Şimdi Ara

Sırf brutal vokal icra ederek müzik yapan gruplardan ne anlıyorsunuz? (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
598
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Hayir hayko tarzi seylerin cop olmasinin benim hoslanmamamla ilgisi yok.

Kaliteli yapımdan ne olursa olsun hoşlanırm. Zaten opera ve klasik müzigi bu yüzden seviyorum. Cünkü o da kaliteli müzik.

Hayko kaliteli olsaydı onu da severdim..

Senin hayko gibi seyler, BM ve DEATH metal gibi komplike degil. Onun cop olmasi subjektif bir sey degil komik d0stum

BM'de çok katmanlı riffler var, blst beat, tremolo picking, poliritmik davul ve daha karmaşık armoniler var hayko gibi seyler cok daha basit ve kalitesiz produksiyonlar.

Anlamadıgın bilmedigin müzik tarzına "nüğe brutal dinlöyünüzzz nüğeee, hayko eyi" diye başlık olusturursan komik duruma düşersin.

Cünkü savundugun, daha dogrusu diğeriyle kysladıgın müzik, teknik anlamda daha basit. Sacma ve emo kız isi olmasını gecelim, teknik üstünlüğü yok..

Tabii bir müzigin teknik üstünlügünün olmaması onu sana göre eğlencesiz yapmaz.. Bir müzigi dinlemek icin mutlaka kaliteli olması da gerekmez. Dinleyebilirsin ama daha üstün müzige, yani daha kaliteli müzige "ne anlıyorsunuz" şeklinde yaklaşman ve cöp muamelesi yapman senin bilgisizligini ortaya koyar..

Müzik konusunda bilgi sahibi olmak mecburiyetinde de değilsin ama bilgisiz oldugun konuda iste ne anladıgımızı yazmışız, orada sadece "bilgilendirme icin teşekkürler" demen gerekir.. Anlamadıgın mevzuyu anlatıyoruz cünkü..

Git emo müzik dinle, hayko dinle, an*dolu rock saçmalıgı dinle diyip, direkt engel de atılabilir, fakat iste bu mevzuyu daha önce başkalarından da duydum. Yani diyorlar ki, brutal sacma ( brutal derken Death, Blck demek istiyorlar ) anlamsız, kulaga kötü geliyor, ne anlıyorsunuz?

Ne anlıyoruz? Cünkü teknik üstünlük var ve ayrıca emo değil kranlık seylerden hoslanıyoruz.. Hem teknik üstünlük hem zevk ve kisilik mevzuları..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 24 Mayıs 2026; 7:56:38 >

• Yani bak mesela sen hayko dinlerken ne hissediyorsun? Böyle bir disi eleman var, o disi elemana cekim hissediyorsun, bu dişiyle üresem ahh diyorsun, ne güzel olurdu ahh diyorsun, sonra hayko açıyorsun ve hayko, isyan ediyor, emo şeyler söylüyor, ezerim dünyayı, kız benim olmalı demek diyor...

Nightwsh flan orada da, bulmuslar bir cırtlak sesli kadın, pop ile metali karıştırmışlar veriyor ağlaklıgı veriyor duyguyu...

Bu senin hoşlandıgın sey iste, basit emo müzik, basit ve günlük sıradan hisler.. O kisilik yapınla, Inn I De dype skogers Favn, ne anlatıyor, ne vermek istiyor, ne hissettiriyor, anlayamazsın iste.. Sadece Saygı duyacaksın..

Sen bizimle alay edersen, kücümsersen, senin müzik ve senin hisler de, bizim bakış açımızdan ciddiye alınmayabilir.. Bu cok normal..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 24 Mayıs 2026; 8:45:29 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Yaptıktan sonra gırtlak uyuşturan sprey fısfıslarsın

Brutal vokal yapan adam=2 paket sigara içen adam.   

