Şimdi Ara

Şifreli Site Yapımı Yardım !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
910
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Forumda yeniyim konuyu yanlış yere açmış olabilirim.
    Şimdi ben bir site yapmak istiyorum. Site şifreli olacak. Ama sıradan değil. İphone kilidini herkes bilir heralde onun gibi kutular olcak. Yalnız 4 tane değil 5x5 tane bir kare olcak yani toplam 25 tane. Buraya şifreyi girmeden açılmicak. Şifrenin veritabanında kayıtlı olmasını istiyorum. Birkaç şifre olucak. Şifreleri ben veritabanından kendim kayıt edicem. Giriş yaptıktan sonra chat paneli olmasını istiyorum. Bunları nasıl yapabilirim.

Şimdiden Teşekkürler

• 25 kutucuga mi sifre girilecek anlamadim ben. Yani her kutuya bir rakam gibi mi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynen öyle. Her kutuya 1 harf yada rakam girilicek.

• php bilgin varsa eğer bunu basitçe yapablirsin.

session ile kullanıcı giriş çıkışı kontrolü sağlayacaksın ancak bu kısımda sen kullanıcı adı şifresi yerine veritabanına girdiğin bigileri sorgulatacaksın.

dediğin şeilde şifreleme mantığı gereksiz. 25 ayrı input ve 25 ayrı harf.

veritaban tablonda

şifre:

sifre1 sifre2 ....sifre25 diye devam edecek ve her bir stunda 1 rakan ya da harf olacak. bence gereksiz ötesi : )

üye giriş çıkış sistemi oluştur ancak üye kayıt formu oluşturma.

sen kime ne istiyorsan veritabanına kaydet bilgileri ve paylaş o kişiyle

mesela tablo

uyeler

kullanici: xxx sifre: xx1234xx gibi.

üye giriş yaptıysa şu sayfaya yönlendir dersin ve o sayfaya gider chat sayfasına mesela.

session ile çerez yapısı vardır bunu kullanarak safalarına entegre edersin. örneğin chat.php sayfan var. bu sayfanın üstüne

<? if ($_SESSION['girisyap'] == ""){ header("Location: index.php");
    } ?>

bunu eklersin session ile girisyap değeri aldık eğer bu boş ise kişiyi index.php ye geri atar değilse chat.php sayfasını gössterir. mantıken budur.

• Teşekkürler peki bu 25 karakteri yanysna getircek bir şey yapabilirmiyim mesela 6 karskter gibi düşünürsek kutulara sırasıyla 1-2-3-4-5-6 yazılsın bunlar 123456 şeklinde birleşip veritabanında kayıtlı 123456 şifresini kontrol etsin gibisinden

• Elbette yapılabilir.

yan yana inputlar oluşturacaksın

<table width="890" border="0">
    <tr>
    <th width="146" scope="col"><input name="sifre1" type="text" maxlength="1" /></th>
    <th width="146" scope="col"><input name="sifre2" type="text" maxlength="1" /></th>
    <th width="146" scope="col"><input name="sifre3" type="text" maxlength="1" /></th>
    <th width="146" scope="col"><input name="sifre4" type="text" maxlength="1" /></th>
    <th width="146" scope="col"><input name="sifre5" type="text" maxlength="1" /></th>
    <th width="144" scope="col"><input name="sifre6" type="text" maxlength="1" /></th>
    </tr>
    </table>

Sonrasında form methodu beirleyeceksin. post mesela başka bir sayfaya yönendireceksin.

$sifre1 = $_post['sifre1'];
    $sifre2 = $_post['sifre2'];
    $sifre3 = $_post['sifre3'];
    $sifre4 = $_post['sifre4'];
    $sifre5 = $_post['sifre5'];
    $sifre6 = $_post['sifre6'];

şeklinde sonra $sifre değişkeni oluşturup bu gelen değerleri yanyana topluyacaksın maatematiksel toplama değil yan yana getirme.

diyelim sırasıyla 123456 girdin

$sifre değişkenin 123456 olacak

ve bunu da veritabanındaki bilgiyle kıyaslayacaksın eğer aynı ise giriş işlemleri yapacaksın session

• Peki sağolun boş zamanım olunca deneyeceğim. Takıldığım yer olursa yine sorarım

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bunu php ile neden yapıyorsunuz hocam şifreyi veritabanın'da tutmayacaksanız JQUERY & Javascript araştırabilirsiniz ve daha kısa bir sürede işin içerisinden çıkabilirsiniz.
  • Javascript benim de aklıma geldi de php ve mysqlde biraz bilgim oldugu için onu seçtim. Peki javascript ile veritabanı arasındaki güvenlik farkı nedir? Yani hangisi daha güvenli kırılması açısından?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi multicaglar -- 10 Nisan 2014; 20:30:47 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.