Şimdi Ara

Sıralama Düşüşleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
2
Favori
973
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bildiğiniz üzere son zamanlarda bir CENG , Yapay Zeka hayranlığı ve isteği doğmaya başladı. Sizce bu sene oluşan bu hayranlık ve isteğin geçen sene 6.4k ve 6.1k ile kapatan havacılık ve uzay / uçak müh. etkisi ne olur ? Sıralamalarında gerilemeler yaşanır mı ? Havacılık da yükselişte olan bir alan gibi ancak sanki bu sene CENG patlama yapacak gibi duruyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Up diyelim, fikirleri merak ettim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay zeka hayranlığı çok küçük bir kitleyi etkisine alacak az kişiden oluşan o yüzden pek etkilemez fakat ceng dalgası baya etkileyebilir.

• schwarzbite kullanıcısına yanıt
    Hocam siz hatırladığım kadarıyla AE istiyordunuz. Yazacak mısınız ? Geliyor muydu size ?

• Hocam ODTÜ Uzay Hava 6400, benim sıralamam 6700. Zor ama bekleyip göreceğiz. 2018'de 6700 ile almış aslında.

Bu arada AE ile Aerospace Eng. kastettiniz diye anladım, yanlışsa pardon :)

Yok hocam doğru anladınız , açılımını zaten bölümle ilgisi olanlar anlıyor genelde :) ben de 7.4k dan atıcam oltamı ceng felan patlarsa belki gelir diye. İmkansız gibi bir şey ama deneyeceğiz işte. Umarım şans yüzümüze güler

• Umarım gelir hocam :) Bir de TOBB Makine opsiyonum var, 6655 ama ben 6708 im. Ceng patlamasıyla oraya kapak atarsak iyi gibi.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    sıralamalar kaç
    8 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Makine müh. ilginizi çekiyor ise olabilir hocam benim pek aram yok o bölümle. AE olmazsa CENG denerim ben de . Son koz olarak da daha çok makinenin özelleşmiş bölümlerini tercih ederim.(Endüstri, uzay) zaten 4 bölüm var kafamda onlar üzerinden tercih yaparım.Çok zor ama umarım bunların hiçbiri yaşanmadan METU AE'de buluşuruz sizinle :)

• Ceng patlamasının yanında tabiki her bölüm düşmeyecek aksine minik yükselişler yaşayan bölümler olacağını da düşünüyorum. Uzay ve Uçak da sanki bunlardan biri gibi ama umarım yanılırım ve yerleşirsiniz hocam :)

• Daha ne kadar patlayabilir ceng zirveye ulaştı 2018 de bence

• Umarım, olursa haberleşelim mutlaka

• Aslında umudum yok da tıp kontenjan artışı , ceng patlamaları , yapay zeka müh. ortaya çıkması bu tarz durumlar ümitlendiriyor biraz. Belki insanlar sırf puanım yetiyor diye AE yazmak yerine bu tarz alanlara yönelebilir de biraz kontenjan açığı oluşur. 7431 kişiden 89 tanesi METU AE yerleşse yetiyor bana

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-29229928E -- 31 Temmuz 2020; 3:4:51 >
  • Hocam konu da açtım gördün mü bilmiyorum, ilk 6k da kaç tane yeni kontenjan var hiç baktın mı ? Bakmıyorsa iş bana düştü ben bakacağım yarın :)

• dhligoky D kullanıcısına yanıt
    Hocam geçen sene hacettepe ceng 17k dan 11k ya çekti kendini. Ben bu sene ilk 5k da olup odtü itü tarzı okullar tutmayıp hacettepe yazacak birkaç insan biliyorum. Ayrıca hacettepe yapay zeka ilk defa geçen sene öğrenci alımı yapmasına rağmen 13k dan kapattı. Bence 2018 de bitmedi her şey

Hayır hocam haberim yok ama birkaç arkadaş AE'de 5 kişilik kont. felan açılmış diyince biraz bakmıştım ancak kesin bilgi bulamamıştım :/ Siz bir şeyler bulabilirseniz ve nasıl öğrenebileceğimi anlatırsanız seve seve yardımcı olurum. Pek bilgim yok çünkü...

• Yok daha nereye çıkacak ilk 1k mi olacak Hacettepe ceng. Saçmalık bence. Daha çıksa çıksa 1k çıkar bence insanlar bu bölüme bu kadar dadanmasi saçma. Başka bolum mu kalmadı birde Hacettepe 2018 de daha çok yükselmişti ben fark olarak bahsettim ege PC mesela o sene 40 dan 28-30a çıkmıştı sanırım şok olmustum o derece yükselmez o sene fenaydi

• Ben 2020 ya da 2021 de Cengin top sıralamalarına ulaşacağını düşünüyorum. Ama asla bir inşaat kadar değeri düşmez günümüzde. Hatta bence bir 10 yıl mühendislikler içinde zirve bayrağını kimseye kaptırmayacak

• Valla hocam o kadar iddialı olmayın bence Hacettepe için 3-4 seneye ODTÜ'nün arkasından kapatacak diyenler var. Biraz abartı duruyor ama öğrenci memnuniyeti , öğretmen kadrosu vs. cidden iyi bir seviyede. Ama dediğim gibi Hacettepe özelinde bu diğerlerinin kalitesini pek duymadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-29229928E -- 31 Temmuz 2020; 3:17:30 >
  • huysuzbiradam kullanıcısına yanıt
    Ben de sizin gibi düşünüyorum hocam. Ege üniversitesinde dahi (28k) yanılmıyorsam (amacım küçümsemek değil) verilen eğitimden ve iş olanaklarından memnun olan baya insan var belki bu üniversiteler bile sürpriz bir atağa geçebilir. Ama dediğiniz gibi bir süre sonra tıkanacaktır.

• 2019 dosyasıyla 2020 dosyasına bakmak lazım hocam, benim bulduğum seyi söyleyeyim size.

2018 - 85 kontenjan - 6700
    2019 - 90 kontenjan - 6400

moral bozucu biraz :/

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.