Şimdi Ara

Silverlight ile ilgili bir sorum olacak.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
304
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar ben 12. sınıf bilişim teknolojileri öğrencisiyim.10. sınıfta c# console ardından 11. sınıfta ise c# form application gösterdiler ve derslerde de gayet başarılıydım.

Şimdi merak ettiğim şey;

1.C# Silverlight Applıcation nedir?

2.Bu Silverlight ile neler yapılabilir?

3.Klanlar Travian vb. oyunlar nasıl yapılır diye internette araştırmıştım bir sitede silverlight kullanmanı öneririm demiş arkadaşın biri.Silverlight ile bu mümkün mü?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi apoo43 -- 18 Haziran 2014; 17:18:06 >

• Silverlight microsoft'un grafik tabanlı uygulamalar için geliştirdiği teknoloji.

Windows phone ve windows 8 uygulamaları da silverlight tabanında geliştiriliyor,

http://www.rasterwerks.com/game/phosphor/b1/beta1.asp mesela şunun gibi bir oyun yapabilirsin silverlight ile
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fdumanli

Silverlight microsoft'un grafik tabanlı uygulamalar için geliştirdiği teknoloji.

Windows phone ve windows 8 uygulamaları da silverlight tabanında geliştiriliyor,

http://www.rasterwerks.com/game/phosphor/b1/beta1.asp mesela şunun gibi bir oyun yapabilirsin silverlight ile

Yani web tabanlı uygulama geliştiriliyo Silverlight sayesinde.
  • apoo43 A kullanıcısına yanıt
    Genellikle evet
  • Örneğin ben windows form application da labirent oyunu yapmıştım duvarlara dokunduğunda başlangıç noktanına gidiyoru pictureboxların üzerine geldiğinde puan geliyordu sonra bölümü geçmek için gerekli puanı toplaman felan gerekiyodu süüre vardı Silverlight de bunu yapabilir miyim?
  • hocam wpf e ne diyorsunuz,iş yaparmı,forma göre biraz daha animasyonlu caf caflı,pek türkçe kaynak yok .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Charger R T -- 19 Haziran 2014; 7:47:38 >
  • Charger R T kullanıcısına yanıt
    WPF candır :-) Görsel arayüzü zengin uygulamalar geliştirilebiliyor bence geleceği parlak.

Ahmet cigsar güzel yazılar yazıyor wpf ile ilgili incelemenizi tavsiye ederim :http://www.ahmetcigsar.com
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Berserk (ile ilgili bir sorum var)
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Silverlight'ın pek geleceği olduğunu sanmıyorum. Neden derseniz, örneğin; Windows Phone tarayıcısı Silverlight'ı desteklemiyor. Eğer Microsoft geleceği olduğunu düşünseydi destek verirdi diye düşünüyorum. Silverlight yerine HTML5'de kendinizi geliştirmeniz daha mantıklı olabilir. HTML5 platformdan bağımsız olduğu için istediğiniz ortamda yazabilirsiniz.

WPF ise bahsedildiği gibi Windows Forms'un biraz daha gelişmiş versiyonu. Arayüzü XAML kodlarıyla sağlıyor. (Silverlight da XAML kullanır) Daha önce HTML ve PHP'yi beraber kullandıysanız ona benzer bir mantıkla düşünebilirsiniz.(HTML, XAML karşılık gelirken; PHP, C#'a karşılık geliyor gibi.) Kullanmadıysanız kısaca arayüzü oluşturmak için kullanıyoruz diye düşünebilirsiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.