Şimdi Ara

şirketin 2. el makina ekipman alması

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
951
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    2017 yılında bir ticaret teşebbüsünde bulunmayı planlıyoruz ve o tarihte Şahıs şirketi veya LTD kurucaz. Fakat girişim için gerekli bazı makina ve ekipmanları çok uygun fiyata şu anda tespit ettik ve biran önce kişisel paramızla satın almak istiyoruz. Şirketide bahsettiğim gibi şu aşamada kurma imkanımız yok ancak gelecek sene.

    Sorumuz şu: Şu an kendi paramızla aldığımız ekipmanlar, gelecek sene şirket kurduğumuzda bu şirkete 2. el olarak satılabilirmi ve ilgili amortismanların kurumlar vergisi açısından ileride gider yazılmasını engelleyen bir durum olur mu? Başka avantaj/dezavantaj olurmu (tamamen kanuni çerçevelerde hareket etmek istemekteyiz).

    Birde 2. el ekipmanın şirkete satışı sırasında değeri SMMM veya başka bir merci tarafından tespit edilmelimi yoksa biz ilk bedeline göre birazda yıpranma payı düşüp satsak olurmu. (Şimdiki parayla yaklaşık 100 bin TL civarı bir ekipman diyebiliriz).

    Yardımcı olabilecek herkese şimdiden çok teşekkürler.







  • Her ürünün belli bir rayiç fiyatı vardır. İstediğiniz kadar rakam belirtemessiniz diye biliyorum ben. Ama diğer şirketinize satış olarak gösterebilir ve amortisman yeni değerden değerlendirilir.
  • Uygun fiyatlı makine bulduğunuz için bunları hemen alıp, resmen faaliyete başlayana kadar herhangi bir yerde muhafaza etmeyi planlıyorsunuz diye anladım. Şahıs veya şirket olarak vergi mükellefiyetinizi başlattığınızda yapmanız gereken, bu mükellefiyet namıyla gider pusulası düzenleyip, makineleri envantere dahil etmektir (biraz stopaj ödemek gerekecek). Piyasadaki 2.el emsallerinin değerinden fazla olmaması kaydıyla, gerçeğe uygun değerle, fiyatı kendiniz belirleyebilirsiniz, sair kişi veya kurumlarca ayrıca değer tespitine gerek yok. 2 el olması mühim değil, gib'in ekli cetvellerinde gösterdiği faydalı ömür süresi oranında amortismana tabi tutabilirsiniz. Ayrıca zaten faaliyete başlarken, mükellefiyet açılış işlemlerinizi yapan ve defterlerinizi tutacak olan smmm size yol gösterir, fazla kafanıza takmayın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mestalla -- 5 Haziran 2016; 0:57:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.