Şimdi Ara

SIFIR ARAÇ FİYATLARI - TEKLİFLERİ - STOK BİLGİSİ PAYLAŞIMLARI 2023 (147. sayfa)

5 sn
288.867
Cevap
4.622
Favori
47.007.792
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1052 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
2. Sırada  bugün en iyi #1
Sayfa: önceki 145146147148149
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • tenekekutu kullanıcısına yanıt
    o zaman ötv kalksa bile sifir araba, demek hayal...
  • Yeni tuscon 1.6 dizel teklif alam var mı?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozay06

    Yaklaşık 2 yıldır araçlara sürekli zam geliyor ve her zammın ardından hemen hemen sizin mesajınızla aynı mesajlar yazılıyor Satışlar eskiye göre düşse de yine de araç satışı ciddi miktarda var

    Bayiler önceden bizim bakış açımızdan zam yapmaya gerek olmadığını düşündüğümüz zamanlarda zam yaptılar evet ama şimdi kur çok çok ciddi bir baskı oluşturuyor Zararına satış yapmayacaklarına göre kur farkını yansıtacaklar

    Birçok kişinin unuttuğu şu noktada var Hükümet sanırım 1,5 2 yıl önce vergilendirme sistemini aracın çıplak fiyatı üzerinden yapmaya ve kademeli olarak arttırmaya başladı Örneğin 46.000 tl ye kadar çıplak fiyatı olan bir aracın vergisi %45 iken 46.000 80.000 tl arası olanlarda %50 80.000 tl üzeri %60 vergilendirme var Yani bayi araca zam yaptığı zaman bazı araçlar hem zam hem de devletin vergi diliminde bir üst dilime giriyor ve ayrıca bir zam görüyor

    Herkesin beklediği şu Bayiler zam yapsın, satamasın, batsın, çöksün, işsiz kalsınlar vs

    Bu durum zaten ekonominin de battığının göstergesi olur Firma satış azalırsa bayilerini azaltır, çalışan eksiltir, maliyetlerini düşürür ve kriz dönemini atlatana kadar böyle devam eder

    Alıntıları Göster
    Bana göre ülkemizde tüketim çılgınlığı yaşanıyordu halen yaşanıyor.

    Bugüne kadar satışların devam etmesine esas sebep “aman daha da artar,bir an önce alayım” düşüncesidir. Ancak satın alımlarda bu ne kadar acil/ne kadar gerekli sorgulamaları çok fazla yapılmıyordu zira bazı forumlarda/anketlerde aylık gelirinin 50 katına kadar fiyata araç alan tüketiciler olduğunu fark ettim.

    Bu zamana kadar öyle/böyle bu satışlar/alımlar devam etti ancak bana göre artık zor. Borçlanma maliyetleri de fiyatlarda çok yüksek.

    Aylık gelirinin 50 değil 70 katı fiyatına da olsa araç alıcam diye hedef koyan birinin yüksek faizlerle bunu sağlayabilmesine imkan yok.

    Burada ne faizi ne fiyatı ne de dövizi savunuyorum. Esas savunduğum konu tüketimde gerektiği kadar tüketmek/gerektiği kadar-gerekli ise satın almak. Böylece piyasada gerçek alıcı/gerçek satıcı/gerçek fiyatlar-koşullar olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Türkiye 'de dolar düşse bile fiyatlar hiçbir şekilde düşmez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ugarb

    125 e kadar verirler diye düşünüyorum comfortu.

    Alıntıları Göster
    Zor gibi. Zira exclusive için bir kaç bayi aradım en düşük 157bin verdiler. Sembolik bir indirimden öteye geçmez gibi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bitti beyler otomobil devri bitti verdiğiniz paranın yıllık maliyetini hesaplayın faiz akaryakıt yedek parça bakım giderleri mtv kasko trafik sigortası 2.el değer kaybı işsizlik korkusu bu fiyatlara araba almak için asgari ücret 1000$ olmalı ben köye dönermiyiz onu düşünüyorum hiç hayatımda çobanlık da yapmadım. Uber konfor süper.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar en çok aracın satıldığı dönemde bile otomobillerin ithalat maliyeti ülkeye 10 milyar dolar bile değil. Artık şu ezber kalıplardan bir çıkın. Yok tüketim çılgınlığı,yok araba satılmazsa ülkeden döviz çıkmayacak über zengin olacağız vs vs.

