Şimdi Ara

Şişirilmiş Notlara Soruşturma Açılmış (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
2
Favori
3.716
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
31 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: K.Dot

    Geç gelen adalet adalet değildir

    Gelecek mi sandın?


    Şuan anlamsız bir şekilde bu sistemde yenen haklar görmezden geliniyor.
  • Lisede 10. sınıfı bitirdikten sonra bir fen lisesinden başka bir fen lisesine yatay geçiş yaptım.İlk lisemde birkaç ders hariç yazılılar yüzeysel konulardan kolay kolay soruluyordu.İkinci liseme geçtiğimde acayip afalladım, matematik yazılısından 70 almanın lütüf olarak görüldüğü bir okuldu.
    Denetleme yapılması önemli tabiki ama bir düzenleme yapılmadan da tam olarak adalet sağlanamaz bence.
  • morkartal kullanıcısına yanıt
    Önceden katsayi uygulaması ve aobp vardı okul başarısına göre şekilleniyordu. Kimi durumlarda haksiiklara yol acabiliyordu o da.

    Şöyle olsa mesela, aobp yüzde 30 okulun üniversite başarısı 70 öğrenci diploma notu. Böyle olursa daha mantıklı olabilir diye düşünüyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fast and Relax

    Önceden katsayi uygulaması ve aobp vardı okul başarısına göre şekilleniyordu. Kimi durumlarda haksiiklara yol acabiliyordu o da.

    Şöyle olsa mesela, aobp yüzde 30 okulun üniversite başarısı 70 öğrenci diploma notu. Böyle olursa daha mantıklı olabilir diye düşünüyorum.

    yine saçma olurdu. en mantıklısı 9-10'da ygs bölümlerinden tr-sos-mat-fen her sene 1 sınav yapılması. (%50 açık uçlu %50 test.) 11-12 lys bölümlerinden 1er merkezi sınav yapılması. obp'yi tamamen bunlar etkilemeli eğer olacaksa.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi il mostro di firenze -- 18 Ağustos 2017; 23:26:1 >
  • il mostro di firenze kullanıcısına yanıt
    Yok aman aman öğrenci psikolojisini düşünmek gerek, bu kadar sınav yeter.

    Merkezi deyip, insanları bir sürü sınava daha sokmanın bir mantıklı olduğunu düşünmüyorum ben :D

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fast and Relax

    Yok aman aman öğrenci psikolojisini düşünmek gerek, bu kadar sınav yeter.

    Merkezi deyip, insanları bir sürü sınava daha sokmanın bir mantıklı olduğunu düşünmüyorum ben :D

    teog sistemi gibi işte hocam. zaten sınav haftasında günde 2 3 sınava giriyorduk lise sonda onun yerine mattan dönemlik 4 sınav olması yerine 2 sınav olsa +1de ygs tarzında merkezi sınava girse çok olmaz bence.


    bu arada mesajında aman aman deyince aklıma bu adam geldi nedense :D




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi il mostro di firenze -- 18 Ağustos 2017; 23:58:54 >




  • Kalitesiz ozel lıstese okuyup obp si 98 kusur olup 400 bin olan da var aynen milleti kandiriyorlar bakın denetliyoruz diye en azından yarı yarıya etkisi düşmeli zateb adaletsiz olduğunu herkes de biliyor allah kahretsin bunları

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ama bu kadar soruşturma şikayet en azından yarı yarıya etkisi azalir da 85 90 obp lileri o kadar dusurmezz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sen hangi ülkede yaşıyon , kazanılmış hakmış. Adamın donunu alırlar haberin olmaz. 2013-2014-2015 als'yi kazanan bütün askeri lise öğrencisini de okuldan atmasalardı ne de olsa kazanılmış haktı.

    Sınav kağıtlarının saklanma zorunluluğu var kaç yıl bilmiyorum ama onları bi araştırsalar görürler zaten . soruların kolaylıgını 30 öğrencinin verdiği birbirinin aynı cevapları ; ama bunu yapabilicek devlet nerde bi vekil çocugu da araya kaynar diye korkar hepsi .nasıl olsa devlet okuluna giden vekil çocugu mu var ?
  • açılsa ne olur açılmasa ne olur olan çoktan olmuş neyse bizden sonrakiler için iyi bir sonuca varsınlar da bizden sonrakiler yanmasın dalga geçer gibi iş yapıyorlar hey allahım ya.




