Şimdi Ara

Sinemanın gerçek olaylara etkisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
209
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Schindler'ın listesini bu gece izleyeceğim biraz araştırma yapayım dedim Oskar Schindler reyiz gibi bir kurtarıcı olan Raoul Wallenberg adında bir İsveçli diplomat buldum.

Spoiler konusunda aşırı tutucu olan bu uyarıdan diğer uyarı sonuna kadar okumasın ama gerçi spoiler sayılmaz:

Oskar Schindler 1200 adet yahudi kurtarmış bir insan. Filmini izlemedim ama zaten Steven Spielberg'in yönettiği ve IMDB puanı hat safhada olan bir film.Mr. Schindler'ı az çok IMDB 250'yi izlemiş veya ortalama film kültürüne sahip biri tanır.

Ve burada Raoul Wallenberg adlı bir İsveçli mimar işe giriyor. Bu mimar kimi kaynaklara göre 100.000 veya 15-30 bin kişi kurtarmış.

Bu adamın 5-6 filmi var ama ünlü değil en ünlü sanırım Stellan Skarsgard'ın oynadığı 1990 çekimi olan "God Afton Herr Wallenberg" yada altın küre adayı olmuş Richard Chamberlain ve Alice Krige'in oynadığı Wallenberg: A Hero's Story. Şimdi bu 2 filmi toplam imdb'de yaklaşık 1000 kişi değerlendirmiş. SChindler'ın listesini 648.000 kişi değerlendirmiş.
    -----------------------------------------------------

Şu an Wallenberg'in ismini bilen pek kişi olduğunu sanmıyorum forumda hatta Türkiye'de. Schindler'ın ismini ise forumda en az 100'lerce kişi biliyordur.

Kitlesel iletişim araçlarının gerçeklerin önüne geçmesi çok acı bir şey. Raoul Wallenberg gibi bir kahramanın bilinmemesi çok acı.

Sadece bir film ile bir kişi ünlü olabilir, ya da yerin dibine girebilir.

Özet: Raoul Wallenberg'i araştırın, Oskar Schindler'ın en az 10 katı kişi kurtarmış ama kimse tanımıyor. Sadece 1 film ne kadar şey değiştiriyor. Haberlerde Wallenberg sadece "İsveç'in Schindler'ı" diye geçiyor.

• Doğal bir şey ayrıca bu olayın önüne geçmek imkansız.
  • Oskar Schindler bu konda özel kılan Alman olmasıdır ve aynı zamanda ilk başlarada yahudi işçiler sayesinde kazandığı tüm servetini onların hayatını kurtarmak için harcamış olmasıdır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Strelok -- 27 Nisan 2014; 18:00:26 >
  • Welcome to Holivud bro! Buna popüler kültür deniyor ve maalesef söylediklerinde çok haklısın. O filmdeki adamın yaptıklarına kimse laf edemez ama bunun gibi başka insanların bu değeri görmemesi gerçekten üzücü bir durum. Elimizde olan bir şey de yok.
    İnsanlar benim için ikiye ayrılır; Önüne konanı sorgulamadan alan ve önüne konanı sorgulayan..
    Sinemada da olay çok farklı değil. Günümüzde çoğu kişi sinema diye hollywoodun sahte dünyasına kapılır gider(eski dönem hollywoodunu ayrı tutuyorum) gerçeklere kör olur, kimiside gerçekleri görmek için didinir ve görür.
  • quote:

Orijinalden alıntı: neemis

Doğal bir şey ayrıca bu olayın önüne geçmek imkansız.

Bende böyle düşünüyorum..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.