Şimdi Ara

Sıfır nintendo wii 250 tl

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
774
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • den satılıyordu bir ara hatta bim'e 249 a gelmişti
    şimdi niye fiyatlar fırladı

• en son kipada 300 TL diye hatırlıyorum
  • Bunun nedeni Nintendo Türkiye distribütörü kepenkleri kapattı ve elindeki malları ucuza firmalara verdi. Onlar da 200-250 TL civarına satmışlardı ama artık ellerinde o kampanyadan ürün kalmayınca fiyatlar arttı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DasheriM

Bunun nedeni Nintendo Türkiye distribütörü kepenkleri kapattı ve elindeki malları ucuza firmalara verdi. Onlar da 200-250 TL civarına satmışlardı ama artık ellerinde o kampanyadan ürün kalmayınca fiyatlar arttı.

keşke alsaydım o zaman
    240 tl civarına görünce bu konsol iyice bitti dedim
    daha düşer dedim
  • bi bak bakalım kipaya, ben 2 hafta önce gittim belki hala aynı fiyattır
  • ayni şey yakinda 3ds için de olacak. piyasaya yeni ürün gelmiyor, şimdi piyasadaki düşük fiyatli ürünler bitince, piyasa Türkiye'ye resmi olmayan yollardan gelen cihazlara kalacak ve ayni 3DS XL'deki gibi yüksek fiyatlarla karşilaşacağiz.
  • yurtdışından ucuza getirtebiliyorsunuz, asıl problem oyun fiyatları.. el konsollarına soft yapılamadıkça 3ds, 3ds xl tabiri caizse "con con" oyuncağı olmaya devam edecek

özellikle ülkemizde oyun fiyatlarının aşırı yüksek oluşu konsol satışlarının hem önündeki en büyük engel, hemde konsol seçimindeki en etkili unsurlardan biri

adam konsolu almadan önce şunu soruyor "bu makine jailbreak oluyor mu"

wii'yi sevmemdeki ve ps3'ü satıp wii almamdaki en büyük nedenlerden biri bu.. diğeride çok geniş oyun çeşitliliği
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: WolF-EyE

yurtdışından ucuza getirtebiliyorsunuz, asıl problem oyun fiyatları.. el konsollarına soft yapılamadıkça 3ds, 3ds xl tabiri caizse "con con" oyuncağı olmaya devam edecek

özellikle ülkemizde oyun fiyatlarının aşırı yüksek oluşu konsol satışlarının hem önündeki en büyük engel, hemde konsol seçimindeki en etkili unsurlardan biri

wii'yi sevmemdeki ve ps3'ü satıp wii almamdaki en büyük nedenlerden biri bu.. diğeride çok geniş oyun çeşitliliği

ben de sizin gibi düşünüyordum ama 3ds bu görüşümü değiştirdi. Tabii oyunlar pahali ama 40 eurodan piyasaya çikan oyunlar kargo,gümrük vs ile birlikte çiktiği aylarda pahali. ve bu durum hem Türkiye hem Avrupa için geçerli. Tabii Türkiye'de biraz daha pahali.

o yüzden ben oynamak istediğim oyunlari seçip, ya fiyatinin düşmesini ya da uygun 2.el bulabilmeyi bekliyorum. mesela 30 TL civarina Street Fighter 4 alabiliyorsunuz. PS3'te de oynadiğimdan biliyorum, grafikler ve oynaniş çok yakin (tabii el konsolu kontrollerine alişkinsaniz) üzerine ücretsiz ve aktif online. çok uzun süreyi bu oyunda geçirebilirsiniz.

ayni şekilde 50 TL'ye sifir RE:Revelations alabilirsiniz. Bu oyunun başarisi yüzünden capcom ev konsollarina da çikarmaya karar verdi ayni oyunu.

ayni şekilde zelda, metal gear solid hep uygun fiyata bulunabilir oyunlar. Ayda bir, 50 TL verirseniz sizi tatmin eder.

Tabii çiktiği gün Paper Mario oynayamayacaksiniz, bunu baştan kabul edelim.

şöyle bir örnek vereyim, elimde jailbreak'li PS3 var ama ben orijinal oyun alip 3DS'te oynamayi tercih ediyorum.

Yani hangi oyunu alacağiniza iyi karar verirseniz ve indirim kovalarsaniz, 3DS tadi çikartilabilecek ve sadece con-con'lara hitap etmeyen bir konsol.

