Şimdi Ara

Silmarillion kitabı hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.045
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • nasıl bir kitaptır nelerden bahseder?tavsiye eder misiniz?

• Silmarillion, orta dünya'ya atılan bir temel aslında. Benimde elime bugün geçti orta dünya serisi. Morgoth'un, orta dünyada yaşadığı ve ulu elflerin silmarilleri kurtarmak için ona savaş açtığı dönemi anlatıyor.

Dili çok ağır kitabın, sonunda neyin ne anlama geldiğine dair bir ek var sayfalarca. Fakat bende daha okumadım. Hobbit ve LOTR okuduysan eğer bunu kitabı okumanda yarar var bence.
  • Tolkien babamızın oluşturduğu fantastik evrenin nasıl yaratıldığı ve günümüz(Orta Dünya) haline nasıl geldiği işlenmiştir.Başta şiirsel bir anlatımı vardır ancak kitap ilerledikçe azalmaktadır.Dili ağır değildir.İsimlerin karıştırılması ve soyağacı problem çıkarabilir.Soyağacı kısmı kitabın arka kısmında bulunduğundan o problemi rahatlıkla çözebilirsin.İsim kısmı ise biraz sana bağlı.Ben okurken Yüzüklerin Efendisi'nden aldığım zevkin kat kat fazlasını aldım bu kitapta.Biran önce oku

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ed Wood

Silmarillion, orta dünya'ya atılan bir temel aslında. Benimde elime bugün geçti orta dünya serisi. Morgoth'un, orta dünyada yaşadığı ve ulu elflerin silmarilleri kurtarmak için ona savaş açtığı dönemi anlatıyor.

Dili çok ağır kitabın, sonunda neyin ne anlama geldiğine dair bir ek var sayfalarca. Fakat bende daha okumadım. Hobbit ve LOTR okuduysan eğer bunu kitabı okumanda yarar var bence.

hobbiti de alacağım yanında ama bu kitabı ondan önce okumak istiyorum başlangıcı olduğu için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fantastikbiri

Tolkien babamızın oluşturduğu fantastik evrenin nasıl yaratıldığı ve günümüz(Orta Dünya) haline nasıl geldiği işlenmiştir.Başta şiirsel bir anlatımı vardır ancak kitap ilerledikçe azalmaktadır.Dili ağır değildir.İsimlerin karıştırılması ve soyağacı problem çıkarabilir.Soyağacı kısmı kitabın arka kısmında bulunduğundan o problemi rahatlıkla çözebilirsin.İsim kısmı ise biraz sana bağlı.Ben okurken Yüzüklerin Efendisi'nden aldığım zevkin kat kat fazlasını aldım bu kitapta.Biran önce oku

hobbiti bundan sonra mı okuyayım sence?
  • quote:

Orijinalden alıntı: erdi1995

quote:

Orijinalden alıntı: fantastikbiri

Tolkien babamızın oluşturduğu fantastik evrenin nasıl yaratıldığı ve günümüz(Orta Dünya) haline nasıl geldiği işlenmiştir.Başta şiirsel bir anlatımı vardır ancak kitap ilerledikçe azalmaktadır.Dili ağır değildir.İsimlerin karıştırılması ve soyağacı problem çıkarabilir.Soyağacı kısmı kitabın arka kısmında bulunduğundan o problemi rahatlıkla çözebilirsin.İsim kısmı ise biraz sana bağlı.Ben okurken Yüzüklerin Efendisi'nden aldığım zevkin kat kat fazlasını aldım bu kitapta.Biran önce oku

hobbiti bundan sonra mı okuyayım sence?

