Şimdi Ara

++ sınırlandırılmış hayatı yaşamak ... (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
169
Cevap
1
Favori
3.074
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Daha öncede bir çok kereler belirttiğim gibi evrimle hayatın filizlendiğini düşünmek neden Yaradana olan inancımızı , saygımızı değiştiriyor izlenimine kapılıyorum.

Tanrı'nın 6 günde(?)/evrede yarattığını düşünmek , daha doğrusu teker teker canlıları yarattığını düşünme fikri daha ağır, daha saygın ve daha kutsal görülmekte?

İşin içine evrim/olasılık girdiği vakit nedense kutsallığından bir şeyler yitiriyormuş gibi...

++ sınırlandırılmış hayatı yaşamak ...

Yaradan iki zarı tavlaya direk dü şeş olarak koyduğu zaman KUTSAL, zarları fincanla atıp dü şeş getirdiğinde KUTSAL değil!

Yaradan'ın zarları dü şeş olarak bırakmasıyla, fincanla atıp dü şeş getirmesi arasında bir fark var mıdır?

Bir şeyi atlamıyor musunuz?
    Tavlada , zarda , fincanda, kurallarda, olasılıkta, oyuncularda O'na ait değil mi?

Olasılığın sonuçları bu kadar complex bir yapıya bürünebilecek mekanizmanın işlemesine olanak veriyorsa bundan daha kutsal ne olabilir?

Acaba diyorum bir çok konunun dönüp dolaşıp evrime gelmesinin arkasında başka bir neden mi var?
    Sanki sorgulamanın amacı farklı gibi?

Bir çok kereler aynı birincil soru farklı açılardan sorulup duruyor...
    İkincil soruya gelemedik gibi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huhukomsu -- 5 Aralık 2006; 2:03:15 >

• quote:

Orjinalden alıntı: kaotika

Bu ihtimal hesabı inandırıcı gelmedi. ve bir de piramitlerin oluşumu ile canlılığın oluşumu örneğini benzeştiremiyorum. Asıl önemli nokta, canlılığın oluşumunda moleküller arası devam eden kimyasal süreçlerin rol oynadığıdır ve bu göz ardı edliliyor. Oysa piramidin oluşumunu bekleyenler sadece rüzgarın ve depremin atomları üst üste dizmesini bekliyorlar, onunla da kalmıyor atomlar taş bloklar şeklinde bir araya gelmesi bekleniyor. Yani piramidin oluşma ihtimalinin daha az olması bence söz konusu bile olamaz.

ihtimal hesaplarına bir bakış açısı sunma adına;

Prof. Dr. Ali Demirsoy (Biyolog, Hacettepe Üniversitesi):
    Özünde bir Sitokrom-C'nin dizilimini oluşturmak için olasılık sıfır denecek kadar azdır. Yani canlılık eğer belirli bir dizilimi gerektiriyorsa, bu tüm evrende bir defa oluşacak kadar az olasılığa sahiptir denebilir. Ya da oluşumunda bizim tanımlayamayacağımız doğaüstü güçler görev yapmıştır. Bu sonuncusunu kabul etmek bilimsel amaca uygun değildir. O zaman birinci varsayımı irdelemek gerekir... Sitokrom-C'nin belli bir aminoasit dizilimini sağlamak, bir maymunun daktiloda hiç yanlış yapmadan insanlık tarihini yazma olasılığı kadar azdır (maymunun rastgele tuşlara bastığını kabul ederek).5*

bu ifadeler demek istediğimi bir derece anlatabilen ifadeler.

ve bir piramitin yapısı bir tek hücreli canlının yapısına göre milyonlarca derece basit bir yapıdır. sıfırdan bir piramit inşa edebiliriz ancak bir hücre meydana getiremeyiz.

quote:

Bir seyi "henüz bilmiyoruz, belki ileride bilim çözecektir" demek bana "Allah yarattı" demekten daha mantıklı geliyor. Canlıların mükemmel tasarlanmadığı ve tek bir kökenden çıktığı konusunda benim de kendime göre delillerim var. İlk canlı konusunda da en azından nasıl olabileceği hakkında fikir yürütüyoruz. Oysa Allahın nasıl yarattığı hakkında fikir yürütemeyeceğiz.

