Şimdi Ara

sınav sisteminin değişmesine dair

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
534
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • hükümetin özel sektörü desteklediğini artık az çok hepimiz biliyoruz. onların çıkarlarına yönelik yeni bir sistem geleceği de aşikar. bunları da işin içine katarak benim tahminim yeni sistem şöyle olacak. iki ayrı torba düşünün, bu torbanın birincisinde prestijliler, ikincisinde geriye kalanlar olacak. birinci torbadaki prestijliler, her okuldan belli bir kesimin ayıklanıp toplanması sonucunda oluşacak. yani her okul 10 öğrenciyi öne atacak diyelim "bunlar başarılıdır" diye. böyle böyle toplanarak bu torbada prestijliler biriktirilecek. geriye kalanlar ise ikinci torbada olacak.

bu birinci torbadaki prestijliler için ayrı bi sınav, geriye kalanlar için (ki bunlara mezunlar da dahil) ayrı bi sınav yapılacak. birinci torbadakiler için türkiyenin ivy league üniversitelerinden kontenjanlar ayıracaklar ve birinci torbadakiler tercihlerini bu üniversitelere göre tercih yapacaklar. belki diğer üniversitelere tercih yapma imkanı da tanınabilir çünkü ne de olsa prestijliler. ikinci torbadakiler için ise geriye kalan üniversitelerden kontenjanlar açacaklar ve "buyur bunlardan tercih yapabilirsin" diyecekler. sonuç olarak özel eğitimin önemi artacak.

gelin bi şemayla anlatalım, daha anlaşılır olsun

ufak bi edit: mezunları ve geriye kalanları isyan ettirmekten caydırmak için şöyle bir yola başvurulabilir. bu ivy league üniversitelerinde, yani prestijlilerin girdiği üniversitelerde geriye kalanlar için ufak miktarda kontenjan ayrılabilir. diyelim tıp için kontenjan 50 olsun. 35 tanesi prestijliler için, 15 tanesi geriye kalanlar için olmak üzere ayrılabilir.

sınav sisteminin değişmesine dair

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pirumar -- 20 Eylül 2017; 23:44:51 >

• Ben demiyorum, reisiniz diyecek :)
  • Aptal bi nesil yetişecek ülke boka sürüklenicek

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Saçmalık

Konu kilit üye ban

• Ulan madem bu kadar ileri görüşlüsün madem bu kadar her moku biliyorsun. E be arkasındaki koca iki dağına zorlaya zorlaya tünel açtımının adamı ne diye gelip burda harcanıyorsun ?
  • yani diyorsunki zaten kendi aralarında sınıf ayrımı yaptılar bide gençlik üzerinde sınıf ayrımı yapsınlar ? bana göre boş yazmışsın ama bu sürüngenlerden herşey beklenir
  • 10 binlerden mezuna kalanlar var onlar sünepelerle aynı kategoride mi şimdi bence sen sünepesin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi byakuyakuchiki -- 21 Eylül 2017; 0:32:32 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • soncuma37 S kullanıcısına yanıt
    Önce direk sınıf ayrımı yapacaklar diye düşündüm ama bu durum zaten bozuk olan sosyal dengeyi uçuruma sürükler. O yüzden sınıf ayrımı değil, pozitif ayrımcılık yapacaklar. Yani belli başlı oturmuş üniversitelerdeki kontenjanları seçilmişler ve seçilmemişler diye ikiye ayıracaklar. Tıpkı tam burslu, %50 burslu mantığı gibi. Bunda da toplam kontenjan 50 ise, 35 kontenjan seçilmişlere, 15 kontenjan geriye kalanlara ayrılacak.

Üzgünüm ama muhtemelen böyle olacak. Bu arada ben de mezunum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pirumar

Önce direk sınıf ayrımı yapacaklar diye düşündüm ama bu durum zaten bozuk olan sosyal dengeyi uçuruma sürükler. O yüzden sınıf ayrımı değil, pozitif ayrımcılık yapacaklar. Yani belli başlı oturmuş üniversitelerdeki kontenjanları seçilmişler ve seçilmemişler diye ikiye ayıracaklar. Tıpkı tam burslu, %50 burslu mantığı gibi. Bunda da toplam kontenjan 50 ise, 35 kontenjan seçilmişlere, 15 kontenjan geriye kalanlara ayrılacak.

Üzgünüm ama muhtemelen böyle olacak. Bu arada ben de mezunum

2018 i mi etkiler diyosun 2019 u mu

• Esoes12 kullanıcısına yanıt
    önce teogta bu tarz bi şeye geçiyorlar zaten. teogla aynı anda mı yapılır, yoksa sonra mı onu kestiremiyorum, çünkü bu sınav sistemlerini birbirinden bağımsız yapmamak istiyorlar, bi bütün gibi işlesin istiyorlar.

belki önce teogta deneyip ardından ygs lys de değişikliğe giderler. iyi sistem de olsa kötü sistem de olsa en azından mantıklı yollarla yürürlüğe koyarsın. bi dener görürsün işleyişini, ona göre düzeltmeler, geliştirmeler yaparsın.

Yada belki allahu ekber diye bağıra bağıra gümbür gümbür baştan aşağı her şeyi değiştirirler. bodozlama yani. bu adamların da bodozlamada master yaptığını düşünecek olursak (nuriye kalkmaz kankimize selam), bu seneye vurma ihtimali yüksek.
  • Saçmalığın dibi okul bizim birincisi 80-90k civarında hemşireliğe gitmiş bunu prestijli yapıp 7-8k dan mezuna kalan adamı geridekilere atacaklar

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • cok sacma olmus. fen lisesi cikisliyim, okulda not ortalamasinda 70.ydim ama tip kazandim. senin sisteminle prestijli listesinde olmayacaktim ve tip kazanma sansim olmayacakti.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.