Arkadaşlar ben sinoidal PWM üretmeye çalışıyorum. Bunun içinde sinüs dalgası ile üçgen dalgayı karşılaştırmam gerekiyor. Proteus ta nasıl üçgen dalgayı nasıl üretebilirim. Çok uğraştım ama üçgen dalga bi türlü kararlı olmuyor. Bunu nasıl üretebilirim. Unipolar sinusidal PWM i daha farklı bir yöntemle nasıl üretebileceğim konusunda fikir verebilir misiniz? Teşekkürler...
dostum ücgen dalgayla sinüsü karsılastırırsan kare dalga olusturursun gibime geliyor yanlıssam düzelt
sonuçta amaç kare dalga elde etmek ama genliği ayarlanabilen farlı genliklerde kare dalgalar olmalı
Simdilik isin gorulsun cinsinden bir cevap.
+/- V genlikte kare dalga uretecinin cikisina integral alici devre baglarsan ucgen dalga elde edersin.
quote:
Orjinalden alıntı: bunalmis
Simdilik isin gorulsun cinsinden bir cevap.
+/- V genlikte kare dalga uretecinin cikisina integral alici devre baglarsan ucgen dalga elde edersin.
kare dalganın arkasına bir integral devresi koy. kare dalga üçgene çevrilecektir.
Benim sinusoidal PWM olayına aklım yatmadı. sinüse nasıl PWM yaptıracan, ozaman sinüs, sinüs olmaz.
@Jack
Anla artik, adam puls genisligini sinusoidal sinyal ile degistirecek.
arkadaşım, tv lerin smps devrelerinde kullanılan bir entegre var adı UC3844. bu entegrenin referans girişi ve kontrol ayakları var eğer buraya uygun bi şekilde sinüs uygularsan darbe genişliğini ayarlayabilirsin. kolaygelsin.............................
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme