Şimdi Ara

silindi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
2
Favori
13.541
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: 16 GS 1905

quote:

Orijinalden alıntı: fduz

quote:

Orijinalden alıntı: ugu-R

Böyle ülkeye, böyle düzene, böyle hükümete yazıklar olsun... Nereden nereye geldik(büyüklerimiz daha iyi bilir)... İyice İran'laştırılıyoruz, Allah sonumuzu hayır etsin... Böyle internet sansürleriyle, saçma sapan gümrük ve vergi yasalarıyla,...vs ile dünyadan soyutlaştırılıyoruz. Yazık ya, içim acıyor resmen. Rezillikten başka birşey değil. Yakında ülkede dövizi de topyekün yasaklar bu zihniyet...

Çok sevdiğin abd ve europe da vergi için adamın anasını belliyorlar, sen ne konuşuyorsun. Zoruna gidiyorsa alma ülkene 2 lira (vergi) faydan olsun
    abd ye 250 gr yiyeceği 2,5 saat dil dökmeme rağmen sokamadım (aynı iran olmuşlar onlarda) kanun böyle diyor başka birşey demiyorlar sende alışırsın bizim kanunlarımıza
    lafa geldiği zaman cari açıktan bahsedersiniz yaptığınız her alışveriş cari açığı körükler sonrada hükumete küfür edersiniz cari açık bu kadar diye(sen 100$ lık alırsın iş adamı 100.000 $ lık alır)
    ha bu arada yıllardır ne şeriat geldi nede iran olamadık bakalım ilerleyen yıllardaki "sloganınız" ne olacak merakla bekliyorum
    (mod lar bana kızacak ama senide cevapsız bırakmak istemedim)

Ağzına sağlık kardeşim aynen aklımdan geçenleri yazmışsın seni tebrik ediyorum 1o senede şeriat gelmedi iran olamadık bakalım bi 10 sene daha beklesinler iran olacakmıyız .Bide internet te sansür var zannedenlerden baksana (bu arada şeriata küfür edenler şeriat ın ne demk olduğunu güzelce bi araştırsınlar bakalım ondan sonra şeriat a küfür edebilecekler mi)

Aslında yazmak istemedim tartışma falan çıkmasın konu değişik yerler varmasın diye ama dayanamadım

• arkadaşlar mevzuatı bilmeden alışveriş yaptım ebaydan..
    ürünler amerikadan geliyor...ilk ürünü 10 martta yaptım 43 $ + 20 $ kargo ikinci ürün 15 martta toplam 135 dolar
    gümrük sıkıntısı olur mu ? ilk ürün için olmasada ikinci ürün gümrüğe girse ne maaliyeti olur bana tşk..
    birde amazondan elektrikli el aleti alabiliyormuyuz evet ise bunlarda bir sorun çıkmazse + 45 dolarlık bir ürün sıkıntı çıkartırmı..tşk.
  • Arkadaşlar, bu hafta bende gümrük ile ilgili sıkıntı yaşadım. Bilginiz olması açısından yazmak istedim.

Hong kong'dan iş ile alakalı ama kişisel kullanacağım 57 dolarlık bir elektronik ürün sipariş verdim. Hızlı gelmesi için de karşı taraf Fedex Express ile göndermiş. Posta gönderisinide ekleyince total bakiye 107 dolar oldu. Heralde sorun olmaz diyordum taki çarşamba günü Fedex MNG den zarf geldi. Ürününüz ile ilgili gümrük işlemleri falan filan. Bir telefon numarasını aramam gerektiği yazıyordu kağıtta. Aradım ve MNG ye bağlı bir bölüm ile görüştüm. ileti numarasını söyledim. Ürün ile ilgili muayene yaptıracaklarını ve toplam masrafın bana mail ile bildirileceğini belirttiler. 2 gün sonra mail geldi. Toplam 147 TL masraf çıkmış. Eğer kabul ediyor isem bir kağıt göndermişler doldurmam için ve masrafları ödediğim banka dekontunu iletmemi istemişler. Kağıdı doldurdum ve scanleyip PDF haline getirdim. Söyledikleri hesaba parayı havale yaptım ve dekont ile dökümanı mail ile geri gönderdim. Benim mailimi anlaşmalı oldukları gümrükçüye gönderdiler ve banada bilgi geçmişler. Bu arada sınır 75 euro imiş yani takriben 100 dolar.

Kısacası +147 TL gibi bir extra ile durumu kurtarmış olduk.