    Tüketim çılgınlığına tutulmadık fırsatı değerlendirdi çoğu vatandaşımız. Faizler düşükken borçlanıp ev ve araç almadık diyelim. Bugün ne alacaksınız peki? Parayı zamanında dolara yatırırdı demeyin peşin parası olan kaç kişi vardı? Sen almadın diyelim devlet bu faizi düşük tutmayacak mıydı? Tutacaktı bu sefer yandaşlarını daha da zengin edecekti. Olmadı kendileri alırdı.

    Ülkemizde yok muydu iki üç güne araç değiştiren vardı tabi ama kaç kişiler ki bunlar? Ülke nüfusu 80 milyon. Sadece üç beş caddeden ibaret değil. Ayrıca bu kişiler sayesinde şu anda ikinci el araç stoğu bol.Hala ucuza ikinci el araç bulabiliyorsak ekonomik ömrünü doldurmadan araçlarını satan bu kişiler sayesinde.

    Son olarak gelişmiş diyebileceğimiz Almaya,Fransa,Japonya gibi ülkelerin araç parkları bizim 5 katımızdan fazla. Bizde örneğin 15 milyon araç varsa onlarda 75 milyon var. Toplu taşıma bizden kat kat daha iyi yine o ülkelerde. İki trafik oluştuğu zaman vay be millette para var geyiğinden de bir kurtulun artık. Ne şehirlerin şehir, ne yolların yol. Tabi tıkanacak, alt yapın yok ki.

    Kimse araç almasın ama ülkenin hedefi dünyanın en büyük 10 ekonomisinden birisi olsun. Gelişelim,zengin olalım. Böyle saçma fikirleri nereden ediniyorsunuz hakikaten hayret edici. Mümkün mü bu?

    Ülkenin ekonomisini bozan ne ithalat,ne otomobil ekonomiyi bozan yeni dükkan açmış herkesin en çok zorlandığı ve öğrendiği şey olan karlı ürün satışı yapamaman. Turizm olur,tarım-hayvancılık olur,inşaat olur,imalat olur önemli değil neyi iyi yapıyorsan yap ama karlı satman lazım. İkinci olarak da bunu halkın tabanına doğru yayman yani düzgün bir vergi ve adalet sistemin olmalı. Bunları yap istersen bütün otomobillerin ithal olsun sorun değil çıkartırsın parasını.

    Yazacak çok şey var da yazık hakikaten, eğer ülkeyi gelecekte yönetecek kişiler yukarıdaki yazdığım hurafeler ile hala hareket ediyorsa daha çok çekeriz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: cnrtr1

    şuan ki fiyat derken zamların yansıldıgı rakamlar diyorsanız.fiyatlar 2.ele yansırsa ve suan ki aracımı daha değerli satabilirsem şuan ki yeni rakamlardan alırım.ama 2.el aracımı eski kura göre satıp diğerini de yeni fiyattan almayı düşünmüyorum.onun için iddaaya gerek yok :)
    aracımı satısa cıkardım.malum sitede ki en yuksek rakama yakın yazdım.eğer ki ciddi alıcı cıkarsa ararım bayılerı uygun fıyat bulursam satar alırım.yoksa normal fiyatına aracını sat sonra sıfır arac bakayım dersen yaya kalırsın.anca sıfır ve 2.elde fiyatlar eskisi gibi yavas seyir ederse olabılır.

    edit:ayrica alamayacagina yazmissin yeni fark ettim
    elinde dedektor falan mi var
    kimde ne kadar iman ne kadar para var gosteriyor mu :) dikkat fakir dikkat fakir diye sinyal mi verdi.tam isabet yapmis
    can sikintisi yaziyorum iste.araba eglencemiz yoldan gecen arabalara bakmak

