
    2-)maddi yönden? (türkiyede oop)
    3-)piyasanın ihtiyaç durumu? (Türkiyede oop)

dediğin 3 şık içinde sanırım nesne tabanlı programlama ağır basıyor, türkiye şartlarında.
    çünkü türkiyede yapılan programların %80i belki daha fazlası database üzerine kurulu programlar ve sanırım c# veya java ile database'e bağlanması , sorgulamalar gibi işlemler c,c++'a göre daha kolay yapılır...
    bana kalırsa .net öğren , panda'nında dediği gibi zevk için sistem programlama ile uğraşabilirsin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: peacefire

1-)çalışma imkanı olarak yani daha rahat iş bulma açısından hangisi? (oop)
    2-)maddi yönden? (türkiyede oop)
    3-)piyasanın ihtiyaç durumu? (Türkiyede oop)

dediğin 3 şık içinde sanırım nesne tabanlı programlama ağır basıyor, türkiye şartlarında.
    çünkü türkiyede yapılan programların %80i belki daha fazlası database üzerine kurulu programlar ve sanırım c# veya java ile database'e bağlanması , sorgulamalar gibi işlemler c,c++'a göre daha kolay yapılır...
    bana kalırsa .net öğren , panda'nında dediği gibi zevk için sistem programlama ile uğraşabilirsin.

• benim fikrim system programcılıgında c kullanmak ...
    kendi yazdıgım birkaç görsel C programı örneği veriyim .. açık kaynaklıdır kodları incelerseniz işinize yariyabilir....

ama c++ desteği ile class lar oluşturup işi kolaylaştırmakta bir çözüm olabilir...

whois programı
    trojan kodu (server kısmı görsel)

• ben bilg. mühendisliği 2. sınıf öğrencisiyim. derslerimizde hep c# görüyoruz. ama bugün bi hocam ilk derse geldiğinde konuşurken .netin geleceğinin pek olmadığını söyledi çünkü yazılan programların hafızada tuttuğu yerlerin çok fazla olduğundan bahsetti en basit örnekte windows vista...adam akıllı çalışması için 2048 ram lazım ben 1024 e yükledim hiç bi performans alamadım:S işlemcileri bilgisayarları bu kadar zorlayan bi .net platformunun gerçekten geleceği ne kadar parlak olabilir merak ediyorum açıkcası ..... hocamın söyledikleri banada baya mantıklı gelmişti. sizin düşünceleriniz nelerdir bu konuda???
  • Benim düşüncem hocanın yanıldığından yöne... .Net uygulamaları hafızayı biraz daha fazla kullanır.Stack tabanlı çalışır.Yani bilirsiniz, kullanılmayan method IL olarak disktedir, kullanılan method JIT ile derlenir ve stack'e alınır.Bu bazı programlarda hafızayı yoğun kullanıyor bazısında az...Fakat tam nerde okudum hatırlamıyorum ama Bill Gates yaptığı bir açıklamada NET dilinin ileriki yıllarda performansının çok daha iyileşeceği ve hafızayı çok daha verimli kullanacağını söylüyordu.Hem hocana hiç mi hiç katılmıyorum çünkü NET gerçekten geleceğin teknolojisi.Microsoft'un geri dönük uyumluluk inadını bırakıp API'yi terkederek WinFX çıkarması bunun en büyük göstergesi.Artık bütün kodlar managed olacak.
    Vistaya gelince...Belki şimdiki makinelerde kasıyor olabilir ama bu senin makinende, benim makinemde kasıyor dostum.İleriki günlerde şimdi 1024MB aldığımız bir RAM'i, 2GB vedaha yükseklerini aynı paralara alabileceğiz.Görmüyor musun donanım teknolojisi ne kadar hızlı ilerliyor.Hergün yeni birşey çıkıyor.İnsan takip bile edemiyor.Böyle bir işletim sistemine destek verecek donanımlar mavcut şu ana ama biraz cep yakıyor.Fakat bu ilerde böyle olmayacak..Bunlar benim düşüncem :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PanDa -- 26 Eylül 2007; 9:45:00 >

