Şimdi Ara

sınav öncesi birkaç fen sorusu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
1
Favori
748
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: ilhami onay

Bor elementinin özellikleri mi anlamadım ?

1s 2s 2p 3s ..... Diye gidiyor. s'ler 1 orbitale sahip. başkuantum sayısı başındaki katsayı. 1 orbital 2 elektron alabilir. Açısal momentum kuantum sayısı s'nin 0. P nin 1, D'nin 2, F'nin 3. aklıma ilk gelenler bunlar :)

Hocam su soruyu yorumlarmısınız ?

http://k1306.hizliresim.com/1b/p/pfk9q.jpg

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1s 2s / 2p 3s / 3p 4s / 3d 4p 5s . Öncelikle açısal momentum kuantum sayısı nedir o bilinmeli. S'nin 0, p'nin 1, d'nin 2 ve f'nin 3. Baş kuantum sayısı başkatsayısı oluyor. yani bize sorduğu 3d'dir. s'nin 1 orbitali p'nin 3 orbitali , dnin 5 orbitali bulunuyor. 3d'nin 5 orbitali var. 5 orbital +2 +1 0 -1 -2 şeklinde numaralar veriliyor. mesela p'nin 3 orbitali var onada +1 0 -1 veriliyor. bide spin kuantum sayısı var +1/2 ve -1/2 olarak. Onlarda orbitaldeki elektronların uzaydaki yönelişleri anlamına geliyor. umarım açıklayabilmişimdir
  • quote:

Orijinalden alıntı: etka1903

Bide organikte ayraçları söylermisiniz? (aldehit tollens ve fehling)(diğerleri nedir?

gümüş- uç alkinler
    fehlin tollens- aldehit formik asit
    bayer testi- alken
    br'lu suyun rengi- alken alkin.
  • quote:

1s 2s / 2p 3s / 3p 4s / 3d 4p 5s . Öncelikle açısal momentum kuantum sayısı nedir o bilinmeli. S'nin 0, p'nin 1, d'nin 2 ve f'nin 3. Baş kuantum sayısı başkatsayısı oluyor. yani bize sorduğu 3d'dir. s'nin 1 orbitali p'nin 3 orbitali , dnin 5 orbitali bulunuyor. 3d'nin 5 orbitali var. 5 orbital +2 +1 0 -1 -2 şeklinde numaralar veriliyor. mesela p'nin 3 orbitali var onada +1 0 -1 veriliyor. bide spin kuantum sayısı var +1/2 ve -1/2 olarak. Onlarda orbitaldeki elektronların uzaydaki yönelişleri anlamına geliyor. umarım açıklayabilmişimdir

Hocam 3s 3p de var neden onları degılde d yi aldık ? Bas kuantum demek en küçük olan mı ? d nin en küçüğü 3d diye mi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: oopppss

quote:

1s 2s / 2p 3s / 3p 4s / 3d 4p 5s . Öncelikle açısal momentum kuantum sayısı nedir o bilinmeli. S'nin 0, p'nin 1, d'nin 2 ve f'nin 3. Baş kuantum sayısı başkatsayısı oluyor. yani bize sorduğu 3d'dir. s'nin 1 orbitali p'nin 3 orbitali , dnin 5 orbitali bulunuyor. 3d'nin 5 orbitali var. 5 orbital +2 +1 0 -1 -2 şeklinde numaralar veriliyor. mesela p'nin 3 orbitali var onada +1 0 -1 veriliyor. bide spin kuantum sayısı var +1/2 ve -1/2 olarak. Onlarda orbitaldeki elektronların uzaydaki yönelişleri anlamına geliyor. umarım açıklayabilmişimdir

Hocam 3s 3p de var neden onları degılde d yi aldık ? Bas kuantum demek en küçük olan mı ? d nin en küçüğü 3d diye mi ?

Açısal Momentum Kuantum Sayısını 2 vermiş. s'nin A.M.K.S'sı 0 p'nin 1 d'nin 2 idi. .

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: oopppss

quote:

Açısal Momentum Kuantum Sayısını 2 vermiş. s'nin A.M.K.S'sı 0 p'nin 1 d'nin 2 idi. .

Şimdi anladım teşekkurler hocam

• ...5s2 4d6 var . iyonlaşırken önce hangisi kopar ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: olrayt

quote:

Orijinalden alıntı: etka1903

Bide organikte ayraçları söylermisiniz? (aldehit tollens ve fehling)(diğerleri nedir?

gümüş- uç alkinler
    fehlin tollens- aldehit formik asit
    bayer testi- alken
    br'lu suyun rengi- alken alkin.

gümüş ne?
  • borun özellikleri dediği bence orbital sayısı vs. değil
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.