Şimdi Ara

Sistem geliştirme (200tl civarı)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
225
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

İntel e5200 2.5ghz çift çekirdekli işlemci
    Geforce g100 ekran kartı
    2gb ram
    Foxconn G31MV/G31MV-K anakarta sahibim. Yenilemenin zamanı geldi diye düşünüyorum. :)

Fazla bir performans istemiyorum ancak güncel oyunları HD kalitede en azından medium ayarlarda 30fps civarı oynamak istiyorum.
    Fazla bir bütçem yok o yüzden sadece ekran kartı arayışı içerisindeyim. (300w PSU'm var. Gerekirse geliştirebilirim.)

HD5670 ile memnun olabilir miyim ? Sizin tavsiyeleriniz nelerdir?
    Şimdiden teşekkürler.

• hd 5670 kullandım crysis 2 yi felan sorunsuz oynadım. işemcide dual core e 5300 dü.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hd 5670 iyidir, hd 6570 de dusunebilirsiniz. Daha az enerji harcar. Kalan parayla islemciyi anakart destekliyorsa e8400 yapin derim. Performans artar.

Bu sistem ciddi ozellik isteyen oyunlari acamayabilir ama cogu oyunda low-medium goturur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dovahkiin_16 -- 5 Haziran 2014; 19:59:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dovahkiin_16

Hd 5670 iyidir, hd 6570 de dusunebilirsiniz. Daha az enerji harcar. Kalan parayla islemciyi anakart destekliyorsa e8400 yapin derim. Performans artar.

Bu sistem ciddi ozellik isteyen oyunlari acamayabilir ama cogu oyunda low-medium goturur.

İşlemciyi 2.8 ghz'ye o.c. etsem (e8400 yerine) yanına da HD5670 eklesem performans nasıl olur ?
    BF3, crysis3, far cry3 gibi oyunları HD medium ayarlarda akıcı oynayabilir miyim ?
    undefined

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elitforce -- 5 Haziran 2014; 20:11:27 >
  • Elitforce kullanıcısına yanıt
    1920x1080 de hd5670 ile crysis 3 medium hemde çift çekirdek işlemciyle

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: qaanx

1920x1080 de hd5670 ile crysis 3 medium hemde çift çekirdek işlemciyle

İyice aklıma yattı aslında Ama sanırım piyasada bulamayacağım kartı..
    Hocam o dediğin ayarları hd 7770 hd7790 la açarsın anca

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Hocam o.c isin icine girdi mi psu risk olusturur o durumda psu yenileyin.

Benim tavsiyem e8400+hd 5670 olacaktir.

Ama e5200@2.8 ghz+hd 5670+460/500watt psu da benzer performansi verir.

İkisi de ayni fiyatlara alinabilir, karar sizin.

Not: Soylediginiz oyunlarda medium oynamak icin ram en az 3 gb olmali. Crysis 3 ise low calisir her turlu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dovahkiin_16 -- 5 Haziran 2014; 20:52:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: qaanx

Hocam o dediğin ayarları hd 7770 hd7790 la açarsın anca

Anladım. Biraz daha düşük tutayım o zaman beklentileri.

@dovahkiin_16 Teşekkürler hocam sizin tavsiyenizi ayrıca inceleyeceğim. Ama şansıma 5670 bulamayacağım sanırım.
    Hd 6570 benzer performansa sahip ve sifiri 105-120 arasina bulunur.

Ben olsam gerci ikinci elden hd 6670 alirim bu durumda. 100 lira civarina bulunur. Yanina ram eklerim totalde 3 olsun ve anakart destekliyorsa e8400.. Bu sistem her turlu istediginizi verir. Psu idarelik 500 watt yaparsaniz e8400'u o.c yapma imkani dogar ki bilginiz olsun diye soyleyim, 4 ghzdeki bir e8400 bir cok oyunda stok q9550 gucundedir.

• quote:

Hd 6570 benzer performansa sahip ve sifiri 105-120 arasina bulunur.

Ben olsam gerci ikinci elden hd 6670 alirim bu durumda. 100 lira civarina bulunur. Yanina ram eklerim totalde 3 olsun ve anakart destekliyorsa e8400.. Bu sistem her turlu istediginizi verir. Psu idarelik 500 watt yaparsaniz e8400'u o.c yapma imkani dogar ki bilginiz olsun diye soyleyim, 4 ghzdeki bir e8400 bir cok oyunda stok q9550 gucundedir.

O zaman E8400 ve 6670 bulmak ilk işim
    Eski parçaları da elden cikarsam rahatlıkla dizerim sistemi herhalde.

Çok sagolun hocam gerçekten çok yardimci oldunuz

Edit; yalniz anakartim baya eski bir şey galiba sanirim birde anakart masrafi cikacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elitforce -- 5 Haziran 2014; 21:42:10 >

• Ne demek rica ederim ben de eski sistemleri adam etmeyi severim hobimdir diyebilirim. Fakat anakart degisecekse butun fikirlerim degisir anakart degismeyecekse sorun yok. Ozelden yazarim simdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dovahkiin_16 -- 5 Haziran 2014; 23:03:21 >
  • quote:

Ne demek rica ederim ben de eski sistemleri adam etmeyi severim hobimdir diyebilirim. Fakat anakart degisecekse butun fikirlerim degisir anakart degismeyecekse sorun yok. Ozelden yazarim simdi.