    Alıntıları Göster
    Fiyat anlaminda dedim hocam



    Poloya vs 160 vermem icin sabanci kadar falan zengin olmam gerekir normal zengin olsamda almam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bu ay nissan pulsara iyi indirim yapmışlar gerçekten.Pulsar için hiç teklif alan varmı acaba? Eğer liste fiyatından da indirim yapıyorlarsa baya uyguna gelebilir..
  • dartanyan30 D kullanıcısına yanıt
    Hcm bende bir zamanlar Pulsar düşünüyordum ancak ne hikmetse tutmadı bizim ülkede.ikincieli çok zayıf aslında motoru ve yakıt tüketimi konusunda da baya iyi olsa da 2.eli çok zayıf olduğundan vazgeçip Corolla geçtim ve iyikide Corolla almışım diyorum şimdi Pulsar bir Corolla kadar rağbet görmediğini görüyorum piyasada.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dj.trust.06

    Hcm bende bir zamanlar Pulsar düşünüyordum ancak ne hikmetse tutmadı bizim ülkede.ikincieli çok zayıf aslında motoru ve yakıt tüketimi konusunda da baya iyi olsa da 2.eli çok zayıf olduğundan vazgeçip Corolla geçtim ve iyikide Corolla almışım diyorum şimdi Pulsar bir Corolla kadar rağbet görmediğini görüyorum piyasada.
    Hocam pulsarın tutmadığını bende biliyorum ama otomatik c sınıfı bir aracı şuan 110 binden aşağı kolay kolay bulamazsın.pulsarın otomatik visia liste fiyatını 94 bine çekmişler.Hurda indirimi filan derken yaklaşık 90 bine alırsın diğerleri ile arasında 20 bin tl fark var aşağı yukarı..Zaten böyle bir indirim olmasa kimse rağbet etmez ama bu ortamda bence iyi bir indirim..
  • tamamdir.ben de yersiz alindim o zaman :) kusura bakmayin.sifir almam gerektigi icin bakiyorum.dizeli satip sifir 1.0 tsi dusunuyorum.sifir almam gerekmese yapilacak hamle degil.dizelini o rakamlarda aklimdan bile gecirmiyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cnrtr1 -- 3 Eylül 2018; 11:32:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dartanyan30 D kullanıcısına yanıt
    ben benzinli pulsarı tercih etmezdim. 1.2 nissan renault motorunda yağ yakma sorunu var. tanıdıkta 1.2 qashqai var 8000 km de motor triger kapağından yağ damla damla sızıyor, ayrıca motor yağ yakacak mı diye korkuyla biniyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: garin

    ben benzinli pulsarı tercih etmezdim. 1.2 nissan renault motorunda yağ yakma sorunu var. tanıdıkta 1.2 qashqai var 8000 km de motor triger kapağından yağ damla damla sızıyor, ayrıca motor yağ yakacak mı diye korkuyla biniyor.
    hocam bendede nissan micra var 1.2 motor otomatik yaklaşık 7 yıldır kullanıyoruz 1 damla bile yağ yakmadı şimdiye kadar.Ama pulsar tabi turbo motor onda olabilir bişey diyemem.Nissanın otomatiklerindeki asıl sorun şanzımanın bozulma sorunu.Benim araçtada başıma geldi zaten nette biraz araştırırsanız anlarsınız..O yüzden aracı alsam bile garantisini uzatıp öyle alırım..
  • Pulsarın benzinlisini test ettim. Biraz rampa gördü mü 10 LT yakıyor. Şehir içi biraz trafik yuğunluğun da 8-9 LT yakıyor. Aracın bilinirliği yok. Nissan Pulsar dedin mi insanlar o ne diyor. İkinci eli kötü. Fiyatı bu durumuna göre bence yine yüksek. Ve en önemlisi araba da can güvenliği çok zayıf. Nitekim aşağıdaki linkte bu durum açıkça belirtilmiş. Hem pahalı, hem çok yakıyor, hem ikinci eli kötü ve en önemlisi can güvenliği oldukça kötü bir araba sadece iç hacmi geniş diye de bu kadar eksisine rağmen bu araba alınmaz diye düşünüyorum.http://www.sekizsilindir.com/2016/10/en-guvenli-kompakt-hb-euroncap.html 



