Şimdi Ara

Sıfır mı ikinci el mi alayım sizce

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.274
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar ben araba almayı düşünüyorum. 5-6 milyar kadar peşinat verip sıfır araç alabiliyorum 30bin tl'lik.

fakat bu bana mantıklı gelmiyor açıkçası. neden derseniz 6bin peşinat verip 6bin'de faiz ödeme yani 5 yıl boyunca 600-700 arası vermek şimdi koymasa bile ileride ne zaman bitecek bu kredi diye söylenmeye başlayabilirim.

o yüzden şimdilik 12-14bin arası bir araç mı alayım yoksa direk sıfıra gir zarar etmezsin mi diyorsunuz.

12-14binin üzerine 2 yıl sonra para ekleyip daha yüksek alabilme ihtimalim var. ben beklemeyi düşünüyorum. acele etmek istiyorum çünkü artık "otobüs,dolmuş, gece nasıl gidicem araba yok" sıkıntılardanda kurtulmak için fiat albea palio falan almayı düşünüyorum.

sizin de fikirlerinizi almak istedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Berry1925 -- 13 Ocak 2012; 17:57:11 >

• Dostum 66 binde 2. el dizel symbol almış ve bunu 3 yıl kullanıp 130 binde satmış biri olarak konuşuyorum. 12-14 bin ya da biraz daha üzerine çıkarak alabileceğin 2-3 yaşlarında bir araç - eğer temiz kullanılmış, bakımları düzgün yaptırılmış ise - hiçbir sıkıntı çıkarmaz. Dünyada ekonomi iyi gitmiyor yarın ortadoğuda savaş ihtimali var böyle bir ortamda gücünün ötesinde borçlanmak yerine ihtiyacını öyle veya böyle iyi ya da kötü görecek ortalama ve temiz bir araç alabilirsin. Albea 1.3 her yönden şehiriçi kullanımlara uygun bi araçtır. Az yakar, kaskosu, vergisi azdır, 2. el, servis, yedek parça ucuzluğu gibi avantajları da var...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mazotşist -- 13 Ocak 2012; 18:01:21 >
  • Uzun vadeli borçlanma kardeşim, ne zaman ne olacağı belli olmaz. Ayda hem kredi ödemesi hem aracın yakıtı, bakımları vergisi vs. üst üste binecek, birde bu uzun süre sarfında nakite ihtiyacın olacak belki sıkışıp bunalacaksın.

Bence elindeki nakitin biraz üzerinde çıkabilmek için borçlanmak daha mantıklı. Sıfır araç alıp kredi ödeyeceğine işini görecek 2. el bir araç al en azından sıkıntı çekmeden sıfır araç için ön hazırlık yapabilirsin.

Kendini kasmana gerek yok benim tavsiyem.

Şimdiden hayırlı olsun.
  • teşekkür ederim dostlarım ilginiz için,

bende açıkçası uzun vadede krediye girmeyi korkuyorum ve boşu boşuna faiz ödemiş olacağımdan dolayı sıkıntı yapıyor.

sıfır almaya beni iten ise geçen yıl alacaktım erteliyim kampanya bekliyim diye diye vergi zammı geldi alacağım araç 4-5 milyar zamlandı. arabalarda gayrımenkul gibi oldu yıl geçtikçe fiyatı da artıyor. açıkçası benimde isteğim zarar etmemek. 2. elden çekinme sebebim de, 99-20000 model arabaya gidip 14-15bin vermek istemiyorum. zaten 99 modelli arabaların 1-2 sene içinde fiyatları düşecek diye düşünüyorum(belki yanılıyorumdur).

dediğiniz mantıklı şimdilik clio, palio tarzı arabalar daha mantıklı. hem piyasası var satmakta da zorlanmam ileride 3-5 daha ekler daha iyi bir araba alırım.

teşekkürler.
  • kesinlikle uzun vadeli borca girme hocam yarının ne getireceği belli. olmuyor. neyle karşılaşacağın ne zaman nakit sıkıntın olacağını bilemezsin zor durumlara düşebilirsin.