• senin bu olayında arkadaşım bana cevap oldu zaten...desene gümrüğü yedik :(
    peki bu durumda 135 dolara ne kadar gümrük biner... 103 euro yapıyor ürün...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hypnoz -- 18 Mart 2012; 4:11:03 >
  • Benim olayda biraz FEDEX 'in parmağı var gibi geldi. Eğer normal posta ile gönderirler ise belki bir ihtimal kurtarabilrsin.

Bana gönderdikleri kağıtta vergi olarak 40TL gibi birşey yazıyordu. Gerisi ardiye bedeli, işlem masrafı falan filandı.
  • ürün USPS -United States Postal Service ile geliyor umarım gümrük olmaz...bir arkadaşım ricada bulundu onun adına aldım ürünü...
  • 2012 nin başından beri 6 ürün aldım 2 sini ocakta, ikisini şubatta, diğer ikisini de martta aldım ve ürünler 1-2 gün aralıklarla geldi. Sorun çıkmadı çok şükür...aldığım ürünler usb kablo 1$, saat 65$, tablet pc 99$, kulaklık 50$, ekran filmi 1$, şarj cihazı 2$...
  • 75 avroluk limite posta ücreti dahil değil. Bir de eşyalarınızı kargoyla getirtmeyin, ekstra maliyetler çıkarır.
  • hangi ülkeden aldınız o ürünleri ...önemli olan o !!! ben 100 ün üzerinde ürün aldım uzak doğudan daha gümrük nedir bilmiyorum..en son 110 dolara kamera aldım mesela...ABD sanırım bu konuda en sorunlu bölge..
  • siz 1-2 günde geliyor diyorsunuz...ben ayın 10 da aldım hala ses yok :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: hypnoz

hangi ülkeden aldınız o ürünleri ...önemli olan o !!! ben 100 ün üzerinde ürün aldım uzak doğudan daha gümrük nedir bilmiyorum..en son 110 dolara kamera aldım mesela...ABD sanırım bu konuda en sorunlu bölge..

Aynı ad ve adrese, kısa zaman aralıklarıyla almışsanız yakında çağırmaya başlarlar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: masalvekahraman

quote:

hangi ülkeden aldınız o ürünleri ...önemli olan o !!! ben 100 ün üzerinde ürün aldım uzak doğudan daha gümrük nedir bilmiyorum..en son 110 dolara kamera aldım mesela...ABD sanırım bu konuda en sorunlu bölge..

Aynı ad ve adrese, kısa zaman aralıklarıyla almışsanız yakında çağırmaya başlarlar...

evet aynı adres ve aynı isme..nereye çağıracaklar :)
  • quote:

quote:

quote:

Gümrüğe...
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Gümrüğe...

geçmişe yönelik çağırma ihtimalleri var mı peki ?

• quote:

arkadaşlar mevzuatı bilmeden alışveriş yaptım ebaydan..
    ürünler amerikadan geliyor...ilk ürünü 10 martta yaptım 43 $ + 20 $ kargo ikinci ürün 15 martta toplam 135 dolar
    gümrük sıkıntısı olur mu ? ilk ürün için olmasada ikinci ürün gümrüğe girse ne maaliyeti olur bana tşk..
    birde amazondan elektrikli el aleti alabiliyormuyuz evet ise bunlarda bir sorun çıkmazse + 45 dolarlık bir ürün sıkıntı çıkartırmı..tşk.

bişey olmaz
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Gümrüğe...

var

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Gümrüğe...

Geçen 3 yıla ait vergiler tahakkuk ettirilebilir. Ama kastım o değildi. 75 avroluk limiti aşmasan dahi, sık alışveriş yapıyorsan yine çağrılabilirsin.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Gümrüğe...

Geçen 3 yıla ait vergiler tahakkuk ettirilebilir. Ama kastım o değildi. 75 avroluk limiti aşmasan dahi, sık alışveriş yapıyorsan yine çağrılabilirsin.

anladım kardeşim uyarın için tşk..genelde hep eş dost için alıyordum...umarım sıkıntı olmaz..

• ozel kargo fırmalarıyla urun göndertmeyiniz kesınlıkle...dhl fedex tnt ve dıgerlerı gıbı.....
    normal posta yada ems gibi yerel kargo fırmalarını secınız..urununuz gumruge bıle takılsa cok cuzı bır ucret odersınız....aman dıyorum kesınlıkle ve kesınlıkle mumkun oldugunca yerel fırmaları kullanın..ozellerı kullanmayın....
  • haklısın arkadaşım...USPS ile sorun olmadı bu güne kadar...
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.