Şimdi Ara

Sigarayı bırakmak isteyenler buraya (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
2
Favori
42.955
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Durumlar nasil hocam? Umarim tekrar baslamadiniz :) Bugun 2. gunum..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla çok bırakmak isteyen varsa benim uyguladığım bir yöntem var sürekli 1 ay falan aynı sigarayı için 1 ayın sonunda hiç denemediğiniz dandik bir sigarayı alın sabah kalkar kalmaz sigaraya abanın körükleyin 2.de büyük ihtimal kusuyorsunuz sonra değil sigara içmek dumanından mideniz bulanıyor ben 2 ay içmedim bu şekilde ama tamamiyle olağan gelişti olay sonra tekrar başladım Bi arkadaş bu şekilde bıraktı ama yanımıza baya uğramadı dumandan bile etkileniyor insan, zaten piyasadaki ilaçlarda aynı etkide tiksinmeni sağlıyorlar istemiyorsun

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aymora -- 30 Ocak 2014; 16:43:38 >
  • 2010 yılı bırakma yılım

allen carr saolsun.
  • Arkadaşlar ben ortaokul zamanımdan beri sigara içiyordum üniversitede ev arkadaşım ile sigarayı bıraktım. Aradan 3 yıl geçti bir tane bile içmedim. Sonra birgün işte o kara gün moralim aşırı bozuldu bir konuya canım çok sıkkındı bir adet sigara yaktım arkasından 2. ve sonra 3. üçüncü sigaradan sonra sanki 3 yıldır sigara içmeyen ben değilim 3 saattir içmemişim gibi 3 yılın sanki tüm birikimi ogün patladı canım inanılmaz sigara istedi. Böyle olacağını hiç düşünmemiştim yarına devam ederim içmemeye diy düşünüyordum ama yanılmışım ertesi gün cebimde paketle buldum kendimi saten ondan sonra dönüşü olmadı. İşin aslı bırakmak değil arkadaşlar bırakınca birdaha ağzına bile vurmamakmış işin kerameti bunu malesef acı bir tecrübeyle öğrenmiş oldum şuanda 3 yıl bıraktıktan sonra tekrar başladım ve 5 yıldır içiyorum. Kafa olarak hazır olunca tekrar deniycem ama size tavsiyem bırakırsanız napın edin kafaya sıkın ama ağzınıza bir sigara bile almaya teşebbüs etmeyin yoksa sigarayı bıraktığınızın 2. saatinden sonraki anları hatırlayın işte öyle mücadeleye giriyorsunuz içmemek için hemde misliyle. Bırakan arkadaşlar bunu asla unutmasın....!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alabamalı -- 1 Mart 2015; 16:03:18 >

• alabamalı kullanıcısına yanıt
    Size kesinlikle Katılıyorum bende daha önce 10 ay içmedim ve biraz da bilerek tekrardan (kendimi kandırdım diyelim :) ) başaldım. Şimdi yüne ilaçla 30 Ağustos da bıraktım ve şu ana kadar hiç içmedim. Sigara içmemek içmekten kesinlikle çok daha güzel bir şey. Temiz kokmak nefes alış verişin daha düzenli olması
    Darısı diğer Arkadaşların da başına ama unutmayın 1 tane bile içmemek Lazım ileride yoksa yine patlama ihtimali çok fazla :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bırakmak isteyenlere bu videoyu tavsiye ederim, 4 yıl oldu...

https://www.youtube.com/watch?v=yLcmsl5BGjo
  • Arkadaşlar ben de 3 yıldır günde 3 4 bazen 5 6 tane içiyodum üniversite 3. Sınıfım bugün bırakma kararı aldım artık işin sonu kötü çünkü pakete doğru gidicek hadı hayırlısı bakalım 1 saat oldu :)

