Şimdi Ara

ŞİİR TÜRÜ SORUSU BALIKÇILAR MI SEYFİ BABA MI? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
2.895
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Moral Alkışı

Şıklar

Seyfi baba
    balıkçılar
    vatan şarkısı
    hürriyet kasidesi
    çoban çeşmesi

Çoban çeşmesi yaptım ben.
    Seyfi baba olamaz bir kere seyfi baba ve balıkçılar manzume yani ikisi de aynı tür olduğu için mantıken gider.

Vatan şarkısı ve hürriyet kasidesi namık kemal'in manzumeleridir.

manzume deyince fikretin ve akif'in seyfi baba, küfe gibi hikaye tarzında olanlar gelmesin akla. öğreticilik vardır.

cevap çoban çeşmesi

hürriyet kasidesi manzume değil şiir diye biliyorum ben ayrıca hürriyet kasidesi 11 türk edebiyatı kitabında tanzimat şiiri bölümünde bir örnekti
  • quote:

Orijinalden alıntı: johnoldman

quote:

Orijinalden alıntı: Moral Alkışı

Şıklar

Seyfi baba
    balıkçılar
    vatan şarkısı
    hürriyet kasidesi
    çoban çeşmesi

Çoban çeşmesi yaptım ben.
    Seyfi baba olamaz bir kere seyfi baba ve balıkçılar manzume yani ikisi de aynı tür olduğu için mantıken gider.

Vatan şarkısı ve hürriyet kasidesi namık kemal'in manzumeleridir.

cevap çoban çeşmesi

seyfi baba hikaye diğerleri şiir ne saçmalıyosun sen evladım

• http://www.liseedebiyat.com/index.php/metn-ncelemes/2245-balikcilar-tevfk-fkret.html bu nasıl şiir ki manzume ağır bence seyfi baba da manzume hatalı yavv
  • Arkadaslar. Manzume sorusunu ben balikcilar yaptim. Ama cevap cenge giderken olacak. Eminim.
    Seyfi baba- manzume
    Balikcilar- manzume
    Hurriyet kasidesi- manzume (tum kasideler zaten manzumedir)
    Coban cesmesi- manzume
    Cenge giderken- siir

Ben kaynak vermeden iddialarla kesin konusulmasindan nefret ederim. Ama bu sefer girin google a yazin bakalim tum siirleri. Yazarken yanlarina da manzume falan yazin. Anlayacaksiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ronney

Arkadaslar. Manzume sorusunu ben balikcilar yaptim. Ama cevap cenge giderken olacak. Eminim.
    Seyfi baba- manzume
    Balikcilar- manzume
    Coban cesmesi- manzume
    Cenge giderken- siir

Ben kaynak vermeden iddialarla kesin konusulmasindan nefret ederim. Ama bu sefer girin google a yazin bakalim tum siirleri. Yazarken yanlarina da manzume falan yazin. Anlayacaksiniz.

Doğru cevabı ilk defa duyuyorum hocam tebrik ederim.
  • Hürriyet kasidesi.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cogitoergosum

quote:

Arkadaslar. Manzume sorusunu ben balikcilar yaptim. Ama cevap cenge giderken olacak. Eminim.
    Seyfi baba- manzume
    Balikcilar- manzume
    Coban cesmesi- manzume
    Cenge giderken- siir

Doğru cevabı ilk defa duyuyorum hocam tebrik ederim.

Çok sevindim cenge giderken diyen birinin çıkmasına ben de aynen bu mantıla cenge giderkeni işaretlemiştim :)

• quote:

Seyfi baba- manzume
    Balikcilar- manzume
    Coban cesmesi- manzume
    Cenge giderken- siir

Mehmet Emin Yurdakul Kimdir?

“Millî şair” Mehmet Emin Yurdakul, 1869′da İstanbul’da doğmuştur. Babası Balıkçı Salih Reis, oğlunu millet sevgisiyle yetiştirmiştir. Eğitimine sübyan mektebinde başlamış, sırasıyla Askeri Rüştiye Mülkiye Okulunun İdadi kısmına yazılmış fakat kısa bir süre sonra, Hukuk mektebine girmiştir. Burada öğrenimini tamamlayamamış, 1913′e kadar Erzurum, Trabzon, Sivas ve Hicaz’da çeşitli memurluklar ve yöneticilik yapmıştır. 1897′de “Cenge Giderken” adlı manzumeyi yazmıştır. Mehmet Emin, sarayın ve dönemin aydınlarının sevgisini kazanmıştır. 1907′de İttihat ve Terakki Cemiyetine girerek Abdülhamit’e karşı muhalif olmuştur. Türk Yurdu dergisinin kurucuları arasında olan Yurdakul, İttihat Terakki cemiyetince mebus olması istendiğinde bunu reddetmiş ve Erzurum’a geçmiştir. 1908 inkılâbında Erzurum’da olan yazar, İstanbul’a döndüğünde çalışmalarına yeniden başlamış ve ölümüne kadar sürdürmüştür. 14 Ocak 1944′te vefat etmiştir.

