Şimdi Ara

Sınav zorluğunun sıralamalara ne gibi etkisi var?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.684
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Birçok yerde görüyorum sınav zor olduğu için siralamalarda gerileme olabilir diye ama mantığını anlayamıyorum ne alaka?

Kastettiğim yerleştirmedeki siralamalrda gerileme sınav zor olduğu için mesela 2020de 25k ile alan yer bu sene 26k ile alır diyorlar bunu mantığı nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jeboo12 -- 21 Ağustos 2021; 19:49:4 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• bu sene 25k ya girdiğim netle 2020de 75k ya giriyorum.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ekstrem şeyler yoksa sayısal için bir anlamı yok

• Beyler anlatamadım pardon sorun bende demek istediğim sinav zor olduğu için 2020de 25k ile alan yer 26k ile alır diyorlar bunun mantığı ne?

• Jeboo12 J kullanıcısına yanıt
    Bunun mantığı yok hocam

• Hocam sorun bende mi diyorum ne alaka yani demi

• EA ların önünde çok sayısal var o yüzden onlarda sürpriz olabilir. Sayısal da bir şey yok.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • belki mezuna kalan ölü tercih veren geçen seneye göre çok olursa daha yüksek yerlere girilebilir ama bunu şu an bilemeyiz

hocam söyle bence mesela bu sene mat cok zordu matematigi cok iyi yapan ogrenciler muhendislik secerler tip duser gibi dusunuluyor bazen ya da biyoloji cok zordu mat kolaydi tipcilar gecer gibi

• Etkisi yok ama kontenjanlar arttığı için sanırım bin , 2 bin atabiliyor

hocam ea için anlamı var sayda yok. Sınav zor olunca ea netleri düşüyo iyi mat yapan sayısallar tyt de iyiyse önlere geçiyor. Mesela geçen sene 39 ayt mat ile 40k ea gelirken bu yıl 36 ile 6k geldi tyt netleri de çok yakın. Fark bu işte.

• RiversintheSeas kullanıcısına yanıt
    Keşke ilk 2,7k da da olsa ama orada çok yok galiba

bölümden dölüme değişir hocam. mesela bilgisayar mühendislikleri revaçta olduğu için genelde yükselir. hemşirelik de mesela yükselen bölümlerden. ama diş düşüyor. inşaat sektörü ile ilgili çoğu şey düşüyor. kısacası bunun sınav zorluğuyla uzaktan yakından bir ilgisi yok. daha çok mesleğin türkiye’deki durumu bunda etkili. örneğin çok saçma gelebilir ama bir şehrin belediyesi öğrencilere sağlam yatırımlar yapacağını açıklasa, belki o şehirdeki üniversite sıralamaları yukarı çekebilir. ama sınav zor oldu diye sıralama oynamaz hocam.

• yok alakası bi bok anlamayan insanlar konuşuyor

• etkisi yok, sadece o seneki tercih edilmesine yani popülerliğine göre oynama olabilir

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.