• depremden sonra tüm mahalle dışarıda gecelerken aşağı inmeye üşenecek kadar işin ehli bi üşengecim.bi insan evladına faydası olur diye büyük zahmetlerle yazıyorum:
    yüzlerce bırakma denemem 3 saatin altında, onlarcası üç günün altında 2 denemem 1 ayı çıkaramadı.askerde pdr ci asteğmenle 1 maaşına iddia neticesi 7 ay kadar bıraktım.
    şuan 14. günümdeyim , hayatımda hiç bu kadar kolay bırakmadım , beni resmen kıvrandırır psikopata çevirir sigarasızlık. bu bırakmamda 3 gün kadar konsantrasyon güçlüğü çektim, tv izledim bişey anlamadım, konuşurken laflar ağzımda deforme oldu. ama gariptir CANIM HİÇ SİGARA İSTEMEDİ.
    nasıl bu kadar kolay bıraktığım hakkındaki ihtimalleri yazacağım , ben bile tam emin değilim.
    günde 15 dal kadar uzun yelboro içerdim,işten bi arkadaş baktım elinde değişik bi sigara.meğer hazır sigara değilmiş adıyaman tütünü fişeklere tütüncü doldurup satıyo 3 tl 20 dalı. bi tane içtim güzel, nikotini kallavi.bana da getir 10 paket dedim,getirdi maksadım kara geçecem 10-3 tl.meret ağır, içilmiyor ardarda 2 yelboro içerim sabahları , bunda elin gitmiyor ikinciye.10 paketi 22-23 günde bitirdim. bu tütün beni tiksindirdi yada hazır sigarada tütüne bağımlılık yapan başka şeyler katıyo itoğluitler ,tütün bitti sigarayı bıraktım hiç de aramadım. demem o ki denenebilir sigaradan tütüne geçip sonra bırakmak.
    sonuç almanız garanti değil, belki tütünle falan alakası olmayadabilir , ama ben aynı herşey aynı gibi, niye bu kadar kolay oldu halen hayretler içindeyim, 20 gündür okkalı yemeklerin ardından toplasan 3 defa aklıma geldi sigara, 3 dakika bile durmadan kaynadı gitti...

• 14 Aralık 2015

Saat:23.00

Bıraktım

5 gün oldu, bu 5. denemem

5 ay, 2 kere 3 ay, 2 ay

Bu son ve kesin olacak

Bu arada 27 yıldır sigara içiyorum
  • Selamlar psikolojik bağımlılıkla ilgili faydalı bir video arkadaşlar. Bırakma sürecinde olan varsa motive edici olabilir.

https://www.youtube.com/watch?v=eENmmwpvPbc
  • 01 OCAK 2011 YILINDA BIRAKTIM, PATLADI GİTTİ... :=)
  • arkadaşlar son durumlar neler acaba?Birakanlardan geri başlayanlar oldu mmu acaba?
  • Jaycees kullanıcısına yanıt
    Bir hafta önce başladım. Golden virginia ile :)
  • yyildirayy kullanıcısına yanıt
    https://www.youtube.com/watch?v=QUX-FABnxWc
  • O tarihte bırakmadım
    15 şubat 2016 da bıraktım, 8 ay bitmek üzere
    Tekrar başlamadım, başlamamda

• Arkadaşlar sigarayı bırakmak tabi ki de bizim elimizde ama ne kadar bırakmak istesek de nikotine bağımlı olduğumuz için 2 gün sonra vücut sigara diye bağırmaya başlıyor bunu hepimiz biliyoruz. Önemli olan orda o bağımlılığımızı yok etmek. Ben de sigarayı çok içerdim, bırakayım diyordum ama dediğim şey oluyo iki gün sonra geri dönüyordum. Sonra şimdi size de gidin yapın diyeceğim şeyle karşılaştım. Biorezonans denen bi yöntem. Gidiyosun sana son sigaranı burda içeceksin diyolar tamam okey içiyosun sonra hemen 45 dakika süren bi seansa giriyosun, hiç bişey hissetmiyosun, ama o 45 dakika bitttikten sonra hemen anlamaya başlıyosun etkilerini. Ben bu şekilde veda ettim sigaraya, benim için öyle kolay bişey değildi sigarayı bırakmak ama şimdi hiçbir şekilde içmiyorum, öyle ki içilen ortam dahi rahatsız ediyor. Ataşehirde bir merkeze gittim ben adı da Biosante' ydi sanırım zaten çok ilgililer de gidince anlayacaksınız demek istediğimi. Umarım siz de bırakırsınız, her türlü zarar insana illet.

