Şimdi Ara

Şirket Maili Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
745
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba,

    Yaklaşık 1.5 ay önce açılışını yapmış olduğumuz şirketimizin domain, hosting, internet sitesi tarafımdan kısıtlı bilgilerle maliyet kısmak amacıyla yapılmıştır.

    Fakat büyük bir problemimiz var;

    Sadecehosting firmasından almış olduğum hosting hizmeti dahilinde atmış olduğum kendi şirket uzantılı maillerim kurumsal firmaların bircoğunun inboxına ulaşamıyor. İşin en kötü kısmı da iletilemedi hatası almıyoruz. Yani biz firmaya attığımız maillerin ulaştığını düşünürken, birçok mail iletilemiyor.
    Öte yandan herhangi bir gmail hesabına attığımız mailde ise "sadecehosting tarafından şifrelenmedi" olarak bir uyarı çıkıyor maili görüntüleyen kullanıcılarda, aynı zamanda açık kilit simgesi görünüyor.

    Yapım gereki güvensiz görünmeyi ve olmayı hiç sevmiyorum. İşimizin büyük kısmının mailing olduğundan ve maille iletilen dosyaların önemininden dolayı mevcut durum bizim için büyük bir problem.

    Konuştuğum benden bilgili arkadaşlarım ortak sunucu kullandığım için daha önce aynı sunucudan çıkan mailler sebebiyle bazı noktalarda sunucumuzun blackliste girdiği belirtiliyor.

    Benim göndermiş olduğum maillerin en sağlıklı ve sıfır güvenlik zaafiyetli olarak karşı tarafa iletilmesi için nasıl bir yol izlemem gerekiyor?
    Bazısı VDS alacaksın diyor, başkası git profesyonel destek al diyor.


    Yardımlarınızı rica ederim.
    Konunun ciddiyeti sebebiyle yardımcı olan arkadaşlar büyük hayır işleyecektir :)


    teşekkürler,



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kRmpst -- 8 Mayıs 2017; 11:1:24 >







  • Paylaşımlı sunculardan hosting aldığınızda evet fiyat olarak uygun oluyor ama malesef bu tarz sunuculardan alınan hizmet şirket mailleri kullanımı için uygun değil. Mailleriniz gitmez, gitese de gereksiz klasörüne düşer, veya çok fazla spam mail ulaşır size.
    Bu gibi sorunları sürekli yaşarsınız. 12 yıllık deneyimime dayanarak söylüyorum.

    Sebebine gelince; adamlar bir sunucuyu binlerce hosting paketine bölüp satıyorlar. Ne yapsınlar işleri bu onlarda para kazanmak için yapıyor neticede. Fakat önemsemedikleri birşey var aynı sunucuda yer alan binlerce vatandaşın aynı ip adreslerini kullanmak zorunda olmaları. Bu konu ilk başlarda kimsenin dikkatini çekmez. Ama aynı ip adresi ile binlerce mail hesabı kullanılırsa mail konusunda sorunlar kaçınılmaz olur.

    Sunucu firması; en uygun fiyata hosting üretmenin derdinde.

    Bu konularda çok bilgisi olmayan vatandaş ise en uygununu bulmanın derdinde.

    Bu iki kitlenin buluştuğu yerde binlerce site olur, fiyatlar 20-30 dolarlarda dolaşır belki de daha ucuza ve sonuç olarak sitelerde de pek sorun olmaz hepsi çalışır ama şirket maillerinde problem devam eder. Bir gün düzelse bile ertesi gün yine sorun devam eder.

    Bu durumda yaşayabileceğiniz bazı sorunlar;

    1. Mailinize çok fazla spam mail gelir artık spamları silmekle ciddi zaman kaybedersiniz.
    2. Sürekli gönderdiğiniz maillerin karşı tarafa ulaşmadığını duyarsınız. Artık gönderdiğiniz her mailde aynı tedirginliği yaşarsınız.
    3. Gönderdiğiniz mail karşı tarafa ulaşmıştır ama gereksiz klasörüne düşmüştür ve her defasında inanlara gereksiz klasörüne de bakın demek zorunda kalırsınız.
    4. Mail kotalarınız düşük olur ve sürekli boşaltmak zorunda kalırsınız.

    Bütün bunları yapmak bir çalışan için hem zor hem de moral bozucu.

    Peki bu sorunlardan kalıcı olarak kurtulmanın yolu yok mu elbette var.

    Aynı sorunları biz de yaşayınca bizim firma için bir çözüm bulmak ta bana düştü

    internettenwww.kurumsalmail.com.tr yi buldum. Adamların işi sadece şirketlere mail hizmeti sağlamak, sunucularında hiç web sitesi barındırmıyorlar. Her müşteri içinde ayrı ip adresi sağladıkları için hiç bir müşteri diğerinden etkilenmiyor ve herkesin maili sağlıklı çalışıyor. Hedef kitleleri de maillerinde sorun yaşayan kurumsal firmalar. Ben ilk başta biraz tereddüt ettim ama ücret iade garantisi ile çalıştıklarını görünce satın aldım. 8 ay oldu henüz mailler tık bile demedi.

    Yani benim anladığım kadarıyla sunucuların ip adresleri oluyor binlerce kişi aynı ip adresini kullanınca maillerin kalitesi düşüyor. Ama herkese ayri ip adresi sağlanınca sorunsuz bir şekilde maillerinizi kullanabiliyorsunuz.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.