• Madem gelceği olmayan bi dil ise üniversitede derslerden kaldırılması lazım ama gittikçe derslere ekleniyor bende gördüm okulumda yeni bitti hemde.. hafıza konusuna gelince windows 95 kullandığımız zamanı hatırlayın ve kullandığımız S-DRAM i birde şimdi kullandığımız windows XP ye ve D-DRAM e bak ....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr_Hack -- 26 Eylül 2007; 16:06:55 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Dr_Hack

Madem gelceği olmayan bi dil ise üniversitede derslerden kaldırılması lazım ama gittikçe derslere ekleniyor bende gördüm okulumda yeni bitti hemde.. hafıza konusuna gelince windows 95 kullandığımız zamanı hatırlayın ve kullandığımız S-DRAM i birde şimdi kullandığımız windows XP ye ve D-DRAM e bak ....

Açıkcasi ben bu geleceğin dili olmasa üniversitelerde gösterilmez kısmına karşıyım. Çünkü şu anda üniversitelerde halen Pascal dili öğretilmekte aynı şekilde Delphide öğretilmekte. Bana kalırsa geleceğin dilleri Java ve Python'dur. Hollanda ve İngiltere'de okuyan arkadaşlarım var ve onlar oradaki üniversitelerde .NET gösterilemediğini çünkü oralarda bu platforma rağbetin çok az olduğunu söylüyorlar. Bence bu durum sadece Türkiye için geçerli bir durum yani burada belki geleceği olan bir dil ancak global anlamda çok da saygı gören bir platform değil .NET.

• quote:

Orjinalden alıntı: mehmetserif

quote:

Orjinalden alıntı: Dr_Hack

Madem gelceği olmayan bi dil ise üniversitede derslerden kaldırılması lazım ama gittikçe derslere ekleniyor bende gördüm okulumda yeni bitti hemde.. hafıza konusuna gelince windows 95 kullandığımız zamanı hatırlayın ve kullandığımız S-DRAM i birde şimdi kullandığımız windows XP ye ve D-DRAM e bak ....

Açıkcasi ben bu geleceğin dili olmasa üniversitelerde gösterilmez kısmına karşıyım. Çünkü şu anda üniversitelerde halen Pascal dili öğretilmekte aynı şekilde Delphide öğretilmekte. Bana kalırsa geleceğin dilleri Java ve Python'dur. Hollanda ve İngiltere'de okuyan arkadaşlarım var ve onlar oradaki üniversitelerde .NET gösterilemediğini çünkü oralarda bu platforma rağbetin çok az olduğunu söylüyorlar. Bence bu durum sadece Türkiye için geçerli bir durum yani burada belki geleceği olan bir dil ancak global anlamda çok da saygı gören bir platform değil .NET.

iyide pascal tabi gösterilcek öğrencilere ilk başta gidipte c++ ta oyun motoru kodladcak değiller ki basitten zora doğru , ayrıca her üniversitede gösteriyolar demedim çoğu üniversitede dedim mesela ben öyle etrafımdaki üniversite okuyan arkadaşlarda öyle şimdi burda şu üniversite bu üniversite diye sayamam..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr_Hack -- 26 Eylül 2007; 22:10:33 >

• Kim tutar seni Dr_Hacker

@mehmetserif benimde var tanıdıklarım gidip gelen yurt dışına ama söylediklerinin tam tersini söylüyorlar
    Delphi'ciler bile C#'a geçiyormuş???
  • Benim dediğim gibi üniversitelerde bunlar gösteriliyormuş ancak Delphi kullananlar C#'a geçebilir bu onların kendi tercihi. Fakat şu anda en fazla rağbet gören dil ki ,Türkiye'yi bu konunun dışında tutuyorum çünkü Türkiye'de nedense hep tersine gidiyor bu işler, Javadır. Bu arada ben C# işe yaramaz bir dil demiyorum yanlış anlaşılmasın ancak ortada Java yada Python gibi diller varken özellikle veritabanı işlemlerinde geride kalmış bir dildir, yani bu benim düşüncem.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.