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tolunay35 -- 3 Eylül 2018; 12:13:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ne pulsar'miş yaa konu gene çöpe dönmüş hicbirinizde olmayan, hocbirinizin almayacağını düşündüğüm bu araç içim bu kadar muhabbet niye?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ağustos ayı otomobil satış rakamlarını çok merak ediyorum. Şahsi fikrim ülkedeki otomobil piyasası ciddi daralmaya gidecek. Yıl sonuna doğru ötv nin düşürülmesini öngörüyordum bir ay önce kadar fakat bu fikrimden bile vazgeçtim. Bu piyasada ötv ndirimi intihar olur. Zam yapan firmaları boşuna eleştirmeyin arkadaşlar. Ülkenin yokluk enflasyonu 24 civarında, yaklaşık aylık % 2 eder. Zaten herşey aynı olsa bile adamlar aylık yüzde 2 zam yapması gerek. Tavsiyem Tüketimlerinizi azaltıp eldekini korumanız yönünde. Ayrıca Araba almak hiçbirşekilde bir yatırım aracı değildir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tolunay35 kullanıcısına yanıt
    %84 yetişkin koruması olan araca güvenlik olarak oldukça kötü mü dediniz? Çocuk güvenliği de v40'a göre daha iyi...

    Tamam daha iyileri var da neticede 2014 yılında, diğerlerine göre nispeten daha yeni test kriterleriyle 5 yıldız almış araç. 2010 yılında %97 alan giulietta 2017 yılında yeni kriterlerle tekrar teste girip %72 aldı mesela. Emniyet kemerini takmışsanız sıkıntı olmaz. Birinde sağ çıkarken diğerinde ölmezsiniz...

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lojistisyen

    %84 yetişkin koruması olan araca güvenlik olarak oldukça kötü mü dediniz? Çocuk güvenliği de v40'a göre daha iyi...

    Tamam daha iyileri var da neticede 2014 yılında, diğerlerine göre nispeten daha yeni test kriterleriyle 5 yıldız almış araç. 2010 yılında %97 alan giulietta 2017 yılında yeni kriterlerle tekrar teste girip %72 aldı mesela. Emniyet kemerini takmışsanız sıkıntı olmaz. Birinde sağ çıkarken diğerinde ölmezsiniz...
    Hocam zamaninda egea yi alarak iyi yaptiniz valla .



    Yakit tuketimi ne durumda?



    Memnun kaldiginiz ve kalmadiginiz ozellikler nelerdir ?



    Bakim ucretileri , servis kalitesi nasil ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cybercem

    Ağustos ayı otomobil satış rakamlarını çok merak ediyorum. Şahsi fikrim ülkedeki otomobil piyasası ciddi daralmaya gidecek. Yıl sonuna doğru ötv nin düşürülmesini öngörüyordum bir ay önce kadar fakat bu fikrimden bile vazgeçtim. Bu piyasada ötv ndirimi intihar olur. Zam yapan firmaları boşuna eleştirmeyin arkadaşlar. Ülkenin yokluk enflasyonu 24 civarında, yaklaşık aylık % 2 eder. Zaten herşey aynı olsa bile adamlar aylık yüzde 2 zam yapması gerek. Tavsiyem Tüketimlerinizi azaltıp eldekini korumanız yönünde. Ayrıca Araba almak hiçbirşekilde bir yatırım aracı değildir.
    %2 ? Iyimser bi rakam



    Gecen haftadan bu yana doviz (araclarin ithal olmasi sebebiyle) %10 artti.



    Ulkeye giris fiyati %10 arttiginda + otv + kdv toplamda %20 ye yakin zam olmasi gerekiyor.



    Umarim ekonomi duzene girer biran once 30 sene onceki gibi en luks aracin sahinli toroslu gunlere donmeden

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 145146147148149
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.