Selam, hangi aracı almak istediysem ikinci eli yavaş kötü vs. yorumları ile karşı karşıya kalıyorum...
Sıfır B ve C segmenti, özellikle dizel araç almak isteyen kullanıcılar için bir rehber niteliğinde konu olsa nasıl olur ? Sıfır dizel araç alırken hep km hesabı yapılıyor şu kadar kar / zarar şeklinde ama ikinci elde ilerde yaşanacak bir düşüklük bütün bu hesapları bitirebiliyor...
Satarken araçların durumunu ve kilometresini benzer düşünelim...
Benim temel soruların şu şekilde;
reno clio ve ford fiesta'nın, vw polo - opel corsa arasında durumu nasıldır? ford focus'un astra dizel ve rakipler arasında durumu nasıldır ?
Temel olarak dizel araçları baz alıyorum, ve sıfır araç alacaklar için bir rehber olmasını diliyorum
Mesela dün bir arkadaş 95 ps dizel focusların daha yavaş gittiğini söyledi, model içinde bu tip ayrımlarda yapabilirsek güzel detaylar olur...
Yada çok donanımlı araçların ilerde zarar ettirdiği gibi konulardan bahsedebiliriz...
Marka fanlığı yapmadan objektif bir konu olmasını rica ediyorum, birbirine yada markalara laf atmak için yazacaklar lütfen yazmasın., sadece paylaşacak bilgisi olanlar lütfen...
Mesela ben donanım konusunda başlıyayım; gördüğüm bir örnektir;
5 yaşında astra h kasa cosmo xenon sunroof'lu bir aracın aynı model yıllı park sensörü olmayan ama biraz daha düşük kilometreli enjoy ile nerdeyse aynı paraya gitmesi... alınırken 7-8 bin lira en azından fazlası vardır ama satılırken 1-2 bin lira en fazla oynatıyor yada oynatmıyor...
bundan dolayı çok donanımlı araçlar direk olarak zarar olarak düşünüyorum, siz ne dersiniz...