https://groups.google.com/forum/#!msg/fikir-bahcesi/sWMzp5VokiE/47RJ8wy5kLIJ

• Ulan cevap kara kitap ne mal adamlarsınız

• quote:

Orijinalden alıntı: Galatasaray Lisesi

quote:

Seyfi baba- manzume
    Balikcilar- manzume
    Coban cesmesi- manzume
    Cenge giderken- siir

“Millî şair” Mehmet Emin Yurdakul, 1869′da İstanbul’da doğmuştur. Babası Balıkçı Salih Reis, oğlunu millet sevgisiyle yetiştirmiştir. Eğitimine sübyan mektebinde başlamış, sırasıyla Askeri Rüştiye Mülkiye Okulunun İdadi kısmına yazılmış fakat kısa bir süre sonra, Hukuk mektebine girmiştir. Burada öğrenimini tamamlayamamış, 1913′e kadar Erzurum, Trabzon, Sivas ve Hicaz’da çeşitli memurluklar ve yöneticilik yapmıştır. 1897′de “Cenge Giderken” adlı manzumeyi yazmıştır. Mehmet Emin, sarayın ve dönemin aydınlarının sevgisini kazanmıştır. 1907′de İttihat ve Terakki Cemiyetine girerek Abdülhamit’e karşı muhalif olmuştur. Türk Yurdu dergisinin kurucuları arasında olan Yurdakul, İttihat Terakki cemiyetince mebus olması istendiğinde bunu reddetmiş ve Erzurum’a geçmiştir. 1908 inkılâbında Erzurum’da olan yazar, İstanbul’a döndüğünde çalışmalarına yeniden başlamış ve ölümüne kadar sürdürmüştür. 14 Ocak 1944′te vefat etmiştir.

Haydaaaaaaaaa

• Mensur siir seyfi baba.

• cevap çoban çeşmesi
  • Coban cesmesi olur mu abi kafayi yedirtmeyin. Hic mi Akif okumadiniz; cevap seyfi baba

• ben hürriyet kasidesi yaptim :) tabi kesin bir iddiam yok.

• Internetten araştırmayan adamlar geliyor burada ahkam kesiyo. Yahu çok mu zor Google a tüm şiirleri aratıp Manzume mi şiir mi olduğuna karar vermek. Cevap çoban Çeşmesi gençler .
    http://www.siir.gen.tr/siir/f/faruk_nafiz_camlibel/coban_cesmesi.htm

Hayır şunu görüp de cevaba Seyfi baba falan deyenleri kaale almayın . Kendi yaptıklarını doğru sanıyorlar. Az araştırın

• Hürriyet kasidesi demiştim üzerinde hiç de düşünmeden. Şuanda da araştırıyorum ama kesin sonuca varamıyorum soru kalıbını hatırlamadığım için. Şıklardan biri de cenge giderken'di. Ve yaptığınız genellemelerde kafa karışıklığına yol açıyor. Manzum hikaye, normal şiir ayrımıyla soru çözülemiyor bence. Ben hürriyet kasidesi didaktik geldiği için onu işaretledim en didaktiği o geldi
  • Anlayın artık ne seyfi baba ne balıkçılar bu soru. Yeter ya

• quote:

Orijinalden alıntı: cogitoergosum

quote:

Orijinalden alıntı: Galatasaray Lisesi

quote:

Seyfi baba- manzume
    Balikcilar- manzume
    Coban cesmesi- manzume
    Cenge giderken- siir

Haydaaaaaaaaa

Bütün şiirleri yazdım hepsi manzum eser çıkıyor.Soru iptal galiba.

• seyfi baba balıkçılar diye tartışırken sorunun ne olduğunu unuttum ne soruyordu soruda
  • ya oğlum cins misiniz lan, sınavdan sonra kafayı yemişsiniz yemin ediyorum. orda türü farklıdır diye bir soru kalıbı YOK. manzum hikaye ile şiirin benzerliğinden bahsediyordu kalıpta, cevap yüzde seksen seyfi baba. çünkü diğerleri şiir tarzıyla yazılıyor.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.