Şimdi Ara

silinebilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
1
Favori
1.019
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istigidivaro -- 19 Ağustos 2014; 23:50:45 >

• Anladığım kadarıyla İstanbuldasın. Sana önerim Bilkent yazman burs kesintisi yok yurtdışı imkanları fazla vs vs diğer avantajlarını da yazmışsın

Aylık eve 1700 gelmesi sıkıntı. Üniversite öğrencisi olcaksın. Giderlerin artabilir. Onlara daha fazla yük olma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pursuitt -- 12 Temmuz 2014; 21:34:20 >
  • pursuitt kullanıcısına yanıt
    Evet. Bu yüzden boğaziçinde yurt çıkmayacak
  • quote:

Orijinalden alıntı: istigidivaro

Evet. Bu yüzden boğaziçinde yurt çıkmayacak

İlk mesajımı editledim ona bi bak. Boğaziçini neden istiyorsun bunları bi sıralasana merak ettim sabancı ve bilkent de gayet iyi üniversiteler
  • Bence sabancı gayet iyi ben yurtta kalmayı düşünseydim sabancı seçicektim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pursuitt

Anladığım kadarıyla İstanbuldasın. Sana önerim Bilkent yazman burs kesintisi yok yurtdışı imkanları fazla vs vs diğer avantajlarını da yazmışsın

Aylık eve 1700 gelmesi sıkıntı. Üniversite öğrencisi olcaksın. Giderlerin artabilir. Onlara daha fazla yük olma.
    Bende tm olarak sıralamam 771. Maddi durumum fena değil ondan dolayı devlette okumayı düşünüyorum. Senin maddi durumundan kötüymüş ondan dolayı özel seç derim tabiki sırf bu yüzden değil madde madde yazacağım spesifik olarak bilkent seç derim.

Şehir faktörü : Ankara seç derim usta, öğrencilik istanbulda çok sağlam pahalıdır hele boğaziçi en pahalı devlet üniversitesi olarak bilinir(kantin vs)

Okul faktörü : Bilkent/Koç/Sabancı üçlüsünde bilkent ve koç boğaziçinden daha iyidir işletme eğitim olarak. koç veya bilkente gelince, bilkent derim bunu da yine şehir faktörüne ve maddi duruma bağlarım. Ama şunu belirteyim koç/boğaziçi/bilkent gibi üniversitelerden iyi bir not ortalamasıyla ve sosyal gelişimle mezun oldugun sürece kapılar sana açılır rahat ol. Ama illa iyi eğitim almak istiyorum diyorsan koç/bilkent öneririm, bu ikisi ayrıca yurt dışında da çok tanınmıştır.

Yaşam faktörü : Öğrenciyken yurt paran olsun yemek masrafın bunlar çok para eder ve 1700 liranın yaklaşık 700-800 sosyal bir insan isen 1500ü nün buraya gitmesi pek mantıklı değil. Özel üniversiteler sana verdiği Güzel ve temiz kampüs + Aylık para + Hem konforlu hem bedava yurt ile bence biçilmiş cennet. bu fırsatı kaçırma

Peki özel üniversitenin -'si ne olabilir ve ben neden özel tercih etmiyorum : 80binlik adamla sıra arkadaşı olmamak için kesinlikle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ADP+P -- 12 Temmuz 2014; 21:43:45 >

• Arkadaşım 80 binlikle okuyacaksın ama senin not ortalaman diğerlerinden iyi olcak.Kendini hocalara daha iyi gösterebilirsin rakibin az birini bi projeye alıcaklarsa ve ya yurt dışına göndericeklerse şansın daha yüksek olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: İdyllon

Arkadaşım 80 binlikle okuyacaksın ama senin not ortalaman diğerlerinden iyi olcak.Kendini hocalara daha iyi gösterebilirsin rakibin az birini bi projeye alıcaklarsa ve ya yurt dışına göndericeklerse şansın daha yüksek olur.

tamam ama kardeşim ben zaten orda dandik bir çalışmayla parayla da okuyabilirdim (allaha şükür) boşa çalışmış gibi olurum ondan dolayı..

b
  • quote:

Orijinalden alıntı: ADP+P

quote:

