Şimdi Ara

Sistem hakkında yorum yapar mısınız lütfen.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
234
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sistem hakkında yorum yapar mısınız lütfen.

Merhabalar iyi forumlar diliyorum. Bu sistemi EKRAN KARTI HARİCİ yorumlar mısınız? tek amacı çoklu işlem olup, overclock yapilabilip serin çalışması bilgisayarın. Bu durumları göz önünde bulundurarak EKRAN KARTI HARİCİ genel bir yorum yapar mısınız lütfen? Çoklu işlem amaçlı aylarca açık kalacak bir bilgisayar için nasıl bir performans verir? Parçaların seçimi nasıl ve uzun ömürlü olur mu? Amacım kesinlikle oyun oynamak değil. Ekran kartını da şu anki bilgisayardaki RTX 2060 ile değiştireceğim zaten elime geçince. Teşekkür ederim.

• Ram , m2 ve ekran kartı BERBAT )))

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kasada zaten 600 watt power var .İlaveten power yazmışsınız.Cooler master.

Overclock işine falan girmeyin AMD nin PBO su var . Güncel ve teknik bi program.Otomatik overclock benzeri. Çok daha sağlıklı ve uygun Aşağıda linkini atayım Google tercüme ile sayfayı türkçeleştirin.

Sistem hakkında yorum yapar mısınız lütfen.
    Sistem hakkında yorum yapar mısınız lütfen.appuals.com
    Voltage Curve Optimizer Overclocking for Zen 3 – Explained
    https://appuals.com/voltage-curve-optimizer-overclocking-for-zen-3-explained/

O kasaya 360 mm sıvı soğutucu olmaz sanırım. İyice bi bakın kasanın özellklerine.

Ram ,şimdilik 16 gb kafi olacağından ,makinanın dual kanal çalışması için 2x8 GB ram alın. Performans artar.

En fazla 240 mm sıvı soğutucu alın Üstü zaten lux ve israf.

Çok güçlü bi anakarta ihtiyacınız yok ama madem bütçe var, bu anakartı alın Yazdığınız anakrttan çok daha güçlüdür ve daha ucuz.

• Güncel işlemcilerin hiçbiri 10 sene önce hatırladığımız gibi overclock olmuyor. Sineğin yağını çıkarıp müşteriye öyle satıyorlar. Overclock için pay bırakmıyorlar. O yüzden overclock için büyük paralar dökmeye gerek yok.

Dahili grafiği olan intel 13. Nesil (Core i5 13400/13500) veya Ryzen 7000 serisi (Ryzen 5 7600) işlemcilere yönelebilirsiniz. GT 1030 için boşuna para vermeyin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.

• E.kartını 2.elden görüntü verecek 200-300 tl lik bi kart al,tak 2060 gelinceye kadar.

https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-bilgisayar-masaustu-rodeon-hd-6570-ekran-karti-2-gb-1090871586/detay

• Yorum için teşekkür ederim ancak o gt 1030 ekran kartını şu anki bilgisayarıma takıp anlık kullanacağım. Görüntüye değil, biraz performansa da ihtiyacım var yani.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Herkes ekran kartından konuşuyor demek ki sistem iyi herhalde. Zaten iyi bilinen markaların iyi bilinen parçalarından oluşmuş uzun ömürlü olmasını umduğum bir sistem olduğu için bir şeyin yanlış gidebileceğini düşünmüyorum.

• O işlemci için o soğutucu büyük gereksiz hava soğutucu işini görür
    Overclock için silikon a bakar
    1030 zaten alınmaz
    Onun yerine 980 pro al
    Bellekleri en az 3600 ram ramlari dual channel yap 2x16 yada 2x8
    Anakart gigabyte b550m s3h al

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi run...rabbt -- 7 Nisan 2023; 13:15:56 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ram & m2 ve ekran kartın berbat,

Yanlış seylere boşa para veriyorsun o başka ama madem konu açtın bir bak ne diyor insanlar.