bunları 8 senede 9 araç değiştirmiş biri olarak söylüyorum :)

bende ilk aracımı alırken böyle karasız kalmıştım fakat büyüklerimiz sağolsun yol gösterdi ve borca girmedim. bütçem doğrultusunda araç aldım ve zamanla para biriktirip maodel yükselttim ne borca girip kendimi kastım nede kimseye minnet ettim. eğer biraz uyanık olup piyasayı takip ederseniz bu işten kaznçlı da çıkabilirsiniz ben çoğu aracımı karla sattım :)

sizede bu yöntemi öneririm eskilerin taktiğidir ama her zaman işe yarar.
  • bence mevcut paran neye yetiyosa onu al arkadaşım.. kredi borcundan söz ediyosun.. çekiceğin kredi de az dğl anladığım kadarıyla.. atıyorum 30 bin tl'lik araba aldın kredi faiziyle sen o arabayı 36-37 bine alıcaksın yazık günah dğlmi? madem 13-15 bin paran var ona göre araç al bitsin gitsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: altunay2

kesinlikle uzun vadeli borca girme hocam yarının ne getireceği belli. olmuyor. neyle karşılaşacağın ne zaman nakit sıkıntın olacağını bilemezsin zor durumlara düşebilirsin.

bende ilk aracımı alırken böyle karasız kalmıştım fakat büyüklerimiz sağolsun yol gösterdi ve borca girmedim. bütçem doğrultusunda araç aldım ve zamanla para biriktirip maodel yükselttim ne borca girip kendimi kastım nede kimseye minnet ettim. eğer biraz uyanık olup piyasayı takip ederseniz bu işten kaznçlı da çıkabilirsiniz ben çoğu aracımı karla sattım :)

honda civic'e çıkmışsınız sanırım maşallah:)

bende uzun vadeden korkuyorum ve bankalara yıllardır faiz verdim. yeni kurtuldum ve banka kredisine fazladan para vermek artık inanki çok koyar. neticede sokakta bulmuyoruz parayı.

izlediğin yolu sorabilir miyim özel değilse. yani hangi araçla başladın kaç sene önce hangi modeli aldın. piyasası olan araçları mı tercih ettin v.s.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2. El bu pc alınır mı
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • alacağın aracın fiyatı ile doğru orantılı kredi çek bence
    uzun vadede yüksek borç rakamlarına girme derim.

• Bende aracımı sattım ve elimdekine biraz daha ekleyip yeni araç alma peşindeyim ama hem piyasa yüksek hem de kredi faizleri çok yüksek bu aralar.O yüzden uzun vadede ve yüklü miktarda kredi kullanmak çok mantıklı gelmiyor bana,o yüzden hedefimi küçülttüm ve daha az kredi kullanmayı düşünüyorum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Berry1925

sağ olun arkadaşlar, en doğrusu sıfır araç diye kasmamak. şimdi ucuz yollu başlıyayım para biriktirdikçe üzerine ekler almaya çalışırım daha iyi araba. 3-5 milyar borçlanarak alacağım arabaların linkini vereyim.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-satilik-2006-model-clio-70959869/detay
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-2007-model-son-fiat-ilk-gelen-alir-masrafsiz-acillllll-70997689/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-yakit-cimrisi-70917983/detay
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-renault-clio-symbol-2006-1-5-dci-70887504/detay

Dostum eski sümbülcü olarak temiz 1.3 Albealara da bakmanı tavsiye ederim. Sümbüle göre önemli oranda MTV avantajı var. Ayrıca bakımları bir miktar daha ucuzdur.

• bu ara bankalara bulaşmayın uçmuşlar tamamen paranız kadar alın faiz ödemeyin bankaya vereceğiniz parayı bir köşeye atın üstüne ekleyip aracınızı değiştirin iyi araba olsun borcunu öderim diyorsanız az sabredin faizler düşsün dost tavsiyesi
  • quote:

Orijinalden alıntı: extreme_oki

bu ara bankalara bulaşmayın uçmuşlar tamamen paranız kadar alın faiz ödemeyin bankaya vereceğiniz parayı bir köşeye atın üstüne ekleyip aracınızı değiştirin iyi araba olsun borcunu öderim diyorsanız az sabredin faizler düşsün dost tavsiyesi

haklısın dostum da ben bekledikçe faizler daha çok artıyor, geçen sene erteledim erteledim zam geldi yerimde sayıyorum şuan.

ne zaman düşer ki bu faizler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Berry1925 -- 13 Ocak 2012; 18:43:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sekizkozalak

bence mevcut paran neye yetiyosa onu al arkadaşım.. kredi borcundan söz ediyosun.. çekiceğin kredi de az dğl anladığım kadarıyla.. atıyorum 30 bin tl'lik araba aldın kredi faiziyle sen o arabayı 36-37 bine alıcaksın yazık günah dğlmi? madem 13-15 bin paran var ona göre araç al bitsin gitsin

+1
  • quote:

Orijinalden alıntı: Berry1925

quote:

Orijinalden alıntı: altunay2

kesinlikle uzun vadeli borca girme hocam yarının ne getireceği belli. olmuyor. neyle karşılaşacağın ne zaman nakit sıkıntın olacağını bilemezsin zor durumlara düşebilirsin.

honda civic'e çıkmışsınız sanırım maşallah:)

bende uzun vadeden korkuyorum ve bankalara yıllardır faiz verdim. yeni kurtuldum ve banka kredisine fazladan para vermek artık inanki çok koyar. neticede sokakta bulmuyoruz parayı.

izlediğin yolu sorabilir miyim özel değilse. yani hangi araçla başladın kaç sene önce hangi modeli aldın. piyasası olan araçları mı tercih ettin v.s.

bende göreve başladığım zaman büyük bir hevesle ilk iş olarak otomobil almak istedim ve uzun vadeli kredi çekmeye karar verdim. fakat her ne kadar kendimi bilgili görsem de babamla ve büyüklerimizle konuşunda hayat konusunda cahil olduğumu anladım.

özel yada gizli bir şey değil zamanında kredi çekmenin yada borçlanmanın böyle kolay olmadığı ve insanların hesabını kitabını bildiği dönemlerde babalarımızın yaptığı ufak çaplı ticaret.

sonrada kendimi kasmadan paramın yetmiş olduğu ve biline bir araç olan 90 model bir brodway aldım fiyatını tam hatırlamıyorum ama o zamn ki maaşımla 4 maaş falan yapıyordu. sonrada bir yandan hem para biriktirdim hemde sürekli olarak piyasayı takip ettim. piyasası olan satması zor olmayan ve tabiri caizse KELEPİR düşürdüğüm araçları aldım. sırasıyla değiştiğim araçlar: 90 brodway, 98 doğan, 96 clio, 98 europa, 2001 clio, 2002 megane, 2006 civic, 2008 civic.

öncelikle şunu belirteyim para araç satarken değil alırken kazanılır bu yüzden acele etmemek gerekiyor fakat fırsatını bulunca da kaçırmamak lazım. bu yüzden 3 ay kullandığım araçta oldu 5 ay kullandığım da( hatta 2 aracımı alım satım işlemlerini yapmadan alıp sattım :) ufak yerlerde yaşayanlar bilirler boşa para vermemek için araçların alım satımını yapmazlar ruhsatta ki isim başkadır sahibi başka :) ).

bu iş biraz zahmetli ve zaman ayırmak gerekiyor. benim amacım bankaya borçlanmamak ve kimseye minnet etmemek yada zor duruma düşmemekti. istediğim seviyede araca ulaşana kadar bu işi yaptım. bir nevi ayak üstü galericilik. şu anda 2008 1.6 civic elegancım var ve 2 yıldır kullanıyorum. tamamen binme amacıyla ve zevkim doğrultusunda aldığım bir araç. daha önce aldıklarım gibi ticari amaç yada para kaygısı gütmedim ama yinede prim yaptı :)

• Hiçbir zaman bir araba için maddi durumunuzu zorlamayın derim, 2. el bir araç sizin işinizi çok rahat görür.
  • en iyisi 7000-8000 lira gibi bir krediyle palio veya albea alabilirsiniz.
  • arabaya uzun vadeli girilmez bence. ne zaman ne sorun çıkaracağı belli olmaz. vergisiydi bakımıydı kaskosuydu muayenesiydi yakıtıydı falan derken ne ödediğini anlayamazsın hesabın şaşar. ev falan uzun vadeli borçlanırsın sorun olmaz da arabayı deneme derim ben.
  • Bende bu kardes gibiyim aslında elimde bir miktar var ama aldığımın hepsi kredi ödemekle geçiyor.. Yeni evliyim bende bakıyordum üst araçlara almişler iyisi vs ama arabalar pahalı krediler yuksek.. Daha once 1 sene LPG li palio kullandım sattım şimdi baska model alayım dedim bu topickteki yazılanlar bakış acımı değiştirdi. Benim is yerim uzak sabah aksam en az 3 saatim yolda geçiyor ise git gel.. Ayda sırf ise gidiş geliş 800 km yapıyor o yuzden dizel düşünüyorum. Artık ya 1.3 multijet palio ya da getz dizel düşünüyorum herhalde mantıklisi da bu.. Yorum yapan herkese teşekkür
  • boşver git istediğin arabayı al bin gençlik bi daha gelmez yaş geçiyor yıllar gidiyor ölüm var parayı napacaksın mezaramı gideceksin canının çektiğini yap hevesini al kredini çek arabanı al bin mutlu ol para cebinde durunca mutlumu olacaksın
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.