• quote:

Orijinalden alıntı: reprep2011

quote:

yurtdışından ucuza getirtebiliyorsunuz, asıl problem oyun fiyatları.. el konsollarına soft yapılamadıkça 3ds, 3ds xl tabiri caizse "con con" oyuncağı olmaya devam edecek

ben de sizin gibi düşünüyordum ama 3ds bu görüşümü değiştirdi. Tabii oyunlar pahali ama 40 eurodan piyasaya çikan oyunlar kargo,gümrük vs ile birlikte çiktiği aylarda pahali. ve bu durum hem Türkiye hem Avrupa için geçerli. Tabii Türkiye'de biraz daha pahali.

o yüzden ben oynamak istediğim oyunlari seçip, ya fiyatinin düşmesini ya da uygun 2.el bulabilmeyi bekliyorum. mesela 30 TL civarina Street Fighter 4 alabiliyorsunuz. PS3'te de oynadiğimdan biliyorum, grafikler ve oynaniş çok yakin (tabii el konsolu kontrollerine alişkinsaniz) üzerine ücretsiz ve aktif online. çok uzun süreyi bu oyunda geçirebilirsiniz.

ayni şekilde 50 TL'ye sifir RE:Revelations alabilirsiniz. Bu oyunun başarisi yüzünden capcom ev konsollarina da çikarmaya karar verdi ayni oyunu.

ayni şekilde zelda, metal gear solid hep uygun fiyata bulunabilir oyunlar. Ayda bir, 50 TL verirseniz sizi tatmin eder.

Tabii çiktiği gün Paper Mario oynayamayacaksiniz, bunu baştan kabul edelim.

şöyle bir örnek vereyim, elimde jailbreak'li PS3 var ama ben orijinal oyun alip 3DS'te oynamayi tercih ediyorum.

Yani hangi oyunu alacağiniza iyi karar verirseniz ve indirim kovalarsaniz, 3DS tadi çikartilabilecek ve sadece con-con'lara hitap etmeyen bir konsol.

Dediklerine katılıyorum,

Fakat ben wii için konuşacak olursam, çok fazla oyun çeşitliliği var. ve bu konsola sahip olan kişide bu oyunları denemek, oynamak istiyor. zaten konsolu almasındaki sebep bu

şimdi 30-50 TL ye oyun var ama, kimse wii'de 2-3 oyun oynamak istemez. ps3 ve xbox da olay farklı çünkü ülkemiz konsol oyuncularının çoğu, belkide %90'ı, konsolu futbol oynamak için alıyor.. ps3 demek futbol demek.. zaten kendi aralarında ps3 oynayalım demezler "gidip 2 el pes atalım" derler

olay bu olunca 50 TL ye oyun almak sorun değil

ama wii'de o kadar çok çeşit oyun varki, kendi zevkine hitap edecek oyunları oynamak istediğinde karşına baya yüklü bir masraf çıkıyor.. ben wii aldıysam bi super amrio galaxy bide resident evil bana yetmez.. kimseye yetmez

aksesuarlara bak, yığınla.. sırf aksesuar çeşitliliği bile wii oyuncularının profilini açıklıyor.. çok ve çeşitli oyun sever bu konsola sahip kişiler..

• tabii zaman meselesi de var. artik çocuk olmadiğim için oyuna ayirabileceğim zaman kisitli. bu zamani da harcayacağim üç-beş oyun seçiyorum ve o oyunlari oynuyorum. Resident Evil size 30 saatlik bir oynama süresi verir. (yan görevler bilmem ne). günde bir saat oynuyorsaniz bu bir aylik oyun ihtiyacinizi karşilar. üç-beş oyunu yarim yamalak oynamaktansa bir-iki oyunu doğru düzgün oynamayi tercih ediyorum.

Şahsen ben 3DS'in mümkün olduğu kadar geç kirilmasini istiyorum. böylece iyi satiş rakamina ulaşan oyunlar sayesinde yeni oyunlar çikabilsin. PSP ve DS'nin sonlarinda iyi oyunlarin çikmamasinin sebebi, orijinal oyun satişlarinin düşmesiydi.

Tabii tek suçlu tüketici değil. Amerika'da 40$ olan fiyatin Avrupa'da 40 euro, İngiltere'de 40 pound olmasi anlaşilamaz. Bir de ucuza Amerika'dan ithal edilmesin diye bölge kilidi konulmasi. eski oyunlarin bile e-shop'ta hala 40 sterlin'e satilmasi. bunlar 3DS'in yayginlaşmasini engelleyen faktörler.

Tabii aradaki dengeyi iyi kurmak lazim. Hiç bir firma oyun satamayaciğini bildiği bir konsolu desteklemeye devam etmez. Yani hem tüketicinin hem oyun firmalarinin yapmasi gereken fedakarliklar var.

• işte olay burda değişiklik gösteriyor.. mesela sen demişsin günde 1 saat oynuyorum beni 1-2 oyun idare ediyor. tabiki haklısın

bende günde 5-6 saat oyun oynayan biri değilim. iş güç vs günde 1-2 saat en fazla vaktim oluyor.. ama bende aynı oyunu sürekli oynamaktan sıkılan biriyim. mesela bugün 1 saat resident evil oynadım yarın 1 saat call of duty oynamak isterim, 1 saat daha vaktim varsa call of duty kasmam sonic açarım mesela. o yüzden oyun çeşitliliği benim için önemli..

