Şimdi Ara

Sınava girenlerden tavsiye lazım :) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
7
Favori
963
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Genel olarak : Matta zor kaynaklar çözün, güncel yayınları çözün. Deneme çözmeye erken başlayın ve deneme çözms sürelerinizi olabildiğince düşürmeye bakın

Mf'ciler için : Mebin kitapları ana kaynaklarınız olsun. Özellikle fen için söylüyorum bunu. Bu sene 8 test atış konusundan soru çözdüm ve lys de çıkan soruyu görünce kaybettiğim vakit için kendime küfür ettim. Siz de bunu yaşamak istemiyorsanız mebin kitaplarını tarayın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: isvicresiz bilim adami

9-10-11 Konularini calis. teste abanma zaten sene icinde yapcan. sene icinde de ygs adina hic calisma sadece deneme coz.
    bu arada konulari not alarak calis haftalik falan tekrar et

Ben de 12ye geçtim, mfyim. Şöyle bir sorunum var konuları not alarak calismak benim accayip zamanimi yiyor. Her şeyi yazasim geliyor, eksik ogrenmis olmayayim diye. Sadece bilmediğim veya çabuk unuttuğum kısımları mi not almalıyım?

• quote:

Orijinalden alıntı: pilotolmakistiyom

12.sınıfa geçiyorum yazı boş geçirmemek istediğim için üniversite sınavına hazırlanmaya şimdiden başlıycam fakat ne yapmam gerektiğini nerden başlamam gerektiğini bilmiyorum..ygs çalışayım dedim fakat çoğu kişi çalışmanın bi fayda etmediğini sınavın yoruma dayalı olduğunu söyledi.(ygs ye nasıl çalışma metodu nedir?)....11.sınıf konularını tekrar etme seçeneğimde var(11.sınıf konularının lys de büyük bi önemi olduğunuda duydum)...bu üniversite sınavından ağzı yanmış tecrübeli arkadaşlarımızdan tavsiyeler bekliyorum şimdiden teşekkür ederim

Çalışansın bir fayda etmediğini söyleyen arkadaşlarına inanma. Ygs çalış fakat lysye daha çok çalış. Bu arada tek tavsiyem var: nasıl çalışacağına kafa yorma. Sadece çalış. Durmaksızın çalış. Çalışmadığın zamanlarda kendini rahatsız hisset. Sakın,benim gibi "zaman var" yanılgısına düşme.

Bir bakacaksın herşey bitmiş,sınav sonuçlarını bekliyorsun.

• katılmıyorum ben . yuklen teste . matematik ygs kısmı SORU ÇÖZMEZ SORU TİPİ İLE TANIŞIP KAYNAŞMAZSAN SINAVDA TÜM FORMÜLLERİ ORTAYA KOYARSIN GENE DE İŞİN İÇİNDEN ÇIKAMAZSIN . ygs matematik konularını bir an evvel bitirmeye bak hemen ardından matematik denemelerine başla çalışma sistemi örneğin 1.gün ebob ekok konu + 2 test 2.gün ebob ekok geri kalan testler (kitapta çok test varsa sınırlayabılırsın ornegın 15 test varsa 8-9a kadar çık 12.sınıfsın zaman senın ıcın cok onemlı kaybedecek 1 dakıkan bıle yok tenefuste arka bahçe de gizlice sigara içmeyle dönmez o değirmen :)) testler bitti mi geç geometriye 1 konu artı 2 test gene 3.gün ... derken bu sekılde hafta sonuna kadar gel cumartesı oldu mu o hani çözmediğin yarım kalan testler vardı ya heh mesela pazartesınden cumaya 5 matematik konusu calıstın 5 de geometrı cumartesı her konudan 12 13 soru çöz birer test yani 120 soru yapar bırak ondan sonra yanlıslarını ısaretle ıstersen onlara ugras ıstersen cozdur ama UNUTMA DOĞRU YAPTIGIN SORUYU ZATEN YAPABILIYORSUN DEMEKTIR YANI SIFIRDIR YANLISLARINI OGRENIRSEN ANCAK GELISME KAYDEDERSIN. pazar yat takıl eğlen diğer hafta gene aynı şekilde devam et cumartesı günü 240 soru çözmen gerekır

