Şimdi Ara

Sınavsız Geçiş Tercihlerinde Dikkat Edilmesi Gerekenler (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
1
Favori
1.953
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • bişer soracağım, şimdi son kılavuzda gitmek istediğim yer şöyle belirtilmiş
     Sınavsız Geçiş Tercihlerinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

    Anadolu Teknik bu sene mezun oldum

    ORTAÖĞRETİM BAŞARI PUANI
    67,97 339,85000

    bu şekilde yerleşme şansım varmı ?
  • mrYAGIZ kullanıcısına yanıt
    Şey yapsanda yerleşmen imkansız aradaki fark çok.
  • ilk tercihlerde 186 olan puan nasıl olurda 367 leri görür hocam bunu nasıl açıklayabiliriz ?
  • mrYAGIZ kullanıcısına yanıt
    Tam olarak bir fikrim yok ama hocam klavuzlar sürekli bir önceki senenin klavuzları olduğu için bu yıl daha fazla öğrenci başvurmuş olabilir ve limti arttırmıştır diye düşünüyorum.
  • mrYAGIZ kullanıcısına yanıt
    Şu an ki baktığınız kılavuz ön bilgi kılavuzudur.Kılavuzun yayınlandığı kısımdaki açıklamayı okursanız.Bu kılavuzun bir ön bilgi kılavuzu olduğu , esas kılavuzun 25.09.2013 tarihinde yayınlanacağı belirtilmiştir zaten.Burda bişey yok deyip geçtiğiniz yerlerde hayatınızı değiştireceğiniz bilgiler var.Atlamayın bişeyi.
  • KemalÇağatay K kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle hocam. Büyük ihtimal 10 gibi klavuz ve tercihler başlar. Ama en doğru karar için bir dershaneye yada tercih merkezlerine gidin. Sonuçta sizin 10 dakika zaman kaybınız bir ömrünüzü belirleyecek.
  • GECEN YILI SİLİN AKLINIZDAN GECEN YILIN SIRALAMALARI FARKLIYDI BU SENE FARKLI

    YAKINLARDA FEM DERSANESİ YOKMU SİZİN YAŞADIĞIINIZ YERDE ONLAR İLGİLENİYORLAR CUMARTESİ SABAH ERKEN DEN GİDİN DANIŞIN.
  • beyler sorum olacak

    ben meslek lisesi mezunuyum kendi geçebilecegim bölüme geçiş yaptım okul puanım kırılmıyormuş bilginiz varmı öyle diyorlar..

    Birde ösym sonuç açıklama sayfasında

    Yerleşme türü:Genel diyor ne anlama geliyor
  • bugun açıklanan kılavuzunda da puan kısmı değişmemiş aynı herşey, puan nasıl bu kadar artabilir anlamıyorum hala anadolu teknik olarak bi avantajım olabilir mi 367 puan istiyor ben 340 puan ?
    ayrıca geçen sene değil bu senenin ilk tercihlerinde puan 180 idi. ikinci tercihlerde 367 olması ne biliyim. başka bir yerdeki iyi yıllık bilgisayar programcılığını yazsam tekrar burdakine geçme imkanı varmı peki ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrYAGIZ -- 25 Eylül 2013; 21:30:30 >
  • mrYAGIZ kullanıcısına yanıt
    Bu Ösym komple ne içiyolar acaba ?
  • ben anlamıyorum hocam bu nasıl bir saçmalıktır bu işin arkasında bi dalga dümen yoksa bende hiç bişey bilmiyorum kesin akraba kontenjanı gibi birşey bu
  • ek olarak dikkatimi çekti birde öncelik kısmında 3 ibaresi var anadolu tekniğin öncelik kodu 4 bu ne demek acaba nasıl saçma bir sistem var hocam, acaba yarın myo'na gidip konuşsam mı bir faydası olur mu ?
  • mrYAGIZ kullanıcısına yanıt
    3 teknik lisenin kodu arkadaşım. Ek olarak 180 puan bir önceki sene en son yerleşen kişinin obp puanı bu yıl o okula çok rağbet olduğu için hali ile puan yükselmiş. ve en son giren kişi 367 ile girip barajı arttırmış. Senin 340 ile oraya girmen imkansız.
  • hocam anlam veremiyorum hala ben arkadaşım ilk tercihlerde 200 le girdi okulun en başarısız öğrencileri bile gidebiliyorken ben nasıl gidemiyorum ben hala ordayım. şimdi 4 kişilik kontenjan var o puanın üstünde giren olmazsa o 4 kişi boş mu kalacak ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrYAGIZ -- 26 Eylül 2013; 8:56:34 >
  • mrYAGIZ kullanıcısına yanıt
    Benim dershanemin söylediğine göre 367 üstünde kimse başvurmaz ise yinede boş kalıyormuş. Benimde ilk tercihlerde kocaelinde tüm şartlar + puanında tutmasına rağmen giremediğimi gördüm anlam veremiyorum bu ösym ye. 378 puanla hala boştayım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: -KeremCelik-

    Benim dershanemin söylediğine göre 367 üstünde kimse başvurmaz ise yinede boş kalıyormuş. Benimde ilk tercihlerde kocaelinde tüm şartlar + puanında tutmasına rağmen giremediğimi gördüm anlam veremiyorum bu ösym ye. 378 puanla hala boştayım.

    peki myo na gidip konuşsam bir yolu bulunabilir mi yani anlam veremiyorum ben hala öğrenci profili benden kat kat düşük olan bi yer dediğim gibi bu sene ilk tercihlerde 200 le rahat girilen bi yer ben 340 la yatay geçişden yararlanamıyorum söylediğine göre bunu aklım almıyor sorun bende mi hocam

    ek alarak birşey soracağım, ben bu tercihime ek olarak bir başka tercih yapsam ve o tercihim çıksa ek puanımdan seneye mahrum kalırmıyım ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrYAGIZ -- 26 Eylül 2013; 10:03:14 >
  • mrYAGIZ kullanıcısına yanıt
    Eğer çıkıpta gitmessen obp puanın düşüyor ama sınavsız geçişlerde düşmüyor. Ygs veya lys ile yerleşiceğin bölüümlerde düşüyor puanın. Myo ile konuşup bizede bilgi verirsen sevinirim.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.