< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim
Hocam çalışkanlıkta doğuştan gelen bir şey sonuçta? Ben de bunun adaletsiz olduğunu düşünüyorum.
|
Zaten ygs lys tamamen emeği ölçüyordu sistemi biraz daha zekaya yönelik yapmalılar sonra köle insanlar yetişiyor
|
abi kesinlikle yanlış düşünüyorsunuz, ben ortalama zekaya sahip bir insan olarak sınavın zekayı ölçmesi taraftarıyım, üreten bir toplum için bu gerekli çünki.
Öbür türlü adam 1 sene masa başından kalkmıyor veriyor ezbere sınavda takır takır yapıyor aradan zaman geçiyo, ne hatırlıyorsun yavrum ? "Hiçbişey" Problem çözmeyi biliyor musun "Hayır" (kalıpları ezberlemek dışında) Özetlemek istediğim, insanlar analitik düşünceyi öğrenmeli,gerçek anlamda problem çözmeyi, bilimsel bilgi basamaklarını hayatlarında uygulayabilecek seviyeye gelmeli, bu dediklerim için doğuştan gelen zeka kavramının biraz gelişmiş olması gerekiyor. Bende fazla gelişmemiş açıkcası o yüzden yapacağım işin çapı belli. Hiçbir zaman unutmayın bu hayatta her zaman istisnasız zekiler kazanır. |
Çalışkanlık doğuştan gelmez. Çalışkanlık kazanılan bir alışkanlıktır. Çalışkan dediğin insanlar ilkokulda bu alışkanlığı kazanırlar. Fakat zeka için bunu söyleyemeyiz.
|
YGS-LYS iyiydi ya başımıza iş çıkardılar yemin ederim.
|
Öne çıkan konulardan geldim. Sınav zaten emeği, sabrı ve azmi ölçüyordu; hiçbir zaman zekâyı ölçmedi ki bloklu kardeş. Kim ne kadar soru çözerse o kadar çok soru, soru kalıbı, cevap ve cevap kalıbı ezberler. Ölçülen şey ezber, geliştirilen şey soru çözme hızı. Bu kadar.
|
Bu kendini zeki sananları sınav sonuçları açıklandıktan sonra da görmek isterim.
![]() |
Bence sınav stres anında sakin kalabilmeyi ölçüyor ama siz bilirsiniz.
|
|
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|