bu söz de bana topu taca atmak gibi geliyor

belki de bilim de ileri de Allah ın cc varlığını kabul edecek ve bütün bilim adamları inanacak.

bu konuda beni itiraza sevk eden en önemli mesele HAYAT meselesi. benim bilgilerim ve bütün insanlığın bilgileri kendiliğinden bir canlanma olamayacağı yönünde. (en azından böyle bir ispat yok ortada)

• arkadaşlar belki de her 2 şey de doğrudur .Hem belli istem ve organizmalar için evrim ve seçilim sz konusudur , hem bunun yapı taşları için bir tasarımcı söz konusudur.

bundan sonra yine çlişkili gibi görünen ama bazı olayları açıklaması için belki de birçoğumnuzun hoşlanmayacağı birşey söyleyeceğim.
    tesadüf diye bir şey yoktur , eğer zamanımızı 20 milyar yıl sonrasına çevirebilsek ve bu noktayı şimdi gördüğümüz gerçekliğiyle görebilsek , heyşey OLAN olarak anlatılacaktı .Olmaması gereken ile olan arasındaki savaş evreninin en büyük kaosudur.Neyin olması neyin olmamasını da belirleyen bilinçtir.Bizler eğer zamanı algılayamıyor olsaydınız eminim çok daha kolaylıkla anlaşılabilecek idi.Zaman tüm soruların özüdür.
    ZAMAN üzerinde konuşulagelmesi gereken ve yadsınamaz gerçekliğin gösterimidir.Bir şovdur bir görüntüdür bir beklentidir, bir algılamadır, bir tesadüf yaratıcısıdır.

Zaman ve parametreleri çözüldüğünde evren ,insan ve yaratan ve yaratcı mevcut olup olmadığı bilinecektir.
    JUPİTER ve yörüngesindeki tüm UYDULARI ve doğal kaynakları ,madenleri Türkiye&amp;#39;nindir .

• Ali Demirsoy'un sayfanın tümünde ne demek istediğini anlayabilirseniz aykırı bir şey düşünmediğini anlayabilirsiniz. Ayrıca onun yaptığı ihtimal hesabı kendisini bağlar, bu hesabın ne zaman yapıldığını bilemeyiz. Başka biyologlar moleküler kaosun devreye girince ihtimal hesabına bile gerek kalmayacağını söylüyorlar. Ayrıca ne olduğu mechul bir yaratıcı, nasıl olduğu mechul bir süreçte yarattı demektense, "Bir şekilde , doğal süreçler ile kendi kendine oluşmuştur" demek bana göre daha mantıklı geliyor. Stephen Hawking' zamanın kısa tarihi isimli eserinde "insancıl prensip" denen olgu ile hemen hemen aynı şeyden bahsetmiş. Çok benzer cümleler var, kitabı bulursam yazarım. Olayın anafikri, kozmosta sonsuz sayıda evren ya da evren bolgesi olduğunu düşünürsek, imkansız diye bir şey kalmadığını anlıyoruz. İnsancıl prensip bu kitapta çok güzel anlatılmış.

Ayrıca lütfen sayınız bakalım piramitte kaç tane atom var, hücrede kaç tane atom var. Piramitin tesadüfen oluşması için atomların tek tek üst üste gelmesi gerekecek. Oysa hücre, organik bir oluşum, hücrenin meydana gelmesine önderlik eden kimysal ve biyolojik süreçler var. Eğer piramit için tuğlalardan oluşması şart değil ise, sadece piramit şekli yeterli ise, evrende herhangi bir gezegende mutlaka piramit şeklinde bir dağ olacaktır. Çünkü yeri geliyor insan yüzü şeklinde bile dağlar görüyoruz.

topu taca atmak ha, ben de benzer bir şey söylesem. Bilinmeyen, keşfedilmeyen her ne varsa Allah'a havale etmek.

@deep impact, bir kere de olsa senin ağzından "tamam senin görüşün öyle olabilir saygı duyarım" cümlesini duysam ne vardı sanki. Ama cümlenin devamında "ama" olmayacak.

• burada tartışılan zaten birbirinin fikrini öğrenmek ve boş kutuları doğrular ile doldurmak olmalı.İnanç dahil hertarafa çekilebilecek bir fanatikliğe dönüşmeden, en acı soruları sorabilmelidir.

