Şimdi Ara

Silinsin... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
1
Favori
1.501
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Glukhovsky

bir gün necip fazıl üstada sormuşlar, adınız nedir? üstad durur mu yapıştırmış cevabı; necip fazıl

Allah belanızı vermesin

Orijinalden alıntı: TheFarez

quote:

bir gün necip fazıl üstada sormuşlar, adınız nedir? üstad durur mu yapıştırmış cevabı; necip fazıl

Allah belanızı vermesin

Alıntıları Göster
    Birgün necip fazıl ile nazım hikmet lokantaya girerler.nazım hikmet garsona bana pilav getir üstüne et getir demiş.necip fazıl banada pilav getir üstüne etmeden getir demiş.

doğru mu bu?

• quote:

Orijinalden alıntı: missioncomplete

Birgün necip fazıl ile nazım hikmet lokantaya girerler.nazım hikmet garsona bana pilav getir üstüne et getir demiş.necip fazıl banada pilav getir üstüne etmeden getir demiş.

doğru mu bu?

Sence?

Orijinalden alıntı: Hyperkin

quote:

doğru mu bu?

Sence?

bence %100 doğru

quote:

quote:

doğru mu bu?

Sence?

bence %100 doğru

%100 haksızsın.

MSI GTX 1070 GAMING X 8G / Intel® Core™ i5-7500 3.40GHz
    MSI Z270 Tomahawk Arctic / G.Skill RipjawsV 3000Mhz 8GB x2
    Cooler Master Mastercase PRO 5 FT / Corsair CS750M 80+ Gold
    Logitech G410 Atlas Spectrum / MSI Clutch GM60 Gaming Mouse

• quote:

Orijinalden alıntı: Zloty

Silinsin...

noldu şimdi bunu koyunca. necip fazılın geçmişinde nasıl biri olduğu herkes tarafından bilinir. bunu kendisinin de belirttiği şiirleri var. böyle saçma sapan bi argüman üzerinden necip fazıla değil onun temsil ettiği islama hakaret etmeye çalışanlara acıyorum.

Orijinalden alıntı: ZEUS__

quote:

Silinsin...

noldu şimdi bunu koyunca. necip fazılın geçmişinde nasıl biri olduğu herkes tarafından bilinir. bunu kendisinin de belirttiği şiirleri var. böyle saçma sapan bi argüman üzerinden necip fazıla değil onun temsil ettiği islama hakaret etmeye çalışanlara acıyorum.

Alıntıları Göster
    Bunlara inanan var mı Allah aşkına? Aynı olay döndürülüp, dolaştırılıp her adama yapıştırılıyor. Yok Sokrates'e sormuşlar bir bilge nasıl olmalı diye o da demiş çok konuşmamalı sonra sormuşlar ya hiç konuşmuyorsa diye. O da demiş öyle bir bilge tanımadım vs vs Kısacası böyle yalan dolan hikayelerle sizi bastırıp, susturmaya çalışıyorlar. Kanmayın, gelmeyin böyle oyunlara, susmayın.. Sustukça sıra size gelecek!..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sistemin Kurbanlarıyız -- 8 Temmuz 2012; 20:45:04 >
    Breaking Bad - Californication - Deadwood - Dexter - Game of Thrones - Hell on Wheels - Mad Men - Misfits - Modern Family - My Name is Earl - New Girl - Nip/Tuck - Shameless - Six Feet Under - Spartacus - The Vampire Diaries - The Walking Dead - True Blood

• quote:

Orijinalden alıntı: Sistemin Kurbanlarıyız

Bunlara inanan var mı Allah aşkına? Aynı olay döndürülüp, dolaştırılıp her adama yapıştırılıyor. Yok Sokrates'e sormuşlar bir bilge nasıl olmalı diye o da demiş çok konuşmamalı sonra sormuşlar ya hiç konuşmuyorsa diye. O da demiş öyle bir bilge tanımadım vs vs Kısacası böyle yalan dolan hikayelerle sizi bastırıp, susturmaya çalışıyorlar. Kanmayın, gelmeyin böyle oyunlara, susmayın.. Sustukça sıra size gelecek!..

Alıntıları Göster
    Bir gün Necip Fazıl, bir üniversitede konferansa katılmış. Çıkıp her zamanki gibi Din ve Allah kavramı hakkında konuşmuş. Konuşması bittikten sonra, onunla karşıt görüşlü olan bir Profesör, Necip Fazıl’a: “Siz önceden çıkıp farklı şeyler söylerdiniz, şimdi ise o sözlerinize çelişen şeyler söylüyorsunuz. Yazdığınız şiirler hala ezberimdedir. Bu ne demek oluyor?”
    Necip Fazıl’ın cevabı meleklere parmak ısırtacak bir cevap olur:

“Benim geçmişim bir çöplüktür ve çöplükleri sadece köpekler kurcalar.”