Hatta ikinci el de 2400 TL hazır kasa ile gelen gt1030 ' u 2000 TL den satmak isteyen ( dünyadan ve dh den habersiz ) satıcı ilanına bak ))

Amerikayı yeniden kesfetmene gerek yok 2023 ortasına geldik neredeyse.

• eg2077 E kullanıcısına yanıt

Ekran kartına yorum yapmaman gerektiğini yukarıda belirttim. Kendi yaptığım işimde ekran kartı kullanımı çok az ve zaten alacağım gt 1030'u işimi daha az halledebilen bilgisayarıma takacağım ve 2 bilgisayar kullanacağım. Ram neden berbat? Kingston iyi marka değil mi? O RAM'i cl18 3600Mhz yaptım ayrıca işim için 32 gb gerekli. Amacım %100 yükte çalışacak özellikle bir işlemciyi yeterli ve uzun ömürlü parçalarla destekleyip işimi yapmak. SSD fazlasıyla yeterli diye düşünüyorum ki SSD kullanımım %1 i bile geçmeyecek. Bir çok foruma soru sordum ancak senin gibi insanlar maalesef inatla ekran kartına laf ediyor ben defalarca söylememe rağmen. Bu gt1030 alabileceğim en mantıklıısıydı vram'inden dolayı ve bilgisayarı topladığım sitede alabileceğim en mantıklı en ucuz olanı oydu. İkinci el ilanlara 1-2 baktım ancak onlar 2gb vram olmalarına rağmen 1200 tl falandı, hem de ikinci el. Senin ve diğer bir çok insanın okuduğunu anlamayarak tıpkı bir robot gibi aynı mesaj atmasından ötürü aynı cevapları vermeye üşenip cevapsız kalıyor, hayret ediyorum. Bir daha da bu bilgisayarı toplamamın sebebini kavrayamayan insanların forumlarda gezdiğini bilerek tek bir bilgisayar sorusu dahi sormam. Toplu olarak forumlarda aldığım 15 cevabın en az 12 si ekran kartıyla ilgili, hem de koskoca büyükçe cümlede belirtmeme rağmen. Aylarca, yıllarca %100 de dibine kadar çalışacak bir işlemciyi yan eleman olarak destekleyecek parçaların fiyatları bu şekilde. Ekran kartını ve ssd'yi vs hafif tutmamın tek nedeni işlemcinin yardımına yetişebilecek diğer parçaların fiyatını arttırmak. Hep aynı yorum, aynı terane. Kolay gelsin :D

• Guest-99634B39F G kullanıcısına yanıt
    Ekran kartına yorum yapılmasın dedigini okumak bir yana " dost acı söyler " atasözüne dayanarak yine de faydana olacak sekilde belirttim.

Ekran kartına takılıp kalan sensin , biz sana tamamen boşa giden bir para ile sabit ve daha faydana donanımları almanı öneriyoruz.

Gecen birisine de ( konu açmış , sorunu var biz de 1/2/3 öneri sunuyoruz ) , ben acemi değilim diyerek söze başlıyor. ))

Konuya gelen mesajlara bakarsan aklın yolu bir ve herkes ( okusakta ) senin faydana olsun diye çabalıyor.

Bitcoin zamanı sıfır rx 550 alanlarla biz çok şerbetlendik ama , hem fikir olunan şey senin 1030 olayına çok takıp ! faydana olan şeyleri kaçırman.

Para senin , ben de 600 TL degerinde 14 yillik kasa var , arkadasımda 70/75 bin TL olan bir sistem ve hemen her gün bir sorunla karşı karşıya.

1: AMD ryzen 5800 cpu arızalı cıktı , yenisi geldi

2: 16GB * 4 adet ram donma yapıyor

3: 1 tb samsung pro m2 aldı , kısa vade de sağlık %75 oldu

Ben yakın zaman da dh den sorunlu ddr4 ram aldım ve onun kasasında 1 hafta test ettik ( w11 kurduk ve sanal testler yaptık ) ram canavar gibi calışıyor ve oc de oluyor voltajsız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eg2077 -- 7 Nisan 2023; 23:12:22 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.