Sinir bozucu soru

-
-
Hocam
Bu soruya bu kadar kafa yormaya gerek yok. Değmez.
"He cevap öyle miymiş?Tmm" de geç.
Soruyu okuduktan sonra ne yazdığınızı tahmin edebildim. Sıkıntılı olduğu belli
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Erkek olsan yapardın
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ben sorudaki hatayı anlamadım yazdığın destanı okuyamam da sıkıntı yok gibi
a olması lazım değil mi kirvem
Şimdi anahtar numaraları şöyle: 14-15 12-13 10-11 8-9 6-7 falan gider.
Çok uzun yazmışsınız okumadım valla.
a büyük eşittir 6
iki somun da farklı anahtarlarla açılıyor diyor.
Şimdi 1.somun 6 numara olduğu için 6-7 anahtarıyla açılır.
2.somun 7,8,9,10,11,12,13,14,15 olabilir.
Normalde en az 7 olur ama eğer 7 olursa iki somun da aynı anahtarla (6-7) açılmış olur.
Soruda bize farklı anahtarlarla dediği için cevap 8 olur.
2.somun 8-9 anahtarıyla açılır
Umarım anlatabilmişimdir.
-
Bu arada 5-6 diye bir anahtar yok.Yukarıda yazdığım gibi bir sistemi var somun anahtarlarının
-
durumumuz yoktu okuyamadım
ha okey kanka 5-6 alınca a geldi,sağ ol.
-
Sevindim bana hak vermene
Woruyu yaptım zaten birader. 6 değilse sorunun istediği cdvsptaki mantıkla 7 de olamaz o zaman 8 dedim
Sorudaki hata şey bak soruyu unuttum üstünden çok geçti de .
Hangileri farklı anahtarla acilabilir diye soruyor .
Ben diyorum ki iki tane 6 nolu somon bile farklı anahtarla acilabilir .Biri 5 6 ile diğeri 6 7 ile acilabilir.
İkisinin aynı anahtarla da acilabilme ihtimali farklı anahtarla acilamaz demek değil. İkisinin aynı anahtarla açılabilmesi farklı anahtarla acilabilir ihtimalini yok etmez . O yüzden cevap pekala 7 de olabilir. Ama 8
Soruda muhtemeeln aynı anahtarla acilamayan en küçük somon diye sormak istemiş.
Yanlış yaptığımı ima edenler ben yanlış yapmadım. Zaten somon 6 bile olsa farklı anahtarla acilabilir diye ama şıklarda 6 yok demek ki sorunun istediği hangisi aynı anahtarla acilamazmis. Ama hangiis farklı anahtarla acilabilir dkye sormuş.
Aa hocam teşekkür ederim , ben soruda şunu anlamamisim.
Anahtarlar soyle gidiyo sandim 6 7 ,7 8 , 8 9
Ama böyle değil 6 7 , 8 9 diyosunuz . Bunu esgecmisim
Hocam soruda sıkıntı yokmuş.
Siz de sıkıntı olduğunu düşünüyorsanız muhtemeeln anahtar sistemini anlamaisisniz siz de benim gibi.
Ben anahtarlarin 5-6 ,6-7,7-8 şeklinde gittiğini sandim ondan kafam karisti.
Farklı anahtarla acilabilmesi demek aynı anahtarla da acilamamasi demek değil ki dedim. Herhalde soru aynı anahtarla acilabildigi için 6 yi almamış ama somon en küçük 6 bile olsa olurdu anahtarin biri 5 -6 öteki 6-7 olurdu farklı anahtar sarti sağlanmış olurdu dedim. Farklı anahtarla acilabildigine göre derken aynı anahtarla acilamazi sormak istemiş dedim, ama iki ifade birbirinin mantıken dengi değil ki dedim.
Üstteki gibi gidiyorsa anahtar sistemi Farklı anahtarla acilabilir yine de misal iki tane 6 lik somonu bi 5-6 bi 6-7 lik anahtarla acarsin Farklı anahtarla açabilmek şartına tık sağlanmış olur dedim. İkisini aynı anahtarla da acabilirsin pekala ama bu aynı anahtarla acabilme Farklı anahtarla da acabilmeyi bozmaz. Soruda hangisi Farklı anahtarla acilabilir en küçük diyorsa 6 da deriz.sirf ayni anahtarla da açılabilir diye Farklı anahtarla da acilabilme durumu yok edilmez dedim.
Ama soruda 6 yoksa demek ki cevap 8dif çünkü demek ki Farklı anahtarla acilabilri derken ayni anahtarla acilamaz demek istemiş dedim. O yüzden 8 dedim. İki önerme birbirine denk değil o koşullarda ama sorunun istediği cevap 6 olmuyorsa o zaman aynı anahtarla acilamamadir dedim.
Fakat mantıken anahtarlar 5-6,6-7 diye gidiyorsa farklı anahtarla acilabilmek demek bu sorunun cevabı iki 6 da olur. Aynı anahtarla acilamaz değil farklı anahtarla acilabilmek.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
okumadım soruda sıkıntı yok
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X