Şimdi Ara

silinen temp dosyaları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.084
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Şirket bilgisayarında hiç boş yer kalmadığı için mail içeriklerini dahi açamaz haldeydim. Tabi bu bilgisayar da şirketin hesap kitap tutan özel programları da var.
    Bilgisayar da işimi görecek kadar az biraz yer açmak adına disk temizleme vb. işlemler uyguladım. Son olarak Windows temp klasöründen iki bine yakın tmp uzantılı dosya sildim.
    Kayıtları tutan şirket programına girdiğim de verilerin bulunmadığı uyarısını aldım. Muhtemelen o veriler temp klasörüne atılıyordu. Benim bildiğim temp klasörü gereksiz dosyaların olduğu bir klasördü.
    Bu silinen verileri geri almanın bir yolu var mıdır? Ayrıca temp klasörünün gerçekten önemi var mıdır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-42DBB8773 -- 25 Aralık 2015; 23:28:27 >

• Temp klasörü geçici işlem dosyalarının tutulduğu klasördür.Burada kullandığın programların çalışma esnasında oluşturduğu bu işlem dosyaları birikir zamanla yer kaplar pc hantallaşır.
    Kullandığın programın oluşturduğu bu geçici dosyalar programı veya pcyi kapatınca işlevini yitirir ama dosyalar o klasörde kalır. Yani silmende bir yanlışlık yok hatta ara sıra temizlemek performans ve yer kazanımı için iyidir. Şirket programının genel verileri burada depolanmaz burayı boşaltmakla o veriler uçmaz sen belki yanlışlıkla başka bir klasör silmiş olabilirsin.
    Veriler çok önemliyse sistem geri yüklemeyi deneyebilir, getdata recover my files veya recuva tarzı dosya kurtarma programları kullanabilirsin.
  • Temp klasörü içerisindeki dosyalar dışında programın kendi dosyaları ve ya bulunduğu dizine girip başka dosyalara bulaşmadım. Sadece Windows temp klasöründe 2Gb lik temizlik yaptım. İşin enteresan tarafı 1-2 saat sonra o açtığım 2Gb lik alan tekrar doldu. Acaba program onları yedekleyip tekrar mı geri yükledi? Bilgisayarı kapatıp açmayı denemedim. Sabah gidince göz atacağım. Bütün bu işlere kalkışmamın sebebi C' sürücüsünde 0 Byte boş alan göstergesiydi. Yani hiç bir şey yapamıyordum bilgisayar da. Bakalım ne olacak. Umarım bilgi işlemlik bir durum oluşmaz.
  • Ek olarak sistem geri yükleme yapamazlar çünkü, Sistem geri yükleme alanı c sürücüsü ve otomatik olarak zaten yapıyor. Bu silme işlemini gerçekleştirmeden önce Sistem geri yükleme yöneticisi uyarı vermişti. Sürücünüz de hiç boş alan kalmadığı için sistem geri yükleme durdurulmuştur gibisinden. Boş alan açtığım da zaten otomatik olarak devam edecekti sistem geri yükleme. Kısacası umarım bu program temp dışında başka bir yere de kayıt alıyordur. Yada pc'yi yeniden başlatınca düzelir.

@T.HAWK
  • neticede temp klasörünü boşaltmakla silinmez o kayıtlı veriler bu konuda müsterih ol.
  • teşekkürler
  • Rica ederim Ayrıca bu konuda bana güven emin ol temp klasörünü silmenin programın kayıtlı veritabanına bir etkisi yok. Orası programların çöp kutusudur. Önemli hiç bir veri oraya kayıt edilmez zaten hangi programı çalıştırırsan çalıştır hepsi her yapılan işlem için o klasörü kullanır .
    Bu tür kayıtlı veriler kaydedilecekse ya programın kurulum dizinine veya genellikle AppData içine kaydedilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    windows 10 dosyaları siliyor
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sorun çıkmadı söylediğin gibiymiş. Veriler geri geldi rahatladım. Bilgi işlem açık bıraktığım PC ye bağlanarak detaylı temizlik yapmış. 10 GB alanın oldu bir süre idare eder.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.