Hali hazirda ilk 50 de tanınan bir okulda lisans eğitimimi alıyorum, ancak hedefim tip olduğu icin ve suanki alanımı değiştiremedim icin burada ya yeniden baslamam gerekiyor ya da turkiyede tip fakültesine yerleşip transfer soz konusu olucak. Turkiyede tip a girişim burada 4 seneyi cope atmaktan çok daha mantikli ve para kaybini onluyor. Gelelim asil konumuza, sayısal olarak sikinti cikacagini zannetmiyorum ancak 10 11 ve 12 yi yurtdisinda okudugum icin sözel konuları ilk kez goruyor olacağım. 1) Sizce nasıl bir ders programı yapmalıyım? 2) Hangi kaynaklar satin alınmalı? 3) Online dershane vs turkiyede mevcut mu suanda? |
Sınav Hazırlık Onerisi - Yurtdisi Ogrenci

-
-
Yksden kolay devlet ünileri için yös var, fiyatları çok ucuz özel ünilere kıyasla tıp fakülteleri yılda 30-40 bin tl falan en pahalısı. Eğer yabancı vatandaşlık vs. varsa yöse gir her üniversite kendisi düzenliyor yös'ü. yks ile uğraşma ki biz bile katlanamıyoruz yks'ye bazen.
Yks için youtubeda bir sürü video var istediğini izle online dershane niyetine onlar olabilir. Tyt matematik, ayt matematik yazdığında istemediğin kadar video göreceksin.
Başka da pek öyle dershane gibi online sistem bilmiyorum, internette ücretli dersleri var kaf, mikail,esş gibi. Onlar dışında forumun arama çubuğuna matematik kitap tavsiyesi yazıp istediğin seviyede kaynak tavsiyesi bulabilirsin.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Cok teşekkür ederim zaman ayırıp acikladigin icin. Evet birkaçına göz gezdirdim ama icerigin ne kadar kapsamlı olduğu konusunda bir bilgim olmadıgı icin, yeterli olur mu olmaz mi bilemedim. Yakinda turkiyeye gelecegim kaynak almayı düşünüyorum bu sirada, senin beğendiğin yayınlar nelerdir?
Yos'e qualify ediyor gibi gözüküyorum ama masraf acısından ben sınavı yazmak istemiştim turkiyedeki özel üniversite fiyatlar da pek asagi kalır gibi gözükmediği icin 100+Bin. Ama dediğin okullara da goz atayım
-
Yös'e uygunsan hiç uğraşma bence yks ile. İstanbul, izmir 9 eylül gibi üniversiteler bile 20-30 bin falan anca yıllık ücreti. 2 bin dolar ediyor senelik okul için hiçbir şey 1 seferlik bir şey zaten.
Yös'ünde sınavı var ama bunlardan bir tık daha kolay ve üniversiteye bağlı bir durum.
Tyt mat: bilgisarmal problem, 345,orijinal,3d, apotemi problem
Tyt fen bol bol branş denemesi (toprak,345, bilgisarmal,palme.)
Tyt sosyal aynı şekilde branş denemeleri yukarıda bahsettiğim yayınlar olabilir
Tyt Türkçe: limit Türkçe soru bankası , bilgisarmal paragraf ve aynı şekilde birçok tyt branş denemesi(tyt fen denemesinde bahsettiğim yayınlar+endemik başlangıç için güzel)
Tyt için tam deneme önemli, başlangıç için bilgisarmal kontrol ve çap başlangıç için iyi.
Ayt fen:
Fizik: 345, nihat bilgin, mf kazanım
Kimya: aydın, orbital, palme
Biyoloji: biyotik ( başlangıç için) , palme,fen bilimleri
Ayt mat:karekök,bilgisarmal,orijinal,3d
Bunlardan sonra da 2. Dönem ayt branş denemesi, yayınlar aynı olabilir, yılın sonuna doğru hem tyt hem ayt branş/genel denemeleri çıkmaya başlar o zaman da forumu takip edin. Sadece tr'den kitap getirtmek sorun olursa telegram indir ,grup arama kısmına yks-tyt ayt pdf gibi şeyler yazıp istediğin kaynakları bulabilirsin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi medness -- 17 Kasım 2021; 8:44:2 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X