Pek emin değilim ama muhtemelen uyumlu olmayacak diye düşünüyorum
    Edit: konuyu takip eden arkadaşlar için yaziyorum, uyumlu imiş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elitforce -- 5 Haziran 2014; 23:16:29 >
  • Mobildeyim bakamiyorum. Anakartinizin modelini yazip google'dan bakabilirsiniz uretici sitesinden. Orada supported cpu's diye bi sekme olur genelde.

• quote:

Mobildeyim bakamiyorum. Anakartinizin modelini yazip google'dan bakabilirsiniz uretici sitesinden. Orada supported cpu's diye bi sekme olur genelde.

Attim hocam zaten pmden :) uyumlu gözüküyor

• Simdi size 3 opsiyon soyleyim bunlardan birini secmenizi tavsiye ederim;

İlki;

Pentium g2020 ve uygun bir anakart (bu ikisini 200 civarina halletmek mumkun)
    Hd 7750 (ikinci elden 150 civari)
    4 gb ddr3 ram (100 civari)
    500 watt psu (50-80 arasi)

Toplam: 500-530 arasi tutar.

İkincisi (anakartin destekledigini varsayalim,ekonomik versiyon)

E8400 islemci (80tl)
    3 gb ram (50 tl)
    hd 6670 (100tl)

Toplam (230 tl)

Ucuncusu (ayni sartlar, daha pahali ama daha iyi performansa sahip sistem)

E8400 islemci (80tl)
    4gb ram (100 tl)
    Hd 7750 (150 tl)
    500 watt psu (50-80 tl)
    Orta seviye bir islemci fani (50tl)

Toplam: 430 tl, islemciyi 500-750 mhz arasi o.c etme imkaniniz olur.

Guclere gore siralarsam;

1-3-2.sistemler

• dovahkiin_16 kullanıcısına yanıt
    1. Seçenegi dizemem diye düşünüyorum o yüzden bastan eledim.
    E8400 işlemci şart oldu zaten o kesin
    Elimdeki duruma gore veya bulup bulamama gore 6670 veya 7750li siklar arasında bir seçim yaoacagim öyleyse. Çok tesekkur ederim hocam sistem adam olucak gibi

• eğer 5670 alacaksan psu ve işlemci değiştirmene gerek yok, boşa masraf etme elindeki işlemciyi değiştirerek 5670 kart ile performans artışı sağlayamazsın.İşlemciyi kesin değiştireceğim diyorsan komple sistem yenile E8400 falan uğraşma, 4-6 çekirdek amd sistem kurarsın.Para yok diyorsan biriktirene kadar bekle bence...Bu arada elimde 5670 var, yeni kart almayı düşünüyorum, bunu satarmıyım bilmiyorum ama kart hakkında bilgi almak istersen yardımcı olurum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ommemo

eğer 5670 alacaksan psu ve işlemci değiştirmene gerek yok, boşa masraf etme elindeki işlemciyi değiştirerek 5670 kart ile performans artışı sağlayamazsın.İşlemciyi kesin değiştireceğim diyorsan komple sistem yenile E8400 falan uğraşma, 4-6 çekirdek amd sistem kurarsın.Para yok diyorsan biriktirene kadar bekle bence...Bu arada elimde 5670 var, yeni kart almayı düşünüyorum, bunu satarmıyım bilmiyorum ama kart hakkında bilgi almak istersen yardımcı olurum...

5670 ilk düşüncem idi ancak 3 4 senelik oyun oynamamanin acisini cikarabilirimArkadaşlar zayif kaçar dedi o yüzden sağlam bir şey olsun dedim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Elitforce

quote:

Orijinalden alıntı: ommemo

eğer 5670 alacaksan psu ve işlemci değiştirmene gerek yok, boşa masraf etme elindeki işlemciyi değiştirerek 5670 kart ile performans artışı sağlayamazsın.İşlemciyi kesin değiştireceğim diyorsan komple sistem yenile E8400 falan uğraşma, 4-6 çekirdek amd sistem kurarsın.Para yok diyorsan biriktirene kadar bekle bence...Bu arada elimde 5670 var, yeni kart almayı düşünüyorum, bunu satarmıyım bilmiyorum ama kart hakkında bilgi almak istersen yardımcı olurum...

5670 ilk düşüncem idi ancak 3 4 senelik oyun oynamamanin acisini cikarabilirimArkadaşlar zayif kaçar dedi o yüzden sağlam bir şey olsun dedim.

aynen 5670 bazı oyunlarda zayıf kaçar.Ama dediğim gibi cpu değiştireceksen E8400 ile uğraşma. ekran kartını 7750 alabilirsin, performansı yeterli gelir

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.