Şimdi Ara

Şimdi Satanistler için Kedi Kesmek Serbest mi Olacak? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
113
Cevap
0
Favori
2.345
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sosyalizm ve Komünizm, kağıt üzerinde en iyi yönetim şeklidir. Kapitalizm de öyle. Parlementer seçim de öyle. Hatta Emperyalizm de öyle. Bu ideolojilerin savuncularının makalelerini okursanız, ''işte bu'' dersiniz. Dünya bu düşünce ile yönetilmeli dersiniz.

Ancak pratikte, Gorbaçov'un şırça sarayları, aşçıları, bahçivanları vardı. Kapitalizm altında binlerce hamile kadın, daha ergenliğe girmemiş çocuk ağır çalışma şartları yüzünden can verdi. Emperyalizm adı altında büyük devletler Afrika'yı yağmalayıp zencileri köle olarak kullandı. Hitler ile Sovyetler, milyonlarca kişinin öldüğü savaşlar içine girdiler.

O kadar zeki adam, bilim ve sosyoloji yönünden aşkın olan insanların ''ideal, mükemmel'' diye belirttiği düşünceler, akımlar neden tam tersi işlerde sebebiyet verdi?

İnsan faktöründen. Nefis faktöründen.

O yüzden çıkıp kurallar koyup yada dini kitaplardaki kuralları yazarak ''ahanda en güzel kurallar bunlar, artık herkes özgürce yaşayacak'' yada ''anayasamız Kuran olursa herkes mutlu mesut yaşar'' gibi çıkarımlar yapmanın ne kadar basit bir düşünce olduğunu cidden anlayabiliyor muyuz?

Bugün Şii-Sunni savaşı yaşanan Suriye'de, Kuran'ın ayetlerine tabi olan insanlar, Müslümanlar, diğer Müslümanları öldürüyor. Cesetlerinin kafalarını kesip poz veriyor, ölünün kalbini söküp çiğniyor. Ve bir Allah'ın kulu çıkıp ne oluyor kardeşim, ey Müslüman alemi ne yapıyoruz biz? demiyor. Aksine daha da destekleniyor.

Bir diğeri gidip sinir gazı kullanıyor. Bir diğeri bombalar patlatıyor diğerlerinin başında.

Hadi bunları geçelim. Yüzde doksanı Müslüman olan bir ülkede, Müslüman olduğunu iddia eden ve Müslüman olduğunu ve İslama göre hareket ettiğini söyleyen iktidar tarafından desteklenen bir takım kişiler çıkıp, hamile kadınlar dışarı çıkmasın göz zevkimizi bozuyor günah diyebiliyor. Pantolon giyemezler diyebiliyor. Çocuklarınıza elektronik aletleri öğretmeyin, onun yerine dini öğretiler gösterin diyebiliyor, inancı olmayanlar için hakaretlerde bulunabiliyor vs. Hem de televizyon kanallarında, canlı yayınlarda.

Şimdi bu tipte bir insanın çoğunlukta olduğu bu ülkede kanun üzerinde ''inançsal özgürlük'' olsa bile, gerçekte, pratikte olabilecek mi? Anadolu'ya Türklerle birlikte gelen Alevilik inancına sahip insanlar bile hala bu ülkede ayrıma tabi tutuluyor. Özel sektörde işlerine son veriliyor. Kamu sektöründe fişleniyor. Bırakın normal vatandaşı, meclisteki Alevi milletvekilleri bile fişleniyor.

Sonra da gelip ülke çağdaşlaşıyor, ülke özgürleşiyor deniyor.

Sen yıllardır insanların zihinlerine kazıdığın fitne tohumlarını yeşertmişsin, artık onlar ağaç olmuş insanların zihninde, şimdi de çıkıp inançsal özgürlük veriyorsun o insanların zihnindeki ağaçları kesmeden. Kimin işine yarayacak bu paket? Kime fayda sağlayacak? Kimin dediği olacak?

Ama iş kağıt üzerinde süper görünüyor. Herkes istediği inancı özgürce haykırabilecek. Bir Allah'ın kulu da gelip bu konuda olumsuz bir düşünce sarfetmeyecek.

Yersen..

''Umuyorum ki beni hatırlarsınız. Eniştenizi yakından tanıdığım gibi kız kardeşinizi de iyi tanırdım ve en az sizin kadar ben de onların yasını tutmaktayım. Ancak söylenildiği gibi ölmüş değilim, tıpkı sizin yiğeniniz gibi. Hayatta kalmasını sağlamak için onu gizlemiştik lakin gizlenme dönemimiz sona erdi. Ejder, hakkı olan taht ve babası ile annesinin intikamı için Westeros'a geri döndü. Kardeşinizin hatrına yüzümüzü size döndük. Bizi yalnız bırakmayın..''
    Sör Uzun Duncan ile Egg'in Westeros'taki maceralarını okumak istiyorsan TIKLA.

• quote:

Orijinalden alıntı: Cypon

Sosyalizm ve Komünizm, kağıt üzerinde en iyi yönetim şeklidir. Kapitalizm de öyle. Parlementer seçim de öyle. Hatta Emperyalizm de öyle. Bu ideolojilerin savuncularının makalelerini okursanız, ''işte bu'' dersiniz. Dünya bu düşünce ile yönetilmeli dersiniz.

Ancak pratikte, Gorbaçov'un şırça sarayları, aşçıları, bahçivanları vardı. Kapitalizm altında binlerce hamile kadın, daha ergenliğe girmemiş çocuk ağır çalışma şartları yüzünden can verdi. Emperyalizm adı altında büyük devletler Afrika'yı yağmalayıp zencileri köle olarak kullandı. Hitler ile Sovyetler, milyonlarca kişinin öldüğü savaşlar içine girdiler.