Cevaplarından da korkmamalı ve olgunluk ile karşılayabilmek olmalıdır.Cevaplar belki evrensel olarka doğru olmayabilir ama dünyamızda geçirilen ve bulunan kanıtlar ele alınarak tüm evreni yorumlamaya kalmak insanın doğasında vardır. Sorulardan korkmayalım çekinmeyelim, zihinleri çalıştırabilelim ki salt doğruyu bulalım .
    JUPİTER ve yörüngesindeki tüm UYDULARI ve doğal kaynakları ,madenleri Türkiye&amp;#39;nindir .

• yine kafama takılan birden fazla soruyu sormadan edemeyeceğim.

Madem kısıtlı ve güneşe bağlı yaşayan bir dünyada yaşıyoruz.Bu olasılık dahilinde tüm dinazorlar tarihi boyunca bir insan aklını barındıran varlık yaşamamış mıdır. Yaşamış ise hangi kaıntıları oluşturmuştur.Bulunan herhangi bir yapı veya zeka sonucu oluşan dinazor mevcut mudur.

ille ısı, dünya için bugun mü uygun idi.Zaman milyon veya milyar yıl olduğunda akıllara gelen bu olasılık neden geçmişe dönük doğal süreçler oluşturamamıştır.Oluşturmuş ise kanıtları nerededir.Gerçi bazı hint yazıtlarında ve tapınaklarda tanrı olarak tüylü yılan ve simgelerinden bahsedilmekte ancak bütün bunlar efsane altında toplanabilecek gerçeklikle bağdaşmayan yazıtlar mıdır.

İnsan evrimin dünya tarihi içinmde oluşturduğu en akıllı varlık mıdır?Seçilim insanı oluşturduğu gibi neden bir yazıt veya nesne bırakabilen bir başka hayvan oluşturmamıştır. Oluşturmuş ise kanıtları nerededir.

İnsan dışında evrim acaba neanderthal adamı için daha mı uygundur.

Aynı anda var olabn 2 tür arasında DNA uyumu var mıydı.Neanderthal adamı zekası ile insan -homo sapiens arasında ilişki var mıdır , yok mudur.

DNA üzerinde oynanarak akllı zeka türlerini oluşturabilmek mümkün müdür. DNA olasılık dahili dışında insan tarafından tüm gerçekliğiyle anlaşıldıktan sonra tasarlanabilirmi .

Kopya insan yapıldığında kişilik ve zeka tıpatıp aynı olacak mıdır.Eğer olursa aynı anda 1 milyar kopya yapılıp başka bir dünyaya bırakılsa ,bırakıldıktan sonra yüzbin sonra nasıl birşey bulmayı bekleriz.

aslında benim deep impact dan çok daha fazla sorum var .Ama cevabı ben verdiğim zman satranç oyunu belli bir ilerlemeden sonra kitleniyor .Seçilim şart oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vezir -- 5 Aralık 2006; 10:14:39 >

• quote:

Ali Demirsoy'un sayfanın tümünde ne demek istediğini anlayabilirseniz aykırı bir şey düşünmediğini anlayabilirsiniz. Ayrıca onun yaptığı ihtimal hesabı kendisini bağlar, bu hesabın ne zaman yapıldığını bilemeyiz. Başka biyologlar moleküler kaosun devreye girince ihtimal hesabına bile gerek kalmayacağını söylüyorlar. Ayrıca ne olduğu mechul bir yaratıcı, nasıl olduğu mechul bir süreçte yarattı demektense, "Bir şekilde , doğal süreçler ile kendi kendine oluşmuştur" demek bana göre daha mantıklı geliyor. Stephen Hawking' zamanın kısa tarihi isimli eserinde "insancıl prensip" denen olgu ile hemen hemen aynı şeyden bahsetmiş. Çok benzer cümleler var, kitabı bulursam yazarım. Olayın anafikri, kozmosta sonsuz sayıda evren ya da evren bolgesi olduğunu düşünürsek, imkansız diye bir şey kalmadığını anlıyoruz. İnsancıl prensip bu kitapta çok güzel anlatılmış.

topu taca atmak ha, ben de benzer bir şey söylesem. Bilinmeyen, keşfedilmeyen her ne varsa Allah'a havale etmek.

