Şimdi Ara

sıfırdan araba tasarlıyorum teknik bilgi lazım..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.246
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar ben makina muhendisliğinde okuyan biriyim..en buyuk hobim solidworks(3 boyutlu tasarım programı)ile birşeyler tasarlamak veya birşeyler modellemek..geçenlerde yaklaşık bir haftada sıfırdan bir araba tasarladım.kara kalem çalışmasından üç boyutlu hale getirdim.ama sadece tasarımdı..yani gerçekçilikle alakası yoktu..şimdi çok daha detaylı başka bir projem var.ve çok uzun vadeli uğraşacagım bir proje..elinizdeki tüm TEKNİK bilgiler işime yarayabilir.özellikle şasi ile ilgili olursa çok sevinirim..gövde tamamen bitince çok detaylı bir 4 zamanlı motor modelleyeceğim..bununla ilgili verileri inşallah okuldan temin edeceğim:) yardımcı olabilecek arkadaşlar bana ulaşırlarsa çok sevinirim..

şimdiden çok teşekkürler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mapushan -- 21 Eylül 2014; 9:40:35 >

• tasarladığınız araba güzel umarım kendinizi dahada geliştirirsiniz
  • TEBRİK EDİYORUM GÜZEL Bİ TASARIM. ( AZ YAKAN BİŞEY OLDUN BARİ! YADA TÜPLÜ :)
  • teşekkür ederim arkadaslar.dediğim gibi yaklaşık bir hafta aldı bunu tasarlamam..şimdi biraz destek alabilirsem çok daha güzel şeyler yapmak istiyorum..
  • Size yardımcı olabilecek teknik bilgim yok ama en azından gönülden destek verebilirim Çünkü benim ilkokul 1. sınıfa giden oğlumun da tek hayali makine mühendisi olup araba ve motor dizayn etmek. gönülden destek ve dualarımla Allah utandırmasın
  • gerçekten çok teşekkür ederim..en büyük desteği verdiniz..bende sizin oğlunuzun yanındayım..inşallah hayatı istediği gibi olur..
  • gerçekten çok önemli kaynaklara ulaştım..ve suan yaklaşık 2-3 yıl surecek bir projenin içine girdik..güzel bir iş olacak..yaklaşık 6 kişilik bir ekiple çalışıyoruz..gelişmeleri sitemden duyuracağım:)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bende makine mühendisiyim umarım bulduğun kaynaklar işine yarar.

Burada önemli olan işe nerden başlıyacağın .Örneğin şasiden başlarsan ( solidde ) arabanın body kısmını şasiye uygun olarak tasarlarsın ki bence en uygunu budur çünkü bu ölçüler ( yere temas noktaları aks mesafesi v.b. ) arabanın yola tutunma olayında en önemli nokta , ardından .Oturtacağın body kısmının üretilebilir olası motora bırakacağın yer oturma duruşları , arabanın ağırlık merkezleri de önemli .

Diğer bir husus ise oturuş pozisyonları ve de şasiye bağlıyacağın kaza anında yolcuları koruyacak olan emniyet direkleri , evet farkındayım ama bu biraz karmaşık zaten hiç kimse masasının başında oturup dur ben bu şasiyi şöyle yapiim direkler ve diğer aksamı şöyle yerleştireyim diyip araba üretmiyor Euro Ncap diye bir olayı hepimiz biliyoruz ( çoğu marka da hala geçebilmiş diil ).

O yüzden belki o konuyu şimdiden görmezlikten gelebilirsin.

En nihayetinde şasinin üzerine body ini koydun ardından dizaynını yaptığın motoru da ayırdığın bölüme yerleştirdin ( radyatör , şanzıman , v.s. gibi daha bir çok parça bunları da koymayı unutmayalım ) her şey ok dedin.

Hop hemen bir solid de çizdiğin arabanı 3d bir cam moıdülü kullanarak kilden maketini yapıyorsun.

Ardından bir rüzgar tüneline sokuyor ve de arabanın C Katsayısı dediğimiz sürtünme katsayısını buluyorsun .
    Bu çok önemli çünkü mermi gibi yaptığın dizayn 90 km den sonra brodway gibi uçma eğilimi gösterebilir.

Bu rakamla ilgili deklare edilen bir değer var yanılmıyorsam 0,3 civarı bir değer iyi idi ama tam emin diilim.

Ondan sonra olayın büyük kısımını bitirmiş oluyorsun ve de arabanı istediğin( lisansını almayı unutma ) bir markaya sunuyorsun parayı götüryorsun.

.

• öncelikle çok teşekkür ederim bu kadar zaman ayırıp bu değerli görüşlerinizi yazdığınız için..kesinlikle aynı şeyleri düşünüyoruz:)suan biz şasi ve suspansiyon hesaplarıyla uğraşmaya başladık..üç arkadasımız da kara kalem ve ardından photoshop ile bir body yaratmaya çalışıyorlar..keskin hatlı agresif birşey çıkacak gibi..gercekten birşeyler ortaya çıktıkça daha da fazla emek vermeye başlayacagız..iki yılın ardından çok güzel şeyler çıkaracağımıza eminim..tekrar teşekkürler fikirleriniz için..
  • Umarım başarılı olursunuz çok isterim
  • Kardeş ne diyebilirim ki gerçekten böyle şeylerle uğraştığınız için sizi tebrik ederim
  •  sıfırdan araba tasarlıyorum teknik bilgi lazım..
     sıfırdan araba tasarlıyorum teknik bilgi lazım..

tasarladığın bu arabayı kendime göre düşündüğüm zaman , içinde pek rahat edebileceğimi sanmıyorum. tavanı çatı gibi olduğu için hem güneş rahatsız edecek hemde kafam tavana değmesin diye ortaya doğru oturmak zorunda kalırım. ayrıca arka görüşü de zayıf gibi geldi bana ,Türkiye şartlarına göre yere çok yakın, kullansan 2 günde motoru kucaklarsın

ancak uğraşman gayet güzel. umarım kendini daha da geliştirip ilerice kullanacağımız araçlara imzanı atabilirsin.

kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _KUZEY -- 8 Kasım 2007; 18:08:32 >

• ben beğenmedim tasarımını.. yamuk yumuk bişey olmuş
  • renderdan daha çok çizgilerine önem ver özelliklede spline larına çok çalışman lazım. biraz daha mantıklı üretilebilir modeller tasarlamanda fayda var. çalışmaya devam et. motor tasarlamak ise güzel bir ugraştan öteye gitmez,ama kendini geliştirmen için çok faydalı olabilir.
  • arkadaş daha çok tasarıma önem vermiş arkadaşımız dediği gibi günümzde pek kullanışlı olması çok zor ama zamanla biraz daha değiştitir gibme geliyor modelini
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.