Şimdi Ara

ŞİFRESİ UNUTULMUŞ SSD NASIL SIFIRLANIR ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.691
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Elimdeki laptoplara girişi uyumlu olmadığı için ikinci el laptop alırken hediye verilen kenarda bekleyen bir toshiba msata var.Dün dönüştürücü alıp denediğimde şifre istedi.Şifreyi bilmediğim için hiçbir işlem yapamıyorum.Forumlardan baktığım kadarıyla önce biosa erişmem gerektiği gördüm ama ssd takılıyken bilgisayar biosada girmiyor.(Tekrar normal üzerindeki hdd takıp denediğimde giriyor).İçindeki bilgiler benim için önemli değil sadece kullanabilmem yeterli.Yardım ederseniz sevinirim.Yardımcı olabilen arkadaşa sembolikte olsa bir ücret ödemeye razıyım.



  • Disk şifreliyse bunu resetleyebilen HDD Unlock Wizard, Ultimate Boot CD gibi yazılımlar var fakat veriler silinir ve kurtarılması mümkün olmaz.
  • poko001 P kullanıcısına yanıt
    Verilerin hiç önemi yok.Sadece ssdyi sıfırlayıp kullanabilsem yeterli bana.Laptopta iki tane hdd girişi yok.İlla bir iki hdd girişli cihaz mı lazım yoksa programı açamam ?
  • Allforfun kullanıcısına yanıt
    Disk'in bilgisayara bağlı olması lazım fakat eğer boot özellikli Ultimate Boot CD gibi bir yazılım kullanılırsa Windows'un yüklü olduğu disk'in bağlı olması şart değil. USB hafıza veya CD/DVD writer varsa Ultimate Boot CD'yi ona yükleyin/yazdırın, BIOS ayarlarından USB/CD/DVD ile boot edebilecek şekilde ayarlayın sonrasını programın menülerinden çözersiniz.
  • poko001 P kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler deneyip sonuçlarını yazacağım size
  • poko001 P kullanıcısına yanıt
    Hocam tekrar merhaba Ultimate Boot CD'yi usb ye cd şeklinde görünecek şekle getirdim.Elimdeki normal hdd ile denedim Ultimate Boot CD sorunsuz çalışıyor usb üzerinde.Fakat Msata yı taktığımda yine biosa girmiyor o yüzden usb yi boot etmeyi seçemiyorum.Tıkandım kaldım bu noktada
  • Allforfun kullanıcısına yanıt
    Evet çalısan bir sistemi usb misali extra olarak takıp onu sıfırlayabilirsin kolayca
  • Allforfun kullanıcısına yanıt
    BIOS'a girmiyordan kast ettiğiniz PC hiç mi açılmıyor ? Eğer PC açılıyorsa boot device sırasındaki önceliğe göre USB'den boot yapabilmesi gerekir. Sonuçta sistem boot sırasına göre hepsini dener, ilk sıradaki DVD ise onu dener, olmazsa ikinci sırada USB varsa onu dener hiç biri olmazsa hata verir. Eğer Msata disk takılıyken USB'den boot yapamıyorsa bu garip.
  • poko001 P kullanıcısına yanıt
    Hocam bilgisayar açılıyor.Asus yazısı geliyor.F2 ile biosa girip usb boot etmeyi seçmek için F2ye bastığımda bios ekranına girmiyor (Başka Hdd ile denediğimde giriyor).Sonra ekran şifre istediği kısma geçiyor.(Hepsi toplam laptobu aöça tuşuna bastıktan sonra 2 saniye için olanlar)
  • Allforfun kullanıcısına yanıt
    BIOS'da boot device sırası son ayarladığınız şekildedir yani yeniden BIOS'a girip ayar yapmanıza gerek kalmadan sıralamaya göre denemesi gerekir, ilk sırada USB seçiliyse onunla boot yapabilmesi gerekir. Bu şekilde olmuyorsa ve disk sistemde görünüyorsa farklı şifre sıfırlama yazılımları denenebilir.
  • poko001 P kullanıcısına yanıt
    Son şekilde bırakıp denedim açmadı aynı şekilde.Hatta boot seçiminde usb dışındakileri disable olarak seçipte denedim yine sonuç aynı.Bir masaüstü bilgisayar bulup çift sata girişi ile deneyeceğim
  • Çift sata girişli bilgisayar yada cd sürücüsü yerine caddy takılmış bir notebook varsa 2. sata girişine takarsın. Usb ye boot ettiğin bir windows işletim sistemiyle format atar gibi boot ederek başlarsın. Oradan diski sil vs gibi nereye kuracağınla ilgili ekranda diski silersin. Sonra format atmadan çıkarsın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.