@deep impact, bir kere de olsa senin ağzından "tamam senin görüşün öyle olabilir saygı duyarım" cümlesini duysam ne vardı sanki. Ama cümlenin devamında "ama" olmayacak.

görüşlerinin herbirine saygım var kao ... hiç merak etme. hem sana hem de görüşlerine saygım yüzünden kapışıp duruyoruz ya zaten

ihtimal hesaplarını itimat ettiğin bir bilim adamı ile örneklendirdim artık kararı sen ver

quote:

Ayrıca lütfen sayınız bakalım piramitte kaç tane atom var, hücrede kaç tane atom var. Piramitin tesadüfen oluşması için atomların tek tek üst üste gelmesi gerekecek. Oysa hücre, organik bir oluşum, hücrenin meydana gelmesine önderlik eden kimysal ve biyolojik süreçler var. Eğer piramit için tuğlalardan oluşması şart değil ise, sadece piramit şekli yeterli ise, evrende herhangi bir gezegende mutlaka piramit şeklinde bir dağ olacaktır. Çünkü yeri geliyor insan yüzü şeklinde bile dağlar görüyoruz.

güzel bir koy, güzel şelale doğal süreçte oluşabiliyor. güzel bir piramitde ise bir usta gerekliliğini düşünüyorsun ki haklısın.

ben de piramitteki güzelliğin milyon katını canlılarda görüyorum.

şöyle de hesap yapmak mümkün kabaca:

bir pramitin var olması gereken şartların tümü, bir hücrenin oluşması için gereken şartların tümü.

inan ki bir hücreyi detaylı incelesen piramitin milyon katı daha kompleks olduğunu benden iyi görürsün ...

ama senin görüşlerine de herzaman saygım var (tekrar)

• Bakın işte masrtaki altı köşeli piramid. Bu elbette doğal süreçler sonucu oluşmuştur. Altı köşelisi olabiliyorsa dört köşesi de olabilir.
     ++ sınırlandırılmış hayatı yaşamak ...

http://www.romfart.no/MaanedensBilde/Tekst/S/2003/200308-RingformetPyramideMars.shtml

(ben bunu neden yazıyorum, evrim muhabbetinden sonra ortamı biraz rahatlalım istedim)

• Burada bir ilave yapma zorunluluğu hissediyorum, İlk hücre sadece kendini çoğaltabiliyordu. basit bir lipid zar ve birkaç nükleodiden oluşuyordu. Hücreyi günümüzdeki kompleks bir canlının hücresi olarak ele almayın.

Güzel fotoğraf.

Yalnız 6 köşeli değil o 6 katlı.
    Bu doğal yapının 4 köşeli olması zor zira akışkanlar mekaniğine aykırı olur.

Nasıl küp şeklinde bir kuş türü yoksa piramid şeklinde de doğal bir yapı olamaz.

quote:

Orjinalden alıntı: Deep Impact
    belki de bilim de ileri de Allah ın cc varlığını kabul edecek ve bütün bilim adamları inanacak.

Her atomun üzerinde Tanrı yazdığını ve bunları çok gelişmiş bir mikroskopla görebildiğimizi düşünelim.
    Sence o gün bütün bilim adamları Tanrı'ya inanacak mı?

• Huhukomşu, ona bakarsan akışkanlar mekaniğine göre "köşeli" de olmaz. Bir gezegendeki oluşumların her birisi, ille de kum tepeleri gibi rüzgarın şekillendirmesi sonucu oluşmaz. tektonik hareketler, fay kırılmaları gibi bir çok etken var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaotika -- 5 Aralık 2006; 12:27:16 >

Burada bir ilave yapma zorunluluğu hissediyorum, İlk hücre sadece kendini çoğaltabiliyordu. basit bir lipid zar ve birkaç nükleodiden oluşuyordu. Hücreyi günümüzdeki kompleks bir canlının hücresi olarak ele almayın.

o zaman burada basit bir hücrenin yapısını inceleyelim.

ben anlamıyorum. mesleğim itibari ile detaylara fazla mı önem veriyorum. meslek açısından da aynı tabanlıyız. üstelik ben gökdelene bakarken sen de uçağa bakabilirsin. bir uçağın rastgele müdahaleler ile değil de mühendislik çalışmaları ile uçabildiğini benden iyi bilebilirsin.

bu durumda acaba biz bir hücreyi basit mi zannediyoruz ?

bize olabildiğince basit çoğalabilen bir hücre detayı hakkında bilgi verebilir misin ?

acaba ben mi abartıyorum hücreyi ...

