Şimdi Ara

şifremizi kırıp nete kaçak girenleri görebilirmiyiz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.034
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

modem sahibi ben olmadığım komşumun netinden ortak fatura ile kullanıyoruz fakat çarşı gibi bir yer burası ve herkeste bilgisayar var ve sürekli şifremizi kırıp kullanıyorlar biz kullanamaz olduk modem benim pc m de kurulu değil modem sahibi de çok anlamıyor teknik olaylardan ben bizim ağımıza kaçak giren olup olmadığını nasıl görebilrim bunun için bir prog vs varmı ve bunu nasıl engelleyebilrim veya engelleyebilirmiyim en azından ağda kaçak giren olup olmadıuğını görsem yeter ?

yorum yazan yazmayan tüm arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim

• dostum hiç gerek yok görüp ne yapacaksın, en güzeli çok karmaşık ve bulunması zor bir şifre kullanın uzun olsun kırılması zor olur...bunun da yanında eğer kullanıldığını çok merak ediyorsan belki başka arkadaşlar yardımcı olabilir..
  • modemin arayüzünde dhcp veya dns kısmındaydı sanırım modemin ip verdiği bilgisayarlar kullanıcı isimleri mac adresleri ve ip adresleriyle birlikte yer alıyor.Modeme şifre koyulmadığı için bi başkası girip şifre koyuyor olabilir.Güvenlik>wireless kısmından modeminize şifre koymayı ihmal etmeyin
  • modemimiz şifreli zaten de kırıyorlar galiba modem in sahibi gelsin şifre yenileyelim diyoruz ama şu an tatilde
    biri kırıp dağıtıyor şifreyi karşı komşumada vermiş

birde bizim neti kaçak kullanan adam geliyor radyo açamıyorum şu nu yapamıyorum bunu yapamıyorum diye başıma ekşiyor

@whiteshark görmeyi şunun için istiyorum kullananların hepsi de komşularımız olduğu için net bir şekilde görebilirsem iki çift laf ederim akıllanırlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: ay_erdi

modemin arayüzünde dhcp veya dns kısmındaydı sanırım modemin ip verdiği bilgisayarlar kullanıcı isimleri mac adresleri ve ip adresleriyle birlikte yer alıyor.Modeme şifre koyulmadığı için bi başkası girip şifre koyuyor olabilir.Güvenlik>wireless kısmından modeminize şifre koymayı ihmal etmeyin

modemin arayüzüne nasıl giriyorduk
  • Modeminizin marka ve modeli nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Powerx*

Modeminizin marka ve modeli nedir?

moodelini bilmiyorum markası zyxel miydi neydi yazım yanlış olabilir
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • http://192.168.2.1/login.html modemin arayüzüne böyle giriliyor.Öncelikle burdaki yani girişteki şifreyi tahmin edilemeyecek zor bir şey ile değiştirin sonrada mac filtrelemeyi açın bu büyük ihtimalle sorununu çözer
  • quote:

Orijinalden alıntı: turkey2008abc

http://192.168.2.1/login.html modemin arayüzüne böyle giriliyor.Öncelikle burdaki yani girişteki şifreyi tahmin edilemeyecek zor bir şey ile değiştirin sonrada mac filtrelemeyi açın bu büyük ihtimalle sorununu çözer

Bağlantı zaman aşımına uğradı

192.168.2.1 sunucusu çok geç cevap veriyor.

şeklinde uyarı çıkıyor açılmıyor yani

• ozaman 192.168.1.1 deneyebilrsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: com4

ozaman 192.168.1.1 deneyebilrsin

böylede açılmıyor neyse arkadaşlar bi işe yaramasada yardımcı olmak isteyen arkadaşlara teşekkür ederim

modemin sahibi gelsin o halleder herhalde
  • bir tane sniffler koyarsın, yemez içmez o sniffleri takip edersin gelen, giden paketlerden belli olur..
  • Hocam bak bende bi program vardı Wireless Security diye wireles'a bağlanan insanları direk görüyorsun istediğini arkadaş olarak ekliyorsun sürekli giriyor yabancıları engelliyorsun giremiyordu birdaha
  • quote:

Orijinalden alıntı: whiteshark

dostum hiç gerek yok görüp ne yapacaksın, en güzeli çok karmaşık ve bulunması zor bir şifre kullanın uzun olsun kırılması zor olur...bunun da yanında eğer kullanıldığını çok merak ediyorsan belki başka arkadaşlar yardımcı olabilir..

+1
  • kabloludan kimse gelip kablo takmadan kullanamaz

kablosuzdan ise WPA2 şifre ver japon bilgisayar mühendisi komşun yoksa kimse kıramaz ama birazda şifre karışık olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: AnseLmo82

kabloludan kimse gelip kablo takmadan kullanamaz

kablosuzdan ise WPA2 şifre ver japon bilgisayar mühendisi komşun yoksa kimse kıramaz ama birazda şifre karışık olsun

+1

bu kadar konuşmanın üzerine bende aynısını dedim diicem ama pek bi işe yaramııcak sanırım =)
  • quote:

Orijinalden alıntı: AnseLmo82

kabloludan kimse gelip kablo takmadan kullanamaz

ağrı girdi karnıma japon bilgisayar mühendisini okudugumda =)

şifre kırmak sanıldıgı kadar kolay bir işlem değil yani 123456789 diye şifre girmezseniz sıradan bir kullanıcının onu kırıp bulması gibi bir durum söz konusu olamaz......
    (japon bilgisayar mühendisleri hariç tabi)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YandAngeL -- 16 Temmuz 2010; 11:19:09 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.