Şimdi Ara

''Sinyal jenaratörü''

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
290
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ekteki sinyal jenaratörünün çalışması hakkında bir rapor yazıcam.Yani ne ne işe yarar filan gibisinden.Yardımcı olursanız sevinirim...

• Sinyal jenaratörleri çok genel amaçlı kullanılabilirler:
    dijital bir devre tasarımı yaparken bazı hallerde kare dalga ile tetikleme verilerek
    sinüs verilerek bir hoparlörü test etmek
    yine kare dalgasında yararlanılarak bir röle'nin kaç defa ( hız ) çekebildiğini görmek
  • Ben sinyal jenaratöründe kullanılan elemanların datasheet'lerini buldum.Şimdi benim ihtiyacım,bu devredeki işte kapasitelerin diyotların dirençlerin ve anahtarların ne işe yaradığını anlamak.Yardımlarınızı bekliyorum...
  • Verdiğin devredeki Entegre ICL8038 adlı ve bu iş için özel olarak imal edilmiş bir entegredir.entegreye bağlı 3 konumlu swic Üçgen,Kare ve Sinüs fonksiyornlarını seçmek içindir çevresindeki diğer elemanlarda Osilatörün Frekansını belirleyecek parçalardır birde Pot vardır bu pot'da belli bir frekans aralığında sinyal üretmek için kullanılır çıkıştaki Op-Amp ise çıkış kuvvetlendiricisidir.
  • merhaba ben o eki açamadım.hangi programla açmak lazım
  • Bir program yada yazılım gerekmiyor
    "Ekteki Dosya"'yı tıklayın Açılan pencereden "sinyal.jpg"' yi tıklayarak içeriği görebilirsiniz.
  • ben o resmi kaydettimde bilgisayarıma açılmadı.sorunlu sanırım onu kastettim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sinyal Güçlendirme
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Yukarıdaki linkteki resim açılabiliniyor fakat ben yine yenisini buraya koyayım.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.