@huhukomuşu;

tabii ki yüzde 100 netice elde edilmez. imtihan sırrına aykırı zaten ... aklı devre dışı bırakmak.

• @kaotika
    Bende "köşeli olmaz akışkanlar dinamiğine" aykırı dedim zaten.

Şunu diyorsan ki eğer " tektonik hareketlerinden ötürü keskin köşeleri olan yapılar oluşabilir. "
    Evet sürecin başlangıcı için doğru bir yaklaşım olabilir ama bu yapı doğanın aşındırmaya başlamadığı bir yapıdır.

Zaman her zaman akışkanlar mekaniğini güçlü kılmıştır.
    Yapıda buna eninde sonunda boyun eğecektir.

Her şey en kararlı olduğu formda olmak için çalışıyor duruyor...
    Ta ki en son noktaya kadar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huhukomsu -- 5 Aralık 2006; 12:41:42 >
  • @deep impact,
    Benim fikirlerimi oluşturmam için detayına inmem gerekmiyor. Nasıl senin için, usta-eser yeterli ise benim için de eldeki fosiller yeterli. Sen kabul etmezsin, senin fikrin farklıdır, bu çok doğal.

Huhukomşu, piramitler meselesi işin esprili kısmı idi zaten. Deep impact demişti ya o halde piramitin oluşumunun, ilk hücrenin oluşumundan daha kolay olması lazım. Bak deep impact, huhukomşu piramidin oluşumunun daha kolay olmasına rağmen, neden dünyada kendiliğinden oluşmuş piramid görmediğimizi açıklamış. Bunun nedeni akışkanlar mekaniği imiş

Neyse şaka bir yana bu topikte yunuslar hakkında yazdığım iletiye bir göz atın.
    http://forum.donanimhaber.com/m_6359089/mpage_11/key_//tm.htm#10813387.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaotika -- 5 Aralık 2006; 12:49:03 >

• zaten problem, herşey kararlı yapıya giderken ,yaşam daha komplex ve ileri doğru bir atalet içeresinde .SORUN burda başlıyor, cevap da burda

veya su yönden bakalım bir miligram kum ile bir miligram tohum toplamda aynı enerjiye sahip olduğu halde biri olduğu gibi kalırken ,biri çevresindeki enrji kaynakları kullanarak daha büyük hale gitme eğiliminde .yani belki koca bir çınar oluyor.

E=MC2 olarak bakalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vezir -- 5 Aralık 2006; 13:30:56 >

• @kaotika
    Koyduğun fotoğraf hoşuma gittiği için yazdım bende.
    Doğanın ortaya koyabileceği bir piramid işte. (Akışkanlar tarafından biraz yontulmuş kenarları. )

/>

Ek:

quote:

Orjinalden alıntı: vezir
    zaten problem, herşey kararlı yapıya giderken ,yaşam daha komplex ve ileri doğru bir atalet içeresinde .SORUN burda başlıyor, cevap da burda

Esasında hayat özü itibariyle şu anda da complex.
    Bilimle her geçen gün sırlarını ifşa ettiğimiz doğanın ne kadar complex olduğunu görüyoruz.

Genetik kodları çözdükçe, neyin ne işe yaradığını öğrendikçe müdahaleler kaçınılmaz olacaktır.
    Önemli olan varolanı değiştirmekten öteye geçip geçemeyeceğimiz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huhukomsu -- 5 Aralık 2006; 13:41:37 >

• quote:

@deep impact,
    Benim fikirlerimi oluşturmam için detayına inmem gerekmiyor. Nasıl senin için, usta-eser yeterli ise benim için de eldeki fosiller yeterli. Sen kabul etmezsin, senin fikrin farklıdır, bu çok doğal.

eldeki fosillerde de sıkıntı var ki. bir neticeye ulaşma adına. köpekbalıkları 300 milyon yıldır aynı. değişmeden gelmiş.

yani iş dönüp dolaşıp yoruma kalıyor.

