Şimdi Ara

Sıralamam ve Üniversite Tercihi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.175
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle bu sene sınavım umduğum gibi geçmedi bu ilk yılım ama iyi kötü bir yere yerleşmek istiyorum. Bir sene daha bu ÖSS hazırlığını çekemem gibi geliyor. Bu sene çok sorun yaşadım. Çünkü en ufak olumsuzluk beni baya etkiliyor. Örneğin bu sene YGS'de 364 puan almıştım fakat 400+ bir puan hedeflediğim için moral bozukluğu oldu. Okulumuzun bunda büyük payı var, sağolsunlar (!) sözde anadolu lisesiyiz hepimiz İstanbul kazanacak puan yapmalıyız onlara göre ve YGS'den sonra bu sene olmaz diye düşündüğüm için doğru dürüst çalışamadım. Oysa YGS'de aldığım puanı alsam yine o sıralamayı bile yapsam bana yetiyordu. Seneye aynı sorunları yaşarsam yine aynı şeyler olacak. Boşu boşuna bir sene kaybedeceğim. Bir senedir aklımda KTÜ Bilgisayar Mühendisliği vardı puan ve sıralamam sebebiyle bu isteğimden vazgeçmek zorunda kaldım. Ben mühendislik istediğim için MF4 puan türünden tercih yapacağım. Bu alandaki sıralamam 115180 daha önceki sıralamam ise 106453 olarak yazılmıştı.

Şimdihttp://rehberlik.osym.gov.tr/ 'den kendi sıralamamın 10000 üstünü yazarak arama yapıyorum. Bana uygun olan bölümleri listeliyor. Ne kadar doğru ne kadar yanlış bilmiyorum ama KTÜ Harita Mühendisliği tutuyor görünüyor. KTÜ Makine Mühendisliği ise tutmuyor. Fakat forumda görüyorum bazı arkadaşlar sıralamalarının 20000 üstünü yazıyorlar ve orası olur gözüyle bakıyorlar. Ben neredeyse 100000 altımdaki üniversiteleri tercih edebileceklerim arasına alıyorum. Sizce hata mı yapıyorum? Daha iyi üniversitelere daha mı çok yer vermeliyim. Ayrıca bu sıralamada hangi üniversiteler tercih edilmeli? Aklımdaki bölümler İnşaat Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Harita Mühendisliği vs. mühendislikler.

Bunların yanı sıra YGS-2 puanıma göre İzmir Dokuz Eylül ve Ankara Gazi Kimya Öğretmenliği tercih edebilirim. Büyük ihtimalle İzmir gelir. Fakat öğretmenliği de mühendislik kadar istemiyorum. Çevremdekiler de yazmamı, şansımı denememi öneriyorlar.

Kafam çok karışık gerçekten, yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
    Tercih döneminde hepinize başarılar dilerim.

• Yazı çok uzun farkındayım. Kısaltmak gerekirse; MF4 115180 (Önceki 106453) sıralaması ile hangi üniversitelerin mühendisliklerini (Makine Mühendisliği, Harita Mühendisliği vs.) yazarsam daha sağlam bir liste hazırlayabilirim?
  • Şu anda herşey çok muallakta. Ben senin yerinde olsam (nasılsa 30 tercih yapılıyor) ilk on bölümü istediğim ama puanı yüksek yerleri, sonraki on bölümü puanıma yakın yerleri, son on bölümü de puanımdan düşük yerleri yazarım. Ama tercih yaparken ay buranın puanı da iyi duruyo dur yazayım deme, hangi bölümleri istiyorsan ona göre liste çıkar, sonra düzenle.
  • Hocam sana üni/bölüm söylemeyeyim şimdi tek tek , 115k sıralaman var ise , 2009 sıralamalarını aç , 80kdan hatta 70kdan basla yazmaya 30 tercih hakkın var nasılsa.Hepsini doldur sen.2009da 100k ile alan yerler muhtemelen , 110k ile alan yerler de kesin olarak gelir sana.30 tercihini de buna göre yap işte.İlla bu sene gideceğim diyorsan bi sürü yer var inşaat ve makinada ikinci ögretimler sana uygun gelebilecek.Bunları yazabilirsin.Atıyorum sakarya inşaat 2. ögretim yaz en üstlere.
  • @vergessen

Büyük ihtimalle o şekilde yapacağım.

@Dark1n

2009 sıralamaları derken bu seneki 2010 kılavuzunda yer alan sıralamaları mı dikkate alıyım yoksa geçen seneki kılavuzdaki sıralamaları mı dikkate alıyım? Aralarında epeyi fark var çünkü.

