Şimdi Ara

sinavdan once enerji icecegi icmek?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
1.170
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar gecen gun deneme sinavi vardi ve bir salaklik yapip sinavdan 15 dk önce ayran ictim. sinavda gozlerim açıktı ama uyuyordum resmen. sinav boyunca kendime kufrettim. ve bu sinavin ardindan sinif cikmak benim icin hayal oldu.
    sinavdan once enerji icecegi icmek nasıl olur? icindeki kafein dikkati arttirir mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İlginç fikir :D

• up

• Çoğu sınav öncesi antakya dürümü + ayran içerim yarım litre hiçbirşey olmuyor valla bünye meselesi sonuçta

• Kafein odağı ve konsantrasyonu arttırıyomuş. Ama bi süre sonra bunu sık sık yaptıgında bünye bağışıklık kazanıp hiç bi etkisi olmuyomuş.
    Aynen alıntılıyorum;

YARARLARI
    >)Sabah işe veya okula gitmeden önce bir fincan kahve içmek sizin için faydalı olur.
    >)Daha dikkatli olmanızı sağlar.
    >)Metabolizmayı hızlandırdığı için spor yapmadan önce kafein almak , daha kolay zayıflamanızı sağlar. (Resmi müsabaka öncesi tavsiye edilmez , 500 mg'den fazlası doping olarak görülebilir...)
    >)Kafein uyarıcı bir maddedir , bu yüzden gece uyanık kalmanız gerektiğinde bir fincan kahve derdinize çözüm olacaktır.
    >)Enerjinizi arttırır.
    >)Yine sabah uyandığınızda uyku çok tatlı geliyorsa , hemen kafein içeren bir içecek alın , uykunuzu açar.
    >)Eğer gün içinde dikkat gerektiren (toplantı/sınav) bir aktivite varsa kahve içmeniz işinize gerçekten yarayacaktır.
    >)Partilerde alkolün yanında enerji içeceği içmelerinin sebebi , gece boyunca uyanık kalma isteğidir.Bu yüzden partilerde kafein olmazsa olmazdır.İşe yarar.
    >)Diyet yaptığınız dönemlerde kahve içmeniz kilo vermenizi kolaylaştırır.Hatta çoğu diyetisiyenin listesinde kahve bulunur.

ZARARLARI
    >)Çarpıntı yapar
    >)Kalp hastaları için günde 1 fincandan fazlası tavsiye edilmez , ritim bozukluklarına sebep olur.
    >)Kafein aldıktan sonra yemek yemek kilo aldırır çünkü kafein metabolizmayı hızlandırır.(Kilo almak isteyen arkadaşlar için yararları kısmına da yazabiliriz.)
    >)Aşırı doz alımı sizi ölüme kadar götürebilir.(Aşırı doz alımıyla ilgili bilgiler aşağıda...)
    >)Kaferin almak , sizi ruhsuzlaştırır , duygu ve sinirlerinizi alır götürür , dikkat artışının bir sebebi de budur.
    >)Bağımlılık yapar. (Bağımlılık ile ilgili bilgiler aşağıda...)
    >)Reflüsü olanlar için tavsiye edilmez , midenizi ekşitir.
    >)Ortalama 150 mg kaferin aldığınızda , vücudunuzda salgılanan adrenalin hormonu 3 katına çıkar.Bu da anksiyeteye yol açar.
    >)Ortalama miktarda kafein dikkati arttırır fakat aşırı miktarda kafein , aşırı miktarda konsantrasyona neden olur ve bu da kafa karışıklığı ve kekelemeye yol açabilir.
    >)Böbreklere kan akışını hızlandırır ve idrar artışına sebep olur.

Burada daha detaylı bi şekilde anlatılmış hocam kafeinli içecekler vs karşılaştırılmış :http://forum.donanimhaber.com/m_97520872/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi steganography -- 18 Ekim 2014; 12:12:53 >

• Kalp krizi geçirme riskin var.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bfc1928

Kalp krizi geçirme riskin var.

Oha çok doğru bir tespit.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    protein tozu icemiyorum yardim.
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Enerji içeceğini denemiştim zamanında (lys sınavıydı)
    Kısa süreli bir uyku açılması oluyor.
    Ama zaten o sıraya oturduğun zaman uyku filan kalmaz.

İllaha enerji içeceği içicem diyorsanız sabah yapılan denemelerden önce deneyin. Sonuçta bünye kaldırmazsa öğrenmiş olursunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi relaxadam1234 -- 18 Ekim 2014; 12:35:40 >
  • neyse o zaman kola içeyim. ondada kafein var ve enerji içeceğine göre daha standart bir şey
  • quote:

Orijinalden alıntı: du riechst so gut

neyse o zaman kola içeyim. ondada kafein var ve enerji içeceğine göre daha standart bir şey

Hocam kolada şeker oldugundan kafein emilimi zor oluyomuş kolada

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.