Şimdi Ara

Sıfırdan El Yapımı Kasa Yapıyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.269
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Intel E2160 işlemci
    ATi HD3610 ekran kartı
    2gb DDR2 RAM
    Gigabyte anakart
    Seagate 5400RPM 250gb hdd kullandım. Tam bi kâbus
    Bunun ardından kendime güzelinden bir kasa toplayayım bari dedim ve güzel bi donanım toplayacağım. Orası ayrı konu.

Fakat kasamı kendim yapmak istiyorum. Hem istediğim tasarım olur, dar yer sıkıntım olmaz, istediğimi istediğim yere koyarım

Yavaştan başlayacağım yazın başında. Zaten yazın uğraş arıyordum iyi oldu bu :)

Şimdilik aklımda 2 farklı model var. Birisi anakartı dikey koymak için birisi de yatay koymak için. Ki büyük ihtimalle yatayı seçeceğim.
    Demirden ana hatları yapacağım yani kiriş ve sütunları. Bunları da ahşap ile de kaplayacağım.

Aklımda sağ sola ortasına cam yerleştirmek gibi bi fikir var. Belki üst kapağın belli bir kısmını pleksi yapabilirim.

Kasa mutlaka yerden minimum 3-4 santim yüksekte olacak.

Sağ-sol kapaklar mutlaka açılır kapanır olacak.

Ön panele büyük fan,
    Üst panele büyük bir fan.
    Sağ sol panele özelleştirilmiş fanlarımı takacağım. Yani bunlar özel noktalara çalışacaklar sadece.(borular ile havalandırma sistemi)

Arduino ve motorlar ile bir şeyler yapabilirim.

Ana tonu daha belirlemedim. Aklımda led mavi ve kırmızı/yeşil var. Ekstra bir ışıklandırms daha planlıyorum. Loş beyaz ışıklandırma da olabilir. Bunu değişken de yapabilirim devreyle.

İşlemcim için hazır bir sıvı Soğutma alacağım.
    Ekran kartım için ayrı bir Custom sıvı soğutma
    Ve bulabilirsem ya da cesaret edebilirsem anakart için de sıvı Soğutma düşünüyorum. Toplamda 2 pompa, 2 tank ve bir sürü Laboratuar hortumu kullanacağım
    İşin güzelliği o anlık bütçeme bağlı yani.

Kasada her şey ayrı yerde olucak.
    Yani hepsi kendi alanında kutulu olucak. Mesela hdd&ssdler ayrı bir hazne/kutuda olup dışarı bakan ayrı bir fanları olucak. Böylelikle ısı alışverişi minimuma inecektir.

Ramlerime ayrıeten Soğutucu alacağım.

Hava çıkışları tabanda ve arka çıkıştaki ters fanlarla yapılacak.

Fanlara tozluk takarak toz girişini minimuma indirebilirim.

Burası gaziantep, yazın 42 dereceyi görüyoruz

Kabloların hepsini toplu bir şekilde tutmayı planlıyorum. Aynı yere gidenleri balık ağına benzer şeylerle toplu tutacağım.

Anakartı biraz tabandan yukarıda tutmayı planlıyorum. Böyle yaparsam tabanı&boş duvarları ses emici süngerlerle kaplayabilirim. O zaman hava çıkışlarını en tabanda aşağı değil sağ sola doğru yaparım.

Ön panele bir ısı kontrol paneli koyacağım. + dvd rom.

Evet şimdilik planlarım bu. Haftaya SolidWorks de çizime bağlayacağım. Bol bol ss ekleyeceğim.

Her türlü öneriye açığım. Teşekkürler © Copyright

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xpenaion -- 12 Haziran 2014; 17:32:20 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >

• MALZEMELER:
    Fanların etrafını kaplayıp titreşimi minimuma indirmek için:http://www.akustiksungerfiyatlari.com.tr/titresim-yutucu-sunger.html
  • Baya tutar.Ama metalden yaparsan.Firin boyasi fln bnce bi kasa al mod yap
  • Guzel olacak insallah
  • Dostum forumda KASA MODİFİKASYON bölümünde ; “kasama led takacağım kırmızımı olsun yoksa mavimi “ muhabbetlerinden sonra böyle bir konu açmanız sevindirdi kolay gelsin, başarılar.
    Konu ile az çok alakalı biri olarak kendimce gördüğüm hata veya noksanları. Kendi tecrübelerimi sizden ziyade bu konuya alaka duyanlar yol göstermesi için , yazmaya çalışacağım..ukalalık olarak kabul etmeyin söylediklerimi.konuyu kirlettiğimi düşünürseniz bildirin hemen silebilirim.
    Evvela gelen cevaplara bakarak yazıyorum . kasa modifikasyon veya sıfırdan kasa yapmaktan amaç ucuza maletmek değildir . farklı şeyler yapmak , ortaya birşeyler koymak ve bir emek vermektir;
    Yoksa hazır bir kasa alır donanmımıda alır monte edersin olur.ama bu konunu yeri kasa mod bölümü değildir. Ya sıvı soğumadır yada PC toplamadır. İllede ucuz olsun dersen alırsın bir portakal sanıdığı, birkaç çekiç ve çivi al sana ucuz kasa…
    Gelelim sizin kasa konusuna…

İşe yanlış başlıyorsunuz … kasayı yapayım sonra içine donanım alırım diyorsunuz..
    bence yanlış ,şu anda almasanızda kullanacağınız donanımı belirleyip buna uygun alacağınız muhtemel sıvı soğutma ürünlerini tesbit edin . ölçülerini bir yere yazın ve tasarımınızı buna göre bu ölçülere göre yapın. doğru yöntem budur , kasa yapıp içini sonradan doldurmak yanlış başlangıçtır.

Ama hazır kasalar böyle değilmi diyeceksiniz . evet hazır kasalar universaldir ama hiçbir zaman da tam değildir bir tarafları eror verir farkında iseniz … oldukça büyük bir kasa olmasına rağmen 900D de olduğu gibi.. veya çok büyük bir kasa yapmanız gerekir universal olması için.bunun bir tek istisnasını gördüm bugüne kadar CASELABS STH10 .İçine ne istersen koy nasıl istersen koy .maşallah eski evlerdeki yüklük gibi yerim yok demiyor..

http://www.caselabs-store.com/magnum-sth10/

Gelelim Anakartı yatay veya dikey konumlandırmaya..benim tercihim herzaman dikey konumlandırmadan yanadır. Hava soğutma da yapsanız sıvı soğutma da yapsanız büyük kolaylık sağlıyor. ekran kartları sarkmıyor sıvı soğutma kurduğunuza göre dikey konumu düşünün derim.

http://www.bit-tech.net/hardware/cases/2009/01/27/silverstone-raven-rv01-preview/1

Hava soğutmada ise tabi sirkülasyon için en iyi çözüm.. ekran kartları arasından hava rahatça geçiyor..

İşte ATX ve 90 derce döndürülmüş raven tipi kasanın farkı

Yok illede yatay derseniz. Bence BTX olarak düşünün derim . illede dünyanın parasını verip aldığım ekran kartının veya bloğunun arka plakasını görmek isterim demiyorsanız…

http://www.million-dollar-pc.com/systems-2013/murderbox-mkii-gold/murderbox-mk2-gold.htm

Malzeme seçimine gelince durakladım…solidworks ta çizmekten ve Arduino ve motorlardan bahsediyorsunuz, konunun yabancısı değilsiniz belli niye metal değil..
    Ahşap yapmaktan amaç tamamen dekor amaçlı değilse yanlış bir seçim kaldıki ahşap görünümü isteyenler bile metal üzerine ahşap çalışıyorlar görsellik içinse…
    http://www.million-dollar-pc.com/systems-2010/cygnus-x1/cygnus-x1.htm

Metal yaparsanız önerim demir profil iskelet yerine aleminyum profil iskelet kullanmanız. Bir keresinde bir arkadaşa kutu profille iskelet yaptım . bitirene kadar bayağı kas geliştirdim çok ağır oluyor.. 20X20X1,5mm aleminyum köşebent ideali.

Köşe birleştirmede en kolayı pop perçin. Ama havşa başlı cıvata da olabilir . köşelerde 3 profil bir araya geldiği için sorun olabiliyor . bağlantı sıralamsına dikkat edrseniz sorun olmuyor. Veya daha iyisi profilleri 45 açı ile kesip birleşme noktalarına üçgen levha koymak ve buna pop perçinle bağlamak..

