Şimdi Ara

siliniz (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
136
Cevap
3
Favori
17.479
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
173 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Şirketlere birşeyler gönderirken dikkat edin. Fikriniz çalınabilir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Zikirmatik benzeri bir proje çıkartmanı tavsiye ederim, mutlaka destek alırsın. Ülkeden hergün biraz daha nefret ediyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bestanealtcizgi B kullanıcısına yanıt
    doğru bilgi böyle verilir hemen karalamakla olmuyor işler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hypercubematrix

    Bu mesaj silindi.

    Alıntıları Göster
    Hehe :D

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ydata

    Kendisi ile şimdi iletişime geçmeyi deneyeceğim hocam. Soy adı nedir ? Linkedin profili var mı ?

    Teşekkür ederim.

    2 isim var Serguei Popov ve Sergey Ivancheglo.

    Alıntıları Göster
    Buyur hocam resmi hesap https://www.linkedin.com/in/serguei-popov-631bb762/

    pm kapalıysa diğerleride burda
    https://www.iota.org/the-foundation/team




  • quote:

    Orijinalden alıntı: İroniMan

    Buyur hocam resmi hesap https://www.linkedin.com/in/serguei-popov-631bb762/

    pm kapalıysa diğerleride burda
    https://www.iota.org/the-foundation/team

    Alıntıları Göster
    Hocam ben iki alanda da kontrol ettim. mesaj atılamıyor özellikle mail adresini de görüntüleyemedim. Tekrardan teşekkür ederim.




  • hypercubematrix H kullanıcısına yanıt
    bu dünyadaki tüm UNICORNların LANETİ de senin üzerine olsun ahaha ulan cidden inandın mı senin bu yazdığını yukarlarda okuyan birinin olduğuna
    olum yok öyle birileri sizi keklediler hala inanıyorsunuz ya biraz sorgulayın lütfen

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bestanealtcizgi B kullanıcısına yanıt
    Üstadım maalesef Tübitak projelerinde tuhaf şeyler dönüyor kimse kusura bakmasın.

    Yıllar önce bir 1007 projesi hazırlamıştık kurumca. Tübitak'a başvuruldu. Reddedildi. Düzelttik 2. kez başvurduk KAMAG'a. Yine red.

    Sonrasında bir bakıldı ki ekibimizdeki hocalar, hakem heyetindeki 3 hocanın işlerini yine panelde reddetmişler. 2. panelde de bu 3 hoca diğerleri ile görüşüp kulis yapmışlar.

    Sözün özü; ne ka ekmek o ka köfte olmuş. Ne araştırmanın içine bakılıyor, ne yerliliğe bakılıyor ne de milliliğe. Önemli olan "Aaa bu şerefsiz benim 1001'imi reddetmişdi, hooop RED, al sana"

    Konu sahibine önerim, proje teklif dosyasını bir şekilde düzgün hazırlasın ve hiç bıkmadan başvurmaya devam etsin.

    IoT çok bakir bir konu ama aç kurtlar orayı da bekliyor. Patent almayı unutmayın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bestanealtcizgi

    Merhaba,

    Turkiye'de calisirken yillarca teknokent, tubitak gibi kuruluslarla ortak proje gelistiren sirketlerde/ekiplerde yer aldim.
    Bu kurumlarin projeleri degerlendirmek/puanlamak icin standartlari kurallari vardir ve bunlar cok katidir. Eger projeniz bu degerlendirme sonucu yeterli puan alamiyorsa destek verilmesi mumkun degil. Puanlama kriterlerinin icerisinde ise sizin daha onceden odul almis projenizin olmasi ya da okul/mezuniyet durumunuz yok. Usulune uygun sekilde proje dokumanlarinizi hazirladiktan sonra atanan hakemin ( universiteden hoca ) projeyi degerlendirmesi ve onay vermesi durumunda destek aliyorsunuz. Hocalar da projeye tez gibi yaklasiyor, eger iyi dokumente eder ve savunabilirseniz projenizi destek almaniz mumkun.
    Kulucka merkezi olarak nereye ve nasil basvurdunuz bilmiyorum ama itu'de bu basvuru sureci gayet duzgun isliyor. Tubitak ise biraz daha karisik, her ne kadar kagit uzerinde ozerk olsa da siyaset isin icine karisiyor orada.

