Şimdi Ara

Sistem güncelleme / tercih tavsiyeleri?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
314
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Elimde karman çorman bi donanım oldu, en optimal şekilde sizce nasıl değerlendirebilirim? Şu şekilde ki:

4K - 1080P switch olabilen oled bir monitör almayı düşünüyorum hem pc hem ps bağlamak için.

Elimde mevcut olan donanımlar:

Asusun A320 gaming anakartı, R5 1600 pro ve R7 1700 işlemcileri, 56 GB DDR4 ram (3 tane 8 2x16 var)

Bide laptop var mevcutta R5 8650 işlemcili ve 4050 ekran kartlı bu da vramden dolayı sınıfta kalıyor.

İşin özü eldeki herşeyi satıp sıfırdan 9800X ve 5070 gibi bir sisteme çevirmek mi yoksa ramin bir kısmını ve işlemcileri satıp ucuz yollu 5700X3D upgrade yapmak mı mantıklı olur?

Seçenek çok olunca kararsız kaldım 9800X gibi bi işlem gücüne de ihtiyacım olmadığının farkındayım ancak ekran kartına da yeterli olması lazım.

Tavsiyeler için teşekkürler.

• 5700X3D yi En ucuz sanırım şurada buldum.Bu parayı hakketmiyor aslında 5700X3D den epey daha ucuza satılan ve 5700X3D den bi hayli daha güçlü olan 9600X var mesela. Ama o da DDR5 . Ram fiatları böle anormal artmışken ,yine en mantıklısı 5700X3D oluyor,maalesef.

3 tane 8 GB lık ramleri ve A320M anakartı okutun.2 işlemciyi de tabi ki.

Sanırım ,işlemci parası çıkacak.

Şu anakrtı alın.

İşlemci.

ekran kartı size kalmış. Bütçeniz neye yeterse artık.

.

• Hocam hoş geldin eskilerdensin hatırlıyorum.

4k monitör var madem 5700x ve 5070 ti devam edebilirsin. Anakart düşük olduğu için 65 watt 5700 veya son kertede 5600.

5070ti ile 4k üzmez gibi geliyor.

9800x için komple sistemi am5 için yenilemek lazım bu ara mantıklı değil. Elde hiç sistemi olmayana kurulur lakin sizin sistem birkaç dokunuşla adam edilir.

Hocam attığınız işlemci 7500x olarak gözüküyor ama  

Ekran kartı 5070 düşünüyorum sanırsam iş görecektir.

Evet hocam selamlar.

5070 Ti değilde düz 5070 düşünüyorum 30 bin civarında bulunabiliyor gibi 12GB vram herhalde yeterli olacaktır DLSS vs. ile.

Onun haricinde bide B450 anakart vardı galiba kardeşimde belki o anakartı kullanabilirim A320 yerine, onda da 2600 takılıydı.

Yani en optimalde B450 + 5700X3D + 5070 gibi oluştu kafamda, kalan parçaları ve laptopu da satmak kaydıyla tabii.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lana-Del-Rey -- 15 Mayıs 2026; 2:27:21 >

Rakamları karıştırmışım 5700x3d yi ancak sıfır olarak bi yerde buldum Fiatını görünce de aklım durdu. Buyur ,şu fiata bi bak.İnanabilecekmisiniz..28384 TL

Bu da 2. el fiatları.

Yok ,kardeşim bu işlemciden ben vazgeçtim. Sizde geçin.Bu kadarda olmaz ki ,yani.

2K bi monitör alın. 5700x de alın ,az bi darboğaz ile bakın keyfinize. PBO ile falanda işlemciyi biraz daha gazlarsınız.Yalnız B450 anakrt zayıfsa, 5700x3d de zorlananbilir Duruma,işlemcide perf.kaybı varmı bi bakarsınız. Ona göre, yazdığım gibi bi B550 anakrt gerekebilir.

• Siz temizinden 9800X3D işlemciye geçin sistemi dizin ilerde bütçe olsada ürün olmayacak/olamayacak gibi...

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    Corsair Vengeance LPX CMK32GX4M2D3600C18
    2x16GB DDR4-3600mhz DDR4
    Samsung SSD 990 PRO with Heatsink 1TB
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sistem Upgrade için Tavsiye
    9 ay önce açıldı
    HAZIR SİSTEM TAVSİYE
    9 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Lana-Del-Rey kullanıcısına yanıt

Siz bilirsiniz, 5700x3D fiyatları çok fazla olduğu için aradaki farkı karta verilebilir diye söylemiştim, o çözünürlükte çok fark etmeyecek işlemci biliyorsunuz. b450 varsa dediğiniz gibi yapın

öyle yaptım 9800x3d aldım

Çok fazla olmuş RTX 5070 için. RTX 5070 gibi 2 tane kartı bile rahat besler o işlemci.Rekabetçi oyunlarda 7800X3D den bi miktar daha fazla alırsınız ama ,7800X3D nin aldığıda zaten anormal fps lerdi.

Hikayeli oyunlarda zaten e.kartı limitine takılacaksınız, işlemcinin 9800X3D olması hiçbi şeyi etkilemiyecek.

Yani arada 6000 TL gibi ,önemsenmiyecek bi fark var, ama,tabi yine de, son karar size kalır.

Hocam yurtdışındayım şuan arada 50$ gibi bi fark vardı o yüzden. Yoksa bende aşırı olduğunun farkındayım. Kart için ikinci ele bakıcam belki 4080 tercih edebilirim vramden dolayı.

Kesinlikle artık güçlü bi e.kartı alın, Bi de 4K da kullanacaksınız, orasını unutmuştum,5070 zaten iyice fps düşürür. İşlemci ise,bana bunun gibi 3-4 tane RTX .5070 takın demeye başlar. 

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.