O kadar zeki adam, bilim ve sosyoloji yönünden aşkın olan insanların ''ideal, mükemmel'' diye belirttiği düşünceler, akımlar neden tam tersi işlerde sebebiyet verdi?

İnsan faktöründen. Nefis faktöründen.

O yüzden çıkıp kurallar koyup yada dini kitaplardaki kuralları yazarak ''ahanda en güzel kurallar bunlar, artık herkes özgürce yaşayacak'' yada ''anayasamız Kuran olursa herkes mutlu mesut yaşar'' gibi çıkarımlar yapmanın ne kadar basit bir düşünce olduğunu cidden anlayabiliyor muyuz?

Bugün Şii-Sunni savaşı yaşanan Suriye'de, Kuran'ın ayetlerine tabi olan insanlar, Müslümanlar, diğer Müslümanları öldürüyor. Cesetlerinin kafalarını kesip poz veriyor, ölünün kalbini söküp çiğniyor. Ve bir Allah'ın kulu çıkıp ne oluyor kardeşim, ey Müslüman alemi ne yapıyoruz biz? demiyor. Aksine daha da destekleniyor.

Bir diğeri gidip sinir gazı kullanıyor. Bir diğeri bombalar patlatıyor diğerlerinin başında.

Hadi bunları geçelim. Yüzde doksanı Müslüman olan bir ülkede, Müslüman olduğunu iddia eden ve Müslüman olduğunu ve İslama göre hareket ettiğini söyleyen iktidar tarafından desteklenen bir takım kişiler çıkıp, hamile kadınlar dışarı çıkmasın göz zevkimizi bozuyor günah diyebiliyor. Pantolon giyemezler diyebiliyor. Çocuklarınıza elektronik aletleri öğretmeyin, onun yerine dini öğretiler gösterin diyebiliyor, inancı olmayanlar için hakaretlerde bulunabiliyor vs. Hem de televizyon kanallarında, canlı yayınlarda.

Şimdi bu tipte bir insanın çoğunlukta olduğu bu ülkede kanun üzerinde ''inançsal özgürlük'' olsa bile, gerçekte, pratikte olabilecek mi? Anadolu'ya Türklerle birlikte gelen Alevilik inancına sahip insanlar bile hala bu ülkede ayrıma tabi tutuluyor. Özel sektörde işlerine son veriliyor. Kamu sektöründe fişleniyor. Bırakın normal vatandaşı, meclisteki Alevi milletvekilleri bile fişleniyor.

Sonra da gelip ülke çağdaşlaşıyor, ülke özgürleşiyor deniyor.

Sen yıllardır insanların zihinlerine kazıdığın fitne tohumlarını yeşertmişsin, artık onlar ağaç olmuş insanların zihninde, şimdi de çıkıp inançsal özgürlük veriyorsun o insanların zihnindeki ağaçları kesmeden. Kimin işine yarayacak bu paket? Kime fayda sağlayacak? Kimin dediği olacak?

Ama iş kağıt üzerinde süper görünüyor. Herkes istediği inancı özgürce haykırabilecek. Bir Allah'ın kulu da gelip bu konuda olumsuz bir düşünce sarfetmeyecek.

Yersen..

İşte "her açıdan bakılarak" yapılan "tutarlı" yorum budur

• quote:

Orijinalden alıntı: Infidel_

Dini inancın yaşanmasının engellenmesi suç olacakmış bildiğiniz gibi.Satanizmde bi dini inanç olduğuna göre nasıl bi durum olacak?

Başkalarının haklarına zarar verirse elbette o inançtan çok sapıkça bir ritüele döner.
    Dini özgürlük demişler yani.

Orijinalden alıntı: Professional Geek

quote:

Dini inancın yaşanmasının engellenmesi suç olacakmış bildiğiniz gibi.Satanizmde bi dini inanç olduğuna göre nasıl bi durum olacak?

Başkalarının haklarına zarar verirse elbette o inançtan çok sapıkça bir ritüele döner.
    Dini özgürlük demişler yani.

kedi kesmek kimin hakkına zarar veriyo, eğer öyle bişey varsa inek ve koyun kesmek ne oluyor?

Orijinalden alıntı: OPTİMİST

%90 küsür Müslüman çoğunluğun yaşadığı ülkemizde, İslam'ın hükümleri tam olarak uygulansa / İnanç ile amel arasında tutarlılık olsaydı böyle bir yasaya gerek olmazdı :

Ve de ki: “(Kur'an) Rabbinizden gelen bir haktır. Artık dileyen iman etsin, dileyen küfre sapsın.” Kehf 29

"Eğer Rabbin dileseydi, yeryüzündekilerin tümü, topluca iman ederdi. Öyleyse, onlar mü’min oluncaya kadar insanları sen mi zorlayacaksın?" Yunus-99

109-KAFİRUN:

1 - De ki: Ey kâfirler

2 - Sizin taptıklarınıza ben tapmam.

3 - Siz de benim taptığıma tapıcılar değilsiniz.

4 - Ben asla sizin taptıklarınıza tapacak değilim.

5 - Siz de benim taptığıma tapacak değilsiniz.

6 - Sizin dininiz size, benim dinim banadır.

İnanç özgürlüğünde bundan daha ileri bir nokta yoktur. Bugün müslüman toplumlarda İnanca yönelik baskı ve zulüm varsa bu İslam'a rağmendir.

Tevbe 5

O haram aylar çıktığında artık müşrikleri, kendilerini bulduğunuz yerde öldürün. Yakalayın onları, kuşatın onları, tüm geçit noktalarını tıkayın onların. Bunun ardından tövbe eder, namazı gereğince kılar, zekâtı verirlerse, yollarını açın onların. Kesin olan şu ki, Allah Gafûr’dur, Rahîm’dir.

Bence budur son nokta.

• Cypon kullanıcısına yanıt
    Bu kadar sığ bir görüş olabilir mi, tartışmaya açık.Yazdıklarınızın tamamından bahsetmiyorum sadece gözüme çarpan bir kısmı var orası da: Gerçek müslüman olduğunu düşündüğünüz insanların, düşündüğünüzün altını çiziyorum buna ileride değineceğim, diğer müslümanları öldürmesini, vahşet yapmasını işte müslümanlığın ayıbı, işte kitaba tabi olanların yaptıkları vahşet diye tüm müslümanlara ve ya islamiyete böyle dayatmalar yapmak ne saçma.Bir toplulukta yapılan kuraldışı hareketi, yanlış hareketi tüm topluluğa mal edip o topluluğu kötülemek ne kadar doğru?Ben sizin toplumun kurana göre işleyişinin, yaşayışının da doğru bir seçim olmadığını göstermeye çalıştığınızı biliyorum.Bir çok yönetim şekli var, hepsi kağıtta doğrudur evet ama uygulamaya gelince çakılır haliyle, dediğiniz gibi buna sebep olan faktör tabii ki de insandır.Sizde yanlış olan bir kaç tane ne olduğu meçhul adamın müslüman kimliğiyle çıkıp vahşet yapması, islamiyet böyle vahşet yaptırır sonra da müslüman bireyler de ses çıkartmaz diye göstermeniz ve ardından islamiyet budur, kitabı da budur işte kitaptan insanlara yansıyan işleyen yaşam biçimi budur diyip atmanız.Ses çıkarılmıyormuş, bu vahşeti yapanlar kadar salak olan insanlar nasıl ses çıkarsın, insanlar doğruyu yanlışı adam akıllı bilmezken, sorgulamazken...Hem ses çıkarsan neye yarar bu kadar zihniyetsiz insan varken.Mesela Türkiye'de olan bitenden memnunmusunuz, ses çıkarabiliyormuyuz?Cevap vereyim tam anlamıyla hayır.Sorun aslında şu: Din yanlış tanınıyor, tanıtılıyor, yanlış insanlara bakarak din budur denilmez.Din basit bir şey, kolay bir şey değildir o çıkıp kafa kesen adamların hangi birisi islamın öğütlediklerini yerine getiriyor, adam daha kendi kitabını okumamış bir kere, sözde müslümanlık işte.Türkiye'de kuranı türkçe okuyan, anlayan, yorumlayan, sorgulayan, mantık ilişkisi kuran kaç kişi var, yok denecek kadar az sayısı.İslam adı altında yaşadığını düşünüp kitabını bilmeyen bir insandan ne bekliyorsun, onda müslümanlığı mı görüyorsun ve ya görmeye çalışıyorsun?Türkiye'deki büyük çoğunluk için din gelenek işi kimse dinini bilmiyor, dinini menfaatleri doğrultusunda kullanan sözde müslümanlardan din mi öğreneceksin, dini mi tanıyacaksın, dini mi tanımlayacaksın?İnsanlık işte, topluluklar oluşmuş herkes doğru olamaz içlerinde bir sürü yanlışlar olur.Türk olan bir grubun yaptığı yanlıştan dolayı Türkler kötüdür diyormusun? Neyse, inanmayanlara, aleviye, farklı dine mensup insana neyse artık hakaret diyorsun sence bu doğru bir şey mi?Din hakaret edin mi diyor?Bir kere böyle bir şey olamaz, kalkıp da inanmayan adama hakaret edersen, din nedir, öğrenmekten kaçınır daha çok uzaklaşmış olur.Böyle yapan insan da düşüncesizdir, zihniyeti kötüdür, yanlış insandır müslümanlığın savunucusu olduğundan da sözetmesin kitabını dinini bilmez o boşver.Ayetlere gelince bence ayetler tek tek değil de öncesi ve sonrasıyla beraber değerlendirilmeli.

• quote:

Orijinalden alıntı: neuro

quote:

Orijinalden alıntı: OPTİMİST

%90 küsür Müslüman çoğunluğun yaşadığı ülkemizde, İslam'ın hükümleri tam olarak uygulansa / İnanç ile amel arasında tutarlılık olsaydı böyle bir yasaya gerek olmazdı :

Ve de ki: “(Kur'an) Rabbinizden gelen bir haktır. Artık dileyen iman etsin, dileyen küfre sapsın.” Kehf 29

"Eğer Rabbin dileseydi, yeryüzündekilerin tümü, topluca iman ederdi. Öyleyse, onlar mü’min oluncaya kadar insanları sen mi zorlayacaksın?" Yunus-99

109-KAFİRUN:

1 - De ki: Ey kâfirler

2 - Sizin taptıklarınıza ben tapmam.

3 - Siz de benim taptığıma tapıcılar değilsiniz.

4 - Ben asla sizin taptıklarınıza tapacak değilim.

5 - Siz de benim taptığıma tapacak değilsiniz.

6 - Sizin dininiz size, benim dinim banadır.

İnanç özgürlüğünde bundan daha ileri bir nokta yoktur. Bugün müslüman toplumlarda İnanca yönelik baskı ve zulüm varsa bu İslam'a rağmendir.