    Yazinizda bahsettiginiz cimer, teknoloji bakanligi, buyuk sehir belediyesi vs. gibi kurumlarin gorevi ise bu tur projelere destek vermek degil, olumsuz sonuc almaniz dogal. Ozel sektor ise bambaska bir konu, tam bir kurtlar sofrasi ne desem bos.

    Isin yurtdisi kismina gelirsek, eger oncelikle iletisim kurmazsaniz is yapmaniz imkansiz. Bununla beraber eger projeyi kendiniz gelistirecekseniz IT sektorunde ingilizce bilmeden kendinizi teknik olarak gelistirmeniz de imkansiz. Mumkun olan en kisa surede o sorunu halletmeye calisin. Iletisim icin de eger yapabiliyorsaniz profesyonel destek alin, yapamayacak durumdaysaniz ortak/yatirimci bulmaya calisin. Yazilim projelerinde isin teknik tarafi kadar musteri/ortaklik iliskileri, satis tarafi da cok onemli. Iyi bir teknoloji sirketi projeyi once satar, sonra yapar.

    Eger prototipi tek basiniza yapamiyorsaniz projeyi acik kaynak kodlu hale getirip github uzerinden acmayi deneyebilirsiniz. Eger projeniz gercekten ilgi cekici ve hayata gecirilebilir ise oradan yardim almaniz mumkun. Bunun disinda kickstart'i da deneyebilirsiniz.
    faydası dokunabilecek en yönlendirici yorum, keşke 1.5 yıl emek ederken ingilizceyide aradan çıkartsaydın..




  • Yazılım ve donanım üzerine çalışan bir firmada çalışıyorum, tam da bunları yazacakken arkadaş yazmış sonuna kadar katılıyorum, Sen detaylı olarak ne yaptığını anlat ki birileri burdan da ulaşabilsin sana.Sen diyorsun ki benim projem var IoT teknolojisi üzerine hangi IoT teknolojisi?Lora mı NB mi? İçeriği ne ? Hedef kitlen ne ? Bunları genel bir şekilde açıklamazsan (detayına gir demiyorum ama projeni birilerine sunacaksan detaylarına kadar anlatman istenecektir) burdan da birileri geri dönüş yapmaz sana.
  • arkadaşlar, özellikle genç arkadaşlar. Bu tarz projeleriniz var ise Türkiye de bir yere gelemezsiniz sizi kimse görmez. Hep diyorum, imkanınız varsa yurtdışına taşıyın bu fikirlerinizi, o adamlar en küçük fikre bile saygı duyup ilgileniyorlar.
  • Güzel ve cilve yapabilen bir kızla anlaşiyorsun hocam sonra kamera karşısına geçip onun projesiyle gibi pazarlayıp 20k doları alıyorsun. Ha bari sen yüzsüzlük yapma projenin gerçekten gerçekleştir de insanların artık öğrencilere ve gelecek vaad eden şeylere yardım yapacak güveni olsun



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kocamanman -- 17 Mayıs 2019; 13:27:45 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İnşallah başarılı olursunuz.Emeğinizin karşılığını alırsınız.
    Mühendis yazılımcı vs olmadığımdan , iot nedir ne hakkındadır ne işe yarar bir fikrim olmadı açıkcası.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üniversitedeki bilgisayar mühendisliği bölümü hocaları ile görüştün mü? Hocam bu projeyi makale olarak hazırlamayı düşünüyorum diye yaklaş. Fikir alışverişi yap. Bu sayede prototip üretilmiş olur. Gene hoca seni bölümden ilgili kişiler ile tanıştırır ekip oluşturursunuz. Bölümde bir iki hoca mutlaka iot ile ilgilidir. Onları tespit etmeye çalış gitmeden önce. Benim de bitirme tezim iot temelli idi. Ülkemizde de bu konuya hızla artan bir ilgi var ama şirketler geri kalmış durumda.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-F1AA365A6