KTÜ Harita Mühendisliği 109,000 olarak yazılmış buranın gelme ihtimali nedir peki?
  • Ayrıca dediğim gibi Kimya Öğretmenliği tercih etmeli miyim? Çok da olumsuz bakmıyorum çünkü. İzmir Dokuz Eylül büyük ihtimalle gelir yazarsam. Fakat ileride KPSS sıkıntısı çeker miyim yoksa mühendislikten daha mı iyidir bilmiyorum.
  • Kimya KPSS'de 82 gibi gayet yüksek bir puanla alıyor. Ama fen bölümü olduğu için özel ders avantajın vs. olacaktır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Seçim ve Üniversite Tercihleri
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dark1n

Hocam sana üni/bölüm söylemeyeyim şimdi tek tek , 115k sıralaman var ise , 2009 sıralamalarını aç , 80kdan hatta 70kdan basla yazmaya 30 tercih hakkın var nasılsa.Hepsini doldur sen.2009da 100k ile alan yerler muhtemelen , 110k ile alan yerler de kesin olarak gelir sana.30 tercihini de buna göre yap işte.İlla bu sene gideceğim diyorsan bi sürü yer var inşaat ve makinada ikinci ögretimler sana uygun gelebilecek.Bunları yazabilirsin.Atıyorum sakarya inşaat 2. ögretim yaz en üstlere.

Bu 2009'a göre olan sıralamalar için 2010'a göre kaç bin diyebiliriz. Yani 2010 klavuza göre muhtemelen gelebilecek sıralamalar 100000-125000 arası dersek çok mu iyimser oluruz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ettunc -- 24 Temmuz 2010; 16:37:49 >
  • Arkadaşım herkes sana tercihin hakkında yorum yapmış ama al benden de başka bir tavsiye.Sen sen ol 1 senem gidecek diye sevmediğin bir bölüme yada sevemiceğin bir şehire gitme 1 sene daha çalış olmadı daha da çalış çünkü git gide kolaylaşıyor istediğimiz bölümlerin gelme ihtimali.
    Ben daha ikinci senemde kimya yazdım gittim suan 2. senem bırakıp seneye öss ye hazırlanıcam nedeni ise hem iş imkanı yok hemde sevmediğim yeri çevre baskısından dolayı yazmış olmam.

Özet olarak 1 sene daha öss ye hazırlanmıyım dersin gider sevmediğin yada diplomalı işsiz olacağın bir bölüme boşuna okursun.Yada 2-3 sene okuyum bırakırsın gene olan geçen yıllarına olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Metin1132

Arkadaşım herkes sana tercihin hakkında yorum yapmış ama al benden de başka bir tavsiye.Sen sen ol 1 senem gidecek diye sevmediğin bir bölüme yada sevemiceğin bir şehire gitme 1 sene daha çalış olmadı daha da çalış çünkü git gide kolaylaşıyor istediğimiz bölümlerin gelme ihtimali.
    Ben daha ikinci senemde kimya yazdım gittim suan 2. senem bırakıp seneye öss ye hazırlanıcam nedeni ise hem iş imkanı yok hemde sevmediğim yeri çevre baskısından dolayı yazmış olmam.

Özet olarak 1 sene daha öss ye hazırlanmıyım dersin gider sevmediğin yada diplomalı işsiz olacağın bir bölüme boşuna okursun.Yada 2-3 sene okuyum bırakırsın gene olan geçen yıllarına olur.

Çok haklısınız. Bu ihtimali de düşünmüyor değilim. Bu sene bir yerlere girmekle hata mı yaparım diyorum sürekli ama işte ne biliyim çok kararsızım bu konuda. Onun dışında KTÜ en çok istediğim üniversiteydi yine öyle. Bu sene örneğin KTÜ Harita Mühendisliği'ni ya da diğer gelebilecek yerleri kaçırmamak için uğraşıyorum ama yok bir türlü doğru düzgün liste yapamıyorum. Bir şeyi yazıyorum siliyorum sonra tekrar ekliyorum kaç gündür bu şekilde bir sürü zamanımı harcadım şu tercih işine. Seneye kalırsam yine çok büyük beklentilerim olmayacak örneğin bir İTÜ hedeflerim arasında olmayacak yine aynen KTÜ'nün Bilgisayar Mühendisliği için çalışacağım. Zaten bu sene Bilgisayar Mühendisliği tutsa iyi-kötü bir yere gidecektim ama istediğim yerlerin tutmaması planlarımı alt-üst etti.