Ben Hobbit'i Silmarillion'dan önce okumuştum.Ancak Silmarillion Hobbit'ten öncesini konu edindiği için Silmarillion'u okumanı öneririm.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Eğer Yüzüklerin Efendisi'ni izlediyseniz ve sevdiyseniz okumanız gereken ilk kitaptır. Kesinlikle Orta Dünya'nın ve alternatif evrenin yaratılışından başlayan ve insanın hayal gücünün sınırlarını zorlayan, bunları nasıl hayal edip de yazmış dedirten bir kitaptır. Fantastik hikayelerden hoşlanıyorsanız kaçırmayın. Ama dili biraz ağırdır hemen bir kenara bırakmayın. Ben okurken ilk 60 sayfadan sonra kitap akmaya başladı. Dilini algılayıp akışına bıraktıktan sonra gerçekten sizi içine çeker ve bitirene kadar kaldığınız yerden tekrar okumaya başlayana kadar devamında ne olacağını merak edersiniz hep. Bunlar şahsi görüşlerim tabiki.
    Bir de benim gittiğim okuma sırası : Silmarillion, Húrin'in Çocukları, Hobbit, Yüzüklerin Efendisi (I,II,III) ve Bitmemiş Öyküler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DoKuZuNCuKaPI -- 8 Kasım 2013; 14:10:56 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Mitoloji için kitap önerisi?
    11 yıl önce açıldı
    Tarih Kitapları Önerileri
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: DoKuZuNCuKaPI

Eğer Yüzüklerin Efendisi'ni izlediyseniz ve sevdiyseniz okumanız gereken ilk kitaptır. Kesinlikle Orta Dünya'nın ve alternatif evrenin yaratılışından başlayan ve insanın hayal gücünün sınırlarını zorlayan, bunları nasıl hayal edip de yazmış dedirten bir kitaptır. Fantastik hikayelerden hoşlanıyorsanız kaçırmayın. Ama dili biraz ağırdır hemen bir kenara bırakmayın. Ben okurken ilk 60 sayfadan sonra kitap akmaya başladı. Dilini algılayıp akışına bıraktıktan sonra gerçekten sizi içine çeker ve bitirene kadar kaldığınız yerden tekrar okumaya başlayana kadar devamında ne olacağını merak edersiniz hep. Bunlar şahsi görüşlerim tabiki.
    Bir de benim gittiğim okuma sırası : Silmarillion, Húrin'in Çocukları, Hobbit, Yüzüklerin Efendisi (I,II,III) ve Bitmemiş Öyküler.

hurinin çocukları nasıl o da bunun gibi iyi bir kitap mı?

• Tabiki iyi bir kitap. Ama yine şahsi görüşüm. Huri'nin Çocukları da genel olarak Orta Dünya'daki insan ırkının tarihini bir kaç efsaneyle anlatıyor. Silmarillion'da da bu efsaneler geçiyor ama Huri'nin Çocukları'nda daha detaylı olarak anlatılıyor. Bence okunması gereken bir kitap. Bu tarzı seviyorsan yukarıda saydığım kitaplar bitince keşke Tolkien biraz daha yaşayıp daha çok kitap yazsaydı diyeceksin:)
  • quote:

Tabiki iyi bir kitap. Ama yine şahsi görüşüm. Huri'nin Çocukları da genel olarak Orta Dünya'daki insan ırkının tarihini bir kaç efsaneyle anlatıyor. Silmarillion'da da bu efsaneler geçiyor ama Huri'nin Çocukları'nda daha detaylı olarak anlatılıyor. Bence okunması gereken bir kitap. Bu tarzı seviyorsan yukarıda saydığım kitaplar bitince keşke Tolkien biraz daha yaşayıp daha çok kitap yazsaydı diyeceksin:)

daha önce tolkienin kitabını okumadım o yüzden birden hepsini alsam mı diye düşünüyorum.ama herkes beğenmiş o yüzden dediğin ilk 2 kitabı alacağım herhalde
  • Öncelikle Silmarllion kitabını al sararsa devamını zaten getirmek isteyeceksin.
  • quote:

Öncelikle Silmarllion kitabını al sararsa devamını zaten getirmek isteyeceksin.

teşekkürler yardımların için
  • Rica ederim. Her zaman yardımcı olurum bu seriyle ilgili.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.