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Miklo* -- 8 Temmuz 2012; 20:45:55 >

• quote:

quote:

Silinsin...

onun temsil ettiği islama

Necip Fazıl peygamberliğini ilan etseymiş keşke inananlar çıkarmış

• quote:

Orijinalden alıntı: Canis_Majoris_Vy

quote:

Orijinalden alıntı: BrokenGoblet

Türkiye'de siyasi görüşleri yüzünden insanların sanatlarına saygı duyulmuyor bunu Nazım Hikmet'ede yapıyorlar Necip Fazıl'ada.

+1

ikisininde hayran kaldıgım şiirleri var.

Alıntıları Göster
    Bir de şöyle bir şey vardır,

Üstad çok sigara içiyordu tabi, bir gün öğrencilerinden biri diyor ki, hocam bir rüya gördüm, bütün bitkiler Allah'a secde ediyordu bir tek tütün etmiyordu diyor.

Sonrasında üstad cevaplıyor, "öyleyse getirin yakalım o kafiri".

Konuyla alakasız ama gene bazı geri kafalılar siyasi tartışma açmış. Zaten toplum olarak en büyük hatamız sanat yapan insanları yaptığı sanata göre değil de siyasi görüşüne göre değerlendirmek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lev Tolstoy -- 8 Temmuz 2012; 20:52:28 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Kürşat.

Bir de şöyle bir şey vardır,

Üstad çok sigara içiyordu tabi, bir gün öğrencilerinden biri diyor ki, hocam bir rüya gördüm, bütün bitkiler Allah'a secde ediyordu bir tek tütün etmiyordu diyor.

Sonrasında üstad cevaplıyor, "öyleyse getirin yakalım o kafiri".

Konuyla alakasız ama gene bazı geri kafalılar siyasi tartışma açmış. Zaten toplum olarak en büyük hatamız sanat yapan insanları yaptığı sanata göre değil de siyasi görüşüne göre değerlendirmek.

+1
    ek olarak
    -: neden bu kadar çok sigara içiyorsunuz?
    üstad: çünkü benim için yanan tek şey sigara

• quote:

Orijinalden alıntı: Paşa Hazretleri

quote:

quote:

Silinsin...

onun temsil ettiği islama

Necip Fazıl peygamberliğini ilan etseymiş keşke inananlar çıkarmış

teşbihte hata olmazmış kardeşim. film izlerken arada gördüm, cümle düşük olmuş, o konuda haklısın. anlam kaymış, sana doğru kaymış demek ki sende fark etmişsin.

peygamberlik konusunda saçmalamışsın be kardeşim. yani şu yazdığımdan bunu çıkartman için gerçekten kötü niyetli olmak lazım. normal değilsin sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZEUS__ -- 8 Temmuz 2012; 20:56:05 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Vedder Man

quote:

quote:

quote:

doğru mu bu?

Sence?

bence %100 doğru

%100 haksızsın.

ne var olüm niye doğru olmasın

• quote:

Orijinalden alıntı: Kacmasikortil

necip fazil sac sakal birbirine karisik hakim karsisina cikmis, hakim ona bu ne hal maymuna donmussun demis, necip fazilda donmus demis ki;
    Maymun seven kizlar eklesin xD

Orijinalden alıntı: The Echoes

quote:

Orijinalden alıntı: Kacmasikortil

necip fazil sac sakal birbirine karisik hakim karsisina cikmis, hakim ona bu ne hal maymuna donmussun demis, necip fazilda donmus demis ki;
    Maymun seven kizlar eklesin xD

Alıntıları Göster
    necip fazıl -avrupadan moda gelse:))

• quote:

H y o r i n m a r u !
  • quote:

Orijinalden alıntı: efsaneeky

necip fazıl -avrupadan moda gelse:))

Alıntıları Göster
    Bir gün üstada sormuşlar adın ne üstad durur mu hiç düşünmeden yapıştırmış cevabı necip fazıl

Orijinalden alıntı: Nemanja BJELICA_8

Bir gün üstada sormuşlar adın ne üstad durur mu hiç düşünmeden yapıştırmış cevabı necip fazıl

Alıntıları Göster
    Ulan şurada 2 şey paylaşmaya gelmiyor,nerede boş beleş ergenler var gelip konunun içine ediyorlar.

Orijinalden alıntı: Sistemin Kurbanlarıyız

Adam nerelerden nerelere gelmiş,sonda iyi güldüm

Bu arada beyler sanat yapan adamın sanatına bakın.Size ne adamın dininden-inancından.Şakirt değilim ama millet ateist,agnostik vb. bilim adamı-sanatçılara laf etse size ne inancından dersiniz.Şahsen ben Aziz Nesin de ,Nazım Hikmet de Necip Fazıl da Mehmet Akif de okurum.Çünkü sanatçı kişilikleri ön plandadır.

• Bu laf kimdi hatirlamiyorum ama bir filozofa ait, hatta yigit ozgur ben olsaydim karikatur dizisinde o filozofun yerine gecip su diyalogu cizmistir

-bir insanin zeki oldugunu nasil anlarsiniz?
    -ben anlarim.

Evet, isim farkli yani

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Yamaha RBX374
    BBM: 2938AC07
    Steam: canb34
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.