Orijinalden alıntı: İdyllon

Arkadaşım 80 binlikle okuyacaksın ama senin not ortalaman diğerlerinden iyi olcak.Kendini hocalara daha iyi gösterebilirsin rakibin az birini bi projeye alıcaklarsa ve ya yurt dışına göndericeklerse şansın daha yüksek olur.

tamam ama kardeşim ben zaten orda dandik bir çalışmayla parayla da okuyabilirdim (allaha şükür) boşa çalışmış gibi olurum ondan dolayı..

b

Alıntıları Göster
    özellere git kesinlikle ben olsam bahçeşehir hukuk derdim

• quote:

Orijinalden alıntı: selamgunaydın

özellere git kesinlikle ben olsam bahçeşehir hukuk derdim

Alıntıları Göster
    Hala karar veremedim.
  • bahceshir hukuk secersen sanirim bazi amerika masraflarin karsilanmiyor.

ucak bileti, yemek, vize vs.

bunlari da iyice sorustur, cok buyuk doviz masraflari cikabilir, yagmurdan kacarken doluya tutulma.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lesstroud8

bahceshir hukuk secersen sanirim bazi amerika masraflarin karsilanmiyor.

ucak bileti, yemek, vize vs.

bunlari da iyice sorustur, cok buyuk doviz masraflari cikabilir, yagmurdan kacarken doluya tutulma.
    Bogazicili olmak bir ayricaliktir ve omur boyu gururla tasiyacagin bir etikettir. Akademik olarak degil ama sosyal olarak insana cok sey katan ve insani degistiren bir yer. Insan hayatindaki en onemli yillarini kendin gibi "secilmis" insanlarla gecirmeni tavsiye ederim. Umarim tercihini dogru yaparsin.
  • lesstroud8 L kullanıcısına yanıt
    Araştırdım. Ucak biletini okul hallediyormuş. Sen abd'deki yemek masrafını karşılıyorsun
  • quote:

Araştırdım. Ucak biletini okul hallediyormuş. Sen abd'deki yemek masrafını karşılıyorsun

uçak bileti yemek masraflarının yanında hiçbişey.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Faux Carnival

Bogazicili olmak bir ayricaliktir ve omur boyu gururla tasiyacagin bir etikettir. Akademik olarak degil ama sosyal olarak insana cok sey katan ve insani degistiren bir yer. Insan hayatindaki en onemli yillarini kendin gibi "secilmis" insanlarla gecirmeni tavsiye ederim. Umarim tercihini dogru yaparsin.

sosyalliği heryerde bulursun öenmli olan akademik eğitim olmalı üniversitelerde. sonuçta üniversiteye partye gider gibi gitmemek gerek. üniversilerin varlık amacı akademik araştırma ve eğiimdir. bay baya yanlış bi bakış açınız var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CommonSense12

quote:

Orijinalden alıntı: Faux Carnival

sosyalliği heryerde bulursun öenmli olan akademik eğitim olmalı üniversitelerde. sonuçta üniversiteye partye gider gibi gitmemek gerek. üniversilerin varlık amacı akademik araştırma ve eğiimdir. bay baya yanlış bi bakış açınız var.

Alıntıları Göster
    Bugün Bahçeşehiri gezdikten sonra kararımı verdim sayılır. Koçu Sabancıyı ve Bahçeşehiri eledim.
    Boğaziçi ve Bilkent arasındayım.
    Bilkent Boğaziçine ek olarak aylık 560 tl ve 2 kişilik yurt imkanı sunuyor. Şehir değiştirmek benim için sorun olmaz.
    Boğaziçinde yurt yok ve burs kesin değil. Hergün 2 saat trafiği de var.
    Ama nedense hala gizli gizli Boğaziçiyi istiyorum.

• Hocam maddiyat önemli, bilkent yaz allahın izniyle geleceğin parlak olur. Maddiyat olmadan boğaziçi yazarsan kalkar mazallah masraflarimi karsiliyim calisiyim filan dersin eğitiminden geri kalırsin. Sen ve senin gibilerin eğitimi iyi olmalı. Ülkemizin sizlere ve bizlere ihtiyacı var. Bilkent derim gene de hayırlısı olsun
  • İstanbul da ve özelde oku kardeşim
  • quote:

Orijinalden alıntı: chapuling123

İstanbul da ve özelde oku kardeşim
  • quote:

Alıntıları Göster
    up
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.