BAK ŞİMDİ bu programı 1 ay uyguladın da eline ne geçti?
    1-soru çözmeyi alışkanlık haline getirdin nasıl yemek yemek bir ihtiyaç ise hayatında soru çözmek de ihtiyaç haline geldi bunun yararı sıkılmadan soru çözebilme potansiyeli kazandırır
    2- bir günde 24 ( ıkı test) matematik ve 24 ( ıkı test) geometri sorusu çözdün yani kısaca 48 soru çözdün bir matematik ve bir geometri konusu hallettin totalde haftada 48*5+240=480 soru çözdün 10 konu hallettin
    3- farkettiysen günde çözdüğün soru sayısı 48 çerez niteliğinde yani kısaca çok kasmayan bi program

matematik 34 konu geometri 25 konu ( ygs )

bu demek oluyor ki bu programı yaparsan 3.5 haftada ygs matematik geometriyi hallettin geçmiş olsun

ha unutmadan bunu tatil programı olarak uygula okul zamanı bunları yetiştirmekte zorluk cekersın kı zaten bıtmezse de tatılde bı bakmıssın permutasyon sorarken taban aritmetiğinden soru çözdürüyorsun falan abuk sbuk karışır gider.

tüm konular bitti mi yüklen denemeye al 25*40 30*40 vs artık (çözümlü olması tercihimdi) yüklen denemeye günde bir tane kesmedı mı ıkı tane yapıştır .bana ınan okul zamanı çok rahat edeceksın

TÜRKÇE

dil anlatım kısmın iyi mi kötü mü bilmiyorum ama o kadar bence boğuşma saatlerce ama kesinlikle yapman gereken şey günde 20 paragraf sorusu 10 da karışık dil bilgisi en az ! UNUTMA TÜRKÇE EN ÖNEMLİ DERSTİR KATSAYISI DOLAYISIYLA 1 SORU KAC BIN KISI ONE GECIRIR KLISESINI DOGRU YAPAN DERSTIR

SOSYAL
    Sayısal isen oturup da çalışma çöz din kültürünü felfesini yeter tarih de kulaktan dolma az veya çok coğrafya da kulaktan dolma gene yaparsın

FEN
    fizik kimya biyolojiye okul açılınca başla ( unutmamak için ) hemde matematik yönünden zaman sıkıntısı çekmeyecegın ıcın daha olumlu olabılır TÜM KONULARI LYS BAZLI ÇALIŞ SAKIN ONCE YGS KISMINI HALLEDEYIM DEME YGS DEN SONRA 2 AYDA HIC BIR SEY YAPAMAZ PATLARSIN .çok hız yapma hızlı ol ama yarım yamalak öğrenme tam öğren matematık tatıl programını uyarlayabılırsın

ÖNEMLİ!
    1- fen kısmında lys bazlı calısılacagı ıcın cok fazla konu olacak zaman sıkıntın olacagı ıcın okul zamanını yanı sabah 8 aksam 4 u verımlı kullanman gerekır ( dersteyken cama baktığında bir deniz manzarası seni şair eden içini huzur kaplayacak her türlü imkanı verebilecek hayatının o 4 5 6 senesını her daım mutlu gecırmek ıcın bu sene MUTSUZ olmaya kendını mahkum et dostum bır sene mutsuz ol sonrakı hayatında mutlu gecır veya bu sene duvarları tırmala akıllı tahtada pes at tenefuslerde kız pesınde kos arka bahceye hırsız nıdasıyla sıgaraya cık unıversıte hayatın dağ taş bayır görmeyle geçsin hep sıkayet et soyleydı boyleydı bu yuzden calısamadım dıye vs vs ( kabul edıorum ılk tenefus bı ıc sıgaranı kullanıyorsan onun tadı baska :D )
    2-KESINLIKLE matematik geometrı denemelerını ıhmal etme en az gunde bır tane coz yapamadıklarını cozdur
    3-bırıncı donemın 1.sınavları bıtmelı oldugu zamanlar da lys matematik başla küçük konuları hallet bitir dersane türü birşeye gitmeyeceksen okulda ogrenemye mahkumsun integral zaten senenın sonuna kayacak alan hacım davaları sekteye ugrayacak vesaire o zamana kadar polinomdu ıkıncı derece esıtsızlıkti vs BİTİR ver kendini türev limit integrale . limit basit türev de de yapılır yapılmaz degıl . integral zorlar