Tevbe 5

O haram aylar çıktığında artık müşrikleri, kendilerini bulduğunuz yerde öldürün. Yakalayın onları, kuşatın onları, tüm geçit noktalarını tıkayın onların. Bunun ardından tövbe eder, namazı gereğince kılar, zekâtı verirlerse, yollarını açın onların. Kesin olan şu ki, Allah Gafûr’dur, Rahîm’dir.

Bence budur son nokta.

Müşrik, Allah'a ortak koşan küfre girendir; kafir, örten, inkar eden, gizleyen anlamındadır.Yüz küsür ayetten oluşuyor ama hepsini koymadım okuyup düşünen zaten mantık kuracaktır, açıklaması ve desteklemesi var.Tek tek açıklamadım sorunuz ve ya çelişkili olan bir kısım olursa söylersiniz.Ben yorum yapmıyorum, bu kaynağa dayanıyorum.
    *Müşriklerin ve aynı zamanda kafirlerin öldürülmesi müslümanların eliyle Allahın onları cezalandırılması olarak açıklanıyor.

9-TEVBE:

1 - Allah'dan ve Resulü'nden bir ültimatomdur bu, kendileriyle antlaşma yaptığınız müşriklere:

2 - Bundan böyle yeryüzünde dört ay daha istediğiniz gibi gezip dolaşın. Şunu da bilin ki, Allah'ı aciz bırakacak değilsiniz. Allah kâfirleri mutlaka perişan edecektir.

3 - Ayrıca büyük hac günü Allah ve Rasulü tarafından insanlara bir ilandır ki, Allah da Resulü de müşriklerle yapılan antlaşmalara artık bağlı değildir. Eğer hemen tevbe ederseniz, bu sizin için hayırlıdır. Yok yine tevbeden yüz çevirirseniz biliniz ki, Allah'ı yıldıracak değilsiniz. Kâfirleri acı bir azap ile müjdele.

4 - Ancak kendileriyle antlaşma yapmış olduğunuz müşriklerden size olan ahitlerinde hiçbir eksiklik yapmamış ve sizin aleyhinize hiçbir kimseye yardımda bulunmamış olanlar bunun dışındadır. Siz de onlarla olan antlaşmanızın hükümlerine antlaşma süresinin sonuna kadar uyunuz. Muhakkak ki, Allah müttakileri sever.
    *Bu ayete dikkatini çekerim!(4. ayet)
    5 - Şu haram aylar bir çıktı mı artık o müşrikleri nerede bulursanız öldürün, yakalayın, hapsedin ve bütün geçit başlarını tutun. Eğer tevbe ederler ve namaz kılıp zekatı verirlerse onları serbest bırakın. Muhakkak ki, Allah çok bağışlayandır, çok merhamet edendir.

6 - Eğer müşriklerden biri aman dilerse, ona aman ver. Ta ki, Allah'ın kelâmını dinlesin. Sonra onu güvenlik içinde olduğu yere kadar gönder. Çünkü bunlar gerçekten de bilgisiz bir kavimdirler.

7 - O müşriklerin Allah katında ve Resulü katında herhangi bir ahdi nasıl olabilir? Ancak Mescid-i Haram yanında antlaşma yaptıklarınız var ki, bunlar size karşı doğru durdukça siz de onlara doğru olun. Allah (hainlikten) sakınanları elbette sever.

8 - Onlarla nasıl sözleşme olabilir ki, sizin aleyhinize ellerine bir fırsat geçse, hakkınızda ne bir antlaşma gözetirler, ne de bir yemin. Dil ucuyla sizi hoşnud etmeye çalışırlar, fakat kalbleri o kadarına da razı olmaz. Zaten onların çoğu fasıktırlar.

9 - Allah'ın âyetlerini az bir çıkara değiştirdiler de Allah yolundan engellediler. Gerçekten de bunlar ne fena şeyler yapageldiler.

10 - Bir mümin hakkında ne bir yemin gözetirler, ne de bir antlaşma. Bunlar işte böyle haddi aşan kimselerdir.

11 - Eğer tevbe ederler, namazı kılarlar, zekatı verirlerse dinde kardeşleriniz olurlar. Biz âyetleri, bilen bir kavme açıklarız.

12 - Eğer verdikleri sözden sonra yeminlerini bozar ve dininize dil uzatırlarsa, o küfür öncülerini hemen öldürün. Çünkü onların yeminleri yoktur. Ola ki, vazgeçerler.

13 - Yeminlerini bozan, Peygamber'i yurdundan çıkarmaya azmeden ve üstelik ilk önce size saldırmaya başlayanlara karşı savaşmaz mısınız? Yoksa onlardan korkuyor musunuz? Eğer mümin iseniz her şeyden önce Allah'dan korkmalısınız.

14 - Onlarla savaşın ki Allah, sizin ellerinizle onların cezasını versin ve ... onları rezil ve rüsvay etsin, yardımıyla sizi onlara muzaffer kılsın. Ve mümin bir kavmin yüreklerini ferahlandırsın.

15 - Ve kalblerindeki öfkeyi gidersin. Allah dilediğine tevbeyi nasib eder. Allah her şeyi bilir, hüküm ve hikmet sahibidir.

16 - Yoksa siz hep kendi halinize terk olunacağınızı mı sandınız? Allah'ın, içinizden cihad edenleri ve Allah'tan, Resulü'nden, müminlerden başka kimseye sığınmayan ve başkaca sığınacak bir yer aramayanları görmediğini mi (zannediyorsunuz)? Allah bütün yaptıklarınızdan haberdardır.

17 - Müşrikler kendi inkârlarına kendileri şahit olup dururlarken Allah'ın mescidlerini imar etmeleri mümkün değildir. Onların bütün yaptıkları boşa gitmiştir. Ve onlar ateş içinde ebedi olarak kalacaklardır.

