Şimdi Ara

silinsin (30. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
668
Cevap
33
Favori
209.999
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Rica ederim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar evim dubleks kablosuz modem olarak Ttnet in verdiği TP LİNK TD-W9970 vdsl modem kullanıyorum. İnternet hızım 50 mb ,Evimin üst katına neredeyse hiç wifi gitmiyordu hızda yerlerdeydi 3-4 mb hız ancak alıyordum.Bende bunun üzerine TP LİNK in powerline adaptörlerinden Tp Link Wpa4220 300mbps Av500 Wifi Powerline Genişletici kullanmaya başladım hızım 10 mb kadar çıktı. Ancak yine de memnun değilim sonuçta aşağı katta 50 mb üst katta 10 mb hız arasında dağlar kadar fark var bu farkı azaltmak için bana ne gibi önerileriniz olabilir sizce mevcut cihazlarıma ek olarak ne alabilirim bu hızı daha da yükseltebilmek için?

Not: alt kattan üst kata ethernet kablo çekme şansım yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: sakgoz79

Arkadaşlar evim dubleks kablosuz modem olarak Ttnet in verdiği TP LİNK TD-W9970 vdsl modem kullanıyorum. İnternet hızım 50 mb ,Evimin üst katına neredeyse hiç wifi gitmiyordu hızda yerlerdeydi 3-4 mb hız ancak alıyordum.Bende bunun üzerine TP LİNK in powerline adaptörlerinden Tp Link Wpa4220 300mbps Av500 Wifi Powerline Genişletici kullanmaya başladım hızım 10 mb kadar çıktı. Ancak yine de memnun değilim sonuçta aşağı katta 50 mb üst katta 10 mb hız arasında dağlar kadar fark var bu farkı azaltmak için bana ne gibi önerileriniz olabilir sizce mevcut cihazlarıma ek olarak ne alabilirim bu hızı daha da yükseltebilmek için?

Aldığın cihaz 2.4 Ghz. Birde 5 Ghz olanlar var. 2.4 ghz 5 'e göre daha uzak mesafeden çeker ama, 5ghz 'nin hızı daha iyidir. Mesefa çok değilse ki üst katın çok değil, 5ghz deneyebilirsin. Ayrıca alıcı cihazında 5ghz desteklemesi gerekmekte. Ayrıca aldığın adaptörden kaynaklı olabilir, imkanın varsa başka model deneyebilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saspegas -- 30 Eylül 2016; 17:52:18 >

• quote:

Arkadaşlar evim dubleks kablosuz modem olarak Ttnet in verdiği TP LİNK TD-W9970 vdsl modem kullanıyorum. İnternet hızım 50 mb ,Evimin üst katına neredeyse hiç wifi gitmiyordu hızda yerlerdeydi 3-4 mb hız ancak alıyordum.Bende bunun üzerine TP LİNK in powerline adaptörlerinden Tp Link Wpa4220 300mbps Av500 Wifi Powerline Genişletici kullanmaya başladım hızım 10 mb kadar çıktı. Ancak yine de memnun değilim sonuçta aşağı katta 50 mb üst katta 10 mb hız arasında dağlar kadar fark var bu farkı azaltmak için bana ne gibi önerileriniz olabilir sizce mevcut cihazlarıma ek olarak ne alabilirim bu hızı daha da yükseltebilmek için?

300mbit cihaz nasıl 10mbit veriyor, açıklama yapar mısınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: Nf

quote:

neden böyle bir soru sordunuz çözemedim doğrusu?

• Arkadaşlar merhaba bu konuların acemisi olarak sizden bir yardım isteyeceğim. evim dubleks. modem üst katta ve alt katta ip kamera kurdum. Ancak internete bağlanmıyor. burada çekim zayıf. sizce tp link tl-wa854re işimi gorur mu. yeri geldiginde cep telefonundan kameraya baglanarak goruntu aktarimi yapacak kadar hiz olsa bana yeter. alt katta internete girme zaruriyetimiz yok. önerilerinizi bekliyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: lodos denizcisi

quote:

Orijinalden alıntı: Nf

quote:

neden böyle bir soru sordunuz çözemedim doğrusu?

gardaş,

tplink av500 en kötü 50mbps performans veriyor incelemede, arkadaş 10mbit alabiliyorum diyor ?

http://www.kitguru.net/professional/networking/henry-butt/tp-link-av500-2-port-powerline-network-adapter-kit-review-tl-pa4020pkit/4/

• Wifi repeater'lardaki ethernet girişi, repeater'ın olduğu noktadaki bir cihazı kablo ile bağlamak istersek diye mi ?