DOSTUM YUKARIDA KI PROGRAM VEYA BIR BASKA PROGRAM HIC FARKETMEZ CALISAN ADAM/HANIMEFENDİ HER HALÜKARDA BAŞARIR ZAMANINI VERİMLİ KULLAN SANA DÜŞEN VAZİFEYİ YERİNE GETİR BAŞARI ZATEN SENİ KOVALAMAYA BAŞLAR GÜZEL Bİ GELECEĞE MERHABA DERSİN YAPTIĞIN ŞEYLERDEN ZEVK ALIRSIN AİLEN BU ZAMANA KADAR GETİRDİ SIRA SENDE ŞİMDİ SEN ONLARA EMEKLERİNİN KARŞILIKSIZ OLMADIĞINI GÖSTERECEKSİN ŞİMDİ SEN KENDİNİN BAŞARI HİKAYESİNİ YAZACAKSIN

YOLUN AÇIK VE DAİM OLSUN KARDEŞİM

• quote:

Orijinalden alıntı: doctor zey

quote:

Orijinalden alıntı: isvicresiz bilim adami

9-10-11 Konularini calis. teste abanma zaten sene icinde yapcan. sene icinde de ygs adina hic calisma sadece deneme coz.
    bu arada konulari not alarak calis haftalik falan tekrar et

Ben de 12ye geçtim, mfyim. Şöyle bir sorunum var konuları not alarak calismak benim accayip zamanimi yiyor. Her şeyi yazasim geliyor, eksik ogrenmis olmayayim diye. Sadece bilmediğim veya çabuk unuttuğum kısımları mi not almalıyım?

Her seyi yazma tabi ama ayrintili olsun notlar. yeni seyler ogrendikce de uzerine eklemeyi unutma

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • isvicresiz bilim adami kullanıcısına yanıt
    Tamamdir teşekkür ettim. Peki tüm derslerde mi böyle yapmali yoksa sadece fen derslerinde mi

• quote:

Orijinalden alıntı: W.Röntgen

Genel olarak : Matta zor kaynaklar çözün, güncel yayınları çözün. Deneme çözmeye erken başlayın ve deneme çözms sürelerinizi olabildiğince düşürmeye bakın

Mf'ciler için : Mebin kitapları ana kaynaklarınız olsun. Özellikle fen için söylüyorum bunu. Bu sene 8 test atış konusundan soru çözdüm ve lys de çıkan soruyu görünce kaybettiğim vakit için kendime küfür ettim. Siz de bunu yaşamak istemiyorsanız mebin kitaplarını tarayın.

Abi o kitap masal kitabı değilmi ya

• quote:

Orijinalden alıntı: doctor zey

Tamamdir teşekkür ettim. Peki tüm derslerde mi böyle yapmali yoksa sadece fen derslerinde mi

ben matta sadece koniklerde falan not tuttum. eksik olduğunu düşündüğün konu varsa yazabilirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: fevziunluol

katılmıyorum ben . yuklen teste . matematik ygs kısmı SORU ÇÖZMEZ SORU TİPİ İLE TANIŞIP KAYNAŞMAZSAN SINAVDA TÜM FORMÜLLERİ ORTAYA KOYARSIN GENE DE İŞİN İÇİNDEN ÇIKAMAZSIN . ygs matematik konularını bir an evvel bitirmeye bak hemen ardından matematik denemelerine başla çalışma sistemi örneğin 1.gün ebob ekok konu + 2 test 2.gün ebob ekok geri kalan testler (kitapta çok test varsa sınırlayabılırsın ornegın 15 test varsa 8-9a kadar çık 12.sınıfsın zaman senın ıcın cok onemlı kaybedecek 1 dakıkan bıle yok tenefuste arka bahçe de gizlice sigara içmeyle dönmez o değirmen :)) testler bitti mi geç geometriye 1 konu artı 2 test gene 3.gün ... derken bu sekılde hafta sonuna kadar gel cumartesı oldu mu o hani çözmediğin yarım kalan testler vardı ya heh mesela pazartesınden cumaya 5 matematik konusu calıstın 5 de geometrı cumartesı her konudan 12 13 soru çöz birer test yani 120 soru yapar bırak ondan sonra yanlıslarını ısaretle ıstersen onlara ugras ıstersen cozdur ama UNUTMA DOĞRU YAPTIGIN SORUYU ZATEN YAPABILIYORSUN DEMEKTIR YANI SIFIRDIR YANLISLARINI OGRENIRSEN ANCAK GELISME KAYDEDERSIN. pazar yat takıl eğlen diğer hafta gene aynı şekilde devam et cumartesı günü 240 soru çözmen gerekır

BAK ŞİMDİ bu programı 1 ay uyguladın da eline ne geçti?
    1-soru çözmeyi alışkanlık haline getirdin nasıl yemek yemek bir ihtiyaç ise hayatında soru çözmek de ihtiyaç haline geldi bunun yararı sıkılmadan soru çözebilme potansiyeli kazandırır
    2- bir günde 24 ( ıkı test) matematik ve 24 ( ıkı test) geometri sorusu çözdün yani kısaca 48 soru çözdün bir matematik ve bir geometri konusu hallettin totalde haftada 48*5+240=480 soru çözdün 10 konu hallettin
    3- farkettiysen günde çözdüğün soru sayısı 48 çerez niteliğinde yani kısaca çok kasmayan bi program

matematik 34 konu geometri 25 konu ( ygs )

bu demek oluyor ki bu programı yaparsan 3.5 haftada ygs matematik geometriyi hallettin geçmiş olsun

ha unutmadan bunu tatil programı olarak uygula okul zamanı bunları yetiştirmekte zorluk cekersın kı zaten bıtmezse de tatılde bı bakmıssın permutasyon sorarken taban aritmetiğinden soru çözdürüyorsun falan abuk sbuk karışır gider.

tüm konular bitti mi yüklen denemeye al 25*40 30*40 vs artık (çözümlü olması tercihimdi) yüklen denemeye günde bir tane kesmedı mı ıkı tane yapıştır .bana ınan okul zamanı çok rahat edeceksın

TÜRKÇE

dil anlatım kısmın iyi mi kötü mü bilmiyorum ama o kadar bence boğuşma saatlerce ama kesinlikle yapman gereken şey günde 20 paragraf sorusu 10 da karışık dil bilgisi en az ! UNUTMA TÜRKÇE EN ÖNEMLİ DERSTİR KATSAYISI DOLAYISIYLA 1 SORU KAC BIN KISI ONE GECIRIR KLISESINI DOGRU YAPAN DERSTIR

SOSYAL
    Sayısal isen oturup da çalışma çöz din kültürünü felfesini yeter tarih de kulaktan dolma az veya çok coğrafya da kulaktan dolma gene yaparsın

FEN
    fizik kimya biyolojiye okul açılınca başla ( unutmamak için ) hemde matematik yönünden zaman sıkıntısı çekmeyecegın ıcın daha olumlu olabılır TÜM KONULARI LYS BAZLI ÇALIŞ SAKIN ONCE YGS KISMINI HALLEDEYIM DEME YGS DEN SONRA 2 AYDA HIC BIR SEY YAPAMAZ PATLARSIN .çok hız yapma hızlı ol ama yarım yamalak öğrenme tam öğren matematık tatıl programını uyarlayabılırsın