18 - Allah'ın mescidlerini, ancak Allah'a ve ahiret gününe inanan, namazı kılan, zekatı veren ve Allah'dan başkasından korkmayan kimseler imar ederler. İşte hidayet üzere oldukları umulanlar bunlardır.

19 - Siz hacılara su dağıtma ve Mescid-i Haram'ı imar etme işiyle Allah'a ve ahiret gününe iman edip, Allah yolunda cihad edenlerin yaptığı işi bir mi tutuyorsunuz? Bunlar Allah katında eşit olamazlar. Allah zalimler topluluğuna hidayet ihsan etmez.

20 - İman edip de hicret edip, mallarıyla, canlarıyla Allah yolunda cihad edenler, Allah katında en büyük dereceye sahiptirler. İşte bunlar murada ermiş olan mutlu kullardır.

21 - Rab'leri, onları kendi katından bir rahmet, bir rıza ve bir cennetle müjdeler ki o cennette onlar için bitmez tükenmez nimetler vardır.

22 - Onlar orada ebedi kalırlar. Çünkü en büyük mükâfat Allah katındadır.

23 - Ey iman edenler! Eğer babalarınız ve kardeşleriniz imana karşılık küfürden hoşlanıyorlarsa, onları dost edinmeyiniz. Sizden her kim onları dost edinirse işte onlar da zalimlerin ta kendileridir.

24 - Onlara de ki; eğer babalarınız, oğullarınız, kardeşleriniz, kadınlarınız, akrabalarınız, kabileniz, elde ettiğiniz mallar, kesada uğramasından korktuğunuz ticaret, hoşlandığınız evler ve meskenler, size Allah ve Resulünden ve Allah yolunda cihaddan daha sevimli ise, artık Allah'ın emri gelinceye kadar bekleyin. Allah böyle fasıklar topluluğuna hidayet nasip etmez.

25 - İnkâr kabul etmez bir durumdur ki, Allah size birçok yerde yardım etti. Özellikle Huneyn Günü ki, o gün kendi çokluğunuz size güven vermişti de o gün size onun bir faydası olmamıştı. Yeryüzü bütün genişliğine rağmen başınıza dar gelmişti. Sonra da bozguna uğrayarak gerisin geri dönüp kaçmaya başlamıştınız.

26 - Sonra Allah, Resulünün üzerine ve müminlerin üzerine sekinetini (kalplere huzur veren rahmetini) indirdi ve gözle görmediğiniz ordular indirdi de kendisini tanımayan kâfirleri azaba uğrattı. Ve o kâfirlerin cezası işte budur.

27 - Sonra bütün bu olup bitenlerin arkasından Allah, dilediğine tevbe nasib eder. Allah çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir.

28 - Ey iman edenler! Müşrikler bir pisliktirler. Artık bu yıldan sonra Mescid-i Haram'a yaklaşmasınlar. Eğer yoksulluktan korkarsanız Allah sizi dilediğinde lütuf ve ihsanıyla zenginleştirecektir. Allah gerçekten alîmdir, hakîmdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lightyeaR -- 2 Ekim 2013; 1:45:16 >

• lightyeaR L kullanıcısına yanıt
    önce
    gerçek bir müslümanın vahşet yapmayacağını yazıyosun
    sonrada
    Müşriklerin ve aynı zamanda kafirlerin öldürülmesi müslümanların eliyle Allahın onları cezalandırılması olarak açıklanıyor yazıyosun...

allaha ortak koşmak(şirk koşmak, müşrik) yaratıcının olmadığını savunmak, inançsızlık demek
    senin inandığına inanmayanı öldürmek serbest yani ?

"Şu haram aylar bir çıktı mı " ne demek istiyor ?
    inancı başka olanların kutsal zamanları mı ?

4. ayete göre çıkar meseleside var
    özetle işine yarıyorsa müşrik değildir
  • neverlate kullanıcısına yanıt
    Bahsettiginiz "Bireysel" olma durumuna ben de katiliyorum. Ancak, baskasinin inancina saygisizlik etmek de inegi kestiginiz anda sizin ozgurlugunuz olur. Hicbir din limitsiz ozgurluk tanimaz ve belirli noktalarda emirleri ile hayati sekillendirir. Benim dinimin sekillendirmeleri sizin inanc ya da yasam seklinizi reddediyorsa, sizin benden beklentiniz mi benim icin daha onemli olmalidir yoksa herseyden cok daha onemli olmasi gereken dinimin beklentisi mi?

Ornekle aciklamaya calisayim;
    Amazonlarda, Alaska'da ve Guneydogu Asya'da ahlak kurallari Ortadogu kaynakli dinlerdekinden cok farklidir ve bizde zina olarak adlandirilan seylerden bazilari oralarda gunluk yasamin parcasidir.
    Bu insanlarla ayni yerde yasamak durumunda onlarin mi yoksa bizim mi birseylerden vazgecmemiz gerekir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: -Alp---

quote:

quote:

satanizim din değil kitabı yok peygamberi yok satanizim bir akım

şakamı bu yorum

Evet din değildir bir kutsal kitabı yoktur peygamberi yoktur dine karşı bir akımdır

biz paganlar ne yapıcaklar ne kitap var ne peygamber

satanizim din değil kitabı yok peygamberi yok satanizim bir akım

İngiliz askeri satanistti.ingililtere sataniz mi inanç olarak saydı diye haberler vardı. yine yanlış bilmiyorsam satanizm islamdan daha eski bir inanç.15 asırdan daha eski yani.