• quote:

Orijinalden alıntı: Wasell

quote:

Arkadaşım herkes sana tercihin hakkında yorum yapmış ama al benden de başka bir tavsiye.Sen sen ol 1 senem gidecek diye sevmediğin bir bölüme yada sevemiceğin bir şehire gitme 1 sene daha çalış olmadı daha da çalış çünkü git gide kolaylaşıyor istediğimiz bölümlerin gelme ihtimali.

Çok haklısınız. Bu ihtimali de düşünmüyor değilim. Bu sene bir yerlere girmekle hata mı yaparım diyorum sürekli ama işte ne biliyim çok kararsızım bu konuda. Onun dışında KTÜ en çok istediğim üniversiteydi yine öyle. Bu sene örneğin KTÜ Harita Mühendisliği'ni ya da diğer gelebilecek yerleri kaçırmamak için uğraşıyorum ama yok bir türlü doğru düzgün liste yapamıyorum. Bir şeyi yazıyorum siliyorum sonra tekrar ekliyorum kaç gündür bu şekilde bir sürü zamanımı harcadım şu tercih işine. Seneye kalırsam yine çok büyük beklentilerim olmayacak örneğin bir İTÜ hedeflerim arasında olmayacak yine aynen KTÜ'nün Bilgisayar Mühendisliği için çalışacağım. Zaten bu sene Bilgisayar Mühendisliği tutsa iyi-kötü bir yere gidecektim ama istediğim yerlerin tutmaması planlarımı alt-üst etti.

Şu konuya göz atman senin için çok yararlı olacaktır arkadaşım bu abimiz tamemen doğruları söylemiş.(ortalama üniversite düşünenler için,itü boğaziçi vs hariç)
    http://forum.donanimhaber.com/m_41319897/mpage_2/key_/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metiletilfenol -- 24 Temmuz 2010; 18:15:57 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Wasell

quote:

Şu konuya göz atman senin için çok yararlı olacaktır arkadaşım bu abimiz tamemen doğruları söylemiş.(ortalama üniversite düşünenler için,itü boğaziçi vs hariç)
    http://forum.donanimhaber.com/m_41319897/mpage_2/key_/tm.htm

Buradan ODTÜ ve İTÜ harici diğer üniversitelerden mezun olanların (YTÜ'den bile) anca devlette çalışabilecekleri özel sektöre giremeyecekleri savunulmuş. Kısmen doğrudur kabul ediyorum ama devlete KPSS ile giren mühendislerin de yattığını, çalışmadığını söylemişler. Buna katılmıyorum. Tamam kendini geliştirme özel sektöre göre daha gereksiz devlette ama bu kendini geliştirmeme yatma demek değildir. Adamlar işlerini yapıyorlar sonuçta. Ben de ileride KPSS ile devlette çalışmayı düşünüyorum. Özelde çalışamam gibi geliyor ne biliyim birisinin sırf patronum olduğu için bana istediği zaman istediği işi yaptırabilmesi. Çalışma zamanının belirli olmayışı. Sürekli senden bir şeyler beklemeleri vs. bunları çok fazla karşılayamayabilirim. Şu an ben KTÜ, Selçuk, Sakarya, Kocaeli vs. yerleri düşünüyorum. O yazıların hepsini okudum yine düşünüyorum. Çevremde KTÜ'de okuyan, mezun olan tanıdıklarım, hocalarım vs. var hiç birinden KTÜ hakkında şikayet duymadım. Sakarya vs. de böyledir diye düşünüyorum. Herkes İTÜ'den mezun olacak değil sonuçta.

Harita Mühendisliği'ni de yine devlet için istemekteyim. Bu bölümü bitirecek olursam özel şirket beklentim olmaz.

• Mustafa Kemal Üniversitesi İnşaat Mühendisliği (İ.Ö) seçebilirsiniz.. İkinci öğretimi 111k'dan almıştı sanırım en son.. Mühendislik fakültesi İskenderun'da.. Aklınızda bulunsun.. Altlara yazın derim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Anarchitekt

Mustafa Kemal Üniversitesi İnşaat Mühendisliği (İ.Ö) seçebilirsiniz.. İkinci öğretimi 111k'dan almıştı sanırım en son.. Mühendislik fakültesi İskenderun'da.. Aklınızda bulunsun.. Altlara yazın derim.

Ben de böyle öneriler bekliyordum da Hatay düşünmüyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.