Şimdi Ara

sıfırla çarpımın sonucu neden sıfırdır (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
841
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Allahı ve elçisini inkar = imanın inkarı
    ayete matematiksel olarak bakıyor ve iman ölçeği acaba matematikte ne olur diyorum karşıma sıfır çıkıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: mhmt042

ayete matematiksel olarak bakıyor ve iman ölçeği acaba matematikte ne olur diyorum karşıma sıfır çıkıyor
    Bana İmanın Şartlarını sayar mısın?
  • Perceptron kullanıcısına yanıt
    forumun bilim takıntısından dolayı farklı bakış açıları sunmaya çalışıyorum
    nereye varmak istiyorsan oraya geçebilirsin
    fazla bir muhabbetimiz yok yanlış anlaşılmaları önleme adına sormam gerekiyor
    müslüman mısın
    müslümanım diyorsan ne anlatmak istediğimi anlarsın konuda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mhmt042 -- 10 Ekim 2018; 22:11:5 >
  • quote:

forumun bilim takıntısından dolayı farklı bakış açıları sunmaya çalışıyorum
    nereye varmak istiyorsan oraya geçebilirsin
    fazla bir muhabbetimiz yok yanlış anlaşılmaları önleme adına sormam gerekiyor
    müslüman mısın
    müslümanım diyorsan ne anlatmak istediğimi anlarsın konuda
    Kendinle çeliştiğini kibarca anlatmaya çalışıyorum ;

diyorsun

İmanın Şartları:

1- Allah'a inanmak

2- Meleklere inanmak

3- Kitaplara inanmak

4- Peygamberlere inanmak

5- Ahiret hayatına inanmak

6- Kaderin, hayrın ve şerrin Allah'tan geldiğine inanmak

İki elemanlı bir küme ; eşittir ; 6 elemanlı küme diyorsun.

Ve Matematiksel bir bakış açısı sunmaya çalışıyorum diyorsun.

At gözlüğü takmak da bir bakış açısıdır.

Ayeti kendi aklınca yorumluyorsun. Ayeti yaz diyince , yazdığın ayet çok farklı bişi çıkıyor. Açık açık anlatılan ayet bu muydu der insan.

açıkça yazan ayet çok bu meselede özellikle
    yazdığım da bir tanesi
    sen ne anlıyorsun ayetten acaba bambaşka derken

iman etmemiş sayılman için saydıklarının birini inkar etmesi yetmiyor mu yetiyor açıkça Allahı inkar eden iman dışındadır ve yaptıklarının (dünyayı kurtarmış olsun) ahirette karşılığı yoktur. çünkü ahiret hayatını verecek olanı inkar etmiştir. olaya matematik dilinde bakmanın ne sakıncası var orası da ayrı mesele
  • quote:

açıkça yazan ayet çok bu meselede özellikle
    yazdığım da bir tanesi
    sen ne anlıyorsun ayetten acaba bambaşka derken

iman etmemiş sayılman için saydıklarının birini inkar etmesi yetmiyor mu yetiyor açıkça Allahı inkar eden iman dışındadır ve yaptıklarının (dünyayı kurtarmış olsun) ahirette karşılığı yoktur. çünkü ahiret hayatını verecek olanı inkar etmiştir. olaya matematik dilinde bakmanın ne sakıncası var orası da ayrı mesele
    Ayet, "allaha ve elçisine inanmayanları" demiş. Kısacası "inanmayanlar" diyebilirdi. Ama dememiş.

Koskoca Allahın bu ufak ayrıntısında bile mana olmalı,koskaca yaratıcı sen gibi kahve ağzıyla konuşacak değil. İşte bunu anlamıyorsun, ve anlayacak gibi de gözükmüyorsun.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    hah işte şimdi oldu böyle konuş ki anlaşalım
    hemen herkese tekrar ettiğim bir şey

senin anlattığın karşıdakinin anladığı kadardır.
    buraya sadreddin konevi'nin tebsiratü'l-mübtedi ve tezkiretü'l-müntehi adlı eserinden alıntılar yapsam kim ne anlayacak

buraya zaten internetin kahvehanesi demiştim aylar öncesi ona göre konuşuyorum.

hz ali bakar b nin altındaki noktaya ve kuranı anlar. ben baksam bir siyah leke derim. herkes çapına göre anlar ama kuran herkese bir şeyler anlatır.
  • Çünkü 0 yok demektir, iman konusuna gelince net konuşmak yerine benim inancıma göre demeliydin zira bence değil
  • lawbreaker kullanıcısına yanıt
    asli vatana geçince hakikatin tek olduğu anlaşılacak
    dünyada konuşulan herşey zaten konuşanın inacına göredir. beirtilmesi aslında bir anlatım bozukluğudur.
  • quote:

asli vatana geçince hakikatin tek olduğu anlaşılacak
    dünyada konuşulan herşey zaten konuşanın inacına göredir. beirtilmesi aslında bir anlatım bozukluğudur.
    Bzzzt yanlış cevap, sayısal sonuçlar dışında tüm cevaplar izafidir. Şöyle ki istanbulun fethi 1453 tür bu nettir ama bu fetih başarılı mıdır değil midir daha az kayıpla olabilir miydi daha kısa sürede daha az maliyetle olabilir miydi gibi kavramlar tamamen izafidir. Net olarak bu böyle demek karşı tarafı tahrik etmek ve tartışma çıkartmaktan başka sonuç yaratmaz hatta ortalama IQ ya sahip biri bunun zaten bu amaçla yapıldığını tahmin edebilir (bence tabii )
  • lawbreaker kullanıcısına yanıt
    matematiğe evrensel bilimin dili diyorlar.
    bilimi ana merkeze koyup herşeyi bunula açıklamaya çalışanlar bizzat tartışma çıkarma peşinde diye düşünmek gerekiyor tabi ki senin bakış açına göre

bana göre ise

sözel ve sayısal dünyanın tamamen ayrıştığı alanlar vardır. ama kesiştiği noktalar da vardır. konu mesajında yapmaya çalıştığım bu noktalardan birine örnek vermektir.
  • hayatı boyunca insanlara iyilik yapan bir ateistin hiç değeri yok, sonsuza kadar cehennemde yanacak. ama yapmadığı kötülük kalmayan bir müslüman günahlarının cezasını çekip cennete girecek. kafaya bak!

sonra bu yobaz kafanın insanı ne kadar insanlıktan uzaklaştırdığını görüyoruz. islam ülkeleri neden böyle sorusunun cevabı işte. gerçek islam bu değilmiş falanmış filanmış geçiniz.

insana insan olduğu için değer vermeyi gerektirir medeniyet. kimseyi dinine göre veya başka bir şeye göre ayıramazsın. tabi bu insanca düşünceyi bir yobazdan bekleyemezsin. aklını ve vicdanını askıya asmıştır yobaz.
  • hawk1903 kullanıcısına yanıt
    şöyle düşün

bir çiftçi bir sene boyunca ekti baktı herşeyi yaptı ve zamanı gelince mahsülü tarlanın ortasına yığıp bir ateş attı herşey kül ondan sonra dönüp hatayı kimde arayacak

işte inkar denilen şey o atılan ateştir
    elinde kalan bir avuç kül

bana yobaz derken yobazlığın alasını yapıyorsun
    bana dayatma derken dayatmanın en alasını yapıyorsun
    sana gel de oku diyen mi oldu
    sana cevap ver diye kafana silah dayadım da benim mi haberim yok

susturamadığın vicdanını bana yobaz diyerek susturamazsın
    Allaha inanmayınca sonunun cehennem olacağı şüphesini atamamışsın ama ona buna yobaz diyerek susma o vicdan
  • quote:

şöyle düşün

bir çiftçi bir sene boyunca ekti baktı herşeyi yaptı ve zamanı gelince mahsülü tarlanın ortasına yığıp bir ateş attı herşey kül ondan sonra dönüp hatayı kimde arayacak

işte inkar denilen şey o atılan ateştir
    elinde kalan bir avuç kül

bana yobaz derken yobazlığın alasını yapıyorsun
    bana dayatma derken dayatmanın en alasını yapıyorsun
    sana gel de oku diyen mi oldu
    sana cevap ver diye kafana silah dayadım da benim mi haberim yok

susturamadığın vicdanını bana yobaz diyerek susturamazsın
    Allaha inanmayınca sonunun cehennem olacağı şüphesini atamamışsın ama ona buna yobaz diyerek susma o vicdan
    cennet ve cehennemin olmadığına dair şüphem yok. bunlar insanların uydurduğu şeyler.

burada meydanı senin gibi yobazlara bırakmaya vicdanım el vermiyor sorun bu. senin gibi kafaların yeri bu felsefe bölümü de değil. gelmiş burada at gözlüklerinle cehalet saçmaya çalışıyorsun.

• hawk1903 kullanıcısına yanıt
    hala yobazlık yapıyorsun ve cehalet sıçmaya devam ediyorsun

bana söylediğin her çirkin lafı ağzına yapıştırırım. ve sen de tekmelerini kıçına vura vura kaçarsın

istemediğini okuma

sevmediğine yazma

görmek istemediğini görme

hakaret görmek istersen alırsın sadece senin sözlerinle daha fazlasını yapmam

üstüne hangi sıfatı yapıştırmak istiyorsan onu bana söyle ben de sana
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.