Örneğin şuradaki cihazı alırsam, bu cihazın olduğu odadaki ip cam'i bu cihaza kablo ile bağlarsam da wifi aktarıcısı olarak aldığı interneti kablo ile ip cam'e de verir değil mi ?
  • fatihto kullanıcısına yanıt
    evet verir.
  • dostum oradaki incelemede LAN hızından bahsediliyor, yani kitler ile kurulan kablosuz ağdaki dosya aktarım hızlarından bahsedilmiş. internet hızı ile alakası yok.
    internet hızı çekim kalitesine göre değişir.-90 dbi sinyal ile çoğu cihaz, maksimum 1 mbps internet hızını destekler. arkadaşın 10 mbps demesi bu yüzden. muhtemelen -78 dbi sinyal alıyordur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lodos denizcisi -- 2 Ekim 2016; 21:57:53 >
  • lodos denizcisi kullanıcısına yanıt
    Peki hocam yaptığım tek şey belirtildiği gibi aynı faz üzerinde prize takmak yani yapılması gereken tekşey bu diye biliyorum db değerini nerden görebilirim bu ilk sorum ikinci sorum ise bende bu kite ek olarak ekstra bir 4220 daha var yani anlayacağınız ekstra bir 4220 takılı olmasına rağmen söz konusu hızı alabiyorum sizce sorun nedir neyi doğru yapmam gerekir?

• quote:

evet verir.

Peki kablosuz olarak repeater dan ip cam internet almaz mı acaba? illa ki eternet kablosuyla mı bağlamak lazım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: akenatons

quote:

evet verir.

Peki kablosuz olarak repeater dan ip cam internet almaz mı acaba? illa ki eternet kablosuyla mı bağlamak lazım?

Alır, benim sorunum, elektrikler gidip geldiğinde bendeki ip cam'in otomatik olarak wifi'ya yeniden bağlanmaması.. (TPLink NC220 ip cam) o yüzden böyle bir duruma ihtiyaç duydum.. ip cam'in olduğu yerde repeater'ım da var, bari kablo ile bağlayayım dedim..
  • sakgoz79 kullanıcısına yanıt
    merhaba,

cihaz kurulumunu videodaki gibi mi yaptınız,
    Victor Sandovalyoutube
    TP-LINK AV500 Powerline kit setup and speedtest
    https://www.youtube.com/watch?v=Zcl5hmAtdnE
  • akenatons kullanıcısına yanıt
    ip cam kablosuz ağa bağlanabiliyorsa tabiki internet alır.
  • Hocam tek tip kurulum var o da acaip basit videoyu izledim ama bu cihazlarda zaten kurulumu istesenizde yanlış yapamazsınız kurulumsal bir sorunum yok sonuç olarak. Grup prizede takmadım doğrudan duvar prizine takılı aynı fazda ki prize iki tane 4220 takılı düşünün normalde bu kitte prizden elektriği alan bir cihaz var bende o cihazdan iki adet var genişleme kiti aldığımdan ama sonuç ortada malesef:( tek kusur bulabileceğim modemim ttnetin verdiği 9970 lerden onun yerinede vr 900 archer aldım bu hafta gelir eğer yine sonuç değişmezse kafayı yerim heralde evdeki neti üst kata taşıycam diye 1.000 lira para harcadık resmen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sakgoz79 -- 2 Ekim 2016; 23:27:09 >
  • Arkadaşlar, merhaba. Benim de şöyle bir sorunum var: Access Pointi repeater olarak kullanıyorum. Evde dolaşırken Modem kapsama alanından AP kapsama alanına geçtiğimde Android telefonum ağa bağlanıyor ama internete çıkamıyor. Telefonun kablosuz ayarlarından DHCP otomatik veya sabit yapsam da sonuç değişmiyor.

Köprü modunda da modem ve AP'ye aynı isim ve şifreyi ayarlayıp kaydediyorum, kendim repeater gibi ayarlıyorum ama telefonum bu sefer tek bir ağda takılıp kalıyor. Köprü modunda iki farklı isim verirsem sorun kalmıyor çünkü dolaşırken yayınları kendim seçiyorum. Bu sorunu nasıl aşabilirim?

Ayrıca repeater modunda AP'de sürekli sinyal kopması yaşıyorum. Firmware güncel. Anlamadım gitti.

Modemim Tp-link TD-W8101G, AP Tp-ink TL-WA701ND. Modem ip 192.168.1.1, AP ip 192.168.1.254.

Modem DHCP açık, AP DHCP kapalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusuf_um -- 6 Kasım 2016; 17:35:59 >
  • Bir access point ile birden fazla ağı genişletmemiz mümkün mü? Bunu sağlayan model öneriniz var mı?

• Arkadaşlar Evdeki Wifimi 150 mt ötedeki kardeşime ulaştırmak istiyoruz...

Arada farklı yükseklikte binalar var 2 bina birbirini tam görmüyor ancak mesafe çok değil...

Alıcı evden sadece Laptop, TV ve cep telefonundan nete girmek için... Yardımınızı bekliyorum...

silinsin
  • Dışarıdan gelen bir sinyali eve dağıtabilir miyiz? Dağıtmak istediğim bağlantı şifresiz yerel sağlayıcı. Ben oraya üyeyim şifrem falan var sadece sormak istediğim repeaterı ethernet kablosu ile laptopa bağlayıp bu yerel sağlayıcıdan gelen bağlantı sayfasına ulaşabilir miyim?

• 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.