• Mayhem, Darkthrone ve Burzum erken dönem dışında ( birkaç daha az tanırır grup var gerci ) ve birkac Death grubu dısında tüm metal bana göre cöp. Arabeskten bile daha igrenc bir şey. Tam bir özenti müzigi

Daha yumuşak, daha melodik, daha emo oldukca, daha igrenc oluyor ve daha yumusak, daha melodik, daha pop tarzı, daha piysa isi olanları dinleyenler, o muzigi özenti olarak z0rlama dinliyorlar ve özentilere, rebel ergenlere, emo kızlara, sorunlu genclere, z0rlama dinletebilmek icin daha yumusak, daha melodik, daha popumsu prodüksiyonlar yaratılıyor

Cünkü o insanlarda metal kulagı yok. Daha sert müzikten zevk alamıyor ama kendini dinlemek icin z0rluyor. Yani bir cesit özentilige z0rlanma kesinlilke, sevmedigin yemegi c00l oldugunu düsüdüngün icin yemeye calısmak gibi.

Yani d00m metal, emo metal, heavy metal, götik metal, nghtwish, metallica, yeh yeh lst cigarette, t*rn the page flan tam bir özenti isi bana gore.. Bu sebeple ben 90's kvlt ve birkac death grubu dinlerim, bunları dinlemekten gercek anlamda zevk alırım, önemli olan zevk alabilmek, zevk almayan, z0raki dinleyen, özenti adam, daha yumusak, daha melodik, sözleri daha anlaşılabilir, daha götik, hatta kadın sesi flan dinler..

Kadın sesi cok güzeldir ama BM'de olmaz.

Bu tarz metal, metal değil. Gercek metal BM'dir ve Death bazen hosa gidiyorsa cesit olsun diye dinlenebilir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 3 Ağustos 2026; 23:16:14 >

• Yani özetle, BM grupları da özenti. Özenti olmayan sadece 90's Kultu. 90's kult disinda hepsi özentidir bazıları da satılmıştır Behemoth flan bile..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 3 Ağustos 2026; 23:11:48 >

Bak sen bunu seversin o zaman bööööööö

Ne kadar sert, o kdar iyidir. Ne kdar bögürme o kdar iyidir. Bögürme atmosfer katıyor, aura ekliyor, hatta sözlerin anlaşılıp anlaşılmaması bile cok önemli degil, ana dili ingilizce olan bile pek anlamaz cünkü bögürme atmosfer icin kullanılıyor

Thundergodyoutube
    Dying Fetus - Grotesque Impalement
    https://www.youtube.com/watch?v=0BfxH-WLS3M&list=RD0BfxH-WLS3M&start_radio=1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 4 Ağustos 2026; 7:16:52 >

Daha önce de yazmıştım zaten, eğer normal bir vokal olsaydı, Death Death olmazdı, savage, hayvani cnavar vibe vermezdi, normal bir vokal olsaydı BM olmazdı, sytani demonik stanik vibe vermezdi. Bu tarzlar böyle olmak mecburiyetinde, mesela cıglıksız bir Burzum düşünebilir misin? Brutalsız bir Cannibal Corpse düşünebilir misin? Cok yavan olurdu.. Brutal ve cıglıklar enstrümanın uzantısıdır atmosferin taşıyıcısıdır, o olmadan o his yakalanmaz.. gitar ve davula odaklanıp vokal katmanını gereksiz bögürme sanan %200 özentidir

Bana ilginc gelen sey şu: Mesela brutal dinleyemiyorum kafam götürmüyor diyenin kafa sert riffleri ve davulları nasıl götürüyor?

Gerci götürmüyor cünkü söyledigim gibi slandırılmıs yapımlar var mesela adam BM yaptıgını iddia ediyor org eklemis org calıyor.. Dimmu Borgir mesela. Konsepti c00l bulan ama müzik yönünden zevk almayan özentiler icin dinlenebilir kılma amaclı..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 4 Ağustos 2026; 7:58:56 >

• sdffsdf

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 4 Ağustos 2026; 10:38:57 >
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.