Şimdi Ara

sinbo 3504 mini soğutucu + Tehrmaltake aquarius3

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
613
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar ben cidi cidi yukarıdaki dolabın içine benim su soğutmayı bırakmayı düşünüyorum düşünceniz nedir ...?

Palit + Su soğutma düşünüyordum baya bir araştırdım fakat uğraşan ve şu an kalıcı şekilde kulanan kimseye rastlamadım bende sanırım yine paliti kulana + 220 vlt ilede çalışabilen bu mini soğutucuyu gözüme kestirdim
    neredeyse aynı maliyete gelecek sanirim mini dolabın fiyatı 80 ytl
    palit + gerekli parçalar vs baya bir masraf bunun yerine mini soğutucu olurmu yoksa matıksız bir iş mi yapyorum

Ayrıca bu buzdolabını kulanan arkadaşlar varsa acaba bunlarda fan veya motor tarzı bir şey varmı nedeni açık ses varsa baştan baştan yatar çünkü bu olay :)

Herkes görüşünü belirtsin buyrun Arkadaşlar bunlarda forolar

Bu mini dolabımız + özelikler şöyle (tabi daha ölçü olyına girmedim olmasa komple sistemi bunun içine de kuarabilirim sonuçta önemli olan soğutma inşaalah bunda termostat vardır (yani beli bir sıcaklığa ayarlama için gerekli tertibat )
    ------------------------------------------------
    Yazın soğutmasını, kışın ısıtmasını kullanın !
    10 litre iç hacim (İçine 14 adet kutu içecek sığar.)
    +5 derece soğutma, + 65 derece ısıtma kapasitesi
    Kapak açıldığında otomatik yanan florasan aydınlatma lambası
    12 V araç içi ve 220V AC akım ile çalışabilme
    Hem normal adaptör hem de çakmak adaptörü pakete dahildir
    Isıtma – soğutma uyarı ışıkları
    Düşük güç tüketimi
    Taşıma kulbu
    2 Yıl garanti

Buda benim su soğtmam
    Thermaltake Aquarius 3

şu an ki sıcaklıklar normal mod (bu değerler Everest home Edition ile aldığım değerler)

Anakart 40
    cpu 49 prescot p4 3.2e işlemci bu arada ;)
    vga işlemcisi 54
    gpu beleği 54
    hdd vd 160 sata 39

Saygılar...

• o buzdolabı peltierli bir soğutmaya sahip, sınırlı bir kapasitesi var. kısaca, düşündüğün şey olmaz.

Paltier de beli bir soğukluğa göre ayarlanayabilme varmı
    varsa radyator ve fan arasına paltier koymayı düşünüyorum
    Paliteri kulanıp memnun kalan kimse yokmu yurt dışında parçaları satılıyor ama burda görmedim
    özelikle termostatlı olmalı yoksa hiç bir işe yaramaz bir anlık soğutma ne işe yararki gördüğüm örneklerin çoğunda buzlanma vs gördüm
    böyle olması biz pc kulnıcıları için hiç de iyi olmıyan sonuçlar doğurur önemli olan beli bir dereceye göre ayarlanabilen bir soğutma (kendi fikrim)

Paltier hakında bilgi sahibi arkadaşlar yanıtlarsa sevinirim

Saygılar

• günümüz işlemcilerinde peltier efektif bir çözüm malesef değil. Kağıt üzerindeki hesaplamalarımda 400-500 Watt'lık cold plateli peltierle işlemci sıcaklığı ancak 1-2 C sıcaklığa düşüyor; uğraşmaya değmez. Termostatlı peltier diye bir şey yok, bir thermostatla aç/kapa yapabilirsin acnak peltier/coldplate/cpu'nun ısı sığası düşük olduğundan saniyede bir iki kere açar kapar; kısaca kısa ömür.

işlemci üstünde istemiyorum, peltierle suyu soğutacağım dersen işler gene değişmiyor; oda sıcaklığının altına inebilmek ikinci bir su soğutma ve yine 300-400 Watt üzerinde peltier kullanımı gerekiyor.
  • Oda sıcaklığının altında yapılacak olan soğutmalarda sistemde terleme olur ve bu su buharı elektronik parçaların kısa devre yapmasına sebeb olur. İster hava ister suyla soğutmada oda sıcaklığının altında yapılacak soğutmalarda bu olaya dikkat edilmesini tavsiye ederim. Odanın havasının klima ile serinletilmesi durumunda hava veya su soğutmalı sistem daha performanslı çalışacaktır.
  • o buzdolabından bende var bırak su soğutmayı bir şişe kolayı bile zor soğutuyor içinde 60 watlık bir peltier var.ben o buzdolabını söküp içindeki sistemi işlemciye değdirmiştim 14 dereceye inmişti işlemci ama bir sebebten peltier bozulmuştu.

şimdiilik paltier ile ilgili düşüncelerimi donduruyorum ...

Herkese bol o/c lu günler dilerim ...

Saygılar...

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.