İnsanlığın en büyük düşmanlarından biri içinde tuttuğu önyargılardır. Çünkü o önyargılar, kişilerin algıladıklarını bile bulandırabilir farklılaştırabilir.

Rica etsem benim yazdığım yazının neredesinde ''Müslümanlar savaşıyor bu yüzden İslamiyet kötüdür, bütün Müslümanlar kötüdür vs'' geçtiğini yazabilir misiniz? Büyük ihtimalle hayır. Çünkü öyle birşey yazmadım.

Kuran'la ilgili en çok söylenen söz, ''Bir kişiyi öldüren, bütün evreni öldürmüş sayılır.''dır. Ancak Allah yolunda savaşlar yapabilir, İslamiyeti yaymak/savunmak için insan öldürebilirsiniz. Buu eleştirmiyorum. Sadece belirtiyorum.

Peki bugün İslam dünyasında yaşanan savaşlar Allah yolunda yapılan savaşlar mı? Allah'ı onurlandırmak için yapılan savaşlar mı? Müslümanlar birbirlerinin kafasına Allah'ı onurlandırmak için mi sinir gazı atıyor, mermi yağdırıyor, canlı canlı kesip parçalara ayırıyor?

Bu soruların cevabı da önemli değil. Benim yazdığım mesajda belirtmek istediğim şey, bir buçuk milyardan fazla olan Müslüman nüfusunun ''Ne oluyor ey Müslüman alemi? Niye savaşıyoruz kendi aramızda?'' diye sormamasıdır. Aksine, taraflara silah, erzak yardımı yapmakta. Bu da diğer Müslümanların bu olayları meşru gördüğü anlamına gelir.

Mısır'da ordu, halka zulm ederken ''firavun'' diye adlandırılırken, ülkemizde polis halka zulm edilirken neredeyse ellerinden öpülecek bir statüye getirildi. Haklılık haksızlık konusuna girmiyorum. O senin hangi ideolojik pencereden baktığına göre değişir. Belirtmek istediğim şey, iki olayda da ortak paydanın ''zulüm'' olmasına rağmen, iki tarafında Müslüman olmasına rağmen, farklı tepkilerle karşılaşılması.

Gelelim asıl meseleye. Dinler/inançlar binlerce yıldır var. Be binlerce yıldır dinler, siyasilerin isteklerine göre eğilip bükülüyor, insanları, inananları kanalize etmek için kullanılıyor. Ne zaman? Saf güç ile insanları kontrol altında tutamadıkları zaman..

Bugün de aynı şeyler tekrar tekrar ediyor. Bu ülkede İslamiyet, siyasi, ekonomik vs çıkar için her zaman çarpıtıldı, hala da çarpıtılıyor. Yukarda söylediğim sözde müslüman insanlar için yapılan şikayetler ''ifade özgürlüğü'' denilerek reddedildi. Ancak hükümeti eleştiren insanlar, ifadelerini özgürce söylediğini ''sanmış'' olan insanlar bugün cezaevlerinde.

Dediğin gibi kimse İslamiyet'i bilmiyor değil. İslamiyet öğrenilmesi istenmiyor. Bilerek ve istenerek. Çünkü İslamiyet birilerinin tekeline geçmiş, istedikleri gibi yorumlayıp, istedikleri gibi farklı sonuçlar çıkartabiliyor, insanları yönlendirebiliyor. Sıkıntı burada. Dinin/inaçların ''özgür'' olması gerekirken, bir inanç diğerlerine baskın hale getirilip, zorlamalar ile kışkırtmalar ile diğer inançları kendilerine tabii kılmaya çalışılıyor. Ve bunu yapmaya çalışan kişilere ''Yüce'', ''En iyi Müslüman'' sıfatları yakıştırılıyor. Televizyonlarda boy gösteriyor, ağlayarak prim elde ediyorlar.

Bence insanlığın ''din boyunduruğunda'' yönetilmesinin üzerinden çok zaman geçti. Dünya eğer kişilerin inançlarına göre test sahası ise, ve fani ise, işleyişler de faniler tarafından dizayn edilmeli. İçinde, kalbinde inandığın yaratıcıya ibadet etmek elbette zaruridir. Kimsenin diğer bir kimseye çıkıp ''ne yapıyorsun, benim gibi ibadet et'' deme hakkı yoktur. Namaz kılıyor/kılmıyor diye, kiliseye gidiyor diye, inanmıyor diye insanların ayrıldığı, ötekileştirildiği, düşman adledildiği bir yerde özgürlük yoktur. Hele ki insanların zihnine ''birlikte yaşayamazsınız'' düşüncesi sokanların, çıkıp ''özgürleşelim işte niye istemiyorsunuz'' diye veryansın etmesi de ayrı bir tezat.

Demem odur ki, Müslümanlar tek bir inanç/mezhep çatısı altında toplansalar bile yine ''çıkar'' güdüsü yüzünden birbirlerine düşman olacaktır. Avrupa bunu din savaşları ile, canlı canlı derisi yüzülen insanların düşünceleri ile atlattı. Ağır bedeller ödeyerek. Bizim önümüzde böyle bir örnek var. Bu örneğin sonuç kısmı da önümüzde. Ama ders çıkarmak işimize gelmiyor.

İnançsal özgürlük, bir inancın diğerini özgürce yok etmesi anlamına gelmiyor. İnsanların kalplerinden geçen inançları özgürce yaşamasını ve bunun sonucunda diğer insanların da bu karara saygı gösterip, herhangi bir ayrımcılığa sebebiyet vermemesi anlamına geliyor. Karikatüründe ''Allah yok din yalan.'' yazan bir çizere neredeyse öbür boyu hapis istenen bir ülkede, başka bir çizerin çizdiği cehennem ve onun içinde Ateist, Hristiyan ve Yahudi olan üç kişinin yandığı gösterilen karikatüre kahkahalar ile gülmesi insanların ''inanç özgürlüğüne saygıdan'' ne kadar uzak olduğunun küçük bir kanıtı bence.