    Bu mesaj silindi.
    "Yazılım, donanım ve test aşamaları yapılmadıysa proje değil fikirdir o. Proje olması için bir yol planın, bunu bir işe çevireceksen iş planın olması gerek. Büyük, maliyetli bir proje olsa neyse, onun hesaplamaları, simulasyonu üzerinden yatırım yapmak isteyen olabilir. Ancak IoT projelerinin prototip maliyetleri de düşük."


    Hocam bu kadar rahat ve kolay yazmışsınız. Ne mutlu size bir tane yapın da bizde seyredelim. Maliyeti azmış ya yazılım falan ucuza kapatırız o zaman atın bir proje planı görelim bakalım. Proje nasıl hazırlanır bilen birisiyim. endişeniz olmasın. yol haritamı da çıkarttım swotunu da yaptım. Hani biraz daha bilinçli ve ilerleme katkısı sağlayabilecek yorumlar yaparsanız çözüme kavuşabiliriz.




  • Arkadaşlar gerçekten yapıcı yorumlarınız için sizce çok teşekkür ederim. En azından yol gösterdiğiniz için. Bu bile benim için yeterli. Burada ki yorumlardan yola çıkarak biraz daha yol alabileceğime inanıyorum. Bazı arkadşalarımız projemin ne oldugunu sormuş. Ben birkaç kişiye bunu anlatmıştım. Saklamıyorum da projemi ama her arkadaşıma da açıklama şansım pek olmuyor.

    Ama sizlere gerçekten çok minnettarım. Saygılarımla
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gondor41

    Yazılım ve donanım üzerine çalışan bir firmada çalışıyorum, tam da bunları yazacakken arkadaş yazmış sonuna kadar katılıyorum, Sen detaylı olarak ne yaptığını anlat ki birileri burdan da ulaşabilsin sana.Sen diyorsun ki benim projem var IoT teknolojisi üzerine hangi IoT teknolojisi?Lora mı NB mi? İçeriği ne ? Hedef kitlen ne ? Bunları genel bir şekilde açıklamazsan (detayına gir demiyorum ama projeni birilerine sunacaksan detaylarına kadar anlatman istenecektir) burdan da birileri geri dönüş yapmaz sana.
    Hocam PM atarak bir çok kişiye detayları anlattım. Hani soran eden olursa zaten anlatıyorum. Benim projem NB-IoT olarak çalışacak bir proje. Amacı toplu ulaşım alanların da kayıp eşyaların konumlandırılması ve takibi. Bu tarz bir proje aslında. Çinli bir şirket ile görüştüm ve detaylıca anlattım durumu. Onlardan onay aldım. Havalimanı ile görüştüm proje tanıtımı için onayımı aldım. Clavax ile görüştüm onlarda bana saat başı ücretle çalıştıklarını ve yazılım maliyetlerinin 7 ile 13 dolar olacağını söylediler. Benim yapacağım işlemin 1 aya yakın sürebileceğini söylediklerine uzak durmak zorunda kaldım. Olaylar aslında öyle. Ben bu detayları vermekten de asla çekinmiyorum...

    Teşekkür ederim.




  • ydata kullanıcısına yanıt
    nb-IoT yeni bir teknoloji ülkemizde, sistemler yeni yeni adapte oluyor.Bahsettiğin işin maliyet kısmı da önemli müşterilerin için, maliyet hesabı yaptın mı hiç donanımsal olarak? Tebrik ederim yine de güzel bir proje.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.