    Yine bir sonuca varamazlar ama neyse , eğitimden anlamayanlar eğitim sistemini yönetiyorsa pek olumlu şeyler beklememek lazım.
  • ISITIP ISITIP ÖNE KOYMACALAR
  • Gktupc G kullanıcısına yanıt
    nasıl kanıtlayacak Temel lise öğrenciye hazırladığı sınavda isterse 4 işlem sorar gider fizikten sadece vektör sorar kimyadan maddenin hallerini sorar böylede 100 verir illa 70lik kağıda 90 çakmasına gerek yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sinir oluyorum şöyle işlere
  • YediGüzelAdam kullanıcısına yanıt
    Öncelikle bu yazdığını herhangi bi öğretmene söyleme güler. Sınavda sorması gereken konular az çok belli, ister kolay sorar ister zor ona bir şey diyemeyiz. Kolay sorup da 100 alırsa bunda bi sıkıntı yok bu şöyle bi durum ankara fen de yazılıdan 70 alan çocuk başka bir devlet okulunda 90-100 görebilir ama başka bir okulda 90-100 gören çocuk kadar obp alamıyor bu yıllardır olan bi durum. Obp nin adilleşmesi için merkezi sınav yapılmalı. Neyse eğer kağıda öğretmenin müdahalesi tespit edilirse cezası var. Eğer öğretmen suç teşkil eden bir şey yapmadıysa yapacak bir şey yok. Ama sınavda 4 işlem sorarsa hoş şeyler olmaz. Ha bu arada özellikle yabancı dil sınavlarında kağıda yapılan müdahale anlaşılmaz çünkü müfettiş ingilizce çok az bilir ya da bilmez. Bileni az o yüzdrn aynı anlamda falan diyip yırtabilirler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle ben doktorum, Ankara da eğitim sisteminin merkezinde büyüdüm. Ankara nın eğitim kalitesi de, eğitim sektöründe ki fiyatlarıda İstanbul un İzmir in çok üzerindeydi temel lise sistemi geldikten sonra fiyatlar ne oldu bilemem ama eğitim kalitesini Üniversite döneminde hocalarım ve sınıfta ki tüm arkadaşlarım da hissetmişti. Benim lise biyoloji de öğrendiğim genetik bilgisi fizikte fizik bilgisi elektrik ve mat fen bilgisi hiç birinde yoktu. Eğer tanınmış bir dershanedeyseniz Dersinize Prof. Dr., Yrd. Doç, Post Doc sahibi

    yurtdışı görmüş bir akademisyen veya çok kaliteli hocalar girebilir bana bunların hepsi nasip oldu. Ünvanlara bakarak aldanmayın Ünvanı olmayıp efsane diyebileceğim hocalarımda oldu. Neyse dershane döneminde etüt hocası alınacağı zaman Rehberlik veya müdürlük şahsa önce teste tabi tutulacağını daha sonra beğenilirse işe başlayabileceğini söyler beni çağırır Ben çözmekten kabarmış 2 katı olmuş kitaplarımdan birini çıkarır sorumu sorarım böyle böyle çok hoca da test ettim diğer ders hocaları hakkında dönütümde istendi. Ayrıca ailemden 2 prof ve sadece dayımdan 6 çocuk öğretmen dayımda öğretmen, Doktor olmama rağmen aklım daima eğitim sisteminde ve hala hocalarımla gider görüşürüm Temel lisedeki sınav sorularını hala çözebiliyorsam ve etütte yardım ettiğim öğrenci maddenin temel hali ısı sıcaklık gibi basit konularda bön bön bakıp 90 alıyorsa sorun falan olmaz bu sistemle. Öğretmen müfredat içi istediği konuyu sorma hakkına sahip olduğu gibi tek sınavda tüm müfredattan soru sorması dahi gerekmez. Öncelikle yazdığım şeyin örnek teşkil ettiğini anlayamaman üzücü. Hoca isterse müfredat içi tüm konuların temel giriş seviyesindende soru sorabilir buna müfettiş dahi bir şey demez ve diyemez çünkü Devlet okulunda ki hocalarımız dershane hocalarımızdan daha niteliksiz dershanede ki hocalarımız hergün soru bankalarına tutulurken okul hocalarının böyle bir ihtiyacı yok sorsanda bilmiyorum diyen vasat grub çoğunlukta dershanede uzun süre çalışan bir hoca kendini geliştirmek zorunda kalıyor özellikle o branşta tek ise ve sürekli soru soruluyorsa, şimdi müfettiş bu adamla okuldaki adamın bilgisini ölçmeye kalktığı an dershane deki hoca çok önde olacağı için giriş seviyesindeki soruyu pek takmaz taksa bile birşey diyemez hatta müfettişlerin çoğuda devlet okulundaki öğretmenden farksız olduğu için anlamaz umursamaz doğru çözümünü bile bilmez. OBP sistemine değinmiyorum bile. temel liseye hocalarımı ziyaretede her sene muhakkak gitmeye çalışıyorum hem yönetim tarafından hem aileler ve öğrenciler tarafından notların şişirilmesi söyleniyor derece çıkarabilmek için artık hocalarda alışmış yapacak bir şey yok. Eğitim sistemi hergün düşündüğüm saatlerce kafa yorduğum ender şeylerdendir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Cemaat bu işi çok iyi yapıyordu milyonlarca yeni yetmelerin hakkına girdiler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben üst seviye bi anadolu lisesinde okudum fakat okulda okumadık işimiz gücümüz çakallıktı okulu bitirdiğimde 78 ortalamam vardı genel olarak , temel liseler son sene bastılar 100 leri notları verdiler bende üniversite sınavına hazırlanıyorum 47 bininci oldum TM-3 de 50 bine attı beni 3bin kişi yani. Bu sene tekrar girdim ulan 11 bin oldum 14 bine attı. Şişirecekler tabi kardeşim işin ucunda para olunca kim neler yapmaz.
  • Ne kadar saçma bir mesaj bunu yapalım olmaz onu yapalim ohooo ne yani bu merkezi olsa daha iyi olurdu daha az çalışıp daha yüksek not alırdım obp kalkınca okulda dersi takmiyan kişi obp varkende takmaz çünkü hedef yok ama hedefi olan kişi sınav olduğu için mecbur dersi dinler yani dediklerin mantıklı değil

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Soruşturma açılmışken bile temel liselerde 99,99 ortalama yapmaya devam ediliyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu kadar aleni bir hak yeme olayı nasıl devam ettirilebiliyor anlamak mümkün değil gerçekten.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.