''Umuyorum ki beni hatırlarsınız. Eniştenizi yakından tanıdığım gibi kız kardeşinizi de iyi tanırdım ve en az sizin kadar ben de onların yasını tutmaktayım. Ancak söylenildiği gibi ölmüş değilim, tıpkı sizin yiğeniniz gibi. Hayatta kalmasını sağlamak için onu gizlemiştik lakin gizlenme dönemimiz sona erdi. Ejder, hakkı olan taht ve babası ile annesinin intikamı için Westeros'a geri döndü. Kardeşinizin hatrına yüzümüzü size döndük. Bizi yalnız bırakmayın..''
    Sör Uzun Duncan ile Egg'in Westeros'taki maceralarını okumak istiyorsan TIKLA.

• webbie kullanıcısına yanıt
    "Inek kesme" eylemi kimsenin inancina saygisizlik iceren bir eylem degil. Eger "saygisizlik amaciyla" yaparsaniz saygisizlik icerir tabii ki. Özellikle gidip Hindu tapinaginin önünde inek keserseniz saygisizlik etmis olursunuz. Bu tüm eylemler icin gecerli.

Birbirinden farkli yasam tarzlarindaki insanlar beraber yasayacaksa zaten üzerinde mütabakat saglanan, ortak bir yol bulmak zorundalar. Bunun baska bir caresi yok. Istediginiz kanunu koyun, eger toplum birbiriyle savas halindeyse huzuru saglayamazsiniz.
  • Bu yasa ülkemizdeki sünni müslümanların daha fazla arabeske bağlaması için olacak galiba.Kendileri devlet desteği olmadan bir "hiçler" de.İnançsızlık bir ifade ve din özgürlüğüdür,ayağına vurulan prangalardan kurtulma özgürlüğüdür.

Orijinalden alıntı: neverlate

"Inek kesme" eylemi kimsenin inancina saygisizlik iceren bir eylem degil. Eger "saygisizlik amaciyla" yaparsaniz saygisizlik icerir tabii ki. Özellikle gidip Hindu tapinaginin önünde inek keserseniz saygisizlik etmis olursunuz. Bu tüm eylemler icin gecerli.

Birbirinden farkli yasam tarzlarindaki insanlar beraber yasayacaksa zaten üzerinde mütabakat saglanan, ortak bir yol bulmak zorundalar. Bunun baska bir caresi yok. Istediginiz kanunu koyun, eger toplum birbiriyle savas halindeyse huzuru saglayamazsiniz.

Hindu' nun biri gelip dese "benim kutsalımı nasıl katledersin?" diye sen o zaman "Bura senin memleket mi? O kutsal senin memlekette geçerli" mi diyeceksen.
    Eğer öyle dersen aynı Hindu' nun memleketinde namaz kılmak istersen O da sana "Bura benim memleket, senin namazın burada olamaz" diyebilir ki zaten bu yüzden Hindistan' da din savaşları var.

• Öncelikle satanist kelimesinin kökenine inelim. Satanist satan-ist dir, eski dönemler haş haş kullanan katiller çok fazla haş haş(uyuşturucu) kullandığı için haşhaşin denilmeye başlandı. Zamanla isimleri tam olarak haşhaşine evrilir. Bu insanlar şeytana tapmasıyla ünlüdür. (Günümüzde de ingilizcedeki asassin kelimesinin kökenii haşhaşindir) Satan ise vatikan kilisenin şeytana verdiği eski isimdir(eski ingilizcede de şeytan olarak geçer). Zamanında 1500 - 1600 lü yıllar (galileo dönemi) bilimin geliştiği vakit bilim kiliseye tezat düştüğü için kilise ilk başta bilimle uğraşanları cezalandırdı daha sonrasında katledilmeye başlandı. Kilise tarafından lanetlenen bu bilim insanları satanist yani şeytancıl şeytana inanan, kiliseye uymadığı için şeytan düşünceli olarak lanetlendi. Satanist sıfatı aynı zamanda bu suikastçılarada verildiği için günümüzde büyük bir kargaşa vardır. Öncelikle satanist derken neyden kast ettiğine dikkat et. Satanist bir din inanç değil sıfattır. Karşında duran bir adam çok iyi kalpli yada tam bir psikopat satanistde olabilir. Mesela günümüzde pek kullanılmasada dinlere göre kafir insanlarda satanistti fakat bunların çoğu hiçte kötü insanlar değil ! Umarım anlatabilmişimdir :)

Palit GeForce RTX 3080 GamingPro O.C. 10G || İntel Core i7 10700KF || MSI Mag Z490 Tomahawk || 2x16 32G HyperX Fury 3600Mhz CL17 || Samsung 970 Evo 1 T || Arctic Liquid Freezer ii 240 || Corsair Spec Delta || Corsair RM850 80+ Gold || Acer XV272U 2K 144Hz G-Sync || Razer Huntsman Opto || Steelseries Rival 600 & QcK Limited || Asus ROG Delta Hi-Res|| Asus Strix GL703GS

• neverlate kullanıcısına yanıt
    Teorik olarak bakarsak, kesinlikle haklisiniz. Ancak pratikte durum farkli isleyecektir ve cogunlugun belirledigi sinirlarda ve onlara gore yeterli olan ozgurluk gecerli olacaktir.

