Ekteki sinyal jenaratörünün çalışması hakkında bir rapor yazıcam.Yani ne ne işe yarar filan gibisinden.Yardımcı olursanız sevinirim...
Sinyal jenaratörleri çok genel amaçlı kullanılabilirler: dijital bir devre tasarımı yaparken bazı hallerde kare dalga ile tetikleme verilerek sinüs verilerek bir hoparlörü test etmek yine kare dalgasında yararlanılarak bir röle'nin kaç defa ( hız ) çekebildiğini görmek
Ben sinyal jenaratöründe kullanılan elemanların datasheet'lerini buldum.Şimdi benim ihtiyacım,bu devredeki işte kapasitelerin diyotların dirençlerin ve anahtarların ne işe yaradığını anlamak.Yardımlarınızı bekliyorum...
Verdiğin devredeki Entegre ICL8038 adlı ve bu iş için özel olarak imal edilmiş bir entegredir.entegreye bağlı 3 konumlu swic Üçgen,Kare ve Sinüs fonksiyornlarını seçmek içindir çevresindeki diğer elemanlarda Osilatörün Frekansını belirleyecek parçalardır birde Pot vardır bu pot'da belli bir frekans aralığında sinyal üretmek için kullanılır çıkıştaki Op-Amp ise çıkış kuvvetlendiricisidir.
merhaba ben o eki açamadım.hangi programla açmak lazım
Bir program yada yazılım gerekmiyor "Ekteki Dosya"'yı tıklayın Açılan pencereden "sinyal.jpg"' yi tıklayarak içeriği görebilirsiniz.
ben o resmi kaydettimde bilgisayarıma açılmadı.sorunlu sanırım onu kastettim