Geçen sene üniversite için geldiğim şehirde hem arkadaşlık yönünden hemde dersler falan çok sıkıntı çekmiştim,nisan mayıs gibi 1 arkadaşla tanıştım sürekli beraber takılmaya başladık saatlerce muhabbet ettiğim birisiydi bi gün sigara alalımmı bu muhabbetle iyi gider dedi,alalım ulan tamam dedim. demez olaydım her akşam 1 paket sigarayı bitiriyoruz,gündüzleri hiç aklıma bile gelmiyordu öye devam ettiydik. neyse okullar tatil oldu,ben yazın işe girdim orada sigara içen elemanlar 3-4 defa uzattılar sigara yok kullanmıyorum dedim,her sigara içişlerinde banada uzatıyorlardı en sonunda dayanamadım 1-2 yakmaya başladım,bende paket aldım,adım otlakçıya çıkmasın diye.okullar açıldı yaklaşık ağustos ayından beri,her gün olmasada her hafta 1-2 paket bitiriyorum.ve bu durum benim ağrıma gitmeye başladı,normalde spor yapan amatör ligde futbol oynayan birisiydim,şuan hiçbişey yapmıyorum spor adına.bi halısaha maçı yapsam yerlerde sürünürüm heralde.
ve dostlar bırakmak istiyorum şu illeti yardımcı olun,bi akıl verin. konu dışına açmadım dalga konusu olurum diye.
174
bu konuda çok sertim. sigarayı nasıl mı bırakacan. içmiycen kardeş bu kadar basit. evet zor biliyorum ama kafanda bu konuyu açarkenki duyguların düşüncelerin olursa kolaylaşır. ama bunları unutma. unutmak ve kafaya takmamak böyle durumlarda çok kolay oluyor. ayrıca zararı olmayan ama yapmak istemediğimiz alışkanlıklarımıza toleranslı davransamda sigara gibi bişe için kesinlikle HAYIR. sigara sıradan bişe deil. zehrin tam karşılığı. basitçe şöyle anlatayım. ÖLDÜRÜYOSUN KENDİNİ. geçen en yakın arkadaşım bi arkadaşın elinden alıp bi fırt çekti. lanet olsun dedim yaw. tiksindim en yakın arkadaşımdan.
O iş öyle kolay değil.Sigara bırakması zor.İçmeyen ancak boş boş konuşur.Kola, ayran bırakmıyorsun sigara bağımlılık yapar.
Hm. Ok. Demek zor öyleyse bırakmayın yada işkence çekerek bunu gözünüzde büyüterek bırakın. Adam gelmiş buraya yazmış. Yardım etmeye en azından düşüncemizi söylemeye çalışıyoruz.