Buyuk bir kismi muhafazajarlardan olusan bir ulkede, bikiniyle gezmenin yasak olmasi gerektigi, ahlak kurallarina uymayan bir davranis oldugu savunulacak ve yasak gelecektir. Oysa ki bikini ile gezen biri bunu saygisizlik olsun diye yapmiyor olabilir.

Ayni sekilde, herhangi hiristiyan cogunluklu bir ulkede ezan okunmasi yasaklanabilir cunku cogunluk buna kolay kolay tahammul etmez.

Bu durumda, evrensel kurallarla da davrananazsiniz cunku adinda "evrensel" kelimesi gecen kavramlarin cogu elit bir sinifin dayatmasidir ve kanuni olsa bile mesruiyete kavusamaz.

Ozetle, eger inanc ozgurlugunun yasanmasi gercekten isteniyorsa, inanc sistemlerinin bazilarinda yer alan ve icinde, kendisinden olmayanlarin sosyal yasamini da sekillendirmeye calisan yasalarin revize edilmesi gerekir, ki hicbir dini yapi buna izin vermez. En azindan iktidar icin mucadele edilmesini isteyen ve devlet yonetim bicimi barindiran sistemler bunu kabul etmez. Insanlari yonetme amaci guden hicbir sistem bariscil yollarla ya da direnc gostermeden elindeki gucu devretme egiliminde olmadigi ve temelinde bireyleri guc olarak kullandigi icin, bireyler arasinda ozgurluk alani catismalari mutlaka yasanacaktir.

Sonuc olarak, dinlerin insan yasamini sekillendirmeleri ve digerlerine tahammul orani one cikacaktir. En az tahammul gosteren ve en siddetli tepki veren din ayakta kalip diger dinleri ortadan kaldiracaktir.

Bana gore inanc ozgurlugu denen seyin muhafazakar cogunlugun oldugu bir topullumdaki sonu bu olur.

• TuVNeRa kullanıcısına yanıt
    Dünyadaki bütün inekleri ecelleriyle ölmesi gibi bir kişisel hak yok. Namaz kilmak gibi kimseye zararı olmayan bir eylemle karsilastirilamaz.

Dini kaynaklarinda sosyal hayatin nasil düzenledigi, insanlarin "bireysel olarak" dini vecibeleri yerine getirme hakkina engel olamaz. Bu acikca inanc özgürlügüne terstir. Ayni sekilde baska bir insanin özgürlükleri elinden aliniyorsa bunun sebebinin "dini kaynaklar" olup olmamasi da önemli degildir. Devlet bu insanlarin özgürlüklerini koruma altina almakla mükelleftir.

Her hakkin, evrensel bir insan hakki oldugunu iddia etmiyorum zaten. Örnegin bir insanin "gittigi her yerde ezan sesi duyma" gibi bir evrensel hakki yok. Aynen "bütün ineklerin eceliyle ölmesi" gibi bir evrensel insan hakki olmadigi gibi. Bu tip konular evrensel insan haklari ile degil toplumsal uzlasi ile cözülmesi gereken sorunlar.

Ama bir insanin namaz kilmasi, bir bayanin dini inanci geregi basörtüsü kullanmasi, bir ailenin cocuguna dini egitim aldirabilmesi evrensel haklardir. Ayni sekilde alkol tüketmek, evlilik disi iliskiye girmek, basi acik dolasabilmek de evrensel haklardir. Bir insana özgürce namaz kilabilecegi bir imkan saglanmasi ile istedigi her yerde namaz kilmasi ayni seyler degil. Bu alkol tüketmek veya sevismek icin de gecerli. Caminin avlusunda alkol tüketip, seks yapmanin evrensel hak oldugunu söyleyecek halimiz yok.

(Dini terimle) zina yapana veya icki icene toplumun tepkisi kontrol edilebilecek bir mekanizma degil. Bu bir anlamda mahalle baskisidir. Muhafazakar toplumlar her zaman dindar toplumlar degildir. Bana göre Avrupa'daki bircok toplum dindar degil ama muhaazakardir.

• quote:

Orijinalden alıntı: CaptainWerly

Öncelikle satanist kelimesinin kökenine inelim. Satanist satan-ist dir, eski dönemler haş haş kullanan katiller çok fazla haş haş(uyuşturucu) kullandığı için haşhaşin denilmeye başlandı. Zamanla isimleri tam olarak haşhaşine evrilir. Bu insanlar şeytana tapmasıyla ünlüdür. (Günümüzde de ingilizcedeki asassin kelimesinin kökenii haşhaşindir) Satan ise vatikan kilisenin şeytana verdiği eski isimdir(eski ingilizcede de şeytan olarak geçer). Zamanında 1500 - 1600 lü yıllar (galileo dönemi) bilimin geliştiği vakit bilim kiliseye tezat düştüğü için kilise ilk başta bilimle uğraşanları cezalandırdı daha sonrasında katledilmeye başlandı. Kilise tarafından lanetlenen bu bilim insanları satanist yani şeytancıl şeytana inanan, kiliseye uymadığı için şeytan düşünceli olarak lanetlendi. Satanist sıfatı aynı zamanda bu suikastçılarada verildiği için günümüzde büyük bir kargaşa vardır. Öncelikle satanist derken neyden kast ettiğine dikkat et. Satanist bir din inanç değil sıfattır. Karşında duran bir adam çok iyi kalpli yada tam bir psikopat satanistde olabilir. Mesela günümüzde pek kullanılmasada dinlere göre kafir insanlarda satanistti fakat bunların çoğu hiçte kötü insanlar değil ! Umarım anlatabilmişimdir :)

Mükemmel uydurmuşsun bravo. Hayran kaldım.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.