• Bi attım elimden o atış 29gun oldu aradabi canım çekiyor ama irade salam olması şart
  • tuanacglr T kullanıcısına yanıt
    tuanacglr 'ın bahsettiği kliniği ben bir arkadaşımdan duymuştum. Denemek istedim ve geçen ay hemen randevumu alıp gittim. Ve bir aydır içmiyorum, sigarayı bırakmak isteyen herkese de tavsiye ediyorum, gidin diyorum; herkes kurtulsun şu illetten. Hem cebe zarar, hem sağlığa bi de üstüne pis kokusu...
  • Selamlar

Sigarayı nasıl mı bıraktım?

Arkadaş çevresi ile 18 yaşında sigara ile tanışmıştım. Hayatımda yaptığım en büyük hatalardan birisi idi. Aslında çoğu kişi bunu hata olarak görmez, ancak hatanın en büyüğü olduğunu buradan söylemek istiyorum.

İnsan genç iken henüz 20'li yaşlarında ike hiç bir şeyin farkında olamıyor. Vücudu tam kapasite çalışacak ve her zaman en enerjik sen olacaksın gibi oluyor. Ancak 30'larına gelince işin seyri değişiyor. Sigara başlamam ile birlikte 20'li yaşlarımda hiç bir sıkıntı yoktu. Koşarken az tıkanırdım. Ancak yaş ilerlemeye başlayınca artık vücut ben bu yükün altından kalkamıyorum demeye başladı.

İlk sigaramın markası Winston idi. Askerden gelince işsiz kalmış ve Bahar içmek zorunda kalmıştım. Ayrıca Ballıca, Samsun, Maltepe, Samsun 216 ve Bitlis içmeye başladım. Param yoktu ama sigaram vardı. Markete gider kalan para ile sigara alırdım.

Askerde Camel içiyordum. Doğu'da oldumuz için devlet bize OHAL tazminatı veriyordu. Karton karton sigara alıyorduk. Sonra işe girince sırasıyla L&M, LD, Winston, HD içmeye başladım. Ancak sigara sürekli zamlanıyordu.

En sonunda sigara 10,00 TL olunca ben sigarayı bıraktım. Ancak onun öncesinde ise ben sarma içerdim. Bir tepsim vardı malzemelerim vardı canım çektikçe sigarayı sarar sarar içerdim.

Ancak bir vesile oldu sigarayı bırakacağım dedim ve bırakma sürecine girdim. En son günde ortalama 60 dal içiyordum. Meme gibi emiyordum. Yani zamlar öyle oldu ki sarma sigara bile paketi 5 TL olmuştu. Kaçak Gürcistan L&M 8 TL falan idi

Sigarayı Bırakmak ve Koşarken Zev Almak

Yaklaşık 8 ay oldu. Hayatımda yaptığım en büyük hatadan kurtuldum. 8 aydır sigara içmiyorum. SİGARAYA PARA VERMİYORUM. Artık temizim bağımlı değilim. Artık rahat koşabiliyorum. Koşarken tıkanmıyorum. Aklınıza ne gelirse.

Alokol alırken bile kullanmıyorum. Arkadaşlarım buna çok şaşırdılar. Alkol alırken sigara içmeyen birisin diyorlar.

Sizlere tavsiyem sigaradan uzak durun. Gözümün önünde 1 dal sigaraya ayağını kestiren birini gördüm. Bu dünyaya bir kere geliyorsun. Bir daha bu dünyaya gelmeyeceksin. Başka şansın yok. O nedenle bu dünyanın tatlarından azami faydalan. Neden sigara ile zehirlenesin ki. Sana keyif verici bir özelliği yok. Sadece seni bağımlı yapıyor o kadar.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.