Şimdi Ara

Sinema Tarihinde Üçlemeler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
109
Cevap
13
Favori
4.061
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

İzlediğim tüm üçleme filmler şu şekilde;

Luis Buñuel
    Gerçeği Arayış Üçlemesi

Michael Haneke
    Duygusal Buzlaşma Üçlemesi

Lars von Trier
    Avrupa Üçlemesi

Lars von Trier
    Altın Kalp/Fedakârlık Üçlemesi

Lars von Trier
    Amerika: Fırsatlar Ülkesi Üçlemesi

(Üçlemenin son filmi yapılmamıştır, yine de yazmak istedim.)

Aki Kaurismäki
    İşçi Sınıfı Üçlemesi

Aki Kaurismäki
    Finlandiya Üçlemesi

Satyajit Ray
    Apu Üçlemesi

Andrzej Wajda
    Savaş Filmleri Üçlemesi

Krzysztof Kieslowski
    Üç Renk Üçlemesi

Roman Polanski
    Apartman Üçlemesi

• Aslında başlık yanlış olmuş. "Benim tarihimde üçlemeler" olmalıydı

Orijinalden alıntı: .:: Death ::.

Eline sağlık hocam

Sağ olasın :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: obili

Aslında başlık yanlış olmuş. "Benim tarihimde üçlemeler" olmalıydı

Ne alaka?
  • quote:

Orijinalden alıntı: diminishedtriad

quote:

Eline sağlık hocam

Sağ olasın :)

Hocam yalnız Lord Of The Ring's Rocky vs. gibi üçlemeleri eklicek misin ?

quote:

Aslında başlık yanlış olmuş. "Benim tarihimde üçlemeler" olmalıydı

Ne alaka?

Aslında tam kendi mesajıma düzeltme yapıyordum ki ...

Öncelikle mesajımda bir art niyet aramayın. Sadece bir espri...

Ne alaka ? ... kısmına gelirsek ;

"İzlediğim tüm üçleme filmler" ifadesi , senin izlediklerini belirtmez mi?

"Sinema Tarihinde Üçlemeler" genel bir ifadedir. Böyle küçük şeylere takılmayın n'olur. Şurada kendi çapımızda paylaşımlar yapıp , hoş vakit geçirmeye çalışıyoruz.

Ayrıca her ne kadar filmler korku ve dram ağırlıklı olması hasebiyle benim tarzım olmasa da , bu türleri beğenenler açısından izlenesi güzel eserler.

Ben pek faydalanmasam da (Türler sebebiyle) bir çok kişinin film dağarcığına önemli şeyler katıyorsun.

edit: Bak millette neşelenmiş, fena mı oldu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi obili -- 7 Ocak 2013; 1:10:21 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Aslında tam kendi mesajıma düzeltme yapıyordum ki ...

Öncelikle mesajımda bir art niyet aramayın. Sadece bir espri...

Ne alaka ? ... kısmına gelirsek ;

"İzlediğim tüm üçleme filmler" ifadesi , senin izlediklerini belirtmez mi?

"Sinema Tarihinde Üçlemeler" genel bir ifadedir. Böyle küçük şeylere takılmayın n'olur. Şurada kendi çapımızda paylaşımlar yapıp , hoş vakit geçirmeye çalışıyoruz.

Ayrıca her ne kadar filmler korku ve dram ağırlıklı olması hasebiyle benim tarzım olmasa da , bu türleri beğenenler açısından izlenesi güzel eserler.

Ben pek faydalanmasam da (Türler sebebiyle) bir çok kişinin film dağarcığına önemli şeyler katıyorsun.

Kötü niyetle yazmamış olabilirsiniz ama burayı konu dışı sanıp saçma sapan iletiler atanları kışkırtan bir yorum yazmışsınız. Açıklama için teşekkürler.

Yazdığım bir cümleden türlü anlamlar çıkarılması garip. İzlediğim tüm üçleme filmler şu şekilde, cümlesinde herhangi bir gariplik olduğunu sanmıyorum. Sinema konusunda açılan her konunun ilgi görmesi yerine boykot edilmesi hiç hoş değil. Sözüm size değil, siz açıklamanızı yaptınız.

Bu arada bu konuyu sadece kendi izlediklerimi paylaşmak için açmadım. Başka üçleme izleyenler de paylaşım yaparsa daha yararlı bir konu olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Meursault. -- 7 Ocak 2013; 1:12:15 >

• quote:

O üçlemeleri izlemedim, eğer sen izlediysen, yeni bir iletiyle paylaşabilirsin. İlk iletiyi düzenlememe gerek yok, paylaşımlar o şekilde devam ederse güzel olur :)
  • quote:

quote:

O üçlemeleri izlemedim, eğer sen izlediysen, yeni bir iletiyle paylaşabilirsin. İlk iletiyi düzenlememe gerek yok, paylaşımlar o şekilde devam ederse güzel olur :)

Hocam ben tam olarak olayını çözemedim. 3 lemeli filmleri yazmıyor musun ? Yoksa sadece izlediklerinmi olması gerek ?

Hocam ben tam olarak olayını çözemedim. 3 lemeli filmleri yazmıyor musun ? Yoksa sadece izlediklerinmi olması gerek ?

Ben sadece kendi izlediğim üçlemeleri yazdım. Başkaları da bunlardan farklı izlediği üçlemeler varsa onları paylaşsın istedim. Şimdi izlemediğin filmi paylaşmak olmaz, ben önermek açısından paylaşıyorum çünkü, izlemediğim filmi öneremem.
  • quote:

quote:

Ben sadece kendi izlediğim üçlemeleri yazdım. Başkaları da bunlardan farklı izlediği üçlemeler varsa onları paylaşsın istedim. Şimdi izlemediğin filmi paylaşmak olmaz, ben önermek açısından paylaşıyorum çünkü, izlemediğim filmi öneremem.

Tamam Hocam anlaşıldı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .:: Death ::. -- 7 Ocak 2013; 1:27:43 >

quote:

quote:

Bence önemli olan izleyip beğendiklerini yazmaları paylaşımcıların. Yoksa 3 leme 5 leme hatta 25 leme (james bond) tonla var. Beğenip önermedikten sonra bir anlamı yok düşüncesindeyim.

Ben yazmak istemiyorum zira çoğu bilinen klasik filmler. Sadece aksiyon severler için ;

ve devam filmlerini yazabilirim (son film olan bourne legacy hariç ).

• quote:

Bence önemli olan izleyip beğendiklerini yazmaları paylaşımcıların. Yoksa 3 leme 5 leme hatta 25 leme (james bond) tonla var. Beğenip önermedikten sonra bir anlamı yok düşüncesindeyim.

Ben yazmak istemiyorum zira çoğu bilinen klasik filmler. Sadece aksiyon severler için ;

ve devam filmlerini yazabilirim (son film olan bourne legacy hariç ).

İzlediklerinizi paylaşsaydınız da fena olmazdı aslında ama yine kendiniz bilirsiniz.

Bu konunun da ömrü tek gecelik anlaşıldı

• Francis Ford Coppola
    Baba Üçlemesi

Peter Jackson
    Yüzüklerin Efendisi Üçlemesi

Robert Zemeckis
    Geleceğe Dönüş Üçlemesi

• Üçlemeleri tanımlayan bir yazı.

Kaynak, wikipedia;

quote:

Üçlemelerin bazıları tematik bir bütünlüğe sahipken bazılarının konuları birbirinden tamamen farklıdır. Üçlemeyi oluşturan filmlerin büyük bir çoğunluğu aynı yönetmene aittir ve yönetmenin adıyla anılır (Laurence Olivier'nin "Shakespeare Üçlemesi" gibi), ancak tek tük bazı üçlemelerin yönetmenleri farklıdır ("Yıldız Savaşları Üçlemesi"nde olduğu gibi). Üçlemeleriyle anılan yönetmenler genelde Auteur sinemacılar olarak kabul görmüşlerdir. Bazı üçlemeler ise ilk filmin getirdiği başarıdan yararlanmak için ticari kaygılarla üretilmişlerdir. Bazı üçlemelerde konular adeta dizi bölümleri gibi önceki filmin bıraktığı yerden devam eder (Satyajit Ray'in "Apu Üçlemesi" nde olduğu gibi), ancak çoğunluğunda filmler sadece tarzları, biçimleri ve genel temaları ile birbirleriyle bağlantılıdırlar. Üçlemeyi oluşturan filmler birbirinden bağımsız tekil eserler olarak değerlendirilebildikleri gibi üçü bir arada bir bütün halinde tek bir eser olarak da dikkate alınabilirler. Üçlemelere farklı yazarlar tarafından farklı isimler de verildiği olur. Örneğin Pier Paolo Pasolini'nin "Hayat Üçlemesi" ni bazıları "Eros Üçlemesi" olarak da adlandırırlar.
    Arada sırada bazı üçlü film gruplarının hatalı olarak üçleme olarak nitelendirildiği de olmuştur. Örneğin Quentin Tarantino'nun Rezervuar Köpekleri (1992), Ucuz Roman (1994), ve Jackie Brown (1997) filmleri aralarında herhangi bir bağ olmamasına rağmen sadece aynı yönetmene ait oldukarı için hatalı olarak "Quentin Tarantino üçlemesi" olarak adlandırılmıştır. Bu tür genel kabul görmemiş üçlemelere "gayrıresmi üçlemeler" adı da verilmektedir.
    Sonradan bazı üçlemelerin devamı niteliğinde filmler çekilmiş olsa da bu gruplar halâ üçleme olarak adlandırılmaya devam ederler (Steven Spielberg'ün "Indiana Jones üçlemesi gibi). Bazı üçlemeler de herhangi bir nedenle tamamlanamamış olsalar bile, adlarından çokça söz edildikleri ve yönetmenin film tarzını tanımlamada yardımcı oldukları için yine de üçleme olarak anılabilmektedir. (Sadece tek filmle kalan Pier Paolo Pasolini'nin "Ölüm Üçlemesi" gibi). Hattâ henüz duyurusu yapılmış ama ortada olmayan üçlemelerden bahsedilmektedir. Örneğin Semih Kaplanoğlu'nun 2007'de çektiği Yumurta ve 2008 tarihli filmi Süt'ün, ileride çekilecek Bal filmleriyle beraber "Yusuf Üçlemesi" adı verilen bir üçlemeyi oluşturacağı önceden ilân edilmişti ("Bal" filmi 2010'da tamamlandı ve Berlin Uluslararası Film Festivali' nde Altın Ayı ödülünü kazandı).
    Bu gruplandırma yapılırken neden "üç" rakamının tercih edildiği bilinmemekle birlikte, muhtemelen ikonik bir rakam olduğu için seçilmiş olma olasılığı yüksektir. Ancak ikili, dörtlü vb gruplamalar da yapılmıştır. Daha çok sayıda filmden oluşan "film serileri" ise daha farklı bir kategoride değerlendirilirler.

• Sağ ol Simon paylaşım için.
  • quote:

Sağ ol Simon paylaşım için.

Rica ederim. Sen de sağ ol bu konu için.

İzlediklerinizi paylaşsaydınız da fena olmazdı aslında ama yine kendiniz bilirsiniz.

Bu konunun da ömrü tek gecelik anlaşıldı

Valla hocam ben izlediklerimi imdb linkleriyle birlikte yazacak olsam sanırım 8-10 sayfa filan doldurur

Ama seni mi kıracağım , henüz yazılmayan bir kaç seri paylaşırım elbette.

Zeki Demirkubuz Karanlık Üzerine Öyküler;

İtiraf

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Federico Fellini -- 7 Ocak 2013; 1:48:08 >
    Soylu beylerim, hemcinslerim de sık sık rastlandığı gibi ağlamaya yatkın değilim ben; o boş yere dökülen yaşları bende görmemek merhamet kaynaklarınızı kurutacak belki; ama burama yerleşmiş öyle bir acı var ki, onun yakması gözyaşlarının boğulmasından beter.
    William Shakespeare
    En iyi filmler Listem

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.