işte ben de bu yorumları bir kenara bırakarak konuyu açtım zaten.

koyalım kendi evrim ve inanç düşüncelerimizi bir kenara ve baştan irdeleyelim dedim.

ben kimim ? neyim sorusunun cevabını irdeleyelim.

insan vücudu her daim yenilenmekte.

akciğerler bile altı ay bir yıl içerisinde kendini yeniliyor.

proteinler bir taraftan yapılırken bir taraftan yıkılıyor.

kemikler de öyle.

her hücre sindirim boşaltım yaparak kendini yeniliyor. milyonlarca hücre yok olurken milyonlarcası da yeniden var oluyor.

ve ben ilk doğduğumda 2,5 kg iken şimdi 80 kg ağırlığındayım. benden 30 adet daha mı oldu yani ?

bende ki sürekliliği sağlayan nedir ?

neden ben metabolizmama söz geçiremiyorum ?

vücudumdaki organların görev dağılımı nasıl yapılmış ?

vücudumdaki organlar vazifelerini nereden öğrenmişler ?

ortada bir bilgi kaynağı yoksa, bilgi üretecek mekanizma yoksa bilgi yönünden bu kompleksliğe gidişin izahatı nedir ?

neden canlılar daha komplekse gidiş ihtiyacı içerisindedir ?

bilinci oluşturan nedir ?

hayat nedir ?

cevap: Allah cc yarattı. hadi koyalım bir kenara ve koyduktan sonra düşünelim bakalım cevap bulabiliyor muyuz? işte bulamadık cevap Allah cc tır demeyeceğim ama amerikayı bir kere daha keşfetmede yarar var. belki de beynimizin bir noktasında ampul yanar ve arşimet gibi sokaklara fırlarız. bu arada yukarıdaki sorulara evrimin verdiği cevap "kabul"den öte geçmiyor. hadi doğal yollardan bir göl, bir akarsu, bir vadi, bir koy oluşur da canlılardaki kompleksliğe gidişi açıklamak evrim açısından pek zor. neden ? neden ? neden ?

• Allah yarattı demek bana göre daha büyük bir kabul gibi duruyor. Benim en azından eksik de olsa nasıl olabileceği hakkında açıklamalarım var. Oysa yaratılış teorisinin bana göre hiç bir açıklaması yok. Allah tüm canlıları ayrı türler halinde yarattı ise her birini ne zaman yarattı? her birini aynı anda mı yarattı sıra ile mi yarattı? Yaratırken ortamda mevcut olan atomları mı kullandı, yoksa atomları da mı yeni baştan yarattı? ortamdaki atomları kullandı ise atomları nasıl yönlendirdi? Hangi kuvetleri kullandı?

Bun gibi soruların cevapları bulunabilir mi? Ya da Allah bir canlı türü yaratırken gözlemlenmiş midir? Bu gibi sorulara cevap bulmadan isterse canlılar trilyon kere daha kompleks olsun, bana yeterli değil.

Allah yarattı demek bana göre daha büyük bir kabul gibi duruyor. Benim en azından eksik de olsa nasıl olabileceği hakkında açıklamalarım var. Oysa yaratılış teorisinin bana göre hiç bir açıklaması yok. Allah tüm canlıları ayrı türler halinde yarattı ise her birini ne zaman yarattı? her birini aynı anda mı yarattı sıra ile mi yarattı? Yaratırken ortamda mevcut olan atomları mı kullandı, yoksa atomları da mı yeni baştan yarattı? ortamdaki atomları kullandı ise atomları nasıl yönlendirdi? Hangi kuvetleri kullandı?

Bun gibi soruların cevapları bulunabilir mi? Ya da Allah bir canlı türü yaratırken gözlemlenmiş midir? Bu gibi sorulara cevap bulmadan isterse canlılar trilyon kere daha kompleks olsun, bana yeterli değil.

Allah cc yarattı demek zaten kabuldür.

ama evrim kabul olamaz ... evrim eğer bilimsel bir netice ise her daim sorgulanır ve her daim ispat istenir.

• quote:

Allah cc yarattı demek zaten kabuldür.

Kabul ise kişi kabul eder ya da etmez. O zaman olay bitmiştir, ne diye tartışıyoruz.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.