ÖNEMLİ!
    1- fen kısmında lys bazlı calısılacagı ıcın cok fazla konu olacak zaman sıkıntın olacagı ıcın okul zamanını yanı sabah 8 aksam 4 u verımlı kullanman gerekır ( dersteyken cama baktığında bir deniz manzarası seni şair eden içini huzur kaplayacak her türlü imkanı verebilecek hayatının o 4 5 6 senesını her daım mutlu gecırmek ıcın bu sene MUTSUZ olmaya kendını mahkum et dostum bır sene mutsuz ol sonrakı hayatında mutlu gecır veya bu sene duvarları tırmala akıllı tahtada pes at tenefuslerde kız pesınde kos arka bahceye hırsız nıdasıyla sıgaraya cık unıversıte hayatın dağ taş bayır görmeyle geçsin hep sıkayet et soyleydı boyleydı bu yuzden calısamadım dıye vs vs ( kabul edıorum ılk tenefus bı ıc sıgaranı kullanıyorsan onun tadı baska :D )
    2-KESINLIKLE matematik geometrı denemelerını ıhmal etme en az gunde bır tane coz yapamadıklarını cozdur
    3-bırıncı donemın 1.sınavları bıtmelı oldugu zamanlar da lys matematik başla küçük konuları hallet bitir dersane türü birşeye gitmeyeceksen okulda ogrenemye mahkumsun integral zaten senenın sonuna kayacak alan hacım davaları sekteye ugrayacak vesaire o zamana kadar polinomdu ıkıncı derece esıtsızlıkti vs BİTİR ver kendini türev limit integrale . limit basit türev de de yapılır yapılmaz degıl . integral zorlar

DOSTUM YUKARIDA KI PROGRAM VEYA BIR BASKA PROGRAM HIC FARKETMEZ CALISAN ADAM/HANIMEFENDİ HER HALÜKARDA BAŞARIR ZAMANINI VERİMLİ KULLAN SANA DÜŞEN VAZİFEYİ YERİNE GETİR BAŞARI ZATEN SENİ KOVALAMAYA BAŞLAR GÜZEL Bİ GELECEĞE MERHABA DERSİN YAPTIĞIN ŞEYLERDEN ZEVK ALIRSIN AİLEN BU ZAMANA KADAR GETİRDİ SIRA SENDE ŞİMDİ SEN ONLARA EMEKLERİNİN KARŞILIKSIZ OLMADIĞINI GÖSTERECEKSİN ŞİMDİ SEN KENDİNİN BAŞARI HİKAYESİNİ YAZACAKSIN

YOLUN AÇIK VE DAİM OLSUN KARDEŞİM

Dostum zamanını ayırıp bu yazıyı yazdığın için çok teşekkür ederim pm den birkaç soru sorabilirmiyim?

• Yerinde olsam 9 10 11 heleki 11 matını bitirirsin köpek gibi pişmanım

• quote:

quote:

Genel olarak : Matta zor kaynaklar çözün, güncel yayınları çözün. Deneme çözmeye erken başlayın ve deneme çözms sürelerinizi olabildiğince düşürmeye bakın

Seneye lys de masal soracakları için sen masala çalış.

• quote:

quote:

quote:

Seneye lys de masal soracakları için sen masala çalış.

Hocam kaynak önerin varmı?

• Konu güncel

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tabi ki

• bence sistem organik türev integrali bitir yazın. (benim gibi yazın yatma sakın) ve asla yarın çalışırım deme ben öyle diye diye tüm yaz yattım. Ama 7k bekliyorum :)

• fevziunluol kullanıcısına yanıt
    Hocam emeğimize saglik gerçekten

• Updullah

• Güncel

• Guncellendi

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.