Şimdi Ara

Sindirim Sistemi Soruları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
583
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Biraz bulanık ama okunuyor. Takıldığım sorular. Biyoloji sorusu sormak biraz garip ama cevapla birlikte diğer şıkları da yorumlayarak, bilgi vererek anlatırsanız çok sevinirim.
    Kaynak FEM Biyo Soru Bank. Kitabı olanlar direk kitaptan da bakabilirler sorulara.

• 2)

1-3

Enterokinaz, tripsinojeni aktive eder. Doğrudan katkısı olmaz.
    Safra tuzu sadece mekanik sindirim yaparak yağların yüzey alanını arttırır.
    Amilaz nişasta, glikojene, tripsin de proteinlere etki eder.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alkalen Fosfataz -- 24 Ekim 2012; 13:21:59 >
  • 3)

A

Diğer şıklardaki besinler tek enzimler monomerlerine ayrışabilir ama proteinlerin ayrışabilmesi için pepsin, tripsin, kimotripsin ve erepsin gereklidir.
  • 4)

A

Karaciğerden sindirim enzimi salgılanmaz. Safra enzim değildir sadece mekanik sindirimi yaparak kimyasal sindirimi kolaylaştırır.

• Birinci soru A diye düşünüyorum boşaltım karaciğerde yapılmaz.
    İkinci soru da A herhalde.Safra tuzu fiziksel sindirim yapar,enterokinaz enzimi dönüşüm enzimidir herhangi bir sindirim işleminde görev almıyor diye hatırlıyorum.
    Tripsin proteini kimyasal olarak ince bağırsakta sindirir,amilazda ağız ve ince bağırsakta pişmiş ve pişmemiş nişastayı sindirir cevap I ve III.
    Üçüncü soru gene A diyorum.Çünkü proteini tamamen sindirmek için 2-3 tane enzim gerekir.Önce polipeptite sonra dipeptite diye gider.
    Dördüncü soruya karaciğer diyorum.Çünkü safra sıvısı kimyasal sindirim yapmaz.

Bildiklerimi cevapladım inşallah doğrulardır(konuyu görmeyeli 1 sene oluyor )
  • İlk sorunun cevabı ne?

A olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alkalen Fosfataz -- 24 Ekim 2012; 13:25:01 >
  • İlk soru A böbrek boşaltım yapar karaciğer sadece üreye çevirir.
    Son soru D gerektiğinde karaciğer dönüştürebiliyor.
    5.soru B amilaz nişastayı tripsinojen kimotripsinojen aktifleşir protein ve peptonları parçalar maltozu parçalayacak maltaz enzimi yok.
    6.soru karaciğer safra sıvısında safra tuzları var bunlar mekanik sindirim yapar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RüzgarGülü1903 -- 24 Ekim 2012; 15:28:43 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Çok teşekkürler arkadaşlar açıklamalar için. Hepsi doğrudur. Kolay gelsin.

1.a
    2.a
    3.a
    4.a
    5.b
    6.d

Arkadaşlar tekrar baktım da 6.soruyu(sonuncuyu) 1 kişi A şıkkı demiş sanırım ama cevap o değil. Var mı aydınlatıcak olan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Madam Curry -- 24 Ekim 2012; 15:17:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: _lee

Çok teşekkürler arkadaşlar açıklamalar için. Hepsi doğrudur. Kolay gelsin.

1.a
    2.a
    3.a
    4.a
    5.b
    6.d

Arkadaşlar tekrar baktım da 6.soruyu(sonuncuyu) 1 kişi A şıkkı demiş sanırım ama cevap o değil. Var mı aydınlatıcak olan

A olamaz safrada safra tuzu yağ asidi kolesterol falan var mekanik sindirim yapar protein sindirimiyle alakası yok.D şıkkı doğru çünkü karaciğer protein ve yağları glikoza çevirebiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RüzgarGülü1903 -- 24 Ekim 2012; 15:21:17 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.