Ön panelde ve üst panelde büyük fan diyorsunuz . işte burda başta söylediğim hataya geliyorsunuz . kasanızda radyatörler olduğuna göre bilhassa üst panelde büyük fan kullanabileceğiniz sanmam radyatörleri nereye koyacaksınız..

Sağ ve sol panelde özelleştirilmiş fanlar. Boru sitemi ile özel noktalara hava yünlendirme diyorsunuz .
    Ekran kartı , anakart ve işlemciyi sıvı soğutma ile soğuttuğunuza göre bununla neyi soğutacaksınız açıkta bir tek ramlar kalıyor.. kaldıki boru ile hava yönlendirme + 2 pompa 2 rezervuarlı 2 looplu bir sistem çok karmaşa yaratabilir iyice etüd edin derim zaten gereksiz kalacaktır..

Kasada en az 2 -3 tane radyatör olduğuna göre6-9 tane radyatör fanı.., onlar kendiliğinden emiş yapacaktır . sizin havalandırma için koyacağınız 1-2 tane fan onlara hava yetiştiremez . bu nedenla kasanın aralarında emiş yapacaklardır bu durumda sizin havalandırma fanlarına takacağınız toz filtereleri çok fazla işe yaramayacaktır. Tozu önleyemeyeceksiniz maalesef..

Kablo karmaşasını önlemek içinse en iyi yöntem anakart tablasının arkasında 3-4 cm boşluk bırakmak ve kabloları burda düzenlemektir..

Anakartı tabandan yukarı almak doğru bir seçim . eğer rad ve pompalar için ayrı bir bölüm yapmayacaksanız aşağıda . o zaman anakart ile zemin arasında 8-10 cm bir boşluk pompalar için şart olacaktır..

Ses yaltımına pek fazla kafa yorma derim çünkü ses izolasyonu entersan bir şey. Kasanın içini istediğiniz kadar yalıtın kasanın içi ile dışı arasında en ufak bir köprü varsa ses burdan dışarı iletilecektir . kaldıki sizi kasada havayı tahliye den fanlar olacağına göre bunlar zaten sesi çok güzel şekilde dışarı verecektir . zor bir iş derim.. kasanın içindeki herşeyi kapalı bir ortma alabilseniz dışarı ile ilişkisini kesebilseniz o zaman içerden ses yalıtımı mantıklı olacaktır..

Şimdilik bu kadar hele çizimler gelsin o zaman daha detaylı konuşuruz kolay gelsin dostum. arg-ist

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arg-ist -- 30 Mayıs 2014; 11:56:03 >

• quote:

Orijinalden alıntı: arg-ist

Dostum forumda KASA MODİFİKASYON bölümünde ; “kasama led takacağım kırmızımı olsun yoksa mavimi “ muhabbetlerinden sonra böyle bir konu açmanız sevindirdi kolay gelsin, başarılar.
    Konu ile az çok alakalı biri olarak kendimce gördüğüm hata veya noksanları. Kendi tecrübelerimi sizden ziyade bu konuya alaka duyanlar yol göstermesi için , yazmaya çalışacağım..ukalalık olarak kabul etmeyin söylediklerimi.konuyu kirlettiğimi düşünürseniz bildirin hemen silebilirim.
    Evvela gelen cevaplara bakarak yazıyorum . kasa modifikasyon veya sıfırdan kasa yapmaktan amaç ucuza maletmek değildir . farklı şeyler yapmak , ortaya birşeyler koymak ve bir emek vermektir;
    Yoksa hazır bir kasa alır donanmımıda alır monte edersin olur.ama bu konunu yeri kasa mod bölümü değildir. Ya sıvı soğumadır yada PC toplamadır. İllede ucuz olsun dersen alırsın bir portakal sanıdığı, birkaç çekiç ve çivi al sana ucuz kasa…
    Gelelim sizin kasa konusuna…

İşe yanlış başlıyorsunuz … kasayı yapayım sonra içine donanım alırım diyorsunuz..
    bence yanlış ,şu anda almasanızda kullanacağınız donanımı belirleyip buna uygun alacağınız muhtemel sıvı soğutma ürünlerini tesbit edin . ölçülerini bir yere yazın ve tasarımınızı buna göre bu ölçülere göre yapın. doğru yöntem budur , kasa yapıp içini sonradan doldurmak yanlış başlangıçtır.

Ama hazır kasalar böyle değilmi diyeceksiniz . evet hazır kasalar universaldir ama hiçbir zaman da tam değildir bir tarafları eror verir farkında iseniz … oldukça büyük bir kasa olmasına rağmen 900D de olduğu gibi.. veya çok büyük bir kasa yapmanız gerekir universal olması için.bunun bir tek istisnasını gördüm bugüne kadar CASELABS STH10 .İçine ne istersen koy nasıl istersen koy .maşallah eski evlerdeki yüklük gibi yerim yok demiyor..

http://www.caselabs-store.com/magnum-sth10/

Gelelim Anakartı yatay veya dikey konumlandırmaya..benim tercihim herzaman dikey konumlandırmadan yanadır. Hava soğutma da yapsanız sıvı soğutma da yapsanız büyük kolaylık sağlıyor. ekran kartları sarkmıyor sıvı soğutma kurduğunuza göre dikey konumu düşünün derim.

http://www.bit-tech.net/hardware/cases/2009/01/27/silverstone-raven-rv01-preview/1

Hava soğutmada ise tabi sirkülasyon için en iyi çözüm.. ekran kartları arasından hava rahatça geçiyor..

İşte ATX ve 90 derce döndürülmüş raven tipi kasanın farkı

Yok illede yatay derseniz. Bence BTX olarak düşünün derim . illede dünyanın parasını verip aldığım ekran kartının veya bloğunun arka plakasını görmek isterim demiyorsanız…

http://www.million-dollar-pc.com/systems-2013/murderbox-mkii-gold/murderbox-mk2-gold.htm

Malzeme seçimine gelince durakladım…solidworks ta çizmekten ve Arduino ve motorlardan bahsediyorsunuz, konunun yabancısı değilsiniz belli niye metal değil..
    Ahşap yapmaktan amaç tamamen dekor amaçlı değilse yanlış bir seçim kaldıki ahşap görünümü isteyenler bile metal üzerine ahşap çalışıyorlar görsellik içinse…
    http://www.million-dollar-pc.com/systems-2010/cygnus-x1/cygnus-x1.htm

Metal yaparsanız önerim demir profil iskelet yerine aleminyum profil iskelet kullanmanız. Bir keresinde bir arkadaşa kutu profille iskelet yaptım . bitirene kadar bayağı kas geliştirdim çok ağır oluyor.. 20X20X1,5mm aleminyum köşebent ideali.

Köşe birleştirmede en kolayı pop perçin. Ama havşa başlı cıvata da olabilir . köşelerde 3 profil bir araya geldiği için sorun olabiliyor . bağlantı sıralamsına dikkat edrseniz sorun olmuyor. Veya daha iyisi profilleri 45 açı ile kesip birleşme noktalarına üçgen levha koymak ve buna pop perçinle bağlamak..

Ön panelde ve üst panelde büyük fan diyorsunuz . işte burda başta söylediğim hataya geliyorsunuz . kasanızda radyatörler olduğuna göre bilhassa üst panelde büyük fan kullanabileceğiniz sanmam radyatörleri nereye koyacaksınız..

Sağ ve sol panelde özelleştirilmiş fanlar. Boru sitemi ile özel noktalara hava yünlendirme diyorsunuz .
    Ekran kartı , anakart ve işlemciyi sıvı soğutma ile soğuttuğunuza göre bununla neyi soğutacaksınız açıkta bir tek ramlar kalıyor.. kaldıki boru ile hava yönlendirme + 2 pompa 2 rezervuarlı 2 looplu bir sistem çok karmaşa yaratabilir iyice etüd edin derim zaten gereksiz kalacaktır..

Kasada en az 2 -3 tane radyatör olduğuna göre6-9 tane radyatör fanı.., onlar kendiliğinden emiş yapacaktır . sizin havalandırma için koyacağınız 1-2 tane fan onlara hava yetiştiremez . bu nedenla kasanın aralarında emiş yapacaklardır bu durumda sizin havalandırma fanlarına takacağınız toz filtereleri çok fazla işe yaramayacaktır. Tozu önleyemeyeceksiniz maalesef..

Kablo karmaşasını önlemek içinse en iyi yöntem anakart tablasının arkasında 3-4 cm boşluk bırakmak ve kabloları burda düzenlemektir..

Anakartı tabandan yukarı almak doğru bir seçim . eğer rad ve pompalar için ayrı bir bölüm yapmayacaksanız aşağıda . o zaman anakart ile zemin arasında 8-10 cm bir boşluk pompalar için şart olacaktır..

Ses yaltımına pek fazla kafa yorma derim çünkü ses izolasyonu entersan bir şey. Kasanın içini istediğiniz kadar yalıtın kasanın içi ile dışı arasında en ufak bir köprü varsa ses burdan dışarı iletilecektir . kaldıki sizi kasada havayı tahliye den fanlar olacağına göre bunlar zaten sesi çok güzel şekilde dışarı verecektir . zor bir iş derim.. kasanın içindeki herşeyi kapalı bir ortma alabilseniz dışarı ile ilişkisini kesebilseniz o zaman içerden ses yalıtımı mantıklı olacaktır..

Şimdilik bu kadar hele çizimler gelsin o zaman daha detaylı konuşuruz kolay gelsin dostum. arg-ist

bu yorumu yazdığınız için teşekkür ederim.
    Ne kadar harcayabileceğimi bilmediğim için ultra ile üst seviye arasında gidip geliyorum. Büyük ihtimal anakartı soğutmalı alacağım.
    Kasayı dik yapmaya karar vermiştim zaten bugün.
    CPU'ya hazır set alacağım demiştim. Onun fanı bi tane zaten dışarıda olucak.
    Diğer 2 radyatörü de(anakart+ekran kartı) kasanın dışında yerleştireceğim tasarım aklımda :)

Aliminyum kullanmak mantıklı evet.
    Dış kaplamayı bilmiyorum metal mi yapsam :/ Şimdi onu kestirmek falan zor olabilir diye düşünüyorum(Gerçi ahşapı da kestireceğim)

• Aslında başlığı "Sıfırdan El Yapımı Kasa Yapmak" diye değiştirebilirsiniz, herkes paylaşabilir kendisini. [Ana Konu] da yazınca arada kaldım kendi fikirlerimi paylaşsam mı paylaşmasam mı diye. Neyse, ben yazayım siz cevap verirsiniz zaten, ben de kendi özel kasamı yapmak fikirlerim var, ana gövde ve içinde başka bir kutu olacak. Bunların bağlantısı 1 ya da 2 tane aliminyum direk ile yapacağım ki ses yalıtımını bozmasın. İki duvar arasında hava sirkulasyonu olacak, bilemedim orasını aslında. Kasa da tahtadan olacak sizin fikriniz gibi, ses daha yalıtılmıs ve ucuz olur gibime geldi.

Bit-tech'de scratch build diye ararsanız çok muhteşem kasalar bulursunuz sıfırdan imal edilme ancak yurtdışında neredeyse herkesin CNC ve kaynak makinesi var ve işleri çok kolaylaşıyor.

http://forums.bit-tech.net/showthread.php?t=243106&fb_source=message

Şu kasa acayip hoşuma gitmişti, mükemmel bir kasa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sosisli Süt -- 1 Haziran 2014; 14:00:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2.EL KASA FİYATINI ÖĞRENME
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gonullu

Aslında başlığı "Sıfırdan El Yapımı Kasa Yapmak" diye değiştirebilirsiniz, herkes paylaşabilir kendisini. [Ana Konu] da yazınca arada kaldım kendi fikirlerimi paylaşsam mı paylaşmasam mı diye. Neyse, ben yazayım siz cevap verirsiniz zaten, ben de kendi özel kasamı yapmak fikirlerim var, ana gövde ve içinde başka bir kutu olacak. Bunların bağlantısı 1 ya da 2 tane aliminyum direk ile yapacağım ki ses yalıtımını bozmasın. İki duvar arasında hava sirkulasyonu olacak, bilemedim orasını aslında. Kasa da tahtadan olacak sizin fikriniz gibi, ses daha yalıtılmıs ve ucuz olur gibime geldi.

Bit-tech'de scratch build diye ararsanız çok muhteşem kasalar bulursunuz sıfırdan imal edilme ancak yurtdışında neredeyse herkesin CNC ve kaynak makinesi var ve işleri çok kolaylaşıyor.

Ben bu başlığı genel bilgi paylaşımı için açmadım kendi kasam için açtım

• quote:

Orijinalden alıntı: Vasvasi

quote:

Aslında başlığı "Sıfırdan El Yapımı Kasa Yapmak" diye değiştirebilirsiniz, herkes paylaşabilir kendisini. [Ana Konu] da yazınca arada kaldım kendi fikirlerimi paylaşsam mı paylaşmasam mı diye. Neyse, ben yazayım siz cevap verirsiniz zaten, ben de kendi özel kasamı yapmak fikirlerim var, ana gövde ve içinde başka bir kutu olacak. Bunların bağlantısı 1 ya da 2 tane aliminyum direk ile yapacağım ki ses yalıtımını bozmasın. İki duvar arasında hava sirkulasyonu olacak, bilemedim orasını aslında. Kasa da tahtadan olacak sizin fikriniz gibi, ses daha yalıtılmıs ve ucuz olur gibime geldi.

[Ana Konu] demişsiniz de, ana konu demek bir konu hakkındaki bilgilerin toplandıgı tek bir konudur. Yani, yanlış anlaşılmasın.

• quote:

quote:

quote:

[Ana Konu] demişsiniz de, ana konu demek bir konu hakkındaki bilgilerin toplandıgı tek bir konudur. Yani, yanlış anlaşılmasın.

Sıfırdan kasa yapma olsaydı haklısınız.
    Ama başlık benim yaptığım bir şeyle ilgili. Her neyse. Spam olmasın

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Arduino demişsiniz. Olacak kasanın kapaklarını otomatik açabilirsiniz mesela Arduino ile.
  • quote:

Arduino demişsiniz. Olacak kasanın kapaklarını otomatik açabilirsiniz mesela Arduino ile.

Evet aklımda fikir de o zaten

• quote:

quote:

Arduino demişsiniz. Olacak kasanın kapaklarını otomatik açabilirsiniz mesela Arduino ile.

Led için RGB led kullanın. Değiştire değiştire kullanırsınız, keşke mavi yapsaydım falan demezsiniz. Cam kullanacakmışsınız, kırılma tehlikesi olmaz mı? Pleksi daha sağlıklı olur sanki, üst tarafa da pleksi koyacakmışsınız zaten.
  • quote:

quote:

quote:

Led için RGB led kullanın. Değiştire değiştire kullanırsınız, keşke mavi yapsaydım falan demezsiniz. Cam kullanacakmışsınız, kırılma tehlikesi olmaz mı? Pleksi daha sağlıklı olur sanki, üst tarafa da pleksi koyacakmışsınız zaten.

Evet pleksi kullanacağım ama bilemiyorum cam neden kırılsın ki
    Fan koymicam etmicem.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Evet pleksi kullanacağım ama bilemiyorum cam neden kırılsın ki
    Fan koymicam etmicem.

Taşırken veya düşerse veya ayağın çarparsa sakatlık çıkmasın.

• bencede plexi yapin. her tyrlu kasa icin iyidir.

kolay kolay kirilmaz. istersen delersin kesersin. ustune sekik cizebilirsin.

• Sonunda harddiskim geldi.
    O indirme yaparken eğer kurabilirsem prototipi çizmeye başlayacagim

• Evet ilk modelimi çizdim. O delikler ya yuvarlak ya da kare olacak. Bu model Kesişim noktaları için kullanacağım.
    Hiç vida vs de kullanmamı gerektirmeyecek ve de en önemlisi kolayca sökülebilecek kasa

http://i.hizliresim.com/lY8jpQ.png

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xpenaion -- 4 Haziran 2014; 1:09:41 >
  • Takipteyiz
  • hocam ağır olmaz mi öyle demir tahta derken

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.