dediğim gibi wii oyuncu profilide genel olarak böyle. oyunlar çoğunlukla eğlenceye dayalı olduğu için, başında oturup ciddi bir şekilde oyunun hikayesini takip etme, bir seferde bitirme gibi bir olay yok.. aç ve keyfine bak olay bu.. yani daha çok arcade tarzı diyebiliriz (zamanında arcade'lere, jetonlu makinelere, çıkan bir çok tüfekle ateş etmeli oyun wii'ye portlanmıştır)

ben hep derim: grafik, konu-hikaye bunlar senin için bir oyunun olmazsa olmazı ise wii'den uzak dur, git ps3, xbox al.. wii eğlence işi, açar oynar keyfine bakarsın.. ne kadar çok çeşit o kadar çok eğlence

• Çok iyi fiyat gerçekten :)
  • quote:

işte olay burda değişiklik gösteriyor.. mesela sen demişsin günde 1 saat oynuyorum beni 1-2 oyun idare ediyor. tabiki haklısın

bende günde 5-6 saat oyun oynayan biri değilim. iş güç vs günde 1-2 saat en fazla vaktim oluyor.. ama bende aynı oyunu sürekli oynamaktan sıkılan biriyim. mesela bugün 1 saat resident evil oynadım yarın 1 saat call of duty oynamak isterim, 1 saat daha vaktim varsa call of duty kasmam sonic açarım mesela. o yüzden oyun çeşitliliği benim için önemli..

dediğim gibi wii oyuncu profilide genel olarak böyle. oyunlar çoğunlukla eğlenceye dayalı olduğu için, başında oturup ciddi bir şekilde oyunun hikayesini takip etme, bir seferde bitirme gibi bir olay yok.. aç ve keyfine bak olay bu.. yani daha çok arcade tarzı diyebiliriz (zamanında arcade'lere, jetonlu makinelere, çıkan bir çok tüfekle ateş etmeli oyun wii'ye portlanmıştır)

ben hep derim: grafik, konu-hikaye bunlar senin için bir oyunun olmazsa olmazı ise wii'den uzak dur, git ps3, xbox al.. wii eğlence işi, açar oynar keyfine bakarsın.. ne kadar çok çeşit o kadar çok eğlence

ona da bir şey diyemeyeceğim. ps3'te de bir oyuna başlayip bitiren olur, on oyunu ayni anda oynayan olur. ayrica hikaye konusunda wii'de de bir sürü oyun var. wii sadece wii sports ya da house of the dead tarzi shooter'lardan ibaret değil. tabii grafik konusunda ps3'le yarişamaz.

özellikle multi-player aile ile oynanabilecek oyunlara ilgi duyuluyorsa, bütçe de kisitliysa wii mükemmel bir seçim.

call of duty, uncharted, pes vs isteniyorsa ps3 iyi bir seçim.

benim favorim ise bu aralar SNES ve N64.

• SNES başkadır ordaki oyunların zevki hiç bi konsolda yok.. sende orjinal konsol mu var yoksa emulatörden mi ?

grafik olarak wii tabiki ps ve xbox ın gerisinde.. ama adamların amacı grafik değil zaten.. yani ps3 ve xbox kendi içlerinde rekabet eden iki konsol ama wii onların dışında, kendine has bir oyun tecrübesi var. bu tecrübede ninitendo, yılların tecrübesi.. wii nin kendi oyuncu profili var. ps3, xbox seven birisi wii'yi sevmez.. tamamen farklı bir dünya
  • orijinal cihazim var. eski konsollari biriktirmeyi seviyorum. bulabildiğim oyunlari aliyorum, bulamadiklarim için everdrive ya da benzeri flash kartlar aliyorum. Nintendo 64 için flash kart aldim. sirada SNES ve famicom var. bir de sega mega drive.
  • bende çok severim eski konsolları.. neler var elinde
  • av famicom, Snes mini yeni sipariş ettim, eski kasa snes, sega mega drive 2, nintendo 64 (3 tane), ps1,ps2(iki tane),ps3,gba sp ags-101,3ds xl, pokemon mini, xbox 1, wii
  • fiyat iyimis

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: reprep2011

av famicom, Snes mini yeni sipariş ettim, eski kasa snes, sega mega drive 2, nintendo 64 (3 tane), ps1,ps2(iki tane),ps3,gba sp ags-101,3ds xl, pokemon mini, xbox 1, wii

Koleksiyon baya iyiymiş

xbox 1 oyunları var elimde, ntsc, lazım olursa pm leşelim

3ds xl nasıl, ekranı bir öncekine göre baya büyük ama çözünürlük aynıymış sanırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WolF-EyE -- 20 Şubat 2013; 9:11:28 >
  • ben 3ds xl'in ekranindan memnunum. normal 3ds'i mediamarkt'ta denemiştim biraz.

xl'in ekraninin çözünürlüğü ayni ama bulaniklik yok. bir de film falan izlemek güzel oluyor.

xbox 1'in 120 gb hdd'si var ve hd kutu component çikişi var. genelde hdd'den oyun oynatiyorum. elimde bir-iki orijinal oyun var. yenilerini şu an için